עבור לתוכן

המפרט לפי ההצעות והתגובות שלכם - לעריכה גרפית ומשחקים עד 9000 ש"ח

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

amd

ddr2

לא הולכים ביחד לפי מה שהבנתי...

Z

• תגובות 33
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

:s05: :s05: :s05: :s05: טוב אני מבולבל לגמרי

לא יודע בדיוק מה הענין AMD או אינטל

כן אני יודע שאני מעונין במערכת החזקה, אמינה והשקטה ביותר לתווך של עד 3 שנים

אני באמת צריך חוות דעת מקצועית(כמו שיש פה) וסופיתHELP

להלן AMD:

מעבד:AMD Athlon 64 3500 (939-pin) Oem Venice

לוח אם(אופציות) למבינים בבקשה תמליצו על אחד הטוב ביותר לדעתכם(הורדתי את התקציב ל-900ש"ח פלוס מינוס):

1. ASUS A8N-SLI Deluxe nVIDIA nForce4 SLI Socket 939

2. MSI K8N Neo4 Platinum nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939

3. Gigabyte GA-K8NXP-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939

זיכרון:DDR 1024Mb 400MHz Kingston (יקר לא?)

דיסק קשיח: SEAGATE 160/7200 SATA 8MB NCQ 970

כרטיס מסך: X800XL של Gigabyte GV-RX80L256V SilentPipe

ספק: Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply

מאוור למעבד: Thermalright XP+Glacialtech120

מאוורים למארז: Glacialtech120 כפול 2

קורא/צורב דיוי: NEC ND-3540AW 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW

Conceptronic Bluetooth USB Adapter 100 Meter range

מארז:COOLER MASTER Centurion 5(בנתיים עד שיצוץ משהוא אחר)

להלן INTEL:

מעבד: Intel Pentium 4 3.2GHz LGA775 2MB 800MHz HT w/ EM64T 640 Box

לוח אם: Gigabyte GA-8I925XE-G Intel 925XE chipset(כנראה גרסה או סוג פחות יקר)

זיכרון: DDR2 1024Mb 533MHz Kingston

קורא/צורב דיוי: NEC ND-3540AW 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW

מארז:COOLER MASTER Centurion 5(בנתיים עד שיצוץ משהוא אחר)

המון המון תודה על העזרה

:xyxthumbs:

Z

פורסם

כל ההבדל בין המערכות זה בשילוש

אם תגיד ספציפית עם איזה אפליקציות אתה עובד, נוכל למצוא אולי מבחנים

מארז אפשר אולי לקחת סונטה ללא הספק שהוא מגיע איתו (וכאן צריך להעיר שהסונטה 2 יוצאת בקרוב)

לוח לAMD זה ה-Neo4 למאוורר סטוק שקט או ה-A8N-SLI למאוורר סטוק רועש מאוד והחלפת גוף קירור לפסיבי

פורסם

ה-Centurion 5 מגיע עם מאוורר 120 מ"מ אחד ומקום לעוד מאוורר 80 מ"מ. לא אופטמלי מבחינת מאווררים שקטים. אין מקום לשני מאווררי 120 מ"מ.

לדעתי האופציות שלך הן כדלקמן:

Thermaltake Sviking VA4000BWS - מארז מברזל אשר מגיע עם שני מאווררי 120 מ"מ ויחידת שליטה על המאווררים. אך הם אינם שקטים במיוחד, רצוי להחליף אותם לאלו של Glacialtech. טווח מחירים בין 430-525 ש"ח.

Antec Super Lanboy - מארז אלומיניום (קל משקל) אשר מגיע עם שני מאוורר 120 מ"מ, כמו כל מארז אלומיניום הוא יחסית יקר ונע בין 570-620 ש"ח. לפי הביקורת המאווררים המקוריים שקטים יחסית, אבל לא לחלוטין, רצוי להחליף אותם לזוג Glacialtech.

וכמובן ה-Compucase 6A19 בשחור ללא ספק כפי שהמלצתי קודם (טווח מחירים 230-290 ש"ח).

המפרט AMD יהיה זהה למפרט אינטל מלבד המעבד-לוח אם-זיכרון. כמו שכבר ציינתי.

מעבד - AMD 3500 Venice TRAY

קירור - או Thermalright XP-120 + Glacialtech 120mm או Glacialtech Igloo 7200 Light, השאלה אם אתה מתכוון לעשות אוברקלוק ומחפש שקט אולטימטיבי. לדעתי יספיק לך ה-7200L.

לוח אם - Gigabyte K8N Ultra-9, אם שקט חשוב לך לא לקחת לוח אם עם קירור אקטיבי ולהחליף לפסיבי, זה רק יוצרים בלאגנים, אי תאימות, ובעיות עם אחריות, הלוח הזה כבר מגיע עם קירור פסיבי ישר מהמפעל ויציג ביצועים דומים לכל לוח NF4 Ultra אחר. באוברקלוק ופיטצ'רים נוספים יכול להיות שיהיו הבדלים.

זיכרון - Twinmos PC3200 CL 2.5 DDR1 512mb x 2. אם אתה רוצה ממש להשקיע בזיכרון עם תיזמונים נמוכים של CL2 גם אפשרי, אבל זה לא ישפר הרבה וסתם יוסיף הרבה לעלות.

כל השאר זהה לחלוטין בשני המפרטים.

שוב שים לב שהצורב DVD לבן בעוד המארזים שחורים/כסופים.. יש להחליף לו פאנל, או לחכות לגירסה בשחור.. או פשוט לקחת 3520B (אני קניתי אחד השבוע כי לא ממש משנה לי הפיטצ'רים הנוספים).

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב...

כמה הבהרות:

AMD 3500 Venice TRAY

AMD Athlon 64 3500 (939-pin) Oem Venice

זה אותו המעבד או שונה? ואם שונה במה? ומה יותר טוב?(חיפשתי באתר של AMD ולא מצאתי תשובה לענין)

החלפתי את הלוח ל:Gigabyte K8N Ultra-9 כפי שהומלץ

**לשאלתך: אני לא מתעסק באוברקלוקינג....

אז ככה:

מעבד: בהתאם לתשובה מעל.

לוח אם: Gigabyte K8N Ultra-9

זיכרון:DDR 1024Mb 400MHz Kingston או A DATA שיותר זולה

קורא/צורב דיוי: בהתאם למארז NEC ND-3540AW 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW

firewire על הלוח אם.

מארז: אחד מאלה שהמלצתם(חובה FIREWIRE)

תזכורת לשימוש המחשב:

מחשב לעבודת גרפיקה בדו מימד קבצים עד 500מגה כל אחד

+עריכה ורינדור בתוכנות תלת מימד=אנימציה והדמיות

+עבודה מקבילה בלפחות 3 תוכנות מובילות בתחומים הנ"ל

+משחקים חדשים וכבדים-farcry וכו'

בנוסף על המחשב להיות שקט מאוד(מאוד)

מערכות הפעלה: ווינדוס(בעעע אבל אין ברירה) ולינוקס(פדורה)

שאלת השאלות אחרי כל הדעות וההמלצות והשינויים:

האם המערכת הנ"ל טובה יותר מבחינת ביצועים, מהירות עבודה(קראתי את ההשוואות ובכל זאת...) אורך חיים ואמינות מהמערכת של INTEL???

(המפרט של אינטל נמצא כמה הודעות לפני זו...)

SUB שאלות:

האם ההבדל בין DDR2 ל DDR400 הוא זניח?

סטיק אחד של 1024 או 2 של 512 זה משנה?

מן הסתם מהירות השעון של AMD ו INTEL שונת אך בכל זאת-איך זה שהשניה ב3.4GHZ והראשונה בהרבה פחות?

בכללי למי שמעונין יש מבצע בפנדה על: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=10169

יום יפה לכולם

Z

פורסם

AMD 3500 Venice TRAY

זה אותו המעבד או שונה? ואם שונה במה? ומה יותר טוב?(חיפשתי באתר של AMD ולא מצאתי תשובה לענין)

כן זה אותו מעבד. כל עוד מוזכר השם Venice זה אותה ליבה. קיימות בשוק גם ליבות Winchester ו-Newcastle. וה-Venice היא החדשה ביותר שרק יצאה לשוק.

המילה Tray/Oem הכוונה היא שמקבלים רק מעבד, ללא קופסא או מאוורר. הוא מגיע לחנות במגש של מעבדים. יש לוודא שהאחריות עליו היא שלוש שנים, שכן יש מקומות שימכרו TRAY עם אחריות שנה בלבד.

כמובן שלחלופין ניתן לקנות אותו BOX/Retail, מה שאומר שהוא מגיע בקופסא עם מאוורר (אבל מכיוון שאתה מחליף אותו בכל מקרה, הוא לא נחוץ).

מארז: אחד מאלה שהמלצתם(חובה FIREWIRE)

Firewire לא תלוי במארז, הוא תלוי אך ורק בלוח האם. מארז יכול להציע לך גם יציאה קידמית אולי שמחוברת לפנימית על הלוח, אבל לא מעבר לזה. (אם למארז יש יציאה קידמית, ועל הלוח אין - זה לא עוזר לך, הוא לא יעבוד). לצורך העניין על ה-K8N Ultra-9 שאתה מעוניין בו יש יציאת Firewire.. אפילו בגירסא החדשה שניקראת 1394b (קצת העברת נתונים מהיר מהפורט הרגיל הקיים בשוק).

האם המערכת הנ"ל טובה יותר מבחינת ביצועים, מהירות עבודה(קראתי את ההשוואות ובכל זאת...) אורך חיים ואמינות מהמערכת של INTEL???

אני מאמין שכן. הגלגל נוטה פעם לכאן ופעם לכאן. בסה"כ ה-AMD יוצאת יותר זולה ופחות מתחממת (מכאן אני מאמין שגם בעלת אורך חיים יותר משמעותי).

האם ההבדל בין DDR2 ל DDR400 הוא זניח?

סטיק אחד של 1024 או 2 של 512 זה משנה?

כן ההבדל במהירות הוא זניח שכן DDR2 עובד בתיזמונים הרבה יותר גבוהים.

http://www.overclockercafe.com/Articles/DDR_vs_DDR2

המעבד שאנחנו בוחרים תומך ב-Dual Channel (בין אם אינטל ובין אם AMD), ולכן אתה רוצה שני סטיקים של 512MB. אין צורך ב-Kingston. הדגמים של Twinmos רצים היום במחיר טוב והם דיי אמינים.

מן הסתם מהירות השעון של AMD ו INTEL שונת אך בכל זאת-איך זה שהשניה ב3.4GHZ והראשונה בהרבה פחות?

דבר ראשון המעבד שהייתי מעוניין בו של אינטל, ה-640, הוא 3.2Ghz. גירסת ה-3.4 (דגם 650) יקר אף יותר.

דגם ה-3500 של AMD רץ ב-2.2Ghz.

כיצד יתכן שהוא מביס מעבד שרץ במגה הרצים הרבה יותר גבוהים? פשוט מאוד. מגה-הרצים זה לא הכל. שני המעבדים עובדים על טכולוגיות שונות.

לאנשים שלא כל כך מבינים הכי פשוט להסביר את זה כך: תחשוב על מכונית עם מנוע 3.2 ליטר, ועל מכונית עם מנוע 2.2 ליטר עם מגדש טורבו. כל אחת תראה את היתרונות שלה פה או פה תלוי בתנאי שטח (התוכנות). אבל בסה"כ התוצאה הסופית תהיה דיי דומה.

באשר למארז ה-Soprano, נראה כמו עוד אחד החיקויים ש-Thermaltake עושה במארזי ברזל.. כרגיל את מאווררי TT חובה להחליף אם אתה מעוניין בשקט.

פורסם

+עבודה מקבילה בלפחות 3 תוכנות מובילות בתחומים הנ"ל

מה ז"א במקביל? אתה רוצה להיות מסוגל לעבוד עם כל השלוש או רוצה להיות מסוגל לעבוד בו זמנית עם השלוש?

פורסם
  • מחבר

**FIREWIRE הכוונה שלי היתה ליציאה במארז***

עבודה בו זמנית=עבודה עם התוכנות הנ"ל פתוחות ועובדות-לדוגמא-קובץ שעובר בין התוכנות ונערך לפי הצורך כשהעידכון הוא מיידי

נוצר מצב שכל תוכנה דורשת את המשאבים שלה בנוסף לגודל הקובץ והעיבוד שנעשה בכל תוכנה=כל זה מצריך כוח עיבוד חזק

אז מה היה לנו שם??

השכלתם אותי

בניתם מחשב לפי הצרכים שלי מהמעבד ועד ה"ארגז" בו הוא יושב

חסכתם לי כסף

כל זה בצורה מקצועית וסבלנית עד לרמת הפסיק

על כך ועל הכל-תודה רבה לכל האחראיים על המלאכה ולגולשים

אתר מדהים !!!

:yelclap:לכם

Z

פורסם

עבודה בו זמנית=עבודה עם התוכנות הנ"ל פתוחות ועובדות-לדוגמא-קובץ שעובר בין התוכנות ונערך לפי הצורך כשהעידכון הוא מיידי

נוצר מצב שכל תוכנה דורשת את המשאבים שלה בנוסף לגודל הקובץ והעיבוד שנעשה בכל תוכנה=כל זה מצריך כוח עיבוד חזק

אם זה מה שאתה רוצה לעשות אז רק אינטל. אל תקנה AMD כי במשימות במקביל הוא רחוק מהאינטל. באפליקציות שלך אחת לאחת ה AMD בד"כ טוב מהאינטל בקצת, אבל כאשר תעבוד במקביל האינטל עדיין יסחוב כשה AMD יקרטע.

פורסם

אתה בטוח שהתוכנות עובדות בו זמנית?

נראה לי שמה שהוא מתכוון זה שתוכנה פשוט פועלת ברקע (יענו פתוחה עם הקובץ שהוא עובד עליו) אבל הוא לא עושה איתה כלום. הוא עובר לתוכנה אחרת ומעבד מה שהוא צריך ואז חוזר לתוכנה הראשונה.

נגיד בעבודה בפוטושופ הוא פתח קובץ של תמונה ויצר טקסטורה שהוא צריך.. הוא שומר את הקובץ ועובר ל-3DSMAX שם הוא משתמש בטקסטורה שהוא כרגע יצר על האובייקט התלת מימדי שלו. הוא רואה שלא מתאים לו וחוזר לפוטושופ ועורך את הקובץ עוד קצת בהתאם למה שהוא צריך.

זה לפי מה שאני הבנתי לפחות, ולא נראה לי שכאן יהיה יתרון לאינטל, תקן אותי אם אני טועה?

זה לא שהתוכנות אמורות לעבד נתונים בו זמנית, הן פשוט צריכות להיות זמינות.

פורסם

שמע, כשתוכנה אחת עובדת ב 100% אז גם בשביל להעלות ולשחק קצת עם התוכנה השניה האינטל יהיה יותר טוב. בד"כ רוצים לעשות יותר מאשר רק להעלות ולשחק. ההבדלים בין האינטל ל AMD במה שהוא עושה לא גדולים בד"כ (10% לכאן ולכאן) ולכן אני הייתי מעדיף אינטל. אומנם ל AMD יהיה יתרון גדול בוואטים אבל יש לו אנרמקס ויש לו SP כך שהטמפרטורה וצריכת החשמל של הפרסקוט לא תהווה בעיה. יכולת המולטיטסקינג הגרועה של ה 64 ביט יכולה להיות מאוד מעצבנת. כמובן, שאם הוא יכול לחכות עם המחשב אז 64X2 מהזולים יהיה פתרון אידיאלי אבל אף אחד לא יודע כמה זמן יצטרך לחכות ואני לא בטוח שה 64X2 הזולים יהיו עדיין על 939 ולא על M.

פורסם
  • מחבר

העבודה היא בו זמנית בדיוק כמו שנכתב:

"נגיד בעבודה בפוטושופ הוא פתח קובץ של תמונה ויצר טקסטורה שהוא צריך.. הוא שומר את הקובץ ועובר ל-3DSMAX שם הוא משתמש בטקסטורה שהוא כרגע יצר על האובייקט התלת מימדי שלו. הוא רואה שלא מתאים לו וחוזר לפוטושופ ועורך את הקובץ עוד קצת בהתאם למה שהוא צריך."

בדיוק זה-אבל צריך לזכור שהתוכונות פתוחות הקבצים שלפני או אחרי השינוי עדין פתוחים בפורמט במקורי כלומר הקובץ שיצא מפוטושופ לפורמט אחר עדין פתוח בתוך התוכנה וצורך את המשאבים שלו

וכך גם  ב3DMAX פלאש ועוד כל מיני תוכנות(בלי קשר לתוכנות שפתוחות באופן קבוע-אימיול,OUTLOOKEXPRESS, SYSTEM WORKS, FIREWALL)

Z

פורסם

ולכן כדאי שתקנה אינטל

יכול להיות שאפילו כדאי לך לקנות לוח עם ציפסט 955 כדי שאם תרצה תוכל להחליף לאינטל כפול ליבה בעתיד.

פורסם
  • מחבר

יש לי את המפרטים של AMD ושל INTEL

רק באינטל הלוח אם עדיין לא סגור אבל כל השאר כן

עכשיו אני שוקל באיזה מערכת לבחור................... :s07:

Z

פורסם

לוח אם לאינטל כבר הזכרתי את ה-Gigabyte GA-8I955X Pro.. מחיר בין 1080-1150 ש"ח.

כנראה שאינטל יהיה הבחירה היותר חכמה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים