עבור לתוכן

חוק טל עבר בכנסת

Featured Replies

פורסם

למי שעדיין לא הספיק להתעדכן, חוק טל עבר בכנסת ברוב של 51 בעד, 41 נגד וחמישה נמנעים.

כידוע, החוק מעגן בחוק את הפטור משירות צבאי שמקבלים בחורי הישיבות וזוהי אפליה על רקע דתי והחוק בעצם מהווה חוק אנטי דמוקרטי ונוגד את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, אבל למי אכפת?

סיכום קצר של החוק: עד גיל 22 יקבל כל תלמיד ישיבה דחיה של שנה בגיוס, בגיל 22 הוא יוכל לעזוב את הישיבה לשנה ולצאת לעבודה למשך שנה.

אם לאחר שנה זו הוא יחליט להמשיך לעבוד ולחיות כאזרח רגיל, הוא יחוייב לשרת 4 חודשים בצבא או שנה וחצי בשירות לאומי.

אם הוא חוזר לישיבה, הוא פטור משירות לצמיתות.

• תגובות 61
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הרי אף אחד לא רוצה חרדים בצבא - האלופים אומרים את זה בעצמם. זה יותר מדי עבודה: צריך כשרות למהדרין, הם צריכים להתפלל כל הזמן וכו' וכו'.

בקיצור אין להם הרבה שימוש גם אם הם היו מתגייסים. לי לא כל כך אכפת שהם לא ישרתו.

פורסם

בג"ץ צריך לבטל את החוק.

הוא נוגד את חוקי יסוד מדינת ישראל.

פורסם

בקיצור חזרנו לימי המאגנה כרטא ( לחסרי המידע ההיסטורי המאגנה כרטא הייתה שילוב של הרבה פרוטקציות ופריווילגיות שניתנו לווסאלים של המלכים האירופאיים בזמן ההוא).

פורסם
  • מחבר

הרי אף אחד לא רוצה חרדים בצבא - האלופים אומרים את זה בעצמם. זה יותר מדי עבודה: צריך כשרות למהדרין, הם צריכים להתפלל כל הזמן וכו' וכו'.

מצדי שלא יתגייסו לצה"ל, הם יכולים לתרום גם בשירות לאומי וגם במשמר האזרחי (שבועיים בשנה, והם סירבו!!), אבל לא לעשות שום דבר?

פורסם

אתה צודק, אבל החוק הספציפי הזה לא עוסק בשירות לאומי או במשמר אזרחי. הוא עוסק בשירות צבאי.

אני מאמין שיהיו לפחות נסיונות בעתיד להעביר חוק שכזה. ובוודאי שהחרדים לא יסכימו לו - הרי כרגע הם לא תורמים, לומדים תורה ועוד מקבלים על זה משכורת - מה אתה מצפה, שהם יקבלו את זה על עצמם בלי התנגדות?

פורסם
  • מחבר

במסגרת החוק הזה הוצע שהחרדים יהיו צריכים "לשרת" שבועיים בשנה במשמר האזרחי.

ההצעה הזו נפלה בכנסת במהלך ההצבעה על הקריאה השנייה של החוק.

חוק טל מגדיר בבירור מהן חובותיו האזרחיות של החרדי = אין צבא, אין שירות לאומי, אין מסים, אין טיפה תרומה למדינה.

והחל מהיום, כל זה חוקי לחלוטין.

ואני חשבתי שחוק הקצאת קרקעות ליהודים היה גרוע... ::)

פורסם

בגלל זה המצב בממשלה חרא בגלל שכל הזמן צריכיםן לוותר להם לפני כחודשיים היה איזה משהו שאריאל שרון לא וייתר וכמעט העיף את כל השרים של ש''ס ואז אחריי כמה ימים נפלו לו הביצים והוא וויתר.

פורסם

לפחות שיעשו מילואים שבועיים בשנה הנבלות האלו. >:(

פורסם
  • מחבר

בגלל זה המצב בממשלה חרא בגלל שכל הזמן צריכיםן לוותר להם לפני כחודשיים היה איזה משהו שאריאל שרון לא וייתר וכמעט העיף את כל השרים של ש''ס ואז אחריי כמה ימים נפלו לו הביצים והוא וויתר.

כן, זה נקרא תקציב.

יותר נכון, תוכנית הקיצוצים בתקציב.

ובקרוב, תוכנית הקיצוצים בתוכנית הקיצוצים בתקציב...

פורסם

סתם נצלנים מתחבאים מאחוריי השימלה של הרב עובדייה זולל הבמבות הזה.

פורסם

דווקא יש לי אחלה שימוש בהם בצבא (רמז: מגן אנושי זה דבר מעולה)...

פורסם

דווקא יש לי אחלה שימוש בהם בצבא (רמז: מגן אנושי זה דבר מעולה)...

LOL LOL LOL :jump::lol: :lol: :lol:

פורסם

LOL בריבוע :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

פורסם

זהבה גלאון "ביתי בצבא יותר קדושה מהחרדים ".

זהבית , מה הקשר לבת שלך ? הבת שלך ממש לא מעניינת אותי .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים