עבור לתוכן

שאלה עקרונית בקשר לעתודה ומתמטיקה

Featured Replies

פורסם

אפשר, עקרונית, להתקבל לעתודה עם בגרות 3 יח' במתמטיקה? או שחייבים 4? רק אם אתם יודעים..תודה

פורסם

קשה לי להאמין שהצבא מעוניין בתואר שאינו דורש 4 או 5 יחידות מתמטיקה.

פורסם

למה? לדוגמא עריכת דין לא ממש דורשת ידע מתמ' מתקדם...

פורסם
  • מחבר

כלכלה...וקיבלתי בפסיכו 639 שהרף הוא 625

פורסם

כלכלה...וקיבלתי בפסיכו 639 שהרף הוא 625

מממששש לאא

כלכלה זה אחד התחומים שמשתמשים בהם יותר במתמטיקה, ואם תרצה לעשות תואר אני מניח שיש גם לימודי מתמטיקה במקביל (בלי קשר ל-3/4/5 יחל).

פורסם

אני לא יודע ממש בקשר לשאלה ישירות, אבל ל3 יחידות יש גם משמעות קטנה יותר בממוצע הציונים וגם אין על זה בונוס, מה שאומר שאחרים יכולים לקבל סכם גבוה יותר ולהיות עדיפים מבחינת הצבא

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע ממש בקשר לשאלה ישירות, אבל ל3 יחידות יש גם משמעות קטנה יותר בממוצע הציונים וגם אין על זה בונוס, מה שאומר שאחרים יכולים לקבל סכם גבוה יותר ולהיות עדיפים מבחינת הצבא

או.קי, תודה. זה המצב, ואשמח אם תוכלו להתייחס אליו: עשיתי שנה שעברה בגרות ב-3 יח' מתמטיקה וקיבלתי 90 סופי (בלי בונוס). השנה עליתי ל-4 (12.5 נק' בונוס) אבל בסופי 003 משנה שעברה יש לי 77 (ואני לא משפר משום שהמיקוד השנה שונה לגמרי ואני מעדיף להתמקד ב-004 ו-005), ב-004 למורות מאמצי יהיה לי סופי של בערך 60 וב-005 כנראה 85. ככה שהציון הסופי שלי יהיה כ-74-75, ופלוס 12.5 נק' בערך 87-88. כמובן שאני יכול לעשות שוב ביולי אבל המגן ישאר (55 - 004, 80 - 005 :P). במצב כזה 4 יח' יוריד לי מעט את הציון של הבגרות, אבל לא ברמה קריטית. שאר התעודה שלי תהיה די טובה (אנגלית 4 יח' 96, הגברה כימיה 5 יח' - 85 לא כולל בונוס, מוזיקה 10 יח' 94 , מדעי החברה 5 יח' 84), והממוצע שלי יהיה בין 99-101 כנראה. אם מתמטיקה 4 יח' מהווה תנאי מינימום לעתודה - אני אעשה את ה-4. אם לא - אז אני כנראה אוותר עליהם. זאת ההתלבטות.

נ.ב.

המורה שלי הציעה שאני אגש רק ל-005, היא אמרה שזה אפשרי. אם אעשה זאת - איך 005 יחשב לי? בתור ציון רגיל? כי אם כך ציון נוסף של 85 יוריד לי את הממוצע הסופי. כדי לגשת רק ל-005 במידה ואני לא ניגש ל-004? זה דחוף ביותר כי מדובר על הבגרות ביום חמישי ואני צריך לקבל החלטה (מגינים - 004 - 55, 005- 80. בגרות 3 יח' משנה שעברה - 90). תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים