עבור לתוכן

בעיה לאחר שינוי מפרט

Featured Replies

פורסם

ניסיתי לפתור לבד דרך ה FAQ אבל לא הצלחתי לכן לפניכם הבעיה:

עבדתי על מחשב עם לוח אם של ASUS זכרון של אלקסיר 256 עם מהירות 266 מעבד סלרון 1700

XP עם חבילת השירות השנייה.

לפני שבוע קניתי לוח אם של ABIT NF7M ומעבד SEMPRON 2300 וזכרון A-DATA 256 מהירות 400 כדי לשדרג .

החלפתי את הלוח והמעבד ואת הזכרון הישן הוספתי ביחד עם החדש.

אחרי ההחלפה קצת לפני שהלוגו של וינדוס XP עולה יש מסך כחול לשבריר שנייה ואז המערכת עושה ריסטרט.

אין לי אפשרות לבטל את הריסטרט כי עדיין לא הצלחתי להכנס לוינדוס ולכן אני לא יודע מה יש במסך הכחול...

ניסיתי לשחק עם הזכרונות לא עזר מה שכן המחשב לפעמים אומר לי שהמהירות של המעבד לא מותאמת וצריך להתאים אותה והוא אומר זאת אחרי ה POST

אולי אם אני מחליף לוח אם ומעבד אני צריך לפרמט ולהתקין הכל מחדש(אני מאוד לא רוצה לפרמט כי יש לי דברים חשובים בהרדיסק),ואם לא אז מה יכול להיות הבעיה???

תודה

פורסם

אל תדאג (אולי לא תצטרך לפרמט). וקודם כל אין קשר לזיכרונות. אם תשים את שניהם ביחד הם פשוט יעבדו על 266MHZ במקום 400MHZ (חבל שלא קנית כבר אחד של 512MB).

ועכשיו לבעייתך:

גרסאות ווינדוס מבוססות NT סלחניות פחות בנושא שינויי חומרה ובמיוחד כאשר משנים את הצ'יפסט. וזה בעצם מה שקורה אצלך.

אם יש לך דיסק התקנה של הווינדוס אז יש לך שתי אופציות:

הדרך הקלה:

תאתחל את המחשב עם הדיסק של הווינדוס (BOOT מה-CD)

אחרי שהוא מעלה את כל ההתקנים אתה מגיע למסך שהוא שואל אם להתקין או לתקן. תעשה ENTER כדי להתקין (אל תדאג עוד לא קרה כלום).

תקבל מסך של תנאי הרשיון בו צריך ללחוץ F8.

עכשיו תשים לב טוב אם אתה מקבל מסך שרשום שההתקנה מצאה גירסה קודמת של ווינדוס ושואלת אם אתה רוצה לתקן אותה תעשה את התיקון (זה ישמור לך על כל הקבצים וההגדרות של המחשב).

אם אתה מגיע למסך שההתקנה שואלת על איזה כונן אתה רוצה להתקין תצא מהר מההתקנה ואל תמשיך (F3). אם אתה מגיע למסך כזה כלומר ההתקנה לא מזהה את הגירסה המותקנת כבר אל תמשיך.

אם זה כן זיהה לך את ההתקנה ועשית תיקון, אז זה פשוט יעשה כאילו התקנה רגילה אך ישמור לך על כל ההקבצים וההגדרות.

במקרה וזה לא הלך נעבור לדרך הקשה:

תחזיר חזרה את הלוח אם הקודם עם המעבד. תעלה את המחשב רגיל, לאחר שהווינדוס עולה תכניס את דיסק ההתקנה של ה-XP ותתחיל התקנה אך שים לב שכשההתקנה שואלת אם אתה רוצה לעשות New Installation אתה צריך לשנות את זה ל- UPGRADE אם אץה לא יכול לעשות UPGRADE שוב אל תמשיך אם אין לך UPGRADE תנסה להשיג דיסק מעודכן יותר ממישהו שיאפשר לך לעשות UPGRADE.

במידה ויש UPGRADE אתה מתחיל את ההתקנה.

בשלב הזה אתה עדיין בווינדוס וההתקנה מעתיקה קבצים. לאחר מכאן יבוא אתחול.

לאחר האתחול תגיע למסך שנראה כמו  של ההתקנה אבל בצבעים מכוערים כאלו (לא צבע מלא). תן לשלב הזה לעבור. לאחר יבוא שוב אתחול.

כאשר המחשב עושה אתחול תכבה אותו שלא ימשיך אוטומטית.

עכשיו תחזיר חזרה את הלוח אם החדש עם המעבד והזיכרונות. ותדליק את המחשב.

המחשב ימשיך את ההתקנה (מאיפה שהפסיק) ויזהה את החומרה החדשה שלך והכל.

בהצלחה.

נ.ב.

אל תשכח לעשות עדכונים

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

הרגעת אותי חשבתי שקניתי חמרה דפוקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים