עבור לתוכן

תחתמו נגד חוק שתי נוסעים עד גיל 21 ביחד אולי נוכל לשנות

Featured Replies

פורסם

וכשאני בא להגיב אני נכנס לאתר של הבחור שהגיב אי שם מעליי (באנר מושקע ומושך... כל הכבוד) וגם שם אני נתקל בשגיאות צורמות לעין... ("עם" במקום "אם"....).

אויי לא

רק לא זה

כתבתי אם במקום עם

איך נחיה

ב-1 בלילה עשיתי טעות

זהו צריך להוציא אותי להרוג

צורם לך? אל תקרא הודעות של אחרים

• תגובות 34
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא זכור לי שדיברתי עליך (דיברתי על האתר של ברק דהן)...

ואם הסיכום של מה שרשמתי - או תימצות או פואנטה זה מה שהכנסת לציטוט שבחרת לתת ... אז המצב רע יותר... גם בהבנת הנקרא אנו מתדרדרים....   ::)

באמת בן אדם... הרי לא לזה התכוונתי ולא על זה דיברתי... עשה טובה ורד ממני עם התגובה השטותית הצינית והילדותית הזאת (מצטער על המילים , אבל עדיין זה בקושי 5 אחוז ממה שרשמתי)..

ועדיין - הכותרת צורמת לעין , בטח בתרד מסוג כזה...

לילה טוב ....

*עריכה - פשששש.... אני חוזר לעמוד הקודם לבדוק למה התבלבלת וחשבת שדיברתי עליך ולהפתעתי אני מגלה שגם לך יש את אותה הטעות: "אם כל הכבוד ".  - כנראה יש משהו בדברים שלי הא ? (ושוב - הדברים שלי הם לא ציטוט סלקטיבי של שורה - אלא מכלול של דברים שנועדו להציג משהו , כשכל משפט לחוד לא יגיד שום דבר..  ;) ). בכל מקרה הבנתי שהמקרה שלך זה טעות הקלדה - אבל שוב לא דיברתי עליך....

ושוב לילה טוב ...

פורסם

.

פורסם

תכלס זה מוריד את אחוז השתיינים

כי אם כל הכבוד צריך להיות ממש ממש ממש ממש מפגר לנהוג שיכור

אחוז האדיוטים שינהגו שיכורים לא משתנה...

נניח ש-10% מספיק טפשים כדי לנהוג בשכרות. מה עדיף, שזה יהיה 10% מ-X או מ-2X (זוכר את התגובה הקודמת? ;))

והטענה שיותר נהגים = פחות שותים לא לגמרי נכונה, כי יש מספיק אנשים שישתו בכל מקרה בלי לחשוב על ההשלכות. עכשיו, אם היית נותן לנהגים להסיע 4, רוב הסיכויים שאותם אנשים היו מוצאים טרמפ עם מישהו אחראי. אם אתה מגביל ל-2, אתה תגרום לחלק מהם לשבת מאחורי ההגה.

וזה עדיין לא סותר את הטענה שההגבלה יוצרת יותר נהגים חדשים על הכביש => יותר פוטנציאל לתאונות.

ואם כבר שיכור לפחות שיחסל רק 3 אנשים ולא 5

שוב הנימוק הדבילי הזה. תרשה לי לא להתייחס אליו עוד פעם.

לגבי החוק אני לא ממש מכיר אותו, רק שמעתי , ככה שאני לא יודע אם הוא טוב או לא , אני רק בטוח שהוא ממש מבאס.

זה בטוח, אבל זאת לא הסוגיה.

גם לנהוג עם מלווה זה לפעמים מבאס, אבל זה דווקא חוק חשוב מאין כמוהו.

חוצמזה, אין יותר מדי מה להכיר את החוק: כל מי שהוציא רשיון אחרי ה-1 בנובמבר יכול להסיע רק שני נוסעים ללא מלווה - עד גיל 21 או עד שנתיים מקבלת הרשיון.

לגבי הניתוחים כאן , כדאי לזכור שמאחורי חוק עומדים הרבה דברים , הרבה עבודה , והרבה מורכבות. הנחה של נער בן 17 איך ולמה הכינו את החוק הזה יכולה להיות קצת מוטעית , יש הרבה קטעים פסיכולוגים לפעמים בחוקים כאלו...

א. 18, אני מבקש :hat:

ב. בדיוק בגלל זה שיכול להיות שיש משהו שלא חשבתי עליו, הוספתי את ה"מכרז" הקטן שלי. גם אתה מוזמן להשתתף - תמצא לי איזשהו נימוק הגיוני לחוק. ד"א, כל הטענות שלי לא באות מהאוויר, אלא משעות (במצטבר) של 'דיונים' בנושא.

כמו שאמרו כאן - להעניש.. ולא מתיחסים כאן למקרים ספצפים - אלא מאוד בכללי , מה לעשות ככה זה עובד והסטטיסטיקה היא זאת שמקדמת את החברה קדימה. צעירים עושים בכביש מה שבא להם וזה בא לידי ביטוי -  התוצאה: כולם יענשו... בסוף יהיה לחץ חברתי ופסיכולוגי, כי בגל הבא של בעיות עם צעירים יעלו את גיל הוצאת הרשיון וכו....  זה נכון שזאת גם השערה - אבל אף אחד לא חשב בכיוון הזה.

להעניש? מאוד הגיוני... זה מה שיפתור את תאונות הדרכים... וואו, עכשיו באמת קיבלתי מוטיבציה לנהוג זהיר ::)

ועוד דבר שבא לידי ביטוי פה , כנראה עקב חוסר ההתנסות בצבא... מישהו נתן פה הסבר מאוד מעניין שעכשיו עם החוק הזה יהיו דווקא פי 2 נהגים צעירים בעייתים על הכביש... זה מאוד מעניין, אבל אם תוכיח את זה אל מול מקבלי ההחלטות ואנשי המקצוע של הממשלה , אתה פשוט תבנה לעצמך את הבור שאליו תיפול - כי אם הפתרון שהם יביאו זה חזרה למצב הקודם - אז גם אני אשמח שיפטרו אותם.. סביר להניח שימצאו פתרון יותר יעיל שרק יהיה גרוע יותר ל"חופש הנהיגה" של הצעירים...

א. לפי ההגיון שלי, חזרה למצב הקודם זה שיפור. לא שהמצב הקודם טוב, אבל המצב הקיים יותר גרוע.

ב. לנסות להוכיח את זה מול מקבלי החלטות? שנוראאאאאאאאאאאא איכפת להם מהמצב בכבישים... הרי כל ההחלטות שהם מקבלים (בין אם זה בתחום התחבורה או החינוך) הן החלטות שנועדו ליצור ספין תקשורתי, ליצור אווירה של "הנה אנחנו עושים משהו", לא משנה שהמשהו הזה יכול רק להזיק. הרי אנשים לא חושבים על השפעות... כמו עדר, הם רואים "אוו, הוא עושה הרבה, אני אצביע לו"... ::)

ועוד משהו ששכחתי קודם - זוכרים שדיברנו על זה שהחוק גורם ליותר אנשים להיות על הכביש? well, מתוך היכרות עם ציבור הנהגים, תחשבו על זה שיותר מכוניות שיוצאות ביחד (וגם לא ביחד) זה משהו שמגביר עוד יותר את הסיכון להשווצות, מירוצים והשתולליות על הכביש.

לדעתי עדיף 4 אנשים באוטו שמציקים לנהג מאשר 4 מכוניות על הכביש, מה שקורץ לתחרויות למיניהן. וכאן אני מדבר מנסיון.

נ.ב - ice2k, תסייג את התסכולים שלך. עד כמה ששמתי לב, עוד לא הייתה לי פה שגיאת כתיב.

פורסם

למי שדיבר על סטטיסטיקה

אי אפשר לקבל תוצאות נכונות בשלב הזה כי רוב הנהגים החדשים הם מלפני הוצאת החוק

בכל מקרה זה חוק מעצבן שגורם לאנשים להיות פושעים רק כי הם רוצים להקפיץ את ה3 חברים שלהם הביתה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים