עבור לתוכן

איזה מעבד מומלץ ל HTPC?

Featured Replies

פורסם

לא הבנתי מה אמרת על MATX. הצגתי מספר מארזים , חלק ATX מלא וחלק MATX , כל סידרת הDVINE היא ATX מלא , וכאן גם המקום לציין שהמארז הזה הוא ענק , לא לכולם הוא נכנס לכוננית, הוא הרבה יותר גדול מרסיבר ממוצע, כשקונים אותו כדאי לשים לב בעיקר לעומק , בכל מיקרה לבדוק מידות לפני שקונים לראות אם זה נכנס היכן שרוצים למקם אותו. היתרון של MATX בסלון הוא הגודל הקטן , שיש לזה משמעות לא קטנה מבחינת יופי.

תשמע ,לגבי כל השאר, התשובה ל"למה לא" היא מפני "שלא צריך" ובנוסף זה ביזבוז כסף ביחס לביצועים שזה נותן. אתה צריך להבין שלHTPC יש דרישות מסוימות , זה כמו לשים 4 גיגה זכרון על מחשב ביתי בגלל ש"למה לא אם אפשר" לעומת לשים 4 גיגה בסרבר של חברה גדולה. אם הגישה שלך היא "יש כסף אז למה לא" אז אתה מוזמן להכנס לפורום צפון תל אביב ואני בטוח ששם יעזרו לך בנושא זה. הגישה שלי היא איך מוציאים את הכי טוב בצורה הכי משתלמת אפילו אם זה מוצרים באלפי שקלים. מעבד P4 עכשיו זה מעבד חם לכן אי אפשר לשחק איתו הרבה ללא החלפת קירור והמחיר שלו 1100 ש"ח (עם קירור רועש , שקט זה עוד 150-200 ש"ח) , מעבד סמפרון 2200 למשל , זה מעבד קריר , שבקלות יעשה אוברקלוק לאיזור ה 2 GHZ וגם אז החום לא יהיה נורא והיה אפשר להשאר עם מאורר הסטוק במחיר שלו זה 340 ש"ח. אין שום בעייה לשים פנטיום 4 במערכת שאתה רוצה לבנות , פשוט את הפרש הכסף - יהיה יעיל יותר לישם על משהו אחר.

עוד חוק - לבזבז על מחשב כדי שיחזיק הרבה שנים זה כלל שכל אחד כאן פשוט יצחק עליו , כל אחד יודע שמחשב לעולם לא יחזיק הרבה שנים , וכשקונים משהו חזק - אז כשמגיעות ההרבה שנים גם הוא מקרטע ובסוף מחליפים גם אותו. עוד שלוש שנים כשהסמפרון ש"קנית" יהיה חלש מדי כמו שאתה טוען , אז גם הפנטיום 4 3גיגה יהיה בדיחה והמעבד הכי זול יהיה עדיף עליו. לגבי קידודים , אתה צריך להבין שעם מעבד כזה זה לא שהם יעשו פי 4 יותר מהירים - אפילו לא פי 2 , וכשאתה גם ככה מתכוון להשאיר בלילה - אני את ה 600-700 שקל הפרש היתי מוציא על שלט טוב למשל או כל דבר שיתן תמורה טובה יותר לכסף. אבל שוב - אין שום בעייה שתשים פנטיום 4 , יזיק זה בטח לא - רק תוסיף לחבילה עוד 200 שקל לריקוק זלמן כי המקורי הוא רועש (המקורי של הסמפרטו די שקט).

ועכשיו הדבר שהכי לא הבנתי - אתה לא שם אותו בסלון אז זה לא משנה לך הרעש ? עכשיו בילבלת אותי - רוצה שקט ? לא רוצה ? ואם זה לא משנה לך אז מה אכפת לך בכלל מהעיצוב ? אני חושב ששוב אתה משאיר אותנו בערפל לגבי הדרישות שלך , שתבין - אנחנו לא יכולים לנחש. אתה לא יכול לזלזל באף פרט - שקט במחשב זה דבר שבהשקעה טובה זה לפחות עוד 1000 שקל (רק על השקט). זה כבר מתחיל להראות כאילו המחשב הזה זה הלבנת כספים מהעסק של דוד יחזקל ;)

לגבי רעש - אין רעש למוצר או כרטיס מסך , 6600 זה לא דבר רועש או לא רועש , זה תלוי בקירור שמולבש עליו , צריך לחפש דגם עם קירור שקט.

לגבי AHANIX , יש כל מיני חנויות שמביאות חלקם ראיתי הפסיקו , אבל גולדטופ והדובים ראיתי שמביאים , גם נועה בעבר...

פורסם
  • מחבר

המחשב הוא לסלון ושקט חשוב כמל עיצוב - לא הבנתי למה אתה חושב שלא?

לגבי השאלה של למה לא זה לא בא בקטע של למה לא אבל למשל גיגה זכרון זה גיגה זכרון זה לדעתי המינימום שבמינימום כי אם למשל עוד שנה אני ארצה במקביל לשדר מהמחשב הזה סרטים ל 2 -3 טלויזיות בבית אז הוא יצטרך את זה כנל מעבד יותר חזק. ולוח שהוא FULL ATX זה פשוט כי זה מה שמתאים לקופסא וכי הלוחות האלו תכלס יותר איכותיים ועמידים.

הריעון של לבזבז על מחשב שיחזיק הרבה שנים במקרה הזה הוא הגיוני מאוד - שים לב שהמחשב הזה הוא לא מחשב למשחקים. מחשב שיכול להריץ סרטים ולקודד סרטים היום יוכל לעשות את זה גם בעוד 5 שנים. ומחשב שעובד טוב יעשה את זה גם עוד 5 שנים - זה לא מחשב שיותקנו עליו 1001 תוכנות וכידו לך טרנזיסטורים ימשיכו לעבוד באותה איכות גם עוד 5 שנים - יש להם 2 מצבים שמעניינים אותנו אחד עובד 2 לא. :)

אגב לגבי ה 6600 GT וקירור ברור שאפשר לקנות קירור רועש אבל הרבה יותר קל לקרר 6600 מ 6800 GT הרי או מ X850 PE :)

המחשב הוא לא מלבנת כספים של הדוד יחזקל - לדוד הזה אין הרבה כסף בכלל... יש דודים אחרים :) ;D

לגבי קירור - 1000 שח על קירור שקט - מה למשל? - כך בחשבון שאני מממש נגד קירור מים... ואגב קירור STOCK של P4 הוא בסדר גמור ובכלל לא רועש - לפחות של הנורטווד...

פורסם

תשמע אני רק בא לעזור לך , כנראה לא הבנת את הנקודה , אבל אני בטח לא אתווכח איתך על משהו שהמון זמן השקעתי בלמידה שלו ואני די בטוח בו (לא סתם אני יודע את כל זה , ועם הזמן רק למדתי יותר).

אני לא שואל למה X ולא Y , אני לא חושב שאחד מתאים ואחר בכלל לא , אלא אני אומר שיש משהו שמתאים יותר ממשהו אחר ומשהו שעדיף למצב מסוים כשדברים אחרים יכולים להיות בזבוז כסף., זה לא שמה שיותר טוב הוא לא מתאים או פחות טוב. אני יכול לספר לך שיש לי נסיון לא רק מהצד שקונה מחשבים , אז את המוצרים והחלקים אני מכיר טוב.

ואני דיברתי על מחשב שיחזיק בשביל דברים שיצאו בעתיד , שזה בזבוז של השקעה. ולפי השיקול שלך - אם חצי גיגה יספיק היום - הם יספיקו גם לעוד 5 שנים אם אתה עושה בדיוק את אותו הדבר, אז למה לקנות יותר ? בכל מיקרה בזכרון זה קל - ברגע שמרגישים שחסר פשוט קונים עוד סטיק. מתוך נסיון של שידרוג לגיגה - אני יכול להגיד לך שזה לא כזה רציני - חוץ מכמה משחקים, מעבר לזה איטיות נובעת ממערכת ההפעלה הדפוקה. בכל מיקרה זכרון תמיד אפשר לשדרג. לגבי שידור ממחשב אחד לשלוש טלווזיות - אשרייך  - לא הזכרת לנו את זה בדרישות , ובמחשבה שנייה - אולי עדיף שלא אנחש למה אתה בדיוק מתכוון. ואם אתה יכול לבזבז כסף על פנטיום 4 (כבר עדיף אטלון 64) וזה לא יבוא על חשבון דברים אחרים - אז בכייף.

לגבי כרטיס מסך - כל כרטיס רציני למשחקים צריך לקרר , כל קירור זול יהיה רועש..... חפש משהו עם קירור שקט.

לגבי קירור שקט - קירור זה מכלול של דברים, למעשה בשביל קירור שקט צריך להוסיף השקעה בכל הרכיבים - מארז יעיל ומרווח , ספק שקט , קירור מעבד שקט , קירור כ.מסך שקט , מאוררי מארז שקטים , קירור ציפסט שקט , קניית הארדיסק שהכי פחות מרעיש ומחמם... כיוון שכל הדברים האלו הם איכותיים שגם עולים הרבה אז ההשקעה הכוללת מגיעה להמון כסף....

אצלי למשל רק הקירור השקט למעבד עלה 200 ולכ.מסך 170 , וזה רק שני רכיבים... (ד"א גם אני לא אוהב קירור מים - אבל הוא נחשב יעיל יותר מאשר שקט - עדיין יש לו מאורר ואת זה כולם שוכחים).

קירור סטוק פנטיום 4 שנמכר בשנה האחרונה הוא רועש ולא מתאים למחשב שקט , אז מה הקשר מה היה פעם לנורטווד ?

בכל מקרה בן אדם - תעשה את השיקולים שלך.... קיבלת קצת מידע... את הוויכוחים והטענות תשאיר לעצמך - לדעתי זה חלק מהנימוס כשמבקשים עזרה  ;)

בהצלחה  :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה! באמת שלא ניסיתי להתווכח איתך אלא לרדת לסף דעתך בקשר לשיקולים יותר זה הכל - אבל תודה רבה בכל אופן עזרת לי לא מעט במה שאמרת! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים