עבור לתוכן

שאלה בנושא קנייה של חלקים חדשים ומכירה של חלקים ישנים של מחשב תחת תקציב מסויים

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי בעיה כבר איזה שנה שאני מנסה לעקוף.

לפני כמה שנים קניתי מחשב טוב יחסית עם זיכרון RDR.

כמובן שרוב הרכיבים במחשב מתאימים זה לזה ולכן כדי להחליף את סוג הזיכרון צריך להחליף גם אותם.

יש לי את רכיבי המחשב הבאים:

256 RDram

80 ג'יגה

2.4 pentium 4

Geforce 4 MX 440

לוח אם של Gigabyte

אני רוצה לעבור ל1024 DDR.

הבנתי שבשביל לעבור לזיכרון מסוג DDR צריך להחליף את המעבד, לוח האם והדיסק הקשיח(עדיף למכור ביחד).

החלטתי שאני אמכור את המחשב(כולל המארז) בלי למכור את הכרטיס מסך(כשיהיה יותר כסף אני אקנה) ובלי למכור את הרכיבים האחרים שלא ציינתי(מקלדת, מסך, עכבר, רמקולים וכו').

זאת אומרת שמה שאני צריך זה לקנות: 160 ג'יגה בהארד דיסק, מעבד כמה שיותר חזק, לוח אם כמה שיותר טוב, מארז חדש וכמובן לא לשכוח - 1024 DDram

כל זה ויש לי תקציב של 2500 לא כולל מכירת המחשב.

השאלה היא אילו רכיבים כדאי לי לקנות(מסויימים) ובכמה למכור את הרכיבים שאמרתי שאני מוכר?

אשמח לקבל עזרה

פורסם

אתה לא צריך להחליף דיסק קשיח או מעבד

רק לוח+זכרון

פורסם
  • מחבר

כן אבל אם כבר אז אני מעדיף

יש המלצות לכיוון בכמה למכור ומה לקנות מאיפה?

פורסם

אפשר לקחת משהו כזה -

ASUS P4GD1 LGA478 700 ¤ 1

PQI DDR 512MB 400MHZ 320 ¤ 2

GAINWARD POWERPACK ULTRA 1760PCX 6600 128MB DDR PCI-EXPRESS 750 ¤ 1

COMPUCASE CI-6A19 WHITE 345 ¤ 1

סה"כ: ¤ 2435

זה לפני מכירת החלקים. אחרי מכירת החלקים יהיה לך לדעתי כסף לקחת 6600GT במקום 6600

אפשר גם ללכת על AGP עם לוח P4P800-SE ואותם הזכרונות והמארז (והכרטיס מסך הנוכחי)

פורסם
  • מחבר

דווקא חשבתי יותר לכיוון של לקנות את החלקים שאמרתי עם הכסף שיש לי והכסף שיתווסף אחרי במכירה ואת הכרטיס מסך לקנות בנפרד

אני רוצה מחשב חזק לעריכת וידאו:)

פורסם

לדעתי עדיף יהיה לקחת X300SE או 6200TC מאשר להשאיר את ה-MX440, במיוחד מכיוון שאתה מתכוון להחליף כ. מסך מאוחר יותר

כמו שאמרתי, ניתן לקחת לוח P4P800-SE במקום הלוח הנ"ל ולהשאיר את ה-MX

פורסם
  • מחבר

השאלה היא אם אני אצליח למכור את החלקים

הם עובדים מצויין כמו ביום שקניתי אותם וסך הכל מחשב טוב רק לא הכי מתאים לגיימר השרוף או למישהו שרוצה לערוך וידאו

איפה אפשר למצוא קונים לדבר כזה?

פורסם

לדעתי יהיה לך קשה מאוד למכור את החלקים האלה במחיר סביר אלא אם כן יש לך איזה LAMER שאתה מכיר.

אני במקומך הייתי לוקח לוח אם לא יקר לסוקט 478 (כ 500 שקל), 1 גיגה זכרון (כ 500 שקל) ספק HEC300ART כ 160 שקל, הרדיסק גדול (עוד כ 600 שקל), קונה קרור טוב בעוד כ 200 שקל, עושה אוברקלוק מתון למעבד שלך (לאזור ה 2.8 עד 3 גיגה) ומקבל לבינתיים מחשב עריכה שאפשר לחיות איתו בכבוד עוד שנה ויותר.

את ההרדדיסק תוכל להעביר למחשב הבא למרות שאם 80 גיגה מספיק לך אז גם איתו הייתי מחכה.

בשנה הבאה הולכים להגיע הרבה מאוד דברים מעניינים שיהיו שווים את ההשקעה במיוחד לעריכה ושווה לחכות להם כמו כפולי ליבה לא יקרים של AMD ואינטל תוכנות עריכה המקומפלות ל 64 ביט וכו'...

היום רק לקנות מעבד אינטל חדש ב 64 ביט עולה כ 1400 שקל כשזה לכשעצמו יותר יקר מהשדרוג שאני מציע ולא יתן לך ממש הרבה יותר כרגע מאשר המעבד שיש לך באוברקלוק.

את ה RDRAM תוכל אולי לנסות למכור. הלוח - במזל רב.

פורסם

לדעתי עם תמחור מתאים, 200-300 שקל לכל הרכיבים, לא תהיה בעיה למצוא מוכר. זה עדיף על סתם לזרוק אותם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים