עבור לתוכן

סופו של הפנטיום 4 - אפילו INTEL לא מפרסמת ...

Featured Replies

פורסם

ליאור, אתה צודק וטועה ואני אסביר למה.

אתה צודק כי כולנו יודעים שרוב רובה של האוכלוסיה קונה מוצר לא לפי הבנה אלא לפי פירסום, יח"צ ועוד גורמים וכך גם במחשבים. מצד שני, שים לב שאני מדבר על התעשיה, היינו, כל מי שמעורב בתעשיית המחשבים, יש לו הבנה מסויימת בתחום המעבדים. לתעשיה החלק הארי והחשוב ביותר מבחינת היצרן, כי היא למעשה מכתיבה לציבור מה לקנות. למה לדעתך יצרני חומרה משקיעים הון עתק בפרסום באתרי חומרה, בשליחת מוצרי חומרה לביקורות באתרי חומרה, מגזינים ואפילו סתם עיתונים? - מחלקות יח"צ ופרסום עולות הרבה מאוד כסף ויש לזה סיבה טובה מאוד. אותם אנשים מהתעשייה, בין אם הם עיתונאים, עובדים בחברות מתחרות וכולי מדברים על החומרה, כותבים עליה ואנשים קוראים את זה. אתה קורא אתר חומרה מקצועי שמסביר לך ממש בפירוט ואנשים אחרים קוראים מגזינים מודפסים שמסבירים בקיצור רב יותר וכך הלאה עד למוספי מחשבים בעיתונים יומיים שמספרים בקצרה.

כרגע, כמעט כל התעשיה יודעת ומקשרת את המותג "פנטיום 4" עם שלל רב של בעיות ומטרדים. במקרים רבים אותם אנשים קטלו את מעבדי פנטיום 4 האחרונים, הציגו אותם כמעבדים חמים מאוד שגורמים לשלל רב של בעיות ומציבים אתגרים בפני יצרניות לוחות-אם, ספקי-כוח, מארזים ועוד. וזה נכון, מעבדי פנטיום 4 אשר מבוססים על ליבת הפרסקוט הם פחות או יותר אסון וומכיוון שזה נכון גם באינטל יודעים זאת היטב.

כאן נכנסת מחלקת היח"צ והפרסום של החברה שתגיד להם "בואו ניצור נתק מוחלט בין מה שהיה עד היום לבין מה שיהיה דור העתיד".

אז נכון, צ'יקו מהמכולת וצילה מגן הילדים יתבלבלו בהתחלה, אבל סמוך על החנויות, היבואנים וכל מי שמעורב במכירת אותם מעבדים שישכנעו את האנשים הללו ש-"פנטיום 4 ויחי המלך החדש" [או משהו בסגנון].

הערה:

לא כתבתי כאן שום דבר שהוא אנטי-אינטל או כל חברה אחרת, אני לא אומר שום דבר בציניות או כדי לצחוק על אף חברה ומי מכם שמכיר אותי יודע שאני לא פאנבוי של אף חברה ומנסה להיות אוביקטיבי עד כמה שניתן. כך בדיוק התעשיה עובדת ואם לא ידעתם זאת עכשיו, אז הנה, למדתם משהו חדש ;)

• תגובות 41
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איתי אני הבנתי למי אתה התכוונת

אבל עם כל הכבוד אלינו "המבינים במחשבים" אנחנו לא רוב באוכלוסיה, ממש לא

לא אצלנו נמצא הכסף הגדול אלא באוכלוסיה הכללית שהידע שלהם במחשבים גובל בוורד וגוגל

האנשים האלה, למרות שחלק לא קטן מהם מכיר מישהו שמבין במחשבים, הולכים לחנות ונותנים לעובדים להכתיב להם מפרטים

אפילו החברה שלי (!) קנתה לפטופ בלי לשאול אותי אפילו איך הוא ומה הוא ומה אני ממליץ (נשכח לרגע מהעובדה שהידע שלי בלפטופים הוא מזערי)

פורסם

ליאור, אבל זה בדיוק מה שאני הסברתי לך בתגובה שלי. אני מציע לך לקרוא אותה שוב פעם ;)

אני לא מדבר עלינו בלבד, אלא על כל העיתונות שכותבת ומסקרת חומרה וזה כולל כל מגזין מחשבים, עיתון ואתר חומרה. תתפלא אבל הרבה מאוד אנשים קוראים על מחשבים, זה חלק מהחיים היום. אז יש כאלו שוקראים באתרי חומרה כי הם צריכים מקסימום מידע ויש את אלו שקוראים את המוסף השבועי בעיתון X שיש בו פעם בכמה זמן כתבה על מעבדים באורך עמוד אחד או פחות.

תחשוב לרגע מדוע לחברה להשקיע בפירסום ויח"צ דרך ביקורות חומרה והודעות לעיתונות שעולים להם כל-כך הרבה כסף. הסיבה היא שהכסף הגדול מגיע דרך פרסום ויח"צ.

פורסם

שווה להם להשקיע ביח"צ בעיקר בגלל העובדה שהאנשים שמבינים, מהם יוצא הרבה רווח

על מעבד שעולה להם דולרים בודדים לייצור הם גובים 1000 דולר ומעלה זה רווח של מאות אחוזים

אבל הכסף הגדול עצמו נמצא במעבדים התקציביים והמיינסטרימיים

המצב עצמו הוא שהם ינסו לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

לייצר מעבד שיהיה קשור במידה מסוימת לפנטיום 4 וייתן קונוטציה אליו

אבל שיהיה מספיק רחוק ממנו בשביל שהמבינים לא יסתכלו עליו בעין רעה עם דיעות קדומות

בכלל אפילו אם הם יקראו לו "פנטיום 5" אבל הוא יתן ביצועים טובים ובמחיר נורמלי שייתן פייט מספיק טוב ל A64 או A64 X2 לא משנה במה הוא יתחרה

אז המבינים עדיין יילכו לקראתו, אבל המעבד צריך להוכיח את עצמו בפני המבינים

בפני השאר (ואני רואה את זה כל הזמן) מספיק שיקראו לו "פנטיום" הוא יצליח בגדול

פורסם

אני לא חושב שהדותן צועד אל "פנטיום 5", אינטל לא יפוצצו את "תיאוריית ה-MHz" על פניהם של קהל המיינסטרים.

ואם כן, זה יגרום נזק אדיר לתדמית שלה.

פנטיום 5 יהיה לפחות בעל Clock speed גבוהה מזה של הפנטיום 4 האחרון (נכון להיום, 3.8GHz) אז ה"פנטיום הבא" יהיה לפחות בתדר של 4GHz.

לא יודע מה איתכם, אני לא רואה דותן מגיעה למהירות שעון כזאת בזמן הקרוב.

פורסם

הם יעשו את זה, הקו הנוכחי של הפנטיום 4 ישבר בקרוב עם המעבר לדותן, ואם הוא יקרא גם 4 וגם יהיה לו מהירות שעון נמוכה יותר זו תהיה התאבדות

פורסם

אין לאינטל ברירה אלא לחזור למהירויות שעון נמוכות יותר

והם יצטרכו להסביר בפירסומים למה "פנטיום 4 3GHz" פחות טוב מ X (השם הבא שהם ייתנו למעבדים) 1.7GHz

פורסם

אפשר להגיד רק "נחייה ונראה",

שאינטל תוציא מעבד בעל מהירות שעון של 2.0GHz ותדרג אותו מעל מעבד 3.0GHz - זאת התאבדות.

פורסם

תאמין לי אינטל גם תמכור בכייף מעבד שהוא 1 גיגה

הם יפליצו איזה סיפור יפה אם הרבה שמות שאף אחד לא מבין כדי להראות כמה הוא יותר טוב.

דוגמא

הפנטיום X החדש! במהירות מסחררת של 1 גיגה

אשר נתמכים בטכנולוגיה חדשנית שוגרת לו להיות פי 2 יותר מהירה מה P4 3

אם NXT ו ALF ו DDG ו PPD ו KKK ו SS ו DOODY וכמובן הטכנולוגיה הכי חדשה

שמטיסה את ביצועים לשמיים ה POONURFACE .

:lol:

אבל בטח הם יתנו לו שם משהו כמו Pentium X 5000XT

פורסם

תאמין לי אינטל גם  תמכור בכייף מעבד שהוא 1 גיגה

הם יפליצו איזה סיפור יפה אם הרבה שמות שאף אחד לא מבין כדי להראות כמה הוא יותר טוב.

דוגמא

הפנטיום X החדש! במהירות מסחררת של 1 גיגה

אשר נתמכים בטכנולוגיה חדשנית שוגרת לו להיות פי 2 יותר מהירה מה P4 3

אם NXT ו ALF ו DDG ו PPD ו KKK ו SS ו DOODY וכמובן הטכנולוגיה הכי חדשה

שמטיסה את ביצועים לשמיים ה POONURFACE .

:lol:

אבל בטח הם יתנו לו שם משהו כמו Pentium X 5000XT

:lol: :lol: :lol:

פורסם

אפשר להגיד רק "נחייה ונראה",

שאינטל תוציא מעבד בעל מהירות שעון של 2.0GHz ותדרג אותו מעל מעבד 3.0GHz - זאת התאבדות.

הם כבר חצי שנה באותה מהירות בגלל זה הם עברו לשיטת המספור

הם פשוט יקראו לזה 1010 1020 1030 וכו'

פורסם

לאחר היתמוטטות תפיסת הפיתוח של הפנטיום 4 (סמוך לכישלון לייצר פנטיום 4 ב 4 גיגה הרץ) אינטל החליטה על מעבר גורף לתפיסת פיתוח אחרת (הארוע הזה תמיד לא קיבל מספיק תשומת לב וכנראה לא במקרה), ההחלטה הזאת היתקבלה פחות או יותר לפני שנה.

מותג "הפנטיום" חזק מאוד, כל כך חזק שהוא מסוגל לסחוב על גבו אפילו את הפרסקוט, אינטל לא תוותר על המותג הזה (להערכתי) ובצדק רב. מה שאינטל כן עושה הוא בתהליך איטי להשכיח את מושג ה "Mhz" שהוצמד לשמות המעבדים, כמות המגה הרץ כבר לא מצוינת בשם המעבד, וכעת אינטל מוציאה החוצה את ה "4" ומחליפה אותו באותיות ומספרים שמבדלים בין הדגמים השונים, גם במעבר למעבדים מתפיסת הפיתוח החדשה אני חושב שישמרו את מותג ה "פנטיום", שוב בצדק, אחד מהמותגים המוכרים בעולם שהושקעו בו מיליארדים רבים, לא זורקים דבר כזה ללא סיבה טובה מאוד.

פורסם

לאחר היתמוטטות תפיסת הפיתוח של הפנטיום 4 (סמוך לכישלון לייצר פנטיום 4 ב 4 גיגה הרץ) אינטל החליטה על מעבר גורף לתפיסת פיתוח אחרת (הארוע הזה תמיד לא קיבל מספיק תשומת לב וכנראה לא במקרה), ההחלטה הזאת היתקבלה פחות או יותר לפני שנה.

מותג "הפנטיום" חזק מאוד, כל כך חזק שהוא מסוגל לסחוב על גבו אפילו את הפרסקוט, אינטל לא תוותר על המותג הזה (להערכתי) ובצדק רב. מה שאינטל כן עושה הוא בתהליך איטי להשכיח את מושג ה "Mhz" שהוצמד לשמות המעבדים, כמות המגה הרץ כבר לא מצוינת בשם המעבד, וכעת אינטל מוציאה החוצה את ה "4" ומחליפה אותו באותיות ומספרים שמבדלים בין הדגמים השונים, גם במעבר למעבדים מתפיסת הפיתוח החדשה אני חושב שישמרו את מותג ה "פנטיום", שוב בצדק, אחד מהמותגים המוכרים בעולם שהושקעו בו מיליארדים רבים, לא זורקים דבר כזה ללא סיבה טובה מאוד.

יש לאינטל בעייה באותו נושא של מעבר משיטת הדירוג עפ"י MHz, לפחות בשוק המקומי - מרבית הסוחרים עדיין מקפידים לציין באופן בולט את מהירות המעבד. דווקא הסימול החדש מוצנע יחסית.

פורסם

וזה ישתנה כשהמהירויות ירדו.

אינטל ילכו פשוט על Pentium - D - זה לא רק לכפולי ליבות...

פורסם

מי אמר שאינטל יזנחו את מותג הפנטיום? - זה באמת לא יקרא לעולם. מה שכן, אני סבור שהם יזנחו מהר מאוד את מותג ה-"פנטיום 4" שכבר מקשור אצל רבים וטובים מאיתנו עם מעבדים חמים ו-"רועשים" ועוד ועוד שלל צרות.

מור, אינטל הולכים על כפולי ליבה ואח"כ גם על מרובעי ליבה [בדיוק כמו AMD] אבל אם לא יזנחו מהר את החדי ליבה כאשר כבר יש ליבה חדשה בתיכנון לחדי הליבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים