עבור לתוכן

בעייה באוזניות של הזן מיקרו- *השתנה* - מה לעשות עם אוזניות חדשות?

Featured Replies

פורסם

השאלה השתנתה, בקיצור- כנראה שהרסתי את האוזניות שלי כשחבר שלי שמע עליהם חזק מדי.

אני אביא אוזניות חדשות מהאחריות, אבל עד שהן יגיעו אני רוצה להבין בדיוק מה אני עושה איתם- משהו כמו burn in או break in, שמגבירים את הווליום כל 10 שעות או משהו כזה. מישהו יכול להסביר לי בדיוק מה עושים?

פורסם

בטח הרסת את האוזניות שהתחלת לשמוע אם אוזניות חדשות ב full volume

היית צריך לתת לאוזניות קצת זמן להמתח ולתחמם

שחכתי איך קוראים למונח הזה

בטח מישהו פה יעלה אותו.

אז הנה טיפ

בקשר לאוזניות הבאות שלך

לא לשמוע באוזניות חדשות ב full vol!!!!!!!!!

לשמוע בחצי וליום פלוס ולהשאיר ככה לפחות ל 50 שעות ככה לתת לאוזניות להתחמם ולהמתח

ככה בדיוק גם אם רמקולים וכל הדבר שמוציא צליל.

פורסם
  • מחבר

האמת ששמעתי איתם על ווליום 17-19 מתוך 25.. טוב ננסה להחליף אצל החנות..

ואפשר גם לענות בצורה פחות בוטה.. כאילו אני מתלהב מהנגן אז אני ישר שומע על פול ווליום :\ אני טיפה יותר בוגר מלהתלהב מנגן..

אה כן ונדמה לי שקוראים לזה burn in או break in.. שמעתי את המונחים כמה פעמים אבל לא הבנתי אותם כל כך עד הסוף.. תודה בכל מקרה

פורסם
  • מחבר

אני מקפיץ כי השאלה השתנתה והת'ראד כבר בעמוד שני בסוף, במקום לפתוח נושא חדש

פורסם

burn in

הרצה מוקדמת, הרצת מחשב חדש למשך יום או יומיים כדי לוודא את תקינותו ( :s05:)

burn in

running of a new computer for one or two days in order to verify that it works properly

(מבבילון................)

פורסם
  • מחבר

אז break in.. זה כשאתה מריץ את האוזניות למשך זמן ממושך בשביל (ממה שהבנתי) למתוח אותם, ולשחרר אותם.. משהו כזה בכל מקרה.

הייתי רוצה רק לדעת על איזה ווליומים לשים את האוזניות בזן מיקרו, ולכמה זמן בכל ווליום.

פורסם

הרמקולים באופן "מכני" (אני מדבר רק על רמקולים ניידים) הם בנויים מחומר גמיש שנע ע"י כוח אלקטרו מגנטי שנע כתוצאה משדה אלקטרו מגנטי שנוצר בין הסליל שמאחורי כל רמקול לבין המגנט שנמצא מאחורי כל אלמנט, עכשי וכאשר אתה קונה את הרמקולים הללו מהחנות החומר הגמיש הינו עדיין יחסית קשיח ולכן על מנת לקבל את המירב מהאוזניות וגם כדי לדאוג שהם לא יקרעו יסדקו יפגמו צריך לעשות לאוזניות את מה שנקרא BREAK IN וכך אתה "מותח" קצת כל אוזניה והפכה לגמישה.

אני מליץ על 50 שעות השמעה על רעש FM (הרעש שאתה שומע כאשר אתה עובר תחנות...) אם יש אפשרות אז אני ממליץ על הגברת הבאס במקצת,

כעיקרון עדיף להתחיל על ווליום שבו אתה יכול לשמוע די ברור ואז להנמיך - זה הווליום ההתחלתי לדעתי, כל 12 שעות תגביר את הווליום.

יש לזכור שגרף התנגדות של הרמקולים הוא לינארי ביחס לתדר הצליל ולכן אני ממליץ להשמיע הרבה סוגי מוזיקה שונים.

יש לזכור שהרבה אנשים אומרים שכל התהליך הזה הוא בסך הכל פסיכולוגי, מה שלדעתי לא נכון, הממה על אוזניות זולות אני לא בטוח כמה זה יעזור..

.stanly

פורסם
  • מחבר

קודם כל- תודה רבה על ההסבר המקיף..

ואני לא רוצה לעשות את זה בשביל לשפר את האיכות (למרות שזאת תופעת לוואי מבורכת) אלא בשביל שהן לא יהרסו לי שוב פעם בווליום גבוה..

סבבה אז אני אשאיר את זה על הזן מיקרו באיזה תחנה שעושה את הרעש הזה.. אבל רגע אמרת לעשות את הרעש של הFM ואחר כך אמרת סוגים שונים של מוזיקה.. אז לא הבנתי איזה מהם לעשות?

פורסם

בבקשה :D

ואני רק אסביר את עצמי...

בזמן שאתה ער תידאג להחליף מידי כמה זמן את סגנון המוזיקה /מזרחית/קלאסית/טראנסים/ערבית/רוסית/הימנוני הליכוד, החיזבאאלה...וכו' הבנת כבר לא?

וכאשר אתה ישן חבר את האוזניות לרדיו על רעש FM, למשך 50 שעות פלוס מינוס.

דבר זה אמור למנוע את פגימתו של האוזניות לאחר ווליום גבווה, ותקווה לשפר את איכותם שיכול להתבטא בעיקר ע"י פירוט רב יותר ומדוייק יותר - פלוס אדיר לדעתי!

זכור, אם מדובר באוזניות זולות אתה לא ממש תרגיש הבדל, בנוסף לאחר חוסר שימוש רב באוזניות יש לחזור על הפעולה הזו (בחלקה לפחות...)

פורסם
  • מחבר

הבנתי.. תודה רבה :)

והרעש המעצבן שהיה באוזניות (שאמרו לי שזה בגלל שלא עשיתי לו ברייק אין וישר התחלתי לשמוע בווליום גבוה) נעלם! עשיתי קצת ברייק אין וזה נעלם! :D :D

אני עכשיו על ווליום 22 מתוך 25.. עוד 12 שעות ככה אני אעביר ל25.. שוב! תודה רבה רבה!

פורסם

:kopfpatsch:

לללללללללאאאאאאאאא!!!!!!!

בשום פנים ואופן שלא תישמע על 25 ווליום!!!

אסור לך לשמוע על הווליום הגבוה הזה בחודש הקרוב (וגם בחודש שאחרי...) הרי כל המטרה היא שלא להיתקע בבעיות כמו שניגרמו לך במקרה האחרון, אתה צריך לשמוע על האוזניות הללו למשך זמן מסויים כמו חודש חודשיים ואף יותר ורק אז להגביר לווליום המקסמאלי...

לדעתי גם 80% מהווליום הגבוהה ביותר זה יותר מידי!!

חבל שתקלקל את התהליך שבו התחלת עקב רצון ילדותי "לחרוש" על האוזניות...

דרך אגב יש לך זן נכון?

אתה יכול להגיד לי האם הוא טוב? האם יש לו אופציה לעיברית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים