עבור לתוכן

תצוגת LCD[כמה שאלות]

Featured Replies

פורסם

שמתי לב שהרבה פה כותבים על מסכי LCD להציג טמפרטורות

וחשבתי גם לנסות לבנות מוד כזה :D

אז יש לי כמה שאלות :

1-איך מחברים את המסך למחשב ואיך מתכנתים אותו להראות טמפרטורה(הבנתי שצריך תוכנה בשביל זה ::))

2-המסך יראה רק טמפרטורה של חלק אחד(מעבד,הארד דיסק, לוח אם) או את כולם ביחד?

3-צריך חיישנים בשביל זה או שזה פשוט מציג את הנתונים מהחיישן הפנימי של אותו חלק?

וזהו לבנתיים

תודה מראש רומן. :hi:

פורסם
  • מחבר

תודה על המדריך :xyxthumbs:

לא הבנתי כמה דברים

מזה LPT ו EPP?

אם נניח ואני משתמש בRibbon Cable איך אני מחבר אותו למחשב?

ושוב תודה ;)

פורסם

ראשית LPT

(Line Print Terminal)

היא היציאה הפראלית במחשבך, היציאה של המדפסת.

כאשר אתה משתמש ב Ribbon cable, זה רק לצורך סדר ונוחיות.

אתה יכול לחבר חוטים לתצוגה ואותם לחבר לכבל המדפסת, אך זה לא כדאי מניסיון, כי זה יוצר בלאגן גדול

ויותר סיכויים של קריעת חוטים מהתצוגה.

לכן שזה מסודר ב Ribbon cable זה הרבה יותר יפה, נוח, וחזק.

את ה-Ribbon cable אתה מחבר צד אחד לתצוגה, מלחים את 16 (או 14, אם אין תאורה אחורית) הפינים

לתצוגה. ואת צידו השני של ה-Ribbon cable אתה מחבר לכבל המדפסת בהתאמה.

לכן פה תצטרך לקנות (או אם יש לך) כבל מדפסת, שכמובן הצד הזכרי יתחבר למחשב, והנקבה תגזור אותו ותגלה את החוטים.

משם פעל לפי הוראות המדריך. חבר את החוטים של המדפסת לחוטים של ה - Ribbon cable בהתאמה לפי המדריך.

מומלץ מאוד להשתמש בהיט-שרינק (שרוול בידוד המתכווץ בחום), שאותו ניתן לרכוש אני מניח בכל חנות אלקטרוניקה.

שיהיה לך בהצלחה,

רן! ;)

נ.ב.

----

לגבי ה-EPP, אין לי מושג מזה, אבל לא זכור לי שנתקלתי במשו כזה במהלך ההתקנה של תצוגת ה-LCD שלי.

ולפי המדריך ה-EPP מוגדר ברירת מחדל על ה-LPT.

אם אני לא טועה, ה-EPP זוהיא תכונה של מהירות גבוה יותר של העברת נתונים ביציאה הפראלית (LPT).

(Enhanced Parallel Port).

פורסם
  • מחבר

ראשית LPT

(Line Print Terminal)

היא היציאה הפראלית במחשבך, היציאה של המדפסת.

כאשר אתה משתמש ב Ribbon cable, זה רק לצורך סדר ונוחיות.

אתה יכול לחבר חוטים לתצוגה ואותם לחבר לכבל המדפסת, אך זה לא כדאי מניסיון, כי זה יוצר בלאגן גדול

ויותר סיכויים של קריעת חוטים מהתצוגה.

לכן שזה מסודר ב Ribbon cable זה הרבה יותר יפה, נוח, וחזק.

את ה-Ribbon cable אתה מחבר צד אחד לתצוגה, מלחים את 16 (או 14, אם אין תאורה אחורית) הפינים

לתצוגה. ואת צידו השני של ה-Ribbon cable אתה מחבר לכבל המדפסת בהתאמה.

לכן פה תצטרך לקנות (או אם יש לך) כבל מדפסת, שכמובן הצד הזכרי יתחבר למחשב, והנקבה תגזור אותו ותגלה את החוטים.

משם פעל לפי הוראות המדריך. חבר את החוטים של המדפסת לחוטים של ה - Ribbon cable בהתאמה לפי המדריך.

מומלץ מאוד להשתמש בהיט-שרינק (שרוול בידוד המתכווץ בחום), שאותו ניתן לרכוש אני מניח בכל חנות אלקטרוניקה.

שיהיה לך בהצלחה,

רן! ;)

נ.ב.

----

לגבי ה-EPP, אין לי מושג מזה, אבל לא זכור לי שנתקלתי במשו כזה במהלך ההתקנה של תצוגת ה-LCD שלי.

ולפי המדריך ה-EPP מוגדר ברירת מחדל על ה-LPT.

אם אני לא טועה, ה-EPP זוהיא תכונה של מהירות גבוה יותר של העברת נתונים ביציאה הפראלית (LPT).

(Enhanced Parallel Port).

תודה על ההסבר המצויין :xyxthumbs:

עכשיו יש לי רק שאלה אחת

כשאני ילך לקנות מסך

חייב שיהיה לו את הבקר HD44780 או שזה לא משנה?

פורסם

בעיקרון, אני לא בטוח אבל נדמה לי שיש כמה סוגים של בקרים שעובדים עם פענוח קודים אסקיים.

או שהבקר היחידי הוא HD44780.

בכל מקרה, יש לך חנות אלקטרוניקה "אריהב" שממנה אפשר לקנות את התצוגות LCD, כל מה שיש להם באתר

מתאים למחשב.

אם אתה הולך לחנות אלקטרוניקה אחרת תבקש תצוגה עם הבקר הנתון.

אם המוכר לא מבין את משמעות הבקר, תשאל אותו אם יש לו תצוגת LCD עם מפענח קודים אסקיים,

שניתן לחבר למחשב (תגיד לו שאת הסכמת חיבור יש לך ואתה יודע, שצריך להיות לו 14 פינים של מידע ומתח ו16 אם זה עם תאורה).

בהצלחה, רן.

פורסם

אכן בהצלחה

זה יכול להיות גם 16 פינים +2 לתאורה

תלוי אם יש למסך אפשרות לקביעת הקונטרסט (אם כן, תביא כבר פוטנציומטר מתאים וכו'..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים