עבור לתוכן

תמונות נבחרות מהטיול לאילת

Featured Replies

פורסם

קובי אתה תמיד יכול להגיד: זה כמעט טוב, זה ליד"  :smile1:, צדי ....

אם אני אתחיל להיות כמו צדי זה לא יגמר...

למה שאלת מה כן אהבתי? אמרתי בפירוש מה הבתי, והיה כייף להתייחס לתמונות שאהבתי אם לא היו נעלמות בין הים האחר...

כמו שאמרתי צב הים מעולה ולעדתי לוקח את השונית...

פורסם
  • מחבר
פורסם

תמונות יפות - אהבתי!

תפסת יפה את הצבעים של כל הדברים התת מימיים :xyxthumbs:

אבל אני בכל מקרה מעדיף לראות את זה ב-LIVE, בלי זכוכית באמצע ;)

ד"א, כשאמרת שעשית פנורמה אנכית למצפה, מה הכוונה?

צילמת כמה תמונות ואיחדת, או שפשוט עשית תמונה ארוכה?

נ.ב

קובי אתה תמיד יכול להגיד: זה כמעט טוב, זה ליד" :smile1:, צדי ....

ROFL...

פורסם

תמונות יפות ואיכותיות, במיוחד הראשון.

פורסם
  • מחבר

פנורמה אנכית היא צילום תמונות לגובה ולא לרוחב.

המצפה לא נכנס בעינית הקטנה של המצלמה שלי ולכן צילמתי את החלק התחתון הרחב ועליתי בקו אנכי וצילמתי תמונה נוספת של החלק העליון השפיצי.

2 תמונות שחוברו יחד.

בנושא הפנורמה אני חייב לומר שהשבוע למדתי המון מCHEVY לגבי ניצול טוב יותר במצלמות קומפקטיות.

לדוגמא: הצבת המצלמה לרוחב תתפוס שטח גדול יותר לגובה למרות שדרוש דיוק מירבי בצילום וצילום רב יותר של תמונות.

קביעת מהירות צמצם וזמן חשיפה קבוע ע"מ ליצור רצף גוונים אחיד שלא כמו בתמונות הקודמות שלי.

אני בטוח שהשיטות האלה תשפרנה משמעותית את התוצאה הסופית.

אני זקוק לעזרה בנושא צילום נוף, במצב צילום זה אני סובל מתופעות של "הילה סגולה", רעש וחוסר חדות.

האם צילום בהגדרות ידניות יכול להתגבר על הבעיה ??

פורסם

שמחתי לעזור,

מה שפירטת כאן הוא הבסיס לצילום נכון של תמונות פנורמיות.

לגבי צילום נוף, תלוי מאד במצב ואיפה אתה מצלם, אני אישית מצלם צילומים כאלה רק בידני, ככה זה רוב הצילומים שלי כי לפעמים אני פשוט לא סומך על המצלמה שתעשה צילום נכון. דבר נוסף הוא מדידת אור נכונה שאתה צריך להתאים לצילום כדי שלא ייצא בהיר מידי או כהה מידי או עם שמיים שרופים.

אופצייה נוספת במידה ויש מאחורי דמות אור חזק הוא שימוש בפלאש אם כי אם אפשר אז עם אלומיניום לתת "החזר אור" לדמות, ככה מצלמים גם סרטים ועוד...כך שאם אדם עומד וחצי מהפנים שלו מוצלות אז בצד של הצל מחזירים אור לפנים עם מחזיר אור כלשהו כדי שיאזן את הפנים ולא יחשיך חצי ממנו. אבל מי הולך לטיול עם אלומיניום :P אז מה שנשאר הוא להתסמך על הפלאש של המצלמה בצילומים כאלה.

בהגדרות ידניות אני פשוט רואה Live על ה-LCD איך התמונה משתנה וזה עוזר לי.

דבר נוסף ששכחתי להוסיף הוא שהמצבים האוטו' משרתים את המצלמה לאיזון מלא של התמונה, לא משרתים אותך אז משום מה אתה יכול להתבאס מתמונה שהמצלמה צילמה שלא כמו שאתה רצית.

כמו כן לצילום פנורמות אני ממליץ על התוכנה The Panorama Factory שגם מאזנת כל תמונה אם היא יצאה UnderExposed ועושה את החיבור בצורה מאד טובה (ראה את התמונה של ה-6230, התוכנה הבהירה אזורים שהיו כהים בצילום עצמו בגלל צל העצים).

פורסם

תמונות נהדרות!!!

פעם ראשונה שאני מוריד תמונות של אנשים מפורומים בכלל...

השונית והצב ים הזה כל כך יפות...

הצב בעיקר עושה לי חשק מטורף לבקר באילת, כל הכבוד :xyxthumbs:

פורסם

הילה סגולה קשורה למצלמה בדרך כלל, ניתן להפחיד אותה מעט אבל אם היא שם זאת המצלמה, וזה דיי נפוץ...

פורסם

לתופעה קוראים Purple Fringing ויש דרך מאד פשוטה להוריד אותה באמצעות פוטושופ-

הולכים ל-

Image --> Adjustments --> Hue/Saturation

שם בוחרים ב- Edit:

Magnetas

מתמקדים ידנית בצבע המדויק של ההילה הסגולה (או שפשוט דוגמים אותו באמצעות לחיצה עליה עם העכבר) ומורידים את ה- Saturation לגמרי (או עד שזה נראה לכם טוב) באמצעות הסרגל האמצעי.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אני מאוד מקווה שידידי מתן צילם את אותן תמונות עם הניקון 8800 שלו.

העדשה הקטנה, הזום החלש והחיישן הקטן יותר שלי בלטו בעקב אכילס של המצלמה.

אני חייב לומר ששמחתי שבהקטנת התמונות ובהדפסתן אני כמעט ולא שם לב לחוסר חדות ולרעש שנראה בפריים המלא.

החלטתי להעלות מס' תמונות נוספות, אמנם פחות טובות מבחינת איכות התמונה אבל התוכן יפה לדעתי.

הצצה נוספת לשונית והחיים בה

IMG_1509.jpg

2

IMG_1515.jpg

3

IMG_1493.jpg

אוירת רוגע בחוף

IMG_1529.jpg

פורסם

ואו פשוט מהממות! ;):xyxthumbs: ;D :yelclap:

פורסם

השלישית זה עיבוד ? היא סבבה...

פורסם
  • מחבר

אתה איכשהוא מצליח לאהוב את התמונות שאני מצפה שיקטלו, היא עיבוד של ספיה והדבקת דמויות הדגים הצבעוניות כ- LAYER על התמונה.

עשיתי את זה עם MAGIC TOOL ב- ACDSEE כי אני פשוט לא יודע דבר וחצי דבר על פוטושופ (מקווה ללמוד עצמאית אחרי השחרור).

אני אוהב את הרביעית, אני נשען אחורה על הכיסא ונכנס לתוך התמונה :)

השמש .... הגעגועים :'(

פורסם

השלישית, חיתוך קרוב יותר לזוג הדגים, חיזוק צבעים ויש לך אחלה תמונה, הכסאות ? לא מצאתי מה שאמרת, אולי זוית אחרת הייתה ממחישה את זה איכשהו...

פורסם

קיצר מי זזאת הכוסית הזאת בתמונה ???

איפה אמרת שהית ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים