עבור לתוכן

אנלא מבין איך בוחרים רמקולים.

Featured Replies

פורסם

אנלא מבין איך בוחרים רמקולים. אני מכיר את כל המושגים, אבל הכל משתנים... אני יכול בכלל לפי מפרט לדעת כמה רמקולים שווים?

אנלא מבין מה הולך?

מישהו יכול או להסביר לי או/ו לתת לי לינק למדריך או איזה אתר לסיקורים או השוואה של סראונדים.

קיצר כמה שיותר מידע על רמקולים בבקשה :xyxthumbs:

תודה :yelclap:

פורסם

שאלת השאלות של הפורום

למען האמת אין תשובה חד משמעית בנושא. בחירת רמקול יכול להיות עסק די מסובך

ואין סוף לקריטריונים שאפשר להעמיד כאשר בוחרים רמקול אך ישנם מספר דברים בסיסים שכדי ליישם אותם בעת בחירת רמקול

דבר ראשון: תחליט על תקציב (כמה כסף אתה מוכן להשקיע ברמקול) אבל אל תחליט עליו בצורה סופית תן תווך תנוע לתקציב בערך ברבע מהתקציב

כלומר אם החלטת להשקיע 4000 שקל אז תשתדל שהתווך שתיהיה מוכן להשקיע ינוע בין 3000 ל 5000 שקל (כלומר 1000+ או 1000-)

על מנת לא להגביל את עצמך בתווך הרמקולים שתוכל לשמוע ולבחור מהם.

דבר שני: תמיד תזכור שהחברים הכי טובים והכי אמינים בעת בחירת רמקולים הם האוזניים שלך. הרבה אנשים היום מבססים את הבחירה שלהם על ביקורות שהם קוראים על רמקול כזה או אחר או על המפרט הטכני של אותו רמקול - ביקורות זה נחמד אבל תמיד יש לזכור שהביקורת שניתנת מבוססת על טעמו המאד אישי של נותן הביקורת ולכן אם הטעמים של כותב הביקורת וקורא הביקורת שונים אז הביקורת יכולה להיות בהחלט מטעה. יש לזכור כמו כן שהמפרט הטכני של הרמקול לא צריך להוות גורם בהחלטה כמעט בכלל כל המספרים האומים ,ההרצים ובייחוד הוואטים לא צריכים לקבל משקל כמעט בכלל בעת ההחלטה קניית רמקול

דבר שלישי: תשתדל לשמוע כמה שיותר דגמים של רמקולים של חברות שונות בתווך המחירים שלך גם אם הסוגים של הרמקולים שונים לגמרי ממה שתכננת

ואל תבסס את ההחלטה שלך על השם של החברה של הרמקול ע"י כך תגדיל את המבחר שתוכל לבחור ממנו ואולי תגלה שמה שתכננת בכלל לא מתאים לך.

דבר רבייעי: הרמקול והצליל שהוא יפיק קשורים קשר ישיר לשאר חלקי המערכת: המגבר ,הנגן ,הכבלים ועוד. לכן יש להתחשב גם לאיך הרמקול יעבוד עם שאר חלקי המערכת שלך. לדוגמה נניח שיש לך מגבר שלא נשמע לך איכותי במיוחד נניח JVC - RX-5042 והחלטת לקנות לו את זוג רמקולים MISSION 774שהשמיעו לך בחנות "ובמקרה" בחנות הם היו מחוברים למגבר של NAD או ONKYO וממש אהבת את הצליל של הרמקול. ברגע שתחבר אותם למגבר שלך בבית בגלל שהרמקול נותן צליל מאד מפורט ומאד עשיר הוא יתחיל להשמיע לך את כל המגרעות של המגבר שלך לכן כאשר בוחרים רמקול יש לזכור שהמערכת צריכה תמיד להיות מאוזנת.

בעקרון זה הגורמים המאד מאד בסיסים בבחירת רמקול ישנם עוד הרבה גורמים אחרים לא פחות חשובים שלא ציינתי כי פשוט אין לזה סוף אבל תמיד תזכור חוק ברזל אחד בתחום אל תקנה לפני ששמעת ואל תתן לשום דבר אחר מלבד האוזניים שלך ואולי עצה של חבר להיות הגורמים המחליטים. :xyxthumbs:

פורסם

את הדברים החשובים ביותר אלכס כבר ציין. אני רק אוסיף כמה דברים.

כשאתה הולך לשמוע רמקולים קח איתך חבר, עדיף אחד שמבין עניין כדי שיוכל לבדוק דברים כמו במה/דיוק/פירוט/מהירות. דברים שדורשים קצת ניסיון לפני שיודעים להבחין בהם כראוי.

כמו כן, ההתנגדות האומית והנצילות יכולים להיות גורמים מכריעים בבחירת רמקול בחלק מהמיקרים (אך בעירבון מוגבל, כיוון שהם לא מדויקים ברוב המוחלט של המיקרים). לדוגמא, מגברי שפורפרות שמאוד תלויים בשנאי היציאה שלהם, הם צריכים רמקול עם התנגדות כמה שיותר קרובה בכל הסקלה לאותה ההתנגדות שבה המגבר אמור לעבוד. הנצילות באותם מגברים בדר"כ צריכה להיות גבוהה יותר. הסיבה היא שמגברים אילו מזייפים יותר ככל שעולים בהספק. לכן צריך רמקול נציל שיוכל להשמיע בעוצמה מספקת בלי לדרוש מהמגבר עוצמה גבוהה במיוחד. כמובן שזו רק דוגמא, וגם במגברים אחרים ישנה חשיבות כלשהי להתנגדות שבה המגבר מסוגל לעבוד (שים לב, ההתנגדות הרשומה במפרט הרמקל היא ההתנגדות בתדר של 1Khz, ולא לכל אורך הסקאלה).

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים