פורסם 2005 ביוני 520 שנים אהלןאני טס לפולין בחופש ואני צריך להביא איזה קטע/י טקסט על אושוויץ שאני אמור להגיד בטקס ואני ממש חרא בדברים מישהו יכול לעזור או להביא קטע שהוא מכיר או קרא בטקס דומה?תודה!!
פורסם 2005 ביוני 520 שנים שיר משמר מאת נתן אלתרמןשמרי נפשך, כוחך שמרי, שמרי נפשךשמרי חייך, בינתך, שמרי חייך,מקיר נופל, מגג נדלק, מצל חשך,מאבן קלע, מסכין, מציפורנייםשמרי נפשך מן השורף, מן החותךמן הסמוך כמו עפר כמו שמייםמן הדומם, מן המחכה והמושךוהממית כמי באר ואש כירייםנפשך שמרי-ובינתך שער ראשךעורך שמרי, שמרי נפשך, שמרי חייך. זה ערב קיץ לכאורה, זה לכאורהרק ערב קיץ טוב, ידוע וישן,שבא לחסד ולרחמים, לא למוראולא לרחש השדות ודבר אשם,שבא עם ריח תבשילים ועם מנורהאשר תאיר עד עם ננוח ונישן.רק ערב קיץ חם וטוב הוא לכאורה,רק ערב קיץ חם שבא לא למורא.הנה הרוח יד שולחת ובלי רחשפתאום חלון לאט נפתח בחשכהאמרי מדוע את צוחקת כמו פחדאמרי מדוע את קופאת כמו שמחה!אמרי מדוע העולם כה זר עדיןואש ומים מביטים בו מכל צד!אמרי מדוע בו מפרפרים חייךכמו ציפור מבוהלה בתוך כף יד!אמרי מדוע זה את מעוף ורעד רבכמו ציפור בחדר בחפשה אשנב!זה ערב קיץ לכאורה, זה לכאורהרק ערב קיץ טוב, ידוע וישן,שבא לחסד ולרחמים, לא למוראולא לרחש השדות ודבר אשם,שבא עם ריח תבשילים ועם מנורהאשר תאיר עד עם ננוח ונישן.רק ערב קיץ חם וטוב הוא לכאורה,רק ערב קיץ חם שבא לא למורא.שמרי נפשך העיפה, שמרי נפשךשמרי חייך, בינתך, שמרי חייך,שער ראשך, עורך שמרי, שמרי יופייך,שמרי לבך הטוב, אמציהו בידיך.
פורסם 2005 ביוני 520 שנים מחבר איפה משיגים טאבים לזה?וזה לא יותר בשביל יום הזיכרון לחללי צהל או משהו?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.