עבור לתוכן

צריך עזרה בהרכבת מפרט...

Featured Replies

פורסם

כעקרון יש לי כמה רכיבים חדשים שממשיכים איתי למחשב החדש: HD WD 80GB ועוד MAXTOR 120GB, וגם צורב DVD NEC וכונן DVD TOSHIBA, אז אני מתכוון להמשיך להשתמש בהם. אני מעוניין במחשב שישמש אותי בעיקר להורדות, מולטימדיה, עבודה משרדית וגם למשחקים. חשוב לי שיהיה מהיר ושיוכל להתמודד עם הפעלה של המון תוכנות הורדה ואינטרנט שונות בו זמנית, ושגם יאפשר לי לשחק במשחקים חדישים (יש לי היום P4 1.8 שבקושי מריץ משחקים מתקדמים).

אני מתלבט מבחינת המעבד, האם ללכת על הP4 3.0 הזול ביותר או ששווה להשקיע עוד כמה מאות בדגמים קצת יותר מהירים? מבחינת לוח האם על מה כדאי ללכת (אני ממש לא מבין בזה לצערי), מבחינת זכרון אני חושב ללכת על 512MB אבל אני לא יודע איזה סוג, והאם שווה להשקיע ב1GB של זכרון? האם כדאי ללכת על GFORCE או RADEON ועל איזה דגם (חשוב לי יציאת TVOUT שתתחבר לטלוויזיה כמובן)...

תנו הצעות עד 3500-4500 (עדיף כולל מסך 19") אם אפשר...

פורסם

יש לך למעשה כמה אפשרויות:

אחת תהיה ללכת על מפרט כזה (בהנחה שיש כבר מארז):

AMD Athlon 64 3000 Socket 939 WINCHESTER Tray 795.06 ¤ 1

THERMALTAKE TR2-M14SE Cooler for AMD K8 64-bit COOPER BASE 61.78 ¤ 1

MSI "K8N Neo4-F" NVIDIA nForce4 Chipset Motherboard For AMD Socket 939 CPU - Retail 579.00 ¤ 1

GeIL Value "GE5123200" DDR400 / 512MB CL2.5 + Blue Aluminum Heat Spreader 295.00 ¤ 1

Gigabyte Geforce FX6600GT 128Mb 128Bit "NX66T128D" SLI DDR III bulk 997.48 ¤ 1

HEC-300AR-T ATX 12V 300W PSU 153.98 ¤ 1

LG 19" Flatron F900P 0.24 mm - USB HUB 1,612.35 ¤ 1

סה"כ:4,494.65 ¤

בתוספת לחלקים שכבר יש לך, תקבל מפרט מעולה למשחקים עם מסך 19" איכותי מאד.

או לחילופין, להישאר עם המעבד והלוח שברשותך כרגע, ולקנות רק מסך, כרטיס מסך וזכרונות (כרטיס מסך 6600GT תומך AGP ב-1100 ש"ח לערך, מסך כמו זה שבמפרט, וזכרונות תלוי במה הלוח אם שברשותך תומך).

פורסם
  • מחבר

האמת היא שאני צריך גם מארז וזה בעייתי כי אני רוצה להזמין את זה ברשת ולא בכל מקום יש מארזים שמוצאים חן בעיניי (כעקרון רציתי להזמין בKSP). להשאר עם המעבד והלוח הקיימים זו לא אופציה כי אני מוריש אותם לאחותי ואני גם מעוניין במחשב חדש ומתקדם יותר מהP4 1.8 שיש לי היום שבקושי סוחב לי.

לגבי ההצעה שלך:

AMD עדיף על P4? היה לי נסיון איתם לפני זה ולא הייתי כל כך מרוצה מהביצועים. האת'לון 64 3000 שקול לP4 3.0?

מה היתרונות בלוח האם שהצעת לי? מה בעצם אני צריך לחפש בלוח אם כשאני משווה בין דגמים? (חשובה לי יציאת USB 2.0 אבל אני מניח שזה כבר קיים ברוב הלוחות החדשים)

מבחינת זכרון מספיק 512 או שיש הצדקה להשקעה ב1GB? (והאמת היא שעוד 300 שקל לא יהרגו אותי אם זה באמת הבדל משמעותי בביצועים)

מבחינת המסך הוא באמת נראה אחלה אבל במחיר הזה מצאתי בזאפ מסכי 19" שטוחים אז אולי עדיף...?

תודה על הטיפים, תמשיכו להציע!

פורסם

אפשר למצוא מארז מעולה הכולל בתוכו את הספק 300W AR-T שיש במפרט ב-328 ש"ח:Compucase 6A19.

בקשר למעבד, מן הסתם ההתנסות שלך היתה עם מעבד Athlon XP של AMD. המעבד במפרט חזק בהרבה מ-Athlon XP, ועדיף ממעבד P4 3.0 מקביל של אינטל כמעט לכל שימוש (חוץ מקידוד וידאו ועריכה בפוטושופ בד"כ).

הלוח אם במפרט כולל כל מה שצריך, SATA RAID, כרטיס קול מובנה 7.1 SPDIF, כרטיס רשת 10/100/1000, תמיכה עד 10 USB2..לוח ממש מצויין של MSI במחיר טוב.

כדאי אכן לקחת עוד 512MB מאותה חברה. בשימוש במשחקים כבדים ובכמה תוכנות במקביל, המחשב יתפקד טוב יותר עם 1GB.

מסך הוא הרכיב החשוב ביותר לקניה, ולכן לא כדאי להתפשר דווקא כאן. מסכי 19" שאתה רואה בזאפ ב-1000 ש"ח, כולם ללא יוצא מן הכלל נחשבים בינוניים מינוס עד גרועים, ואף אחד מהם לא מתקרב לנתונים ולאיכות התמונה של המסך שבמפרט.

פורסם
  • מחבר

דווקא קראתי כמה ביקורת מזוויעות עכשיו בזאפ על הדגם הזה, שיש בו עיוותים לאורך כל המסך למרות שהוא מאוד איכותי. האמנם?

אני מתלבט אם שווה להוסיף עוד כמה מאות שקלים ולקחת מסך LCD 19" כמו ה SONY HS94L שנמכר בפנדה בסביבות 2000 ש"ח אבל מדאיג אותי הביצוע שלו במשחקים וגם בעריכת גרפיקה (אני דווקא משתמש המון בפוטושופ וכאלה, אז אולי מבחינת מעבד בכל זאת עדיף לי הINTEL P4?).

פורסם

אחי תיכול לקחת איזה מסך 17 LCD חמוד הם בערך בגדול של 19 רגיל

תקח את הסמסונג עם היצאה דיגטלית הוא סבבה

ואם רוב השמוש במחשב הוא פוטושופ עדיף לך אינטל לדעתי...

פורסם
  • מחבר

איך הגעת למסקנה ש17" LCD זהה לגודל הפיזי של 19" CRT? סתם מעניין... ועל איזה דגם של סמסונג דיברת?

כרגע יש לי 996PF של מאג שהוא אחלה אבל הוא גם עובר לאחותי והוא גם נורא ענקי ואני רוצה משהו הרבה יותר קומפקטי.

פורסם

איך הגעת למסקנה ש17" LCD זהה לגודל הפיזי של 19" CRT? סתם מעניין... ועל איזה דגם של סמסונג דיברת?

כרגע יש לי 996PF של מאג שהוא אחלה אבל הוא גם עובר לאחותי והוא גם נורא ענקי ואני רוצה משהו הרבה יותר קומפקטי.

ה LCD 17 כמעט בגודל של CRT19 בגלל שבדק יש שוליים יותר קטנים וברגיל הם יותר גדולים שכן הגודל נמדד באלכסון כולל השוליים, תקנו אותי אם אני טועה ;)

פורסם

גודל נראה (Viewable Size) של CRT 19 הוא בעצם 18 אינץ'

גודל נראה של LCD 17 הוא 17 אינץ'

קרוב יחסית

ד"א למסך הזה יש את השפורפרת כמו המסך שלי (Flatron של LG)

המסך הזה שטוח לגמרי כמו כל מסך של LG מהשלוש שנים האחרונות

הוא בהחלט אחד התותחים, יותר טוב ממנו אולי רק כאלה עם שפורפרת Mitsubishi Diamondtron וגם לא כולם

פורסם
  • מחבר

אז איך אתה מסביר את הביקורות האלה? טוענים שם שיש עיוותים גיאומטריים קשים לאורך המסך ושגם לאחר שינוי והתאמה של ההגדרות זה נמשך.

חוצמזה, אם עדיף לי P4 אז איזו מהירות מעבד, ואיזה לוח אם כדאי?

ועל מה אתם ממליצים מבחינת קירור (חשוב לי שיש קר ושקט).

פורסם

אז יש לסוקרים בעיה קשה של הבנת OSD Settings

אני אומר לך בתור בנאדם שעובד על מסך כזה כבר 3 וחצי שנים שאין איתו שום בעיה גיאומטרית לאורך המסך ולא נעליים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים