עבור לתוכן

מה ההבדל בין מעבד אינטרל רגיל למעבד Centorino?

Featured Replies

פורסם

מה ההבדל בין מעבד אינטרל רגיל למעבד Centorino?

פורסם

ליבות שונות...

ארכיטקטורה שונה...

L2 בנפח שונה..

FSB שונה..

צריכת חשמל נמוכה...

פליטת חום נמוכה...

ועוד...

פורסם
  • מחבר

יש הבדלים משמעותיים במהירות בין המעבדים?

פורסם

אני מקווה שאתה יודע שCentorino זה לניידים

ופטנטיום זה למחשב שולחני (חוץ מפנטיום M)...

הCentorino בעיקרון יותר מהיר....אבל הGHZ שלו יותר נמוכים...

פורסם

אז למה לא משתמשים במעבדים אלו למחשבים שולחנים? אם הם יותר מהירים

פורסם

אכן יש תכנונים ללהפוך אותם לשולחניים רק זה כנראה יקח קצת זמן...

בקשר לשאלה, אני רק מבהיר שסנטרינו (CENTRINO ולא כמו שאתה כתבת) היא ערכה הכוללת לוח אם מבוסס צ'יפסט 855/915 מתוצרת אינטל+כרטסי רשת אלחוטי+מעבד פנטיום M...

אתה שואל על ההבדל בין פנטיום M לפנטיום 4...

פורסם

סנטרינו היא בעצם מערכת המבוססת על פנטיום מובייל שהוא בעצמו מבוסס על פנטיום 3 ורק מחשבים שקיבלו אישור של אינטל יכולים לשאת את התוית סנטרינו - מחשבים כאלה מבוססים על אורך חיי סוללה גדול וטכנולוגיית אלחוט מסויימת ועוד כמה מאפיינים - אם המערכת עומדת בכל הדרישות האלו - סנטרינו!!!

פורסם

כמו שאוריפ אמר, סנטרינו זה בסה"כ Pentium M + אחד הצ'יפסטים הניידים של אינטל (855 או 915, ואם זה 915 אז זה "סונומה") + כרטיס רשת אלחוטי של אינטל

פורסם

אם אתה רוצה מערכת ל OC אז כדאי לך ללכת על פנטיום מובייל ויש היום לוחות שמיועדים לזה או מתאמים ל 478 שיעשו את העבודה.

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שמעבדים ניידים טובים לאובר??

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שמעבדים ניידים טובים לאובר??

מעבדים ניידים, מהיותם מעבדים למחשבים ניידים, חייבים לצרוך פחות חשמל ולהפיק פחות חום. במחשב ביתי/שולחני צריכת החשמל פחות חשובה (כי המחשב מחובר למתח קבוע) וגם כמות החום שהמעבד מפיק פחות קריטית, כיוון שניתן להתקין אמצעי קירור הרבה יותר טובים מאשר במחשב נייד. לכן מעבדים ניידים בד"כ טובים יותר ל OC. מצד שני, מעבדים ניידים בד"כ מציגים ביצועים פחות מאשר מעבדים שולחניים, כיוון שמוותרים על חלק מהתכונות כדי לחסוך בחשמל וליצור פחות חום.

במקרה של INTEL, החטיבה שמפתחת את המעבדים הניידים עשתה עבודה הרבה יותר טובה מאשר חטיבת ה DESKTOP (זו שמתכננת מעבדים למחשבים שולחניים/ביתיים), והמעבדים הניידים האלו לא נופלים בביצועים מהמעבדים השולחניים, ולמעשה - הם יותר טובים מאחיהם השולחניים (בעיקר הפרסקוט). לכן הם מעבדים אידיאליים ל OC.

פורסם

יש אפשרות להשתמש במעבד כזה למחשב שולחני? או שאין תאימות בין הסוקטים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים