עבור לתוכן

מדריך לקניית אוזניות (נא להגיב)

Featured Replies

פורסם

שלום, אני דניאל וקבלו ממני מדריך קצר ופשוט לקניית אוזניות:

טוב דבר ראשון כמו בכל קניה אתם צריכים לבחור לאיזה מטרה הקניה:

אפשרויות:

DJ - אוזניות יקרות מאוד, איכותיות,בעלות אטימות גבוהה

מוזיקה בדיסקמן - המחיר משתנה, אפשר להשקיע ואפשר לא

מחשב:

משחקים - לא צריך להשקיע, עד 250 שקל TOP!!

מוזיקה - משתנה

עריכה ויצירת מוזיקה חובבנית מ250 עד 650 שקל בערך

עריכה ויצירת מוזיקה רצינית - 650+

אחרי שהחלטנו בוא נסתכל על הפרטים, למשל אני רוצה אוזניות לעריכת מוזיקה חובבנית ומשחקים, אז אני אלך אל אוזניות עד ה300 שקל ככה, אבל אפשר יותר (בשביל המוזיקה), על מה אני מסתכל?

1. קשת/טווח תדרים: תינוק בן 1 ומטה שומע בין 20-20000 הרץ, כל 10 שנים אדם מאבד מטווח שמיעתו 1000 הרץ, בנוסף נדיר מאוד לשמוע בשיר תדר מעל 12,000, למה אני מספר לכם את זה? כי כשאתה קונה אוזניות אתה צריך להסתכל על הטווח הזה ולקחת אוזניות עם הטווח הגדול ביותר האפשרי כדי שתוכל לשמוע את כל הפרטים בשיר אך תתחשבו שלא תצטרכו יותר מ16,000 מקסימום של המקס' של המקס'!!!

2. רגישות - sensitivity- זה כמה שהאוזניות מגבירות את האות שהן מקבלות, מן הסתם רצוי כמה שיותר מזה

3. דיסטורשן - נמדד באחוזים, זה מדד לכמה הצליל התעוות מהמקור, בגלל שכל מכשיר דיגיטלי לא מחקה בדיוק את המקור יש מכשירים טובים יותר, שיותר קרובים למקור, ויש אוזניות פחות טובות שיותר רחוקות מצליל המקור, אחוז דיסטורשן טוב במחיר הנ"ל (300 שקל) הוא 0.2%

4. Impedance - לא חשוב בקניית אוזניות, אך למי שרוצה לדעת זה המטען החשמלי שיוצא מהאוזניות אל המגבר שלהן OHM

5. SPL = Sound Pressure Level - זה מדד לעוצמה, נמדד בדציבלים (DB), מאה דציבלים זה עוצמה של הופעה בערך.

6. SNR - Signal To Noise Ratio- יחס אות לרעש, מעיד בגדול על איכות, זהו מדד לכמות רעש הלוואי המתווסף ע"י המכשיר המשמיע, במקרה הזה האוזניות, ככל שמס' זה גדול יותר כך ההפרש בין הצליל המקורי לצליל הלוואי גדול יותר והעוצמה של הצליל לוואי תהיה חלשה יותר.

מה מומלץ?

Koss Td 65

אוזניות עם אחוז דיסטורשן נמוך, אוטמות לא רע, חזקות בצורה מספקת.

אם יש לך יותר כסף

קנה sennheiser 212

ואין למה לציין משו ביותר כסף, כי מה שיקנה משו יקר מזה הוא בנאדם מבין באוזניות במילא

תהנו :D

פורסם

מה קרה? נהיית כותב המדריכים הרישמי של הפורום?

בקיצור, אני מאמין שאתה יודע טוב מאוד מה דעתי על "המדריכים" הללו שסובלים מפגמים חמורים.

בעצם לא הסברת בכלל איך קונים אוזניות (זה אפשרי בכלל?!) אלא מה כל נתון אומר. זה יפה, אבל יש רק 2 בעיות:

1- ההגדרות שלך שגויות בחלקן הגדול.

2- הנתונים לא אומרים כלום על הסאונד הסופי. וסביר להניח שהם בכלל לא נכונים.

אני לא רוצה להתחיל ולתקן את השגיאות כמו במדריך הקודם, כי אז נגיע למצב דומה לקודם של שיכתוב ההודעה. אני רק חושב, שלמרות שיפה מצידך לתרום לאנשים ולנסות לעזור. כדאי מאוד לתת לאנשים להבין מה חשוב באמת, האיכות ולא הנתונים. ואיך בוחרים מה לקנות, לפי איך שזה נשמע ולא מה שרשום.

Anatoli.

פורסם

אלוהים ישמור

מי מת והפך אותך "לכותב מדריכים הבלעדי של הפורום" :bash:

כמות המידע השגוי שאתה מכניס"למדריכים" שלך פשוט עצומה

אמרתי לך כבר "במדריך" הקודם ש"הוצאת לאור"

אתה רוצה להראות לכולם כמה אתה תותח..........לך תפרסם ת'מדריכים שלך בYNET וחכה לתגובות שם

חוץ מזה אם אתה כזה תותח וכזה מבין וכלכך שולט בתחום למה אתה פותח ת'רדים שבהם אתה מבקש עזרה

בקניית אוזניות :

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=123462.0

למה שלא תעשה את השיקול קניה שלך לפי המדריכים שאתה כותב פה (או שמה המדריכים שלך טובים לכולם אבל לא לך)

אם אתה עושה טעויות לפחות אל תיהיה צבוע.

תפסיק להטעות את הגולשים של הפורום הזה עם המידע השגוי שאתה מספק להם.

יש כאן בפורום אנשים שמבלים את מרבית החיים שלהם בתחום ולהם יש עוד הרבה מה ללמוד אז תפסיק אם היהירות שלך

אני ניסיתי להיות נחמד אבל היהרות שלך וחוסר ההתחשבות בנזק שאתה גורם לגולשי הפורום פשוט מעצבנים אותי :pissed:

פורסם
  • מחבר

וואי, למה כולם פה כאלה רעים, לפחות תגידו לי מה בדיוק שגוי.. במקום להתעצבן כ"כ, כנראה שאני ממש טיפש כי המידע כתבתי פה זה מידע שאני בטוח בו במאה אחוז!! די לקטול!! וכשאני שואל בת'ראד על אוזניות זה יכול מ2 סיבות

1) שאנלא תותח עולם שיודע הכל

2) במקרה הספציפי הזה, רציתי לדעת מה אחרים מבינים חושבים... זה כזה גרוע?!?! WTF?

פורסם

רוצה לדעת מה שגוי? אני ייתן לך כמה דוגמאות:

DJ - אוזניות יקרות מאוד, איכותיות,בעלות אטימות גבוהה

לא בהכרח יקרות, ולא בהכרח איכותיות.

לא צריך להשקיע, עד 250 שקל TOP!!

ואם אני רוצה?! אנשים משקיעים לפעמים 200$ ויותר בשביל משחקים. כל אחד ומה שהוא רוצה.

כי כשאתה קונה אוזניות אתה צריך להסתכל על הטווח הזה ולקחת אוזניות עם הטווח הגדול ביותר האפשרי כדי שתוכל לשמוע את כל הפרטים בשיר אך תתחשבו שלא תצטרכו יותר מ16,000 מקסימום של המקס' של המקס'!!!
אם לא נצטרך יותר מ-16קילוהרץ, למה להסתכל שיהיה כמה שיותר? האוזניות שלי מגיעות לפי הנתונים עד ל-40קילוהרץ. אני לא שומע שום תדר גבוה יותר ממה ששמעתי בקודמות שלי שהגיעו עד 20קילו "בלבד".

הסיבה שאנשים לא מצביעים על הטעויות שלך היא בגלל שפעם שעברה שהצבעתי על הטעויות שלך במקום להפנים התחלת להתווכח. רוצה חוות דעת? תלמד לקבל ולהחכים, ולא להתווכח על כל שטות.

ואף אחד פה לא רשע. פשוט כבר אמרו לך, חבל שאתה מטעה אנשים והם יעשו המון טעויות בגלל מה שאתה רושם. יש כאלה שאיכפת להם משאר הגולשים ולא רוצים שהם ייפגעו בגלל כמה שטויות שנכתבו ולכן הם מעירים על כך.

תלמד לקבל ביקורת, זה מה שקורה כל פעם שרושמים כתבה/מדריך. הביקורות תלויות בתוכן, במקרה שלך הוא שגוי ולא מספק.

Anatoli.

פורסם

עוד פעם כמו שכתבתי לך בתגובה למדריך הקודם שכתבת

אין לי שום דבר נגדך אני בטוח שאתה בחור על הכייפאק

כנראה שאני ממש טיפש כי המידע כתבתי פה זה מידע שאני בטוח בו במאה אחוז!! די לקטול!!

קודם כל אף אחד לא אמר שאתה טיפש למעשה אני משוכנע בכך שיש לך ראש מעולה על הכתפיים אבל עם חשיבה לא בהכרח נכונה בתחום האודיו והסאונד

דבר שני אם זה מידע שאתה בטוח בו במאה אחוז אז למה לשאול דעות נוספות

לפחות תגידו לי מה בדיוק שגוי.. במקום להתעצבן כ"כ

כן אמרו לך מה שגוי גם פה וגם במדריך הקודם שכתבת רק שתקרא את התגובות של עצמך לאותם דברים ותבין

שאתה לא מוכן לקבל ביקורת וזה די מנוגד למה שאמרת פה

וואי, למה כולם פה כאלה רעים

אף אחד פה לא רע אבל זה בהחלט מעצבן כשאתה קובע עובדות שמרביתן שגויות וחסרות בסיס ואנשים עם ידע מועט בתחום מבססים את הידע שלהם

ואת הבחירות שלהם על בסיס אותן עובדות שגויות אז זה בהחלט מעצבן

אתה מספק מידע שגוי או אמין רק בחלקו ובכך אתה מטעה אנשים אחרים וכשמנסים להראות לך זוויות ראיה שונות אתה ננעל על כך שאתה צודק וזהו

הבעיה שזה ממש לא כך

אני לא התכוונתי לפגוע בך בשום צורה שהיא (ואם אתה מרגיש נפגע ממני או מהדברים שלי קבל את התנצלותי הכנה)

אכן קצת הגזמתי בטון התגובה אבל תבין דבר אחד אם אתה מציב עובדות וכותב מאמרים תיהיה מוכן לקבל ביקורת

תיהיה פתוח להצעות אחרות (כך לומדים) אל תבין אותי לא נכון אני אומר שתיהיה בטוח שהדרך שלך היא הנכונה אבל תיהיה מוכן לקבל דרך אחרת במקרה והדרך שלך תתגלה כלא נכונה

פורסם
  • מחבר

עקב הארות אחרונות, החלטתי להתנצל ולקבל את הביקורת, אתם צודקים, ורק אם אפשר בקשה אחת? זה תמיד להיות ספציפיים שאני אדע מה לא נכון.

פורסם

אין בעיה, בפעם הבאה שיהיו טעויות (נקווה שלא  ;D) נתקן אותן (כל עוד אין כמות עצומה שלהן).

מה שכן, רציתי רק לומר לך שהעובדה שהתנצלת וקיבלת את הביקורת רק הוסיפה לכבודך  :xyxthumbs:

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה, אנטולי הגבר

פורסם

תמיד נשמח לעזור ,לתקן ולייעץ

אין שום בעיה

אני בטוח שישנם דברים רבים בתחום בהם אתה תוכל לתקן אותי ואני אותך וכך נוכל לראות התמונה המלאה מכמה זוויות

זה אחד הרעיונות הבסיסים של הפורום.

וכפי שאנטולי ציין התנצלותך בפני משתמשי הפורום וקבלת הביקורת רק הוסיפה לכבודך

אני שוב מתנצל אם דברי בתגובות הקודמות פגעו בך (זו לא היתה הכוונה)

:xyxthumbs:

פורסם

דווקא ציפיתי שתמליץ לדיסקמן על הMX500

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים