עבור לתוכן

עזרה במתמטיקה

Featured Replies

פורסם

בבקשה מחר יש לי מבחן. =(

אני צריך עזרה בהרבה דברים. ^_^

נוסחאות וייטה - לא הבנתי כל כך איך משתמשים בזה.. כלומר הבנתי אבל כל הזמן יוצאים לי שוב ושוב תוצאות הזויות..

אני מניח שאלו רק טעויות טיפשיות, "פלוס-מינוס", אבל אני רק רוצה להיות בטוח שהבנתי...

יש לי משוואה ריבועית נתונה.

(m-2)x^2  - (m+1)x + 9m-3 = 0

ab = (9m-3)/(m-2)

a+b = (m+1)/(m-2)

ואז נתון לי: 2a-3, 2b-3 - אלו הם התוצאות של משוואה ריבועית אחרת.

"הרכב משוואה ריבועית מהתוצאות האלו.."

ואז אני עושה:

x^2 - (2a-3+2b-3)x + (2a-3)/(2b-3)

"מפשט" את המשוואה, ומציב את הערכים של ה ab ו a+b?

זה נכון הנ"ל?

ועוד משהו -

פרמטרים במשוואות ריבועיות.

אני יודע איך לעשות את זה, אני יודע את כל הכללים, אבל אני נתקע תמיד במשהו מסויים... (בעצם בכמה דברים מסויימים)

- כאשר נתון לי שכל גרף הפונקצייה הינו מתחת לישר y = 5. ואז אני יודע ש ax^2 + ba + c < 5, נכון?

מה סימן האישוויון הזה משנה? מה הוא עושה? למה הוא גורם?

ועוד משהו, באותו הקשר. כאשר נתון לי שכולו מתחת לישר y = 5, האם זה נכון שזה כל M, כל עוד  A < 0 וגם ax^2 + ba + c < 5?

כאשר נתונה לי פונקצייה, מתחת לישר y = 5, מה הדלתא שלי?

ועוד משהו -

אי שוויונים מעריכיים.

כאשר יש לי למשל

8(1/3)^x + 4 > 4(1/3) ^ x

מה אני לעזאזל עושה עם המס' החופשי הזה?? (4) מה הוא תקוע לי שם? למה הוא עם סימן חיבור? זה משגע אותי. =(

תודה למי שיעזור לי.

פורסם

בבקשה מחר יש לי מבחן. =(

אני צריך עזרה בהרבה דברים. ^_^

נוסחאות וייטה - לא הבנתי כל כך איך משתמשים בזה.. כלומר הבנתי אבל כל הזמן יוצאים לי שוב ושוב תוצאות הזויות..

אני מניח שאלו רק טעויות טיפשיות, "פלוס-מינוס", אבל אני רק רוצה להיות בטוח שהבנתי...

יש לי משוואה ריבועית נתונה.

(m-2)x^2 - (m+1)x + 9m-3 = 0

ab = (9m-3)/(m-2)

אתה יכול לנסות "לפתור" את 2 המשוואות שקיבלת ממשוואות וויאטה, ואז תקבל משוואה ריבועית(את המקורית שלך).

a+b = (m+1)/(m-2)

ואז נתון לי: 2a-3, 2b-3 - אלו הם התוצאות של משוואה ריבועית אחרת.

"הרכב משוואה ריבועית מהתוצאות האלו.."

ואז אני עושה:

x^2 - (2a-3+2b-3)x + (2a-3)/(2b-3)

"מפשט" את המשוואה, ומציב את הערכים של ה ab ו a+b?

זה נכון הנ"ל?

תוצאות??? אתה מתכוון לשורשים? אם למה שהתקבל מוויאטה? אם זה וויאטה אז תגיד מה זה כל "תוצאה" שקיבלת(אם היא שייכת לab או לa+b ואז אתה פועל כמו מקודם

ועוד משהו -

פרמטרים במשוואות ריבועיות.

אני יודע איך לעשות את זה, אני יודע את כל הכללים, אבל אני נתקע תמיד במשהו מסויים... (בעצם בכמה דברים מסויימים)

- כאשר נתון לי שכל גרף הפונקצייה הינו מתחת לישר y = 5. ואז אני יודע ש ax^2 + ba + c < 5, נכון?

מה סימן האישוויון הזה משנה? מה הוא עושה? למה הוא גורם?

ועוד משהו, באותו הקשר. כאשר נתון לי שכולו מתחת לישר y = 5, האם זה נכון שזה כל M, כל עוד A < 0 וגם ax^2 + ba + c < 5?

כאשר נתונה לי פונקצייה, מתחת לישר y = 5, מה הדלתא שלי?

אם זה מתחת לישר y=5 אז הפרבולה שלך חייבת להיות בוכה(a<0), ושיעור ה-Y של נק המקסימום קטנה מ- 5

ועוד משהו -

אי שוויונים מעריכיים.

כאשר יש לי למשל

8(1/3)^x + 4 > 4(1/3) ^ x

מה אני לעזאזל עושה עם המס' החופשי הזה?? (4) מה הוא תקוע לי שם? למה הוא עם סימן חיבור? זה משגע אותי. =(

אתה מעביר אגפים, משאיר 1/3^x בלבד בצד אחד, ובצד השני נשאר לך -1 => 1/3^x>1=> 3^x<-1 וזה תמיד מתקיים

תודה למי שיעזור לי.

עריכה: האחרון קצת מבולגן. אם אתה צריך, תשיג מירנדה ואת התוסף של המתמטיקה, יהייה שם הרבה יותר ברור.

פורסם

למה יש לך מבחן יום לפני סיום הלימודים? :screwy:

פורסם

גם אני חשבתי על זה. לך תבין את בר אילן. :s05:

בהצלחה בכול מקרה. :xyxthumbs:

פורסם

אתה יכול לבקש מהמורה שתשנה את היום. לנו הקדימו את המבחן של כיתה ט בגלל שסיימנו את החומר מוקדם יותר. אם הקדימו בטוח יכולים גם לאחר.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לבקש מהמורה שתשנה את היום. לנו הקדימו את המבחן של כיתה ט בגלל שסיימנו את החומר מוקדם יותר. אם הקדימו בטוח יכולים גם לאחר.

זה לא מבחן סיום, זה מבחן ה"מתכונת". ואי אפשר להעביר, כיוון שיש אנשים שיצטרכו לגשת למועד ב' (בין אם אי הגעה, או היכשלות [זה אני ^_^]), והמועד ב' של המתכונת חייב להיות לפני המסחן סוף שנה...

ghost, עוד משהו.

התוצאות הן השורשים a ו-b.

לפי מה ששאלתי את חבר שלי אז עשיתי נכון פשוט התוצאות יוצאות קצת טיפשיות...

בכל מקרה אני מקווה שאני אצליח במבחן...

אני זז להתכונן עוד קצת, אולי עוד מעט יהיו לי שאלות יותר ספציפיות.. ^_^

פורסם

לנו עשו 4 מגנים :-). בכל מקרה, יש להם נטייה להגיש על 100, אל תדאג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים