עבור לתוכן

AMD Quad Core -יש דבר כזה

Featured Replies

פורסם

בכל מקרה הנקודה שלי היא שאתה טענת שAMD גרועים בקידוד ווידאו - שזה כמובן לא נכון לפי הלינק שהבאתי לך , פשוט יצא מקרה ספציפי שבו הסקדואלר לא הצליח לעבוד כמו שצריך עם הישום הכבד הרביעי שהופעל מסיבות זו או אחרות.

מתי טענתי דבר כזה?

• תגובות 34
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מאמין שאני משקיע כל כך הרבה מאמץ בשטות הזאת , בכל מקרה:

הוא כבר קודד את הסרט בערך 3 פעמים(למרות הקריסות)

הAMD עדיין בשיר פתיחה של ג'יימס בונד

עריכה:יותר קרוב ל6 פעמים

כל העולם גם ראה שהAMD קודד 60 דקות וידאו ב60 שעות (לא זוכר בדיוק את המספרים, אבל האינטל קודד פי 10-15)

כשהמעבד של AMD לא מסתדר עם קידודים אז הפנבוי טוען שזאת בעיה של תוכנה

כמובן שלך זה יראה כהערות ציניות ספציפיות , אבל לכל קורא שלא מודע לחוסר יעילות שנובע מהחלפת תרדים פעילים ולכך שהמבחן הזה מיצג רק את עצמו ואי אפשר לקבוע מגנה לפי מקרה אחד זה יראה כאילו אתה אומר שהמעבד של AMD חרא בקידודים.

ובקשר להאשמות שלך שאני פאנבוי - שים לב שבכל הדיון ההוא על הקריסות של אינטל לא האשמתי אפילו פעם אחת את אינטל בזה , אבל כמובן שמי שאומר שאתה טועה או או פאנבוי או טיפש , אין שום אפשרות אחרת.

פורסם

כמה דברים:

1) אף אחד לא יודע עדיין מה הסיבה לקידוד האיטי במבחן. אולי זה ה QUAD של האינטל, אולי ה HT אולי ה SCHEDULER אולי משהו שאינו רואים ואולי משהו דפוק שניתן לתיקון בקלות כמו עניין המאוורר של האינטל. פשוט מוקדם מדי לדעת.

2) בכל מקרה, למיטב ידעתי הכפול ליבות היחיד כרגע עם HT של אינטל זה ה EE. ברגילים לא יהיה HT.

3) אנשים שעובדים עם המחשב כבד כמו עורכי וידיאו למשל בהחלט יכולים להפעיל (או לרצות להפעיל) 4 ישומים כבדים ויותר בו זמנית.

בכל מקרה, נחכה ונראה. זה בהחלט מעניין.

פורסם

פאנבוי זה לא "מאותגר אוביקטיבית" אלא "מאותגר אוביקטיביות"

מי שרוצה הסבר למה אז בפרטי (כי פה זה לא שיעור לשון מועד ב')

פורסם

ובקשר להאשמות שלך שאני פאנבוי - שים לב שבכל הדיון ההוא על הקריסות של אינטל לא האשמתי אפילו פעם אחת את אינטל בזה , אבל כמובן שמי שאומר שאתה טועה או או פאנבוי או טיפש , אין שום אפשרות אחרת.

תגיד לי אתה רציני?

יש לך בעיה עם רגשי נחיתות?

הבעיה עם הקידוד היתה בציניות,אני מודע היטב לבנצ'ים אחרים בהם הכפול ליבה של AMD לוקח בהליכה את הכפול ליבה של אינטל בקידוד

ממתי מי שלא מסכים איתי טיפש או פאנבוי?

אמנם הזכרתי את המילה פאנבוי, זה גם היה בהומור, לא ידעתי שזאת קללה בעיניך(עדיין נראה לי שלקחת את זה קצת קשה מדי)

כבר הצטערתי על זה ולא נותר לי אלא להצטער על זה שוב.

*יש מישהו נוסף שלא הבין שהדברים נאמרו בציניות?

פורסם

יש לך בעיה עם רגשי נחיתות?

מעבר לעובדה שהוא צודק ולא ענית לו ישירות, גם בהודעה שאתה כביכול רוצה להתנצל, אתה חייב להוסיף משפט כזה, מעליב, לא רציני.

אם הוא יענה לך באותו מטבע, אם משפטים כאלה עוקצים, הוא יקבל באן לשבועיים (רמז: תפוחים, לא קראתי את הדיון שבו הוא קיבל באן, אני מתאר לעצמי מה היה שם..).

בלי קשר, שגם לא התמודדת בצורה רצינית אם הטענות שלו (שוב), תקרא את ההודעה שלו שוב, הוא פשוט צודק.

לעניין, אותי מעניין מי יריץ משחק + תוכנה שמצלמת את המשחק יותר טוב, הינטל (אני לא לוקח לו את היתרון של הHT) או הAMD.

(הפעולה של לשחק ולצלם זה במקרה משהו מאוד שימושי, יותר מלהפעיל 4 משימות של קידוד וכל מיני כאלה, אני בטוח שהרבה ישתמשו בזה).

פורסם

אני אישית לוקח את המילה פאנבוי בתור קללה גסה במיוחד כי זה עניין שאני מנסה להתרחק ממנו בכל כוחי.

אם תציץ בהודעות שלי תראה שאני משתדל שלא להציג אף פעם תמונה לא הוגנת לטובת אחת מיצרניות המעבדים , התורת חיים שלי זה שמעבד זה כמו כוס שתיה, מעניין לי את הז** מי מייצר אותה העיקר שזה עושה את העבודה כמו שצריך.

אני אגיד עוד פעם את מה שניסיתי להסביר בעקבות זה שאורי הבהיר לי שזה ממש לא ברור:

לאינטל יש יתרון בצורת היכולת להפעיל 4 תרדים זה משפר באופן קל את הביצועים במצבי מולטיטרדינג כבדים (לראיה אביא את הלינק הזה:http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2410&p=9 , בערך 20 תרדים ויתרון זעיר לאינטל) אבל זה נותן להם יתרון גדול מאוד במצב ספציפי שנבדק שבו ישנם 4 תרדים פועלים .

אני חושב שעל נפלאות היעילות של הסקדואלר של ווינדווס כבר שמעת , זה עניין מאוד מסובך לתכנת סקדואלר יעיל ,אולי אפילו כמעט בלתי אפשרי , תחשוב על זה שכל פעם שהסקדואלר מחליף תרד פעיל המעבד צריך לרוקן חלק ניכר מהמטמון שלו , את הTLB , את הפייפליין וחלק מהזכרון .חוסר יעילות בסקדואלר יכול לגרום לפעולה הזאת לקרות כמה אלפי פעמים בשניה וכתוצאה מכך ליצור מקרי קיצון כמו מה שראינו כאן .

המצב שהורץ כאן של 4 תרדים נועד לאמץ את המעבדים עד ל100% מיכולתם ולא בהכרח להיות בנצ'מרק הוגן , ברור שבמקרה שבו ישנם 4 תרדים סקדואלר יוכל לתזמן לכל ישום את היחידת עיבוד שהוא צריך ולכן לא יהיו שום מקרי קיצון וכל הביצועים יהיו סבירים , אבל הוספה של עוד תרד או 2 עלולה לשנות את התמונה לגמרי - עכשיו שני המעבדים יעבור דרך הסקדואלר ושניהם יסבלו מתסמיני חוסר יעילות של החלפת תרדים ,הגיוני שיהיה למעבד עם 4 תרדים יתרון מסויים אבל אף אחד לא מבטיח לך שלא תקבל שם מקרים קיצוניים כמו כאן.

בכל מקרה הנקודה שלי היא שאתה טענת שAMD גרועים בקידוד ווידאו - שזה כמובן לא נכון לפי הלינק שהבאתי לך , פשוט יצא מקרה ספציפי שבו הסקדואלר לא הצליח לעבוד כמו שצריך עם הישום הכבד הרביעי שהופעל מסיבות זו או אחרות.

אורי בקשר למה שאמרת על הכוח שמתחלק שווה בשווה (ואין לך כוח לדבר על זה בICQ)- זה לא נכון - הרצת 2 ישומים על מעבד חד תרדי יכולה לגרום לירידה של 80% אחוז בביצועים של כל ישום - וזה יקרה בעקבות החוסר יעילות של הסקדואלר.

אין לי כח להיכנס לכל הויכוח לגבי פאנבוי, אבל אני חושב שנוותר על המילה הזאת ונשתמש במה שקבעו באתר של תום (לפחות לגבי פאנבויים של AMD) - צ'יפטרופר :xyxthumbs:

בכל מקרה, משהו ששכחת לחשוב עליו יונתן, גם אם נגיד יריצו 6 תרדים, ואז אתה יכול לאמר "הנה, עכשיו גם למעבד של אינטל שיכול להריץ 4 תרדים יהיה ירידה בביצועים בגלל סקדואלר דפוק, עכשיו התנאים "שווים", אתה עדיין תווכח לדעת שהדלתה ביצועים של אינטל יותר טובה משל AMD, מסיבה פשוט שבעוד המעבד של אינטל יצטרך להסתדר עם ה"נזק" בדילוגים של 2 תרדים אקסטרה, המעבד של AMD יסתדר עם דילוגים של 4 תרדים אקסטרה, כלאמר הירידה בביצועים אפילו תהיה גדולה יותר.

משהו שלא ניתן לעבור עליו הוא העליונות של מעבד כפול ליבה עם HT על פני כל מעבד כפול ליבה אחר בלי HT במולטיאטסקינג... אם המעבד היה חרא של מבצע, והיכולות שלו לא היו מתקרבות לזה של מעבדי AMD, אז זה היה בסך הכל משפר ביצועים אבל לא קרטי. מכיוון והמעבד הזה לא כזהההה גרוע, HT מאפשר לו לתפוס אפילו יתרון.

במקום להאשים סקדואלרים וכל מיני זיוני שכל אחרים, אל תשכח שזה פשוט יתרון של המעבד הזה. זה זהה אחד לאחד כשבוכים אם מעבד משתמש ב-SSE3 ולשני אין את זה (לפחות במקרה הזה יש), מאפיין של המעבד שנותן לו כח לא גורם להשוואה חסרת הצדקה. זה נראה ככה רק לצ'יפטרופרס :)

לפחות תהנה מן הספק שאם יצא מעבד AMD עם 4 ליבות, הוא יהיה הרבה יותר יעיל ומהיר מאשר מעבד של אינטל שהוא 2+2.

אגב, אחרי שקראתי כתבה שמסבירה על ההבדלים בין אופן המעבר לדואל קור בין אינטל ו-AMD, נראה שדווקא אינטל בחרו בדרך האקונומית והחכמה יותר (אומנם לא אלגנטית ויעילה)... תפנה אלי בפרטי להסברים :-)

פורסם

מאיפה הגיע הכינוי הזה?

פורסם

אורי אמרתי שמן הסתם בריבוי גדול מאוד יהיה לאינטל יתרון , ההוכחות הם מאננדטק , אבל מה שאני טוען זה שחוסר הביצועים הספציפי בישום מסויים יתכן מאוד שיקרה גם במעבד עם 4 ליבות ברגע שיש לו יותר מ4 תרדים להפעיל.

אין לי הוכחות לזה , נכון , אני רק מסיק את זה ממגמה שמסתמנת בביצועים של כפולי ליבה על 3 משימות ויחידי ליבה על 2 משימות.

בכל מקרה אתה אומר שיהיה צורך לעשות יחליף רק שני תרדים בעוד שבאחרים לא יגעו , זה דורש בדיקה של הקוד של הסקדואלר של ווינדווס , למרות שנראה לי סביר שהוא יחליף תרדים כל הזמן זה רק הימור שלא שאין לי הוכחה אליו.

ד"א כשאני אומר שהסקדואלר לאר יעיל אני לא מאשים את מיקרוסופט - סקדואלר מוצלח זה ישום מאוד מסובך לבניה , סקדואלר 100 אפקטיבי (כלומר אחד שיריץ שני ישומים כשכל אחד מקבל את העדיפות שהמשתמש רוצה שיקבל במערכת יחידת ליבה ) זה פשוט בלתי אפשרי , בשביל זה מיקרוסופט הכניסה לך אפשרות לשלוט ידנית על העדיפות של כל ישום , אין לי מושג בקשר ליעילות הסקדואלרים המתחרים (של הפצות לינוקס יוניקס OSX סולאריס וכו.).

integral אני מכיר אנשים שעובדים בקידוד ווידאו, בד"כ אתה תעדיף לסיים את העבודה כמה שיותר מהר ואם יש לך אפשרות לקודד את הסרט ב5 שעות במקום עשר אתה לא תתחיל לשחק בתוכנות אחרות באמצע הקידוד, בד"כ נותנים למחשב לשבור את הראש במשימה אחת (הרבה פעמים המשימה הזאתתתמוך בSMP\מולתי תרדינג ואתה רוצה שהמעבד ישקיע את כל הכוח שלו עליה)

פורסם

מעבר לעובדה שהוא צודק ולא ענית לו ישירות, גם בהודעה שאתה כביכול רוצה להתנצל, אתה חייב להוסיף משפט כזה, מעליב, לא רציני.

אם הוא יענה לך באותו מטבע, אם משפטים כאלה עוקצים, הוא יקבל באן לשבועיים (רמז: תפוחים, לא קראתי את הדיון שבו הוא קיבל באן, אני מתאר לעצמי מה היה שם..).

בלי קשר, שגם לא התמודדת בצורה רצינית אם הטענות שלו (שוב), תקרא את ההודעה שלו שוב, הוא פשוט צודק.

לעניין, אותי מעניין מי יריץ משחק + תוכנה שמצלמת את המשחק יותר טוב, הינטל (אני לא לוקח לו את היתרון של הHT) או הAMD.

(הפעולה של לשחק ולצלם זה במקרה משהו מאוד שימושי, יותר מלהפעיל 4 משימות של קידוד וכל מיני כאלה, אני בטוח שהרבה ישתמשו בזה).

על איזו התמודדות אתה מדבר?

אמרתי שנחכה ונראה איך יתפקד ה840 בלי HT (הם מתכננים לבדוק את זה)

יש פה יתרון ל840 כי יש לו HT, אז הוא מסתדר טוב יותר עם משימות רבות,שני המעבדים עם אותו "מחלק משימות"

אין מקום להטיל עליו את האשמה

בקשר לתפוחים, לא היה לי קשר לזה (אני אפילו לא יודע בגין איזה דיון)

חזרתי מהלימודים וראיתי שהוא "בחופשה"

פורסם

חחח...תפוחים בבאן? דוקא כשקצת נרגע? (או שלא).

IB, גם אני מכיר כמה אנשים שעובדים בעריכות כבדות (לאו דוקא סרטים). הם בד"כ דורשים מספר תוכנות פתוחות ועוברים ביניהן. כמו כן, הם אוהבים לעשות SETUP לדבר הבא בזמן שהזמן הנוכחי עוד רץ. שוב, אין לי ספק שלמולטיטסקינג פשוט ה AMD הנוכחיים די דפוקים בעוד שהאינטל לא (למרות של AMD יש כמובן את היתרונות שלו). אין לי ספק שכפולי הליבה של ה AMD פתרו את הבעיה הזאת בגדול פלוס. אבל עדיין לאינטל יש עדיפות, מה שאולי תלוי בסוג המשימות, ואולי ב HT ואולי ב QUAD ואולי ב SCHEDULER כמו שאתה מנחש. אם זה בגלל ה HT אז כמו שאמרתי קודם זה לא יהיה רלוונטי לרובנו שכן כרגע רק ב EE יש HT. בכל מקרה כנראה שעוד מעט נדע אם באמת ה HT עושה את ההבדל או לא.

פורסם

אורי אמרתי שמן הסתם בריבוי גדול מאוד יהיה לאינטל יתרון , ההוכחות הם מאננדטק , אבל מה שאני טוען זה שחוסר הביצועים הספציפי בישום מסויים יתכן מאוד שיקרה גם במעבד עם 4 ליבות ברגע שיש לו יותר מ4  תרדים להפעיל.

אין לי הוכחות לזה , נכון , אני רק מסיק את זה ממגמה שמסתמנת בביצועים של כפולי ליבה על 3 משימות ויחידי ליבה על 2 משימות.

בכל מקרה אתה אומר שיהיה צורך לעשות יחליף רק שני תרדים בעוד שבאחרים לא יגעו , זה דורש בדיקה של הקוד של הסקדואלר של ווינדווס , למרות שנראה לי סביר שהוא יחליף תרדים כל הזמן זה רק  הימור שלא שאין לי הוכחה אליו.

ד"א כשאני אומר שהסקדואלר לאר יעיל אני לא מאשים את מיקרוסופט - סקדואלר מוצלח זה ישום מאוד מסובך לבניה , סקדואלר 100 אפקטיבי (כלומר אחד שיריץ שני ישומים כשכל אחד מקבל את העדיפות שהמשתמש רוצה שיקבל במערכת יחידת ליבה ) זה פשוט בלתי אפשרי , בשביל זה מיקרוסופט הכניסה לך אפשרות לשלוט ידנית על העדיפות של כל ישום , אין לי מושג בקשר ליעילות הסקדואלרים המתחרים (של הפצות לינוקס יוניקס OSX סולאריס וכו.).

integral אני מכיר אנשים שעובדים בקידוד ווידאו, בד"כ אתה תעדיף לסיים את העבודה כמה שיותר מהר ואם יש לך אפשרות לקודד את הסרט ב5 שעות במקום עשר אתה לא תתחיל לשחק בתוכנות אחרות באמצע הקידוד, בד"כ נותנים למחשב לשבור את הראש במשימה אחת (הרבה פעמים המשימה הזאתתתמוך בSMP\מולתי תרדינג ואתה רוצה שהמעבד ישקיע את כל הכוח שלו עליה)

אני יודע שיהיה נפילה של ביצועים אם תוסיף את התרד החמישי, אבל אני מסביר לך שבסופו של דבר - זה לא ישנה... על כל ירידת ביצועים במעבד אינטל .. תהיה ירידה גדולה או שווה במעבד AMD (מכיוון וגם לו, יש תרד נוסף להתמודד איתו, ועוד חצי מהמעבדים הלוגיים.. הוא רק יתקשה יותר).

אגב, הדוגמה שלך, לגבי מקודדים שהם מולטיתרדד.. זאת דוגמה שדווקא הורסת את הטענה שלך... אם המקודד מולטיתרדד, אין צורך להריץ 4 ישומים כבדים, הרי המקודד היחיד יתפצל למספר תרדים בעצמו, וכולם יהיו כבדים. במקרה כזה, אפילו אם תהיה תוכנה אחת רצה, אבל 4 תרדים (איזה מספר שאתה רוצה מעל 2), מעבד של אינטל עם שני ליבות ו-HT פשוט יתמודד הרבה יותר טוב מאשר מעבד של AMD שיש לו רק שתי ליבות.

אקוואריוס - לפני כמה שנים היתה כתבה בטום'ס על פאנבויים... הבעייה היתה שמלא פאנבויים של AMD התחילו לתקוף את האתר על כל מיני כתבות שהם טענו היו ביאס לאינטל. במציאות, הכתבות היו מאוד חנפניות ל-AMD, ומה שהטריד את הפאנבויס היתה העובדה שהכותב התלונן על כל מיני מהלכים של AMD בשוק (מחירים, פלחי שוק וכו'), הוא יותר התלונן על זה שהם לא מנסים למעוך את אינטל בשוק, מאשר על המעבדים עצמם, וטען שאחת הבעיות היתה שהם שמים יותר מידי דגש על הפאנבויים, מאשר על השוק הרחב.

הנה, עשיתי לך חיפוש , אחלה של קריאה - http://www4.tomshardware.com/smoke/20020704/index.html

ואחרי זה - http://www6.tomshardware.com/smoke/20020715/

אני עדיין לא מבין למה אתם רוצים שיבטלו את ה-HT , זה פשוט דבילי... אבל מה יהיה הכי מצחיק? אם אחרי שיבטלו הביצועים ישארו דומים.. חחח

עד עכשיו אף אחד מהצי'פטרופרס שמילאו דפים שלמים ב-"אינטל מייצרת חרא מעבדים" ו"תראו איך AMD מזיינת אותם" ו"תראו כמה הם קורסים!" לא חזרו להגיב אחרי שגילו שהבעייה היתה בכלל במאוורר דפוק... עכשיו המעבד עובד בצורה מדהימה, בלי קריסות, אחלה ביצועים .. וזהו.. .שקט

פורסם

על איזו התמודדות אתה מדבר?

אמרתי שנחכה ונראה איך יתפקד ה840 בלי HT (הם מתכננים לבדוק את זה)

יש פה יתרון ל840 כי יש לו HT, אז הוא מסתדר טוב יותר עם משימות רבות,שני המעבדים עם אותו "מחלק משימות"

אין מקום להטיל עליו את האשמה

בקשר לתפוחים, לא היה לי קשר לזה (אני אפילו לא יודע בגין איזה דיון)

חזרתי מהלימודים וראיתי שהוא "בחופשה"

לא... התכוונתי עם הHT.

אני רוצה לראות מיי יהיה יותר טוב במשימה שציינתי משניהם (בלי לבטל שום דבר לינטל).

והערתי לך על המשפט שהייתה חייב לציין "רגשי נחיתות",בקשר לתפוחים אני יודע שזה לא אתה.

פורסם

תודה על ההסבר

פורסם

נכון , אבל השאלה מה יקרה כאשר תריץ את ה4 תרדים של הווידאו לעומת 2 תרדים - מה יהיה יותר מהיר (אל תשכח שליבה יחידה של A64 4800 הרבה יותר חזקה מליבה יחידה של 840EE ) בלי בנצ'מרקים אי אפשר לדעת.

עכ"פ מן הסתם זה לא יביא לאינטל יתרון של 1500% ביצועים מעל 2 תרדים , יותר סביר שזה יהיה עוד 20%(מה שיכול להציב את זה די קרוב לAMD) אבל זה הימור.

integral דיברתי חד וחלק על קידוד ווידאו ,אני לא מכיר אף אחד שעוסק בCG בצורה רצינית אבל יש לי חבר שעורך ווידאו כל הזמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים