עבור לתוכן

שאלה: לכל אלה שיש להם רשיון....הקטע עם ה2 אנשים באוטו..

Featured Replies

פורסם

שמעתם על מישהו שחטף דוח על זה??

ועוד משהו...המשטרה מכירה בזה בחוק?.?

אמרו לי שזה לא חוק...והמשטרה לא מכירה בזה...

מישהו גם שמע על זה?..

מה המייל של "אור ירוק"??

• תגובות 37
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מצטרף לשאלה גם לי כתוב בכרטיס המגנטי נהג חדש בהגבלות

אבל מאמין שהקטע של ה2 אנשים כן תופס כי עשו שינוי בחוק של הנהג חדש אז זה כאילו נחשב כחוק נהג חדש מסיע רק 2

פורסם
  • מחבר

אבל למה זה לא רשום בהערות של הרשיון כמו שרשום שאתה צריך משקפיים צריך מלווה...למה את זה אין?..!!

פורסם

כי בחוק עשו תיקון למונח נהג חדש..

זאת אומרת שעכשיו המונח נהג חדש אומר שהוא מסיע רק 2 אנשים בנוסף לכל ההגבלות האחרות שיש לנהג חדש

אז בגלל זה לדעתי הם לא רושמים את זה בנפרד כמו משקפיים ואחרים..

פורסם
  • מחבר

כי בחוק עשו תיקון למונח נהג חדש..

זאת אומרת שעכשיו המונח נהג חדש אומר שהוא מסיע רק 2 אנשים בנוסף לכל ההגבלות האחרות שיש לנהג חדש

אז בגלל זה לדעתי הם לא רושמים את זה בנפרד כמו משקפיים ואחרים..

תיקון קטן...

זה לא תיקון למונח נהג חדש...אלא למונח נהג צעיר...

עד גיל 24...זה נהג צעיר...

נהג חדש זה שנתיים מיום קבלת הרשיון...

נהג חדש ולא צעיר יוכל להיות כל אחד מעל גיל 24...ואז ה"החוק" של ה2 אנשים באוטו לא תכף לגביו...

לא שזה ישפיע על הדיון...

עריכה:

הנה קישור לתקנה בחוק:

הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים - נהג חדש (תסתכל ב12א2 - הגבלת מספר נוסעים לנוהג חדש)

משרד התחבורה - נהג חדש ומלווה (תסתכל בסעיף של נהג חדש - הסעת נוסעים)

עכשיו אחי רק שתדע..אני מתנדב במשטרה...והשוטרים לא יודעים על החוק הזה...!!...ולא סתם שוטרים גם שוטרי תנועה...

פורסם

רגע אז לפי מה שאתה אומר מי שהוציא לפני 1 בנובמבר ועדיין נהג חדש (או צעיר) יכול להסיע רק 2? ::)

פורסם

ד"א

נהג חדש מתבטל אחרי שנה ולא שנתיים

(מניסיון- קיבלתי הודעה לחידוש רישיון ואין בו הגבלות)

אני בן 19 בגיל 18 הוצאתי את הרישיון שלי

ד"א- זה בעייתי להוציא חוק שאנשים לא מכירים בכלל

אם החוק היה יוצא ושוטרים היו מכירים בו אז הוא היה מפורסם בטלויזיה וברדיו בלי להפסיק

כי יעצרו מישהו , והוא פשוט יגיד שהוא לא מכיר את החוק הזה בכלל כי לפני שנתיים הוא הוציא רישיון בכלל...

לא סתם אתה שומע ברדיו דברים על נהיגה ושטויות כאלה

אולי חלק מהשוטרים מניאקים שיעצרו אותך על טויות ,אבל אני לא מאמין שמדינה תוציא חוק בלי לפרסם אותו נורמלי

פורסם

תיקון קטן...

זה לא תיקון למונח נהג חדש...אלא למונח נהג צעיר...

עד גיל 24...זה נהג צעיר...

נהג חדש זה שנתיים מיום קבלת הרשיון...

נהג חדש ולא צעיר יוכל להיות כל אחד מעל גיל 24...ואז ה"החוק" של ה2 אנשים באוטו לא תכף לגביו...

לא שזה ישפיע על הדיון...

למה אתה סתם מבלבל תמוח?

התיקון לחוק הוא לנהג חדש. (ואפילו כתוב את זה בלינקים שנתת)

התיקון אומר שנהג חדש (=נהג שעוד לא עברו שנתיים מיום קבלת הרשיון, לא משנה באיזה גיל) לא יוכל להסיע יותר מ-2 נוסעים אם אין באוטו מי שכשיר להיות מלווה.

הכלל הזה בתוקף כל עוד הוא נהג חדש (שנתיים מיום קבלת הרשיון) או עד גיל 21, מה שבא קודם.

זתומרת, אם מישהו עושה עכשיו רשיון בגיל 17, בגיל 19 הוא כבר יוכל להסיע יותר מ-2. ואם מישהו עשה רשיון בגיל 25, ההגבלה לא תחול עליו בכלל.

עכשיו, נהג צעיר זה משהו אחר לגמרי. זה מושג של חברות הביטוח, ואין לו שום מטרה או משמעות חוץ מזה שפשוט הביטוח עולה יותר (חברות ביטוח @#$%^@# :pissed:). נהג צעיר זה כל נהג עד גיל 24.

לגבי השאלה של פותח הת'רד - כן, זה עבר כחוק. ואם שוטר תופס אותך עם יותר מ-2 נוסעים, הוא יכול לפעול נגדך (אני לא יודע אם זה קנס, שלילה או וואטאבר, אבל יש משהו...). אם שוטרים יודעים על זה או לא, ואם מישהו באמת יעשה לך משהו - זה כבר עניין אחר. השאלה היא אם אתה מוכן לקחת את הסיכון.

רגע אז לפי מה שאתה אומר מי שהוציא לפני 1 בנובמבר ועדיין נהג חדש (או צעיר) יכול להסיע רק 2? ::)

לא. הוא יוכל להסיע כמה שהוא רוצה (במגבלות הרכב וכל הבלה בלה).

ההגבלות שרשמתי (חוץ מהנהג צעיר) חלות רק על מי שהוציא רשיון אחרי ה-1 בנובמבר.

ד"א- זה בעייתי להוציא חוק שאנשים לא מכירים בכלל

אם החוק היה יוצא ושוטרים היו מכירים בו אז הוא היה מפורסם בטלויזיה וברדיו בלי להפסיק

כי יעצרו מישהו , והוא פשוט יגיד שהוא לא מכיר את החוק הזה בכלל כי לפני שנתיים הוא הוציא רישיון בכלל...

לא סתם אתה שומע ברדיו דברים על נהיגה ושטויות כאלה

אולי חלק מהשוטרים מניאקים שיעצרו אותך על טויות ,אבל אני לא מאמין שמדינה תוציא חוק בלי לפרסם אותו נורמלי

קודם כל, "אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש". התירוצים "לא ידעתי", "לא שמעתי", "לא ראיתי" - לא תופסים.

ומה כל כך קשה להאמין שהמדינה תוציא חוק בלי לפרסם אותו?... כאילו, מה, אתה פה מהיום?

החובה היחידה שלה זה לפרסם בספר החוקים, שפתוח לציבור, ואולי להוציא איזה ידיעה קטנה לעיתונות.

בכל מקרה, אני לא מבין מה הבעיה. עוד לא יצא לראות מישהו שלא מכיר את החוק הזה, ואפילו שמעתי את זה בתקשורת אם אני לא טועה.

ד"א

נהג חדש מתבטל אחרי שנה ולא שנתיים

(מניסיון- קיבלתי הודעה לחידוש רישיון ואין בו הגבלות)

אני בן 19 בגיל 18 הוצאתי את הרישיון שלי

נהג חדש זה שנתיים.

אני לא יודע מה הסיפור שלך, אבל ידוע שמשרד הרישוי עושה שטויות לפעמים.

פורסם

הכלל הזה בתוקף כל עוד הוא נהג חדש (שנתיים מיום קבלת הרשיון) או עד גיל 21, מה שבא קודם.

זתומרת, אם מישהו עושה עכשיו רשיון בגיל 17, בגיל 19 הוא כבר יוכל להסיע יותר מ-2. ואם מישהו עשה רשיון בגיל 25, ההגבלה לא תחול עליו בכלל.

את זה לא ידעתי.. דווקא נותן תחושה טובה עכשיו. תודה :)

פורסם

עכשיו, נהג צעיר זה משהו אחר לגמרי. זה מושג של חברות הביטוח, ואין לו שום מטרה או משמעות חוץ מזה שפשוט הביטוח עולה יותר (חברות ביטוח @#$%^@# ). נהג צעיר זה כל נהג עד גיל 24.

זה נכון מה שאמרת לגבי חברות הביטוח,

אך יש גם הכרה לנהג צעיר בחוק, זהו בעצם מה שקובע מי יכול להיות מלווה,

מי שאינו נהג חדש אך נהג צעיר לא יכול להיות מלווה,

רק מי שסיים את הנהג החדש ואינו נהג צעיר יכול להיות מלווה.

זה מה שאני יודע לגבי זה ;D

פורסם

החוק הזה קיים, אבל עד עכשיו לא מצאתי מישהו ששם עליו

שאלתי שוטרים ויש חלק שאפילו לא שמעו עליו וחלק שבכלל לא אכפת להם ממנו ואומרים שזה חוק מטומטם.

אני מאמין שהחוק הזה קיים רק עם שוטר עוצר אותך על מהירות או משהו אחר ואז בא לו לדפוק אותך עוד יותר אז הוא ידפוק אותך גם על החוק הזה.

אתה לא באמת חושב שיעצרו אנשים שיש להם באוטו יותר מ2 נוסעים ויבדקו כן ?

החוק הזה רק בא לעזור במטרה במקרה שקוראת תאונה אז פחות ימותו, לפחות זה חלק מהגישה שלהם.. גישה מטומטמת מאוד.

פורסם

[glow=red,2,300]החוק הזה של שתי אנשים הוא רק אחרי חצות אני מדגיש רק אחרי חצות[/glow]

פורסם

[glow=red,2,300]החוק הזה של שתי אנשים הוא רק אחרי חצות אני מדגיש רק אחרי חצות[/glow]

תבסס דבריך על ציטוט או הוהכחה כלשהי זה לא ממש נותן לי ביטחון עצם העובדה שאתה אמרת לי

פורסם

אתה מדבר שטויות

פורסם

אני מאמין שהחוק הזה קיים רק עם שוטר עוצר אותך על מהירות או משהו אחר ואז בא לו לדפוק אותך עוד יותר אז הוא ידפוק אותך גם על החוק הזה.

אתה לא באמת חושב שיעצרו אנשים שיש להם באוטו יותר מ2 נוסעים ויבדקו כן ?

אולי לא, אבל תמיד יכולה להיות בדיקת רשיונות סטנדרטית (ובשנה ומשהו שאני על הכביש, כבר עברתי שתיים).

החוק הזה של שתי אנשים הוא רק אחרי חצות אני מדגיש רק אחרי חצות

תדגיש כמה שאתה רוצה, אבל אתה תמשיך לבלבל תשכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים