עבור לתוכן

2 שאלות - DDR וDDR2 , לוחות אם

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה שלה ראשונה שלי זה מה ההבדל בין DDR לבין DDR2 (אני יודע שיש נעוץ אבל זה באנגלית)? אחך אני יודע מה יש לי?

ושאלה שנייה איזה לוח אם לדעתם הוא בעל הביצועים הכי טובים קיום אני יודע שזה שאלה קשה... מה דעתכם על CHIPSET INTEL 915P ?

תודה מראש סליהח על הבורות :nixweiss:

פורסם

טוב אז ככה שלה ראשונה שלי זה מה ההבדל בין DDR לבין DDR2 (אני יודע שיש נעוץ אבל זה באנגלית)? אחך אני יודע מה יש לי?

ושאלה שנייה איזה לוח אם לדעתם הוא בעל הביצועים הכי טובים קיום אני יודע שזה שאלה קשה... מה דעתכם על CHIPSET INTEL 915P  ?

תודה מראש סליהח על הבורות  :nixweiss:

ה DDR2 יקר יותר, המחשב המומלץ כיום הוא עם לוח מבוסס NF4 ומעבד אתלון 64 - כל שאר הפרטים בהתאם לתקציב ולדרישות.

פורסם
  • מחבר

חוץ מהמחיר אין שום הבדל?? ומה עם DDR3?

פורסם

נכון להיום, מבחינת ביצועים, אין הבדל יותר מדי גדול בין DDR ו-DDR2 כך שהמשתמש הביתי הממוצע לא ממש מרוויח מן המעבר ל-DDR2. המחיר של DDR2 הוא עדיין יקר יותר, אך המחיר הולך ויורד בהדרגה וכם הביצועים משתפרים. ה-DDR3 עדיין בשלבי פיתוח ועוד מוקדם מדי [אפילו מאוד] בכלל לדבר עליו. לא תראה אותו לפני 2006.

אם אתה הולך על אינטל שים לב שאתה רוכש לוח אם בעל ערכת שבבים 915P עם חריצים ל-DDR ול-DDR2 [שים לב כי לא ניתן להריץ DDR ו-DDR2 במקביל אבל תוכל היום לרכוש DDR ובעוד מספר חודשים כשהמחירים והביצועים ישתפרו לשדרג ל-DDR2].

פורסם

אבל 915P תומך ב DDR2-533MHz מקסימום

אז גם בעתיד הוא לא ירוויח מ DDR2

עדיף לחסוך כסף ולהשאיר אופציות להוספת זיכרון עם 915P וסלוטים רק של DDR

פורסם

מי כמוך צריך לדעת שבזכרונות בשביל לקבל ביצועים גבוהים יותר לא צריך תמיד לקפוץ ישר למהירות גבוהה יותר. ע"ע, כמה התיזמונים תרמו ל-DDR.

לדעתי, בגלל שב-DDR2 התזמונים מאוד גבוהים [מעל 90% מהזיכרונות בשוק עם ביצועים של 4-4-4 לפחות, יש גם גרועים מזה] ירידה לאיזור ה-3-3-3 [אם זה אפשרי בכלל] יכולה להועיל להם. החיסכון בכסף ברכישה של 915P עם DDR בלבד הוא לא כזה גדול, אז אין טעם ללכת עליו, לדעתי.

פורסם

תזמונים גבוהים זה רק חלק מהמגרעות של DDR2

אני לא מאמין שהורדה ל 3-4-4 או אפילו 2.5-3-3 תתן תוספת ביצועים שתצדיק לוח יותר יקר וזכרונות יותר יקרים

פורסם

תזמונים גבוהים זה רק חלק מהמגרעות של DDR2

אני לא מאמין שהורדה ל 3-4-4 או אפילו 2.5-3-3 תתן תוספת ביצועים שתצדיק לוח יותר יקר וזכרונות יותר יקרים

איזו עוד מגרעות יש לDDR2 חוץ מה תזמונים?

וגם זה עניין של זמן, הרי כבר יש סטיקים עם תזמונים של 3-2-2-8

פורסם

ה DDR2 גם יקר, גם לא עוזר ב 400-533MHz

וגם עם תזמונים גבוהים

בשביל 3-2-2-8 אתה תשלם כמו 2GB של TwinMOS Speed Premium BH-5

חוצמזה אני ממש לא רואה ש DDR2 533MHz 3-2-2-8 תורם למשהו בביצועים מעבר ל A-Data פשוט עם 3-4-4-8

או 2.5-3-3-6

פורסם

ה DDR2 גם יקר, גם לא עוזר ב 400-533MHz

וגם עם תזמונים גבוהים

בשביל 3-2-2-8 אתה תשלם כמו 2GB של TwinMOS Speed Premium BH-5

חוצמזה אני ממש לא רואה ש DDR2 533MHz 3-2-2-8 תורם למשהו בביצועים מעבר ל A-Data פשוט עם 3-4-4-8

או 2.5-3-3-6

אבל זה בדיוק מה שאני מסביר לך. המחירים של DDR2 הולכים ויורדים כל הזמן והחדירה שלו לשוק הולכת וגדלה. גם בעיית התיזמונים משתפרת עם חלוף הזמן, אם עד היום היו בשוק כמעט אך ורק 4-4-4 הרי שעכשיו מתחילים להכנס זכרונות עם 3-3-3 ואני מאמין שגם ירדו מעבר לזה. וזה יקרה לפני שה-DDR3 יכנס לשוק [לא לפני אמצע 2006].

פורסם

המחירים של DDR2 יורדים אבל עדיין משמעותית יותר גבוהים מ DDR

מה גם שאנחנו משווים DDR 400MHz @ 3-4-4-8 / 2.5-3-3-6 ל DDR2 533MHz @ 4-4-4-12 במקרה הטוב

השיפורים היחידים שאני רואה מ DDR2 זה עלייה בתדר (מכוון רק לצ'יפסטים 945P ו 955X)

וירידה בתזמונים אך ורק בזכרונות ה High-End היקרים מאוד מאוד

פורסם

קח למשל את הזיכרון הזה

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_4200_gold_dual_channel

עולה בארץ כ 1200 ש"ח (לג'יגה)

אתה לא יכול להשוות אותו לADATA מבחינת ביצועים וגם לא מבחינת מחיר

אם כבר אז תשווה אותו לויטסטה

(מבחינת ביצועים-מחיר)

פורסם

תראה לי מבחני ביצועים של זיכרון Value 400MHz עם תזמונים נורמליים מול ה OCZ PC2-4200 ואז נוכל לדבר

אני לא מצאתי שום השוואה בינתיים בין ה OCZ הזה לבין כל זכרון DDR 400MHz

פורסם

למה שמישהו ישווה DDR400 VALUE לזיכרון 533 HIGHEND?

לרגע אחד תתעלם מהעובדה שזה DDR2

מה דעתך על זיכרון שעושה 533 בתזמונים של 3-3-3-8? (או אפילו 3-2-2-1)

ועם אופציה טובה לאוברקלוק לתחומים של מעל 700 עם שחרור תזמונים?

הרי זה ברור שהביצועים יעלו בהתאם, זה בכלל לא משנה אם קוראים לזה DDR1 או DDR2

פורסם

1. אתה השווית בין DDR 400MHz לבין DDR2 533MHz עם תזמונים הדוקים שעולה פי 3 מה DDR 400MHz

2. חסר זכרונות ב 1200 שקל DDR שעושים 533MHz בתזמונים הדוקים? חסר לך BH-5/UTT שעושים את זה עם 2-2-2-5?

3. ואיך תגיע ל DDR2 700MHz עם צ'יפסט כזה גרוע לאוברקלוק כמו 915P/G?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים