עבור לתוכן

איזה מעבד מומלץ ל HTPC?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש מעבד למחשב HTPC שבכוונתי לבנות ולשים בסלון - מעניין אותי מה מומלץ לשים שם פונקציה של ביצועים למול רעש שזה הדבר הכי חשוב שלא יהיה במחשב כזה בסלון. חשוןב לציין שאני מחפש לשים את זה במארז קטן מהסוגים החדשים (שנראים בערך כמו רסיבר בגודל) ככה שאמצעי הקירור הם די מוגבלים ולדעתי יוגבלו למה שבא עם המעבד... (כמובן שיש מגבלת ספק של לדעתי 300-350 וואט ככה...)

הצעות?

פורסם

אם אתה מתכנן על מארז Micro ATX אז האפשרויות שלך דיי מוגבלות ל A64 S-754 / Sempron S-754

כיוון שלא ידוע לי על לוחות S-939 בגודל Micro ATX בארץ

אבל אם אתה מתכנן על מארז שתומך לוח אם בגודל ATX אתה יכול לקחת A64 S-939

פורסם

רעש אתה יכול לפתור כמעט עם כל מעבד אם תשים קרור רציני כמו למשל זלמן 7000.

אני ממליץ לך לחפש נורטוודים שעדיין נמכרים בשוק ולא ממש מתחממים ואם אתה רוצה מעבד שקט במיוחד במקור אז כמובן הדותן:

http://www.noacomp.co.il/category.asp?catcode=395

בשילוב המתאם של אסוס לדותן שכרגע תהיה חייב להביא מחו"ל בתוספת לוח מתאים של אסוס שניתן לקנות בארץ.

פורסם
  • מחבר

איך קירור גדול יעזור לי לפתור את הבעיה? - הקופסא מוגבלת מקום אני מניח די חזק וכן אני לא רוצה בשום פנים ואופן לשים קירור מים. רק אוויר.

לגבי נורטוודים זה רעיון מעניין - מישהו עוד מוכר אותם בארץ??? הנורטווד שלי מלפני איזה שנתיים :)

לגבי דותן - אין בארץ שום מתאם בינו לבין לוח לא של מחשב נייד? מה היא העוצמת חישוב שלו - אני יודע שהמעבדים הניידים האלה של אינטל אמורים להיות חיות רעות אבל למשל אם לקחת אותו מול מעבד חדש של אינטל 3 גיגה הרץ איך יהיו הביצועים? - ולא מעניין אותי ביצועים של קווייק פה אלא ביצועים בניגון סרטים בעיקר ואולי בקידוד וידאו (אבל זה אולי עושה הכרטיס טלויזיה כבר/כרטיס מסך?)

פורסם

אם אתה לוקח את המארז הזה למשל:

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6244

אז עם לוח מתאים תוכל להכניס פנימה גם זלמן 7700.

לגבי קידודים - ללא OC הנורטווד יקח אותו בשקט. מבחינת יחס שקט\ביצועים - אין שני לו. עקרונית הוא יכול לעבוד גם ללא קרור. לניגון סרטים הוא יספיק בגדול. גם פנטיום 3 יספיק.

מה רע בנורטווד שלך לתוך ה HTPC?

יש נורטווד, בלוגיק, COMP-IL, בטח נועה ועוד מקומות.

שים את שלך ב HTPC ותשים על הדסקטופ שלך משהו חזק יותר. איזה נורטווד 3 ב OC ל 3.8 :smile1:

פורסם
  • מחבר

ההמממ הקופסא ההיא גבוה מדי אני מחפש משהו עד לגובה של 16-17 סנטימטרים מקסימום!

לגבי הלשים את הנורטווד שלי ב HTPC - חבל לי עליו הוא חיה רעה ול HTPC אין הרבה מעבדים שרצים בבאס של 1150- 1180 הרץ :)

בעקרון זה רעיון באמת לשים אותו ב HTPC אבל איפה אני אמצא היום נורטווד אחר שיגיע לביצועים שלו? - במבחני השוואה הוא אוכל נורטוודים של 3.2 ואפילו 3.4 - נורטווד 3 לא ירוץ ב OC על 3.8 הרי בקירור סטוק :) או שמה כן? (תכלס לא אכפת לי גם קירור לא סטוק)

מה לגבי כרטיסי מסך - משהו מומלץ ל HTPC? ואל תגיד לי לשים את ה 6800GT שלי שמה!!! :lol:

פורסם

כל כרטיס מסך עם Video Out (ובמידת הצורך גם Video In) יתאים, אם יש לך כסף כך ATI All In Wonder.

פורסם
  • מחבר

כל כרטיס עם TV OUT יהיה בסדר? כי אני מניח שהאיכות שהם מוציעים שונה ומשתנה בין הכרטיסים.... אני צריך משהו שידע להוציא החוצה סרטי וידאו באיכות טובה -> DVD ובעתיד נגיד HDTV.... נגיד משהו שיוכל לתמוך במסך פלזמה אם יהיה לי כסף לזה בעתיד... סדר גודל של 1280 על 1024 רזולוציה... לא כל כרטיס מסך יוכל לנגן הרי סרט ברזולוציה כזאת בלי להחנק.. וגם האיכות חשובה...

בשביל מה TV IN? (אני מתכוון לשים כרטיס טלויזיה יעודי לצורך TV IN - יש סיבה כלשהי שאני מפספס שתהיה גם כניסה כזו בכרטיס מסך?)

פורסם

אני חושב שהתרד קצת נסחף ...

אם אתה רוצה לבנות HTPC סטנדרטי ולא כזה שאמור להריץ את כל מה שיצא עוד 10 שנים כי אין מגבלה של כסף (וסטנדרטי זה לא HTPC שבנוסף להצגת סרטים יהיה גם תחנת עבודה של CAD) המעבד הכי חלש היום יעשה לך את העבודה מצויין. סמפרון 2200 ומעלה פשוט יתאים , וזה מעבד די קריר ככה שהקירור שלו יכול לעבוד על מצב שקט ואוברקלוק קטן יקפיץ אותו למעלה עוד יותר ביחס התועלת מחיר.

אני חושב שיהיה לך גם יותר "סדר" אם תפרט בדיוק איזה מארז אתה רוצה לשים - כולל דגם ולינק אם יש...

עניין המארזים לHTPC הוא קצת בעייתי (בארץ לפחות) , ודברים שמתאימים מכל הבחינות עולים באיזור ה1500 שקל ...

פורסם
  • מחבר

הקופסאות שהכי קרצו לי מבחינת מבט הן ה 2 האלוL

http://www.x-o-x.net/x11.html

ו.. http://www.x-o-x.net/x15e.html

כאשר מן הסתם שהשנייה בערך פי 4 יותר יקרה בגלל המסך מגע שלה אבל אני לא באמת יודע עד כמה אני רוצה דבר כזה - כי המסך לא נכבה כשרואים טלויזיה וזה

יכול קצת להפריע.....

הקופסאות האלו יכולות להכיל עד כמה שאני רואה כל לוח ATX רגיל ומקום הוא לא בעיה בשבילן בעקרון....

פורסם

מה מחירן בארץ? לינק?

פורסם

קצת קשה לי להבין :

"שהכי קרצו לי מבחינת מבט" זה כמו שאני רוצה למבורגיני דיאבלו בתור מכונית אישית או שאתה באמת מתכוון לרכוש את זה..

אתה הלכת בין היתר על המארזים המתקדמים ביותר בתחום , וזה בנוסף לשתי עובדות: שבארץ אני לא מצאתי מקום אחד שבו הם נמכרים ועל המחיר שלהם עדיף לא לדבר.

אם זה לא המקרה - אז תהיה רציני יותר ותתמקד בדברים ספציפים , במקרה כזה אי אפשר להחליט על לוח ומעבד , ואז כשעוברים למארז לגלות שהם לא מתאימים למה שרצית או שהם מתאימים למה שרצית אבל עולים מעבר למה שאתה יכול או כדאי לך לשלם (מארז ATX מלא שלא נראה כמו מה שנתת לרוב יראה ממש רע בסלון).

החברה הכי רצינית ונפוצה בארץ של מארזי HTPC היא AHANIX. מארזים שלה שדומים למה שאתה רוצה עולים 1400-1500 שקל. תראה קודם כל אם זה התקציב שלך ותכין לפני הכל רשימה של מה אתה מצפה מהHTPC שלך. מבחינה כספית יכול להיות שעדיף במקום מארז שעולה כמו כמו מחשב , לקנות מארז פשוט יותר אבל להוסיף כרטיס PVR שיהפוך את המחשב למערכת הקלטה ועצירה בזמן אמת בדומה לYES MAX... ויש עוד המון דברים...

גם תקציב למחשב הכולל חסר לנו....

אז בבקשה תשתף אותנו בכל המידע הזה - ובצורה יותר ממוקדת (מחשב HTPC מלא וטוב שקורץ לעין ולהכל יכול לעבור את ה10000).

פורסם
  • מחבר

על המחיר אכן עדיף לא לדבר אבל כבר אמרתי שמחיר זה בהחלט לא שיקול מבחינתי - אין לי בעיה לחסוך כמה חודשים אם צריך :)

לגבי מה אני מצפה מהמחשב -

אני מצפה שיהיה מחשב HTPC ומערכת הקלטה לגבי כרטיס PVR חשבתי על WinTV-PVR-250  של .hauppauge

מה שאמרתי לגבי המארז שהוא זה שקרץ לי מבחינת מראה זה הדבר הכי טוב שאני יכול להגיד לך על זה - אני לא מחפש מארז לסלון שיהיה מארז ל OC או משהו

אני מחפש מארז שקודם כל ישתלב יפה בסלון ויהיה בגודל סביר שזה במקביל כבר...

הגודל המירבי שאני מוכן שהמארז יהיה הוא כגודל המארזים שציינתי, ראיתי שיש בארץ מארזים של AHANIX שהם די דומים לאלו במיוחד החדשים שלהם, המחיר של 1500 למארז לא מפחיד אותי.

בוא נניח לרגע שהתקציב הוא לא מוגבל פה יותר מדי עד גבול של נגיד 8-10 אלף שח שזה מעל ומעבר.

בתקציב הזה אני מצפה לקבל:

מארז.

מודול אינפרא אדום אם לא כלול במארז - גם אם וגם בלי שלט, שלט לא קריטי כרגע!

לוח - בעל כרטיס זכרון שיש לו יציאת SPDIF שיוכל ללכת ישר למגבר. וכן בעל מודול אלחוטי בסטנדרט G.

מעבד.

כרטיס PVR.

כרטיס מסך.

זכרון.

כונן אופטי.

קורא כרטיסי זכרון.

דיסק קשיח או 2 דיסקים קשיחים.

ספק כוח.

השיקולים שלי לבניית המערכת הם - מהחושב ללא חשוב:

פונקציונליות.

מראה.

רעש.

מחיר.

כאשר במחיר אני גמיש ככה שאם זה יעלה יותר מהתקציב אני אוכל עדיין להתגמש.

עריכה:

בכונן אופטי אני מתכוון לצורב דיוידי כמובן ואחד לא רע עדיף טוב :) (מה ההבדל במחיר כמה עשרות שקלים?)

לגבי מה אני מצפה מהמערכת:

1. להראות סרטים באיכות טובה ולהעביר את הסאונד למערכת שתדע לעבוד איתו..

2. להקליט סרטים מהממיר של YES.

3. לצרוב לפעמים סרטים על DVD אם או בלי לקודד אותם.

4. אם צריך לקודד סרט או משהו לפורמט DVD אין לי בעיה שיקח גם חצי יום - אני אשאיר את המערכת ללילה.

5. במידת הצורך שאני אוכל לראות סרטים דרך המערכת ב STREAM ממחשבים אחרים ברשת.

6. גלישה באינטרנט פה ושם קצת אבל זה באמת בקטנה.

7. אולי קצת משחקים בעתיד הרחוק מאוד - קשה לי להאמין אבל.

המערכת לא: תשמש לשיתוף קבצים בשום שלב.

בסיכוי מאוד נמוך היא תשמש לקידוד סרטים

פורסם

טוב אז עכשיו יש הרבה מידע , 8000 שח זה תקציב מכובד שלא יגביל אותך יותר מדי , אבל אני בספק שתגיע אליו כי זה כבר ביזבוז (עדיף יס מאקס וסטירמר טוב בהרבה פחות כסף).

נתחיל במארזים - לכל מי שהתעניין , הדגם שנתת עם המסך עולה בחו"ל באיזור ה3000 ש"ח , מה שאומר שאם יש יבוא מסודר בארץ, אז זה יכול להגיע ל4500-5000 ש"ח , 4000 במקרה ה"יותר מדי טוב"  8) , הקיצר מחוץ לתמונה.

דבר שני - כל הטררם סביב המארזים האלו (גם המחיר) זה ממש לא כמו שציינת "מארז טוב לאוברקלוק" , להפך , המארזים האלו די גרועים לאוברקלוק (חוסר תאימות להרבה סינקים, קירור חלש בגלל הרעש וגם צפיפות יתר) כל הטררם והכסף - זה רק העיצוב והשימושיות , זהו , אז זה לא ממש עוזר לנו שאנחנו לא צריכים מארז לאוברקלוק.

אז ככה , אם אין לך בעייה להשקיע כסף במארז (ששוב, זה רק יופי והעובדה שהוא שוכב) אז אנחנו מדברים על סידרת הDVINE של AHANIX במחירים של 1350-1600 שמארז בלבד (ללא ספק) שלדעתי הDIVINE5 שיושב באמצע מספק את העיצוב הנדרש. יש גם את הVOBOX במחירים דומים

dvine5_01.jpg

יש גם מארז שוכב של חברה בשם NMEDIA PC שלדעתי  פחות יפה - יותר מדי דברים בפאנל מקדימה , אבל המחיר משמעותית יותר נמוך ומשתלם - 940 ש"ח כולל ספק 270 של אנרמקס (ספק מיקרו ATX מיוחד - שזה חסרון) ,והוא קטן וחמוד - בכל מקרה הוא מיקרו ATX אז כדאי לשים לב. ויש לו גם קורא כרטיסים , יכול להיות שהוא מגיע עם אינפרא אדום אבל אני לא בטוח , יש לו גם בקר מהירות למאוררים והתצוגה שלו סתם מציגה מידע כללי וטמפרטורות. בלינק הבא יש גם סקירה על הDVINE 5.

http://www17.tomshardware.com/howto/20050614/home_theater_pcs-15.html

nmedia_htpc23.jpg

nmedia26_new.jpg

יש גם מארזים עומדים שיוצאים הרבה יותר זולים (אבל עדיין יקרים 460 ש"ח ללא ספק) , שניים שכדאי לשים לב הם של AHANIX - לATX מלא זה ההארמוני ול מיקרו ATX זה הPLASMA , שדי מרשים עם הנורה הכחולה שלו (מה שכן הוא די ארוך).

plasma_14.jpg

harmony.jpg

כאן זה פחות או יותר מסתכם , במחירים כולל ספקים מחברות מוכרות ודי שקטים יעלו בין 700 ל 1800 שקל.

הלאה:

לגבי כרטיס מסך - כל עוד זה לסרטים אז כדאי FX5200 או רדאון9250 באיזור ה 300 שקל , משחקים זה קצת בעייה  , זה קפיצות מחיר של עד 1000 שקל.

לגבי לוחות - שים לב אם אתה צריך MICRO ATX.  לגבי כרטיס קול זה לא ממש משנה כל עוד אתה מחבר דיגיטלית - וודא שיש חיבור שמתאים לחיבור פנוי ברסיבר שלך (אופטי או קואקסלי)

מעבד - לדעתי סמפרון מספיק , ביחוד עם אוברקלוק קטן לבאס (זה ממש לא מותח את המעבד הזה שיועד לעבוד במהירויות גבוהות יותר).

לגבי כרטיס PVR - אני חושב שכדאי לך ללכת על ה150 שעולה 800 שקל ומגיע עם שלט וערכת בלאסטר שיודעת להעביר ערוצים בממיר שלך במקרה של הקלטה מתוכנתת (יתרון משמעותי) , ההבדל בינו ל250 אם אני לא טועה זה קליטת רדיו - תבדוק אם הפרש המחיר שווה לך , לרוב ממש לא !

זכרון - חצי גיגה , לא פחות ולא יותר. חברה זולה כמו ADATA תהיה מספיקה.

כונן אופטי - נו , צורב DVD של נק אמרנו ?  8) בכל מקרה אל תשקיע יותר מ300 שקל.

קורא כרטיסים - שים לב המארז של NMEDIA כבל כולל אחד בתוכו - תכניס את זה לשיקלול הסופי.

דיסק קשיח - שים לב לרעש. סיגייט נחשבים שקטים - כדאי לברר מראש איזה דגם. גודל - לך על 200 גיגה - הכי משתלם ושימושי (זה יתמלא מהר מאוד).

אלחוט - עדיף להמנע אם אפשר. לוחות עם אלחוט מובנה בד"כ הם לוחות יקרים שלא תצתרך , נראה לי בכל מיקרה תמיד עדיף כרטיס ניפרד - 200 ש"ח.

ספק - חברה מוכרת בלבד ושיהיה שקט. אני די מרוצה מהמחיר והשקט של הטרמלטק - למרות שאחרים טוענים שהוא לא סופר שקט (בכל מיקרה הסידרה היא SILENT). בנוסף -  אתה לא צריך בכלל ספק חזק. מחירים בין 200 ל400 שקל.

כל מה שחסר זה אמצעי שליטה - שים לה שההפואג' מגיע עם שלט - רק שאני לא יודע עד כמה אפשר לשלוט איתו על דברים אחרים. כדאי לשים לב שסטים אלחוטים לא תמיד עובדים במרחק גדול מדי. יש עכבר אלחוטי של לוגיטק שהוא משמש גם כשלט - מאוד שימושי - רק שהמחיר בשמיים (באיזור ה350).

זהו , תעדכן אותנו בהמשך - נישמח לשמוע  8)

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

למה לוח MICRO ATX?

ה D5 יכול נדמה לי לתמוך ב ATX מלא.... יש מקסימום D6 או איך שהם לא קוראים לזה 601 MCE...

באתר שלהם גם ל D5 הם אומרים שהוא תומך ב ATX רגיל ככה שאפשר לקחת לוח טוב של אסוס עם כרטיס אלחוטי לשם :)

לגבי מעבד - לא רוצה סמפרון :) כמה יותר רועש כבר יהיה לקחת מעבד נורמלי של אינטל לשם? (מדי פעם קידוד סרטים זוכר?)

לגבי כרטיס מסך - אין בעיה לקפוץ 1000 שח לצורך משחקים - 6600GT רועש לא רועש עד כמה רועש? ( לי כרגע אין שופ הערכה של רעש כי לי יש קומבינה

שהמחשב שלי נמצא בחדר אחד והמסך מקלדת עכבר בחדר אחר - ככה שאני לא שומע תמחשב בגרוש - יש קיר של 60 סנטים עובי בדרך :))

למה רק חצי גיגה זכרון? - הרעיון בלקחת מחשב ב 8+ אלף שח הוא שזה יהיה להרבה שנים בלי שאני אצטרך לגעת בו... חצי גיגה וינדוס כמעט לבד אוכל היום כבר, לא?

אגב ליתר בטחון 601 בטוח תומך בלוח ATX שלם - http://www.ahanix.com/ahanix_product.asp?pid=25

איפה אגב מצאת את המארזים של AGANIX בארץ? לא ראיתי אותם ב ZAP למיטב זכרוני..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים