עבור לתוכן

צריך לוח אם שתומך ב-NCQ

Featured Replies

פורסם

ומה עם המיקום על הדיסק הקשיח?

זה המשתנה שהכי הכי משפיע על ה NCQ

כשתוכל לשלוט ותשים את אותם קבצים בדיוק על אותם סקטורים בדיוק אז נדבר

בינתיים אין לך משהו שיכול להיקרא בכלל Test

גם לנושא של מיקום על ה-HD התייחסתי כבר.

Cyb3r

הבעיה שלי עם NCQ שהוא עוזר במצבים מממממממממממממאוד מסויימים

לגבי הורדת ביצועים, ראה את הגרפים......

"לא יכול להוריד ביצועים" זו אמירה מאוד חזקה....שלא מתיישבת עם הגרפים. אני מתאר לעצמי גם שעל HT של אינטל אמרו פעם שהוא לא יכול להוריד ביצועים אבל היו מצבים (מעט מאוד אבל עדיין היו) שבהם הפעלת HT הורידה ביצועים.

• תגובות 36
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

Cyb3r

הבעיה שלי עם NCQ שהוא עוזר במצבים מממממממממממממאוד מסויימים

לגבי הורדת ביצועים, ראה את הגרפים......

"לא יכול להוריד ביצועים" זו אמירה מאוד חזקה....שלא מתיישבת עם הגרפים. אני מתאר לעצמי גם שעל HT של אינטל אמרו פעם שהוא לא יכול להוריד ביצועים אבל היו מצבים (מעט מאוד אבל עדיין היו) שבהם הפעלת HT הורידה ביצועים.

מאוד מסויימים זה פשוט לא נכון, יש אין סוף אפשרויות למצבים, יש מצבים שבהם NCQ יעזור יותר, ויש מצבים בהם NCQ יעזור פחות. אגב, אין קשר הדוק בין NCQ ל HT.

אני רוצה לראות מקום שבו רושמים שכאשר יש NCQ יש תוצאה מסויימת, ולאחר ביטול NCQ יש תוצאה נחותה ממנה.

לדעתי מבחינה לוגית של מבנה העבודה של NCQ זה פושט לא ייתכן. יכול להיות שגם לא יהיה הבדל אבל אני רוצה לראות שאותו כונן קשיח (כלומר שהנתונים יישארו מוצבים שאותו מקום) לאחר ביטול NCQ יראה ביצועים נחותים מהותית.

פורסם

שמו את אותה התקנה של Windows בלה בלה Simply Doesn't Cut It

תוכיח לי שאותו המידע בדיוק יושב באותם הסקטורים בדיוק ואז נוכל לדבר

עד אז מבחינתי אתה אומר מידע לא מבוסס בסינית

פורסם

מאוד מסויימים זה פשוט לא נכון, יש אין סוף אפשרויות למצבים, יש מצבים שבהם NCQ יעזור יותר, ויש מצבים בהם NCQ יעזור פחות. אגב, אין קשר הדוק בין NCQ ל HT.

אני רוצה לראות מקום שבו רושמים שכאשר יש NCQ יש תוצאה מסויימת, ולאחר ביטול NCQ יש תוצאה נחותה ממנה.

לדעתי מבחינה לוגית של מבנה העבודה של NCQ זה פושט לא ייתכן. יכול להיות שגם לא יהיה הבדל אבל אני רוצה לראות שאותו כונן קשיח (כלומר שהנתונים יישארו מוצבים שאותו מקום) לאחר ביטול NCQ יראה ביצועים נחותים מהותית.

תציץ בגרפים של אננדטק

אתה צודק מבחינה לוגית ואם תשאל אותי אני לא מבין איך זה יתכן שזה מוריד ביצועים..... פשוט לא מבין.... אבל בגרפים של אננדטק רואים את זה. ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שיצרניות הדיסקים לא מיישמות את ה -NCQ ברמה טובה מספיק כדי שהוא יראה שיפור קונסיסטנטי בביצועים......

פורסם

^^^

ההודעה שלך גרמה לי לשים לב למשהו

הבקר אצל Anandtech זה ה-nForce 4 SLI

יישום ה-NCQ של אינטל יותר טוב, ניתן לראות את זה כאן

בסופו של דבר זה אומר שלא שווה להשקיע ב-NCQ של NVIDIA אלא רק של אינטל

פורסם

תציץ בגרפים של אננדטק

אתה צודק מבחינה לוגית ואם תשאל אותי אני לא מבין איך זה יתכן שזה מוריד ביצועים..... פשוט לא מבין.... אבל בגרפים של אננדטק רואים את זה. ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שיצרניות הדיסקים לא מיישמות את ה -NCQ ברמה טובה מספיק כדי שהוא יראה שיפור קונסיסטנטי בביצועים......

ואני אשאל - האם אננדטק השתמשו בשני כוננים שונים או שהשתמשו באותו כונן כך שהמידע ישאר באותו מקום ביצעו את הבדיקה ביטלו את ה NCQ ואז על אותו כונן ביצעו את הבדיקה?

זאת אולי הבדיקה היעילה האפשרית היחידה שאפשר לבצע ל NCQ.

פורסם

ואני אשאל - האם אננדטק השתמשו בשני כוננים שונים או שהשתמשו באותו כונן כך שהמידע ישאר באותו מקום ביצעו את הבדיקה ביטלו את ה NCQ ואז על אותו כונן ביצעו את הבדיקה?

זאת אולי הבדיקה היעילה האפשרית היחידה שאפשר לבצע ל NCQ.

שמע

אני לא חושב שהם השתשמשו ב -100 דיסקים שונים.... זה בטח אותו דיסק שפעם אחת עובד עם NCQ ופעם אחת בלי.

לגבי היישום של NCQ ע"י NVIDIA ו- INTEL.... יש מצב שעלית על משהו..... אני אסתכל על הביקורת מחר. אני מקווה שהם גם עשו מבחנים ב -REAL WORLD ולא רק סינטטים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים