עבור לתוכן

תחתמו נגד חוק שתי נוסעים עד גיל 21 ביחד אולי נוכל לשנות

Featured Replies

פורסם

(העלית לי לזכרון את כל המתכונת בפיזיקה היום... דווקא תנועה מעגלית לא עשיתי, אבל אם הם היו תלויים על קפיץ אז היינו יכולים לדבר...)

[ltr]ROFLMFAO

well the car does have springs. lol.

well what you said of the change in CG causing the car to oversteer is B.S., it's very hard to cause a FWD car to oversteer and RWD cars are very rare in israel.

anyways the law is B.S. and it's undemocratic, I don't really need to explain why, do I?[/ltr]

• תגובות 34
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אחלה חוק

הוא ממש לא הולך להתבטל

שמתם לב שמאז שהוא יצא לא היתה אף תאונת צעירים רצינית?

אף מכונית עם 5 נוסעים שכולם נהרגו?

בכל מקרה זה גם הקטע של הלחץ החברתי שיש 5 אנשים באוטו וזה גם אוטו עם 3 נוסעים מאחורה זורק בסיבובים בגלל המרכז כובד שמשתנה.

אין שום קשר בעולם בין החוק לבין התאונות בפועל.

זה שלא היו תאונות דרכים עם נהגים צעירים, תאונה רצינית זה יכול להיות לגמרי צירוף מקרים.

או שזה נובע מאחריות הורים ששומעת על תאונות של צעירים ומכריחות את הבנים שלהם לנהוג רגוע!

או אם זה "אור ירוק" שבקמפיין ל"ליווי נכון" וכל זה.

זה סבבה לחלוטין.

אבל ללכת ולהגביל את מספר הנוסעים במכונית שלך? פשוט הכללה לא פירית! יש נהגים צעירים

שלא באים לכביש לפוזות ורוצים להסיע חברים ולנסוע איתם למקום מסויים, לים נגיד, או כל מקום אחר,

וממש לא באים להתפרע, אז לבוא ולהגביל אותם מראש?!

מלא היו מגבילים צעירים שכן היו מעורבים בתאונות (ויצאו בשלום), או להגביל צעירים שמשתגעים בכביש, עושים פוזות,

עוברים על החוקים, מתפרעים בקיצור, אז ההגבלה תיהיה נכונה.

אבל הגבלה כללית מראש, ממש לא הפתרון וזאת שערוריה לחלוטין.  >:(

פורסם

ב. החוק הזה טיפשי ביותר! בא נגיד שהוא נותן תחושה שלמדינה איכפת מהסטטיסטיקה שלה ולא באמת מהבני אדם שנהרגים.

כי אם יהיה תאונה עם נהג צעיר ברכב עם חברים והוא יסיע 5 חברים אז בסטטיסטיקה יהיה להם פלוס 5 הרוגים, ולפי החוק הזה,

יהיה להם יעני רק 3 הרוגים, ואז פחות אנשים לסטטיסטיקה, וזה כנראה באמת הכוונה של המדינה הזאתי.

שלא נדבר שאם מישהו אומר שזה כדאי שלא יהיה לחץ חברתי. אז תאמינו לי ש2 ילדים או אפילו ילד אחד יכולים להלחיץ חברתית

במקרים מסויימים יותר מאשר 5 אנשים. ואפילו אפשר לחשוב על זה שהנער יחשב על זה שאם אומרים לו ללחוץ על הגז ושיסע כבר

וקדימה שיעבור את המהירות ויצא "גבר" לטענתם, הנהג הצעיר יראה בזה פחות נטל אחריות שיש לו 2 חברים או חבר אחד באוטו

ולא 4 חברים שהוא יכול להרוג.

אוקי. נו ו?

שיהיה איכפת להם מהסטיסטיקה. ממש מעניין אותי ממה איכפת להם. כל עוד פחות נהרגים אני שמח.

פורסם

אכן יש למכונית קפיצים

אבל אני שונא קפיצים שמונחים עליהם גופים, אני מעדיף קפיצים שתלויים מהם גופים,זה הרבה יותר נחמד

אם התכוונת שאני אמרתי שזה יכול לשנות את מרכז הכובד, אז זה לא הייתי אני

ואם לא התכוונת אליי,אז לא משנה...

בכל מקרה, למה זה כמעט בלתי אפשרי במכונית עם הנעה קדמית? ולמה זה יותר אפשרי במכונית עם הנעה אחורית?

והאמת לא הבנתי למה החוק לא דמוקרטי...

(אני מסכים שהוא דפוק, אבל למה הוא לא דמוקרטי?)

פורסם

אבל זה בא להראות לך את הפרצוף המכוער של המדינה שלא איכפת לו באמת אם נהרגה משפחה

שלמה, או צעיר שכרגע קיבל רישיון, אלא איכפת למדינה מהסטטיסטיקה שלה, שאם צעיר יעשה תאונה אז שימותו סה"כ 3

ולא 5, ככה המדינה "תרוויח" בסטטיסטיקה.

אם באמת היה איכפת לה מההרוגים, היא הייתה באה ושולפת אחד אחד מהכביש, מי שמתפרע, ולא מגבילה למישהו

שעדיין לא קיבל רישיון! או רק עכשיו קיבל! כי זה לא פייר! הילד עוד לא הוכיח את עצמו על הכביש, עוד לא נגע בהגה

וכבר "קונסים" אותו בשלילת נוסעים במכונית! נשמע פייר? ממש לא!

זה כמו לקבל עונש בלי שעשית כלום! ממש לא פייר!

ואגב, הינה יש לנו 200 הרוגים בתאונות דרכים מתחילת שנה, שזה בקושי חצי שנה עברה וכבר כל כך הרבה הרוגים.

ולאחרונה שמעתי על תאונות של סטייה מנתיב ודברים דומים, ולא על צעירים מעורבים בתאונות.

המדינה צריכה לדעת לתקן את תרבות הנהיגה, לאכוף יותר, אבל לא להעניש צעירים שעוד לא מחזיקים בהגה בגלל שהם עומדים להחזיק בהגה!

חוצפה.

פורסם

אין שום קשר בעולם בין החוק לבין התאונות בפועל.

זה שלא היו תאונות דרכים עם נהגים צעירים, תאונה רצינית זה יכול להיות לגמרי צירוף מקרים.

או שזה נובע מאחריות הורים ששומעת על תאונות של צעירים ומכריחות את הבנים שלהם לנהוג רגוע!

או אם זה "אור ירוק" שבקמפיין ל"ליווי נכון" וכל זה.

זה סבבה לחלוטין.

אבל ללכת ולהגביל את מספר הנוסעים במכונית שלך? פשוט הכללה לא פירית! יש נהגים צעירים

שלא באים לכביש לפוזות ורוצים להסיע חברים ולנסוע איתם למקום מסויים, לים נגיד, או כל מקום אחר,

וממש לא באים להתפרע, אז לבוא ולהגביל אותם מראש?!

מלא היו מגבילים צעירים שכן היו מעורבים בתאונות (ויצאו בשלום), או להגביל צעירים שמשתגעים בכביש, עושים פוזות,

עוברים על החוקים, מתפרעים בקיצור, אז ההגבלה תיהיה נכונה.

אבל הגבלה כללית מראש, ממש לא הפתרון וזאת שערוריה לחלוטין. >:(

אז מה שאתה אומר בעצם זה שצריך לחכות לזה שבן אדם יהרוג כמה אנשים ורק אז לטפל בו? ::)

פורסם

אבל זה בא להראות לך את הפרצוף המכוער של המדינה שלא איכפת לו באמת אם נהרגה משפחה

שלמה, או צעיר שכרגע קיבל רישיון, אלא איכפת למדינה מהסטטיסטיקה שלה, שאם צעיר יעשה תאונה אז שימותו סה"כ 3

ולא 5, ככה המדינה "תרוויח" בסטטיסטיקה.

אם באמת היה איכפת לה מההרוגים, היא הייתה באה ושולפת אחד אחד מהכביש, מי שמתפרע, ולא מגבילה למישהו

שעדיין לא קיבל רישיון! או רק עכשיו קיבל! כי זה לא פייר! הילד עוד לא הוכיח את עצמו על הכביש, עוד לא נגע בהגה

וכבר "קונסים" אותו בשלילת נוסעים במכונית! נשמע פייר? ממש לא!

זה כמו לקבל עונש בלי שעשית כלום! ממש לא פייר!

ואגב, הינה יש לנו 200 הרוגים בתאונות דרכים מתחילת שנה, שזה בקושי חצי שנה עברה וכבר כל כך הרבה הרוגים.

ולאחרונה שמעתי על תאונות של סטייה מנתיב ודברים דומים, ולא על צעירים מעורבים בתאונות.

המדינה צריכה לדעת לתקן את תרבות הנהיגה, לאכוף יותר, אבל לא להעניש צעירים שעוד לא מחזיקים בהגה בגלל שהם עומדים להחזיק בהגה!

חוצפה.

ואתה לא מרוויח יותר אנשים חיים? :bash: :bash: :bash::s07: :s07: :s07:

חלאס להתבכיין, תקבלו את זה כמו שצריך ותלמדו את החברים שלכם לא לנהוג.

וקיבינימאט תיהיה רציני ותנחת לעולם. אי אפשר לטפל בכל ילד בצורה פרטנית, אי אפשר! זה למה "מענישים" את כולם.

כי FFS, כשאתה צעיר, לא משנה מי אתה, לא משנה כלום, לא איכפת לי מה תגיד אפילו, אתה תרצה להתלהב. אתה תחשוב שאתה מלך העולם ולא איכפת לך. זה כמובן הגזמה, אבל עדיין אתה תרצה להתפרע. יהיה את הרצון.

זה למה צריך להגביל את כל הצעירים, שיירגעו, שייקחו להם את הזמן להבין איך נוהגים ואיך מומלץ לנהוג, ואם כבר עושים תאונה, אז כן, שימותו פחות. וכן, מן הסתם שדבר כזה גם משפיע על הסטיסטיקה... :bash: :bash: :bash::s07: :s07: :s07: :s07:

פורסם

אם יהיה אפשר לתפוס אותו קודם לכן, יהיה מצויין.

אם לא, חבל, ותאמין לי שאם לא אולי מגיע לו למות, אומנם לא מגיע לו להרוג חברים חפים מפשע,

אבל אם הם לא אמרו לו להרגיע, אולי הם גם היו שוטפים לאותו "אדרנלין".

בכל מקרה, אפשר לפתוח בקמפיינים כמו שעושים, אפשר לתת הנחות לנהוג רגוע כמו שבאמת יש כבר וזה מצויין!

אפשר לעשות מלא דברים!

אבל זאת חוצפה ממש לבוא ולהעניש בחור עוד לפני שהוא בכלל שהוא נגע בהגה לבד!

אפשר להעביר קמפיינים להורים אפשר לעשות מלא דברים!

נכון, לא כל דבר יעזור, ותאמין לי שגם החוק הזה לא יעזור בסופו של דבר.

לעולם לא יהיה אפשר להפסיק לחלוטין, תמיד יהיה אפשר להפחית! אבל לבוא ולשלול את הנוסעים מראש

כדי להפחית את ההרוגים זה "פתרון קל" מה שנקרא. הרי מה איכפת לשרי כנסת שעוד נער צעיר לא יוכל להסיע חברים שלו?

הרי הם יכולים להסיע, "כיף להם" ולא איכפת להם מאחרים, אז בשבילם זה פיתרון קל, אבל אותנו הנערים זה דופק לחלוטין!

קרו מקרים שעברתי ברחוב ופשוט ראיתי ילדים מתפרעים על המכוניות כאילו זה מגרש מכוניות מתנגשות.

הגיע הזמן להציב יותר ניידות בכבישים שיתפסו אותם לפני התאונה.

אין תקציב? בעיה של המדינה, אל תבואו ותגרמו לנו להדפק על חשבוניכם (על חשבון המדינה).

עריכה :

---------

אני לא רואה סיבה מוצדקת שאתה בא ומקפיץ הודעה, אתה יכול לערוך ואני מאמין שאתה יודע את זה.

דבר שני, אני חושב שזה חסר ויכוח מה שאנחנו דנים פה. הדעה אישית שלי מנוגדת לשלך (וההפך) ואין פה מקום לשכנוע.

אתה מביע את הדעה שלך ואני את שלי.

זכותך לערער על שלי (וההפך), אבל הבנו כבר שאנחנו לא מסכימים אחד עם השני, חבל להמשיך את זה. ::)

פורסם

אכן יש למכונית קפיצים

אבל אני שונא קפיצים שמונחים עליהם גופים, אני מעדיף קפיצים שתלויים מהם גופים,זה הרבה יותר נחמד

אם התכוונת שאני אמרתי שזה יכול לשנות את מרכז הכובד, אז זה לא הייתי אני

ואם לא התכוונת אליי,אז לא משנה...

בכל מקרה, למה זה כמעט בלתי אפשרי במכונית עם הנעה קדמית? ולמה זה יותר אפשרי במכונית עם הנעה אחורית?

והאמת לא הבנתי למה החוק לא דמוקרטי...

(אני מסכים שהוא דפוק, אבל למה הוא לא דמוקרטי?)

[ltr]the part about the CG wasn't targeted for you.

as you know the static grip factor of rubber with asphalt is about 0.99. now to make the equation simpler will dived the total force on the wheel into longitude force and vertical force. now since the front wheels are driven by the engine, either whether it's from accelerating or whether from engine resistance, it puts a force on the wheels which takes away from the total grip, which means the front wheels will slip before the the rear wheels, IE understeer, and via versa for RWD cars.

and the law is undemocratic because it assumes everyone are guilty. it's just as they where saying ppl under 20 aren't allowed outside after 20:00 or not allow to party.[/ltr]

פורסם

אוקי. נו ו?

שיהיה איכפת להם מהסטיסטיקה. ממש מעניין אותי ממה איכפת להם. כל עוד פחות נהרגים אני שמח.

בולשיט.

נניח ש-10 אנשים רוצים לצאת ביחד.

אם לא היה את החוק, זה אומר 2 מכוניות על הכביש.

עם החוק, זה אומר 4 מכוניות על הכביש.

עכשיו, מה יותר מסוכן: כשיש X נהגים חדשים עם 4 אנשים מאחורה, או כשיש 2X (פי שנים...) נהגים חדשים על הכביש ("מוכשרים" באותה מידה) עם 2 אנשים מאחורה?

במלים אחרות - התוצאה של החוק היא בדיוק הפוכה - במקום ש"פחות אנשים ימותו באוטו" (ועם על זה הם חושבים במקום להתמקד בלמנוע את התאונה מלכתחילה, אלוהים יעזור לכולנו), אז יופי, ימותו "רק" 3 אנשים במקום 5. אבל זה בהסתכלות על תאונה בודדת, שהיא הסתכלות צרה, טפשית, מטומטמת ו[הכנס כינויים מעליבים כאן].

הרי מה אתה עושה כאן בעצם?

הגדלת פי 2 את כמות כלי הרכב על הכביש => הגדלת פי 2 את כמות הנהגים החדשים על הכביש => הגדלת פי 2 את כמות האדיוטים על הכביש (לא כל הנהגים החדשים כאלה, אבל כל המספרים גדל, לא רק כמות הנהגים הטובים) => הגדלת פי 2 את הסיכוי ששני אדיוטים כאלה יפגשו, או שאדיוט יפגוש נהג טוב/קיר/עמוד => הגדלת פי 2 את הסיכוי לתאונה.

way to go knesset.  :yelclap:

10 שקל למי שימציא נימוק הגיוני אחד (לא הרבה... מספיק אחד) לקיום החוק הזה. ולא, הרעיון האדיוטי של "פחות אנשים ימותו" הוא בכלל, בכלל, בכלל לא הגיוני.

BDB, לא קשור לדמוקרטי. אם ככה, אז גם הגבלה על גיל מינימלי לשתיה היא לא דמוקרטית. וגם הגבלה על גיל מינימלי לרשיון. ואחזקת נשק. אז אולי נכון, כל אלה לא דמוקרטיים, אבל אני לא רואה שאתה רוצה לבטל אותם...

בוא נתמקד בטמטום של החוק עצמו, בלי האופי הדמוקרטי או לא שלו.

פורסם

.

פורסם

פחות בני נוער משתכרים במועדון ודוקרים את השומר המסכן :)

תכלס זה מוריד את אחוז השתיינים

כי אם כל הכבוד צריך להיות ממש ממש ממש ממש מפגר לנהוג שיכור

ואם כבר שיכור לפחות שיחסל רק 3 אנשים ולא 5

פורסם

להפך זה רע יותר, אם נגיד קורה שמישהו משתכר אז הוא יכנס לאוטו והחברה יסיעו אותו.

אבל עם החוק החדש הם לא יוכלו בגלל המגבלות (הנקודה היא שמישהו לא יהיה שיכור ויכול להסיע את כולם).

פורסם

וואו כמה שגיאות כתיב יש כאן , עד כמה הנוער הפסיק לקרוא ?

זה קצת אירוני בתרד כזה, שאמור לדבר על רצינות ואחריות של בני נוער, לראות שחלקם לא מסוגלים עוד לכתוב בלי שגיאות כתיב (ואני לא מדבר על טעויות הקלדה).

זה מתחיל בכותרת "שתי נוסעים..." המממ.... זה כבר עושה לי חשק לחוק שיאסור בכלל על הוצאת רשיון מתחת לגיל 21...  8)

וכשאני בא להגיב אני נכנס לאתר של הבחור שהגיב אי שם מעליי (באנר מושקע ומושך... כל הכבוד) וגם שם אני נתקל בשגיאות צורמות לעין... ("עם" במקום "אם"....).

טוב , זה היה קצת מחוץ לנושא , למרות שזה אירוני לראות את זה בתרד כזה.... לגבי החוק אני לא ממש מכיר אותו, רק שמעתי , ככה שאני לא יודע אם הוא טוב או לא , אני רק בטוח שהוא ממש מבאס. לגבי הניתוחים כאן , כדאי לזכור שמאחורי חוק עומדים הרבה דברים , הרבה עבודה , והרבה מורכבות. הנחה של נער בן 17 איך ולמה הכינו את החוק הזה יכולה להיות קצת מוטעית , יש הרבה קטעים פסיכולוגים לפעמים בחוקים כאלו... כמו שאמרו כאן - להעניש.. ולא מתיחסים כאן למקרים ספצפים - אלא מאוד בכללי , מה לעשות ככה זה עובד והסטטיסטיקה היא זאת שמקדמת את החברה קדימה. צעירים עושים בכביש מה שבא להם וזה בא לידי ביטוי -  התוצאה: כולם יענשו... בסוף יהיה לחץ חברתי ופסיכולוגי, כי בגל הבא של בעיות עם צעירים יעלו את גיל הוצאת הרשיון וכו....  זה נכון שזאת גם השערה - אבל אף אחד לא חשב בכיוון הזה.

ועוד דבר שבא לידי ביטוי פה , כנראה עקב חוסר ההתנסות בצבא... מישהו נתן פה הסבר מאוד מעניין שעכשיו עם החוק הזה יהיו דווקא פי 2 נהגים צעירים בעייתים על הכביש... זה מאוד מעניין, אבל אם תוכיח את זה אל מול מקבלי ההחלטות ואנשי המקצוע של הממשלה , אתה פשוט תבנה לעצמך את הבור שאליו תיפול - כי אם הפתרון שהם יביאו זה חזרה למצב הקודם - אז גם אני אשמח שיפטרו אותם.. סביר להניח שימצאו פתרון יותר יעיל שרק יהיה גרוע יותר ל"חופש הנהיגה" של הצעירים...

פורסם

למה אתה חושב שיש לי טעות עם ה "אם"?

אני מקווה שאתה מתיחס לזה שמעלי, אני תמיד מקפיד בדברים האלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים