עבור לתוכן

המפרט לפי ההצעות והתגובות שלכם - לעריכה גרפית ומשחקים עד 9000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

הפרט בא לענות על הדרישות הבאות:

מחשב לעבודת גרפיקה בדו מימד קבצים עד 500מגה כל אחד

+עריכה ורינדור בתוכנות תלת מימד=אנימציה והדמיות

+עבודה מקבילה בלפחות 3 תוכנות מובילות בתחומים הנ"ל

+משחקים חדשים וכבדים-farcry וכו'

בנוסף על המחשב להיות שקט מאוד(מאוד)

מערכות הפעלה: ווינדוס(בעעע אבל אין ברירה) ולינוקס(פדורה)

מי שכבר ענה להודעות שלי יודע שאני לא ממש מבין גדול בעיניני חומרה....איתכם הסליחה

לכן אבקש כל התייחסות והבעת דעה או הערה שיש ואם אפשר כמה שיותר מפורט

זה המפרט ברובו על סמך ההצעות של הגולשים בפורומים פה באתר:

מעבד: 1800=   Intel Pentium 4 3.2GHz LGA775 2MB 800MHz HT w/ EM64T 640 Box

לוח אם: 1050=   ASUS P5GDC-V Deluxe Intel 915G GMA-900 LGA 775

כרטיס מסך: 6800GT Albatron 256mb 256bit   =2500

זיכרון: 900=   DDR2 1024Mb 533MHz Kingston

הארד דיסק: 650=    7200 RPM   BUFFER 8 MB  SATA   WD2000JD Western Digital GB200

מאוור למעבד: 150=   ARCTIC COOLING Freezer 7

מאוורים למארז:150=     ממ120 ממ80 ממ80

ספק: ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 470 Thermaltake Silet PurePower 480W - TTW0026RI

מארז:450=    COOLER MASTER Centurion 5 

blutooth 200=   Conceptronic Bluetooth USB Adapter 100 Meter range   

firewire onboard

כרטיס קול: 125=  Creative Vibra 128Bit 4.1D

צורב/קורא דיוידי: 350=   NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK

סה"כ=8815

כמה שאלות חשובות:

אם יש איזה פריט שנראה לא במקום או לא מתאים אבקש עצה בנושא

לוח אם: נבחר בגלל שהוא מתאים לאינטל והמחיר, חוץ מזה אין לי שמץ של מושג: הוא יותר מידי? פחות מידי?

הארד דיסק: האם ה NCQ של סיגייט כזה  משנה או להישאר עם ווסטרן דיגיטל?

כרטיס קול: המלצות לכרטיס 2 ערוצים טוב (סטריאו....)

איפה ממקמים באופן אופטימלי את המאווררים במארז?מה הגדלים? ומה כיוון העבודה של כל אחד?

שוב המון תודה על כל המלצה

Z

• תגובות 33
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההצעה הזו של מקפליי היא סבבה:

Intel Pentium 640 64BIT 3.2GHz LGA775 2MB 1900 ¤ 1

ABIT AA8XE-3rd Eye 925 ¤ 1

PQI TURBO DDRII 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL 880 ¤ 1

SEAGATE 250/7200 SATA 8MB NCQ 970 ¤ 1

LEADTEK WinFast PX6600GT TDH Extreme 128MB DDR PCI-EXPRESS 1200 ¤ 1

NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 350 ¤ 1

COOLER MASTER Centurion 5 700 ¤ 1

ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 470 ¤ 1

ARCTIC COOLING Freezer 7 160 ¤ 1

סה"כ: ¤ 7555

פורסם

פותח הת'רד, המפרט שבנית לא טוב במיוחד

מבין כל החלקים שבחרת הייתי אומר שהכרטיס קול הכי מיותר. מעבר לזה אין סיבה לקחת לוח עם כ. מסך מובנה, ובספק חד משמעית ה-Enermax עדיף

עדיף לקחת את המפרט שבניתי, ו-Evman ציטט, להחליף את הכרטיס ל-X800XL/6800GT ולהוסיף את מודול ה-BT שלקחת

פורסם
  • מחבר

כרטיס קול ירד (תמיד חשבתי שכרטיס שבא עם הלוח הוא לא איכותי בכלל...)

קשה לי עם ATI(זכרונות רעים) יש אלטרנטיבות יותר טובות?

ABIT יותר איכותי ואמין מ-ASUS?

ספק מוחלף ל-Enermax

הארד דיסק מוחלף ל: סיגייט160

איפה ממקמים באופן אופטימלי את המאווררים במארז?מה הגדלים? ומה כיוון העבודה של כל אחד?

תודה :s05:

:xyxthumbs:

Z

פורסם

כרטיס קול - תקרא על ה-Azalia

ATI זכרונות רעים? ???

ה-Abit איכותי ואמין באותה מידה כמו ה-ASUS

המארז לדעתי כבר בא עם מאווררים, אין צורך להוסיף

פורסם
  • מחבר

כן יש זכרונות רעים מ ATI כרטיס שאני לא זוכר את הדגם שלו

היה רועש בצורה בלתי רגילה.....

בטח נתקלתה בדגם הזה

את שאר השינויים עשיתי ונראה לי שאני עושה הזמנה בקרוב ;D

אולי אתה מכיר חנות מקוונת איכותית(דומה לפנדה) באיזור המרכז???

:yelclap: כפיים על העזרה המקצועית

Z

פורסם

דווקא NVIDIA ידועים ב-5800 הרועש שלהם

חנויות באזור המרכז -

www.logicpc.co.il

www.zigzag2000.co.il

יש גם את www.ksp.co.il, אבל האחריות שלהם על חלק מהרכיבים קצרה ואין להם מבחר רציני ברוב התחומים

פורסם
  • מחבר
פורסם

להגיע למחשב שקט במיוחד זה לא כזה קל.

יש הרבה פקטורים שיש לקחת בחשבון ולהשקיע מעבר לכל מפרט רגיל

צריך לבחור את החלקים בחוכמה כדאי להגיע לרמת רעש מינימלית, ועדיין להיות מסוגל להריץ חלקים שנחשבים High End ללא ירידה בביצועים.

01  6400  Computer Assembly  160.00  ¤  1  0160

02  6329  Intel Pentium IV 640 - 3.2 GHz Prescott 2M 64-bit Socket 775 BOX CPU  1899.00  ¤  1  1899

03  6089  Thermalright XP-120  309.00  ¤  1  0309

04  5958  Albatron PX925XE Pro ICH6 LGA775 Motherboard  963.00  ¤  1  0963

05  4347  A-Data 512 MB DDR-II DDR 533 Memory  400.00  ¤  2  0800

06  5005  PowerColor Radeon X800 XL PCX 256Mb DDR3 Video Card  2299.00  ¤  1  2299

07  6515  NEC ND-3540AW 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW  339.00  ¤  1  0339

08  2443  Citizen/Sony/Mitsumi Black 1.44MB 3,5" FDD  55.00  ¤  1  0055

09  6137  Seagate 250GB 7200 rpm 8MB Buffer NCQ Serial ATA HDD  899.00  ¤  1  0899

10  5499  Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply  429.00  ¤  1  0429

11  3862  Compucase CI-6A19 Black - NO PSU  290.00  ¤  1  0290

8451 ¤  

סוג תשלום: מזומן שטרות = הנחה 2% = 8282  ¤ 

www.logicpc.co.il

לאלו יש להוסיף:

שלושה מאווררי GlacialTech 120mm Blue Case Fan 19dBA - כ-49 ש"ח כל יחידה = 150 ש"ח תוספת.

(וכמובן כל מה שעוד תזדקק לו כמו bluetooth, windows וכו'..)

גורמים מרעישים במחשב:

קירור למעבד - המלצתי היא לקחת את גוף הקירור Thermalright XP-120 ולשלב אותו עם מאוורר 120 מ"מ שקט של Glacialtech, לפי SilentPcReview זה יתן פתרון שקט יותר מה-Zalman 7700, אבל יצא טיפה יותר יקר. אם הוא לא מגיע עם המתאם ל-LGA775 צריך לקנות גם מתאם.

קירור לכרטיס מסך - הקירור של ה-Powercolor מרעיש בכמה שניות הראשונות שמפעילים את המחשב ואז הוא נהיה שקט (עד שמכניסים את הכרטיס למאמץ כמו משחקים, ואז הוא מגביר את מהירותו במקרה והוא מתחמם). המלצה נוספת שלי, אולי לקנות את כרטיס ה-X800XL של Gigabyte (דגם GV-RX80L256V SilentPipe), שהוא קצת יותר יקר, אבל מגיע עם קירור פסיבי לחלוטין, ולכן לא יעשה רעש בכלל.

עריכה: הערתי לזיגזג והם הורידו את המחיר של הכרטיס. הוא כבר לא יותר יקר, ת'אמת הוא יותר זול. בהחלט שווה ללכת עליו רק לוודא שזה אכן הדגם המקורר פסיבית.

הבעיה שללוג'יק כרגע אין את ה-X800XL של GA רשום באתר שלהם.. אבל שווה לבדוק אם הם יכולים להביא אותו, או מקסימום להביא ממקום אחר. (מכיוון שהם עובדים עם CD-LOG, יבואן של Gigabyte, כמדומני לא צריכה להיות להם בעיה להביא אותו).

כמו כן צריך לבדוק שאין שום בעיית תאימות לשלב את הכרטיס של Gigabyte עם הקירור בשביל המעבד, בגלל גודלו העצום והעובדה שהקירור הפסיבי של הכרטיס נמשך אל מאחורי הכרטיס, קירבת יתר בין השניים יכולה להוביל לאי תאימות.

קירור לצ'יפסט של הלוח אם - הלוח אם מגיע עם קירור פסיבי לחלוטין, ולכן לא יצור רעש. שים לב לעובדה זאת אם תבחר בלוח אם אחר. המאווררים הקטנים הללו הם מקור רעש נוראי מהמקום הכי פחות צפוי, ולהחליף אותם לקירור אלטרנטיבי רק יצור עוד סיבוכים. הלוחות אם של ABIT ידועים במאווררים הקטנים והבעייתים שלהם, שתמיד נוטים להתקלקל לאחר תקופה קצרה וליצור רמת רעש בלתי נסבלת (הלוחות שלהם מצויינים בכללי, אבל חובה להחליף את המאוורר המקורי). עוד אופציה היא ללכת על לוח 955X שכבר זמין בשוק (כמו ה-Gigabyte), עולים איזה 100 ש"ח יותר ויתנו תמיכה גם ב-SATA-II ומעבדים כפולי ליבה. רק שים לב לעניין הקירור.

כמו כן שים לב שהביקורת שקישרתי אליה היא על דגם ה-PRO-R בעוד המלצתי על גירסת ה-PRO. ההבדל היחידי עד כמה שידוע לי הוא בתמיכה ב-SATA Raid.

כונן קשיח - בעיקרון הכוננים שנחשבים השקטים ביותר (שעדיין ניתן להשיג) הם Samsung. יש אנשים שיטענו שזה כבר להיכנס לטירוף לבחור כונן קשיח לפי רמת הרעש שלו, אז בו נתעלם מהעניין וניקח כונן של Seagate עם NCQ כדי שכולם יהיו מרוצים.. :) בעיקרון סיגייט בזמנו נחשבו ככוננים השקטים ביותר, והם גם מציעים אחריות ארוכה יחסית בנוסף למודעות האקוסטית שלהם. בשביל שקט אולטמטיבי, כנראה שיהיה עדיף סמסונג. אבל אני בספק שכבר תשים לב להבדל. שים לב שכבר קיימים בשוק כונני SATA-II, אבל בינתיים הם יוצאים יקרים מדי.

במארז שבחרתי גם ישנן גומיות בהתקן של הכוננים, על מנת לבודד את הויברציות שהם יוצרים. יש את המטורפים (כמוני) שגם יזמינו מארז להשתקת הכונן הקשיח מחו"ל. אבל זו כבר השקעה נוספת לעתיד..  ;)

ספק כח - כאן זה לא כזה פשוט. אנו רוצים ספק כח איכותי שיתמוך בסטנדרט ATX 2.0 כלומר עם שניי ריילים של 12v+ שיתמוך כמו שצריך בכרטיס מסך החזק שבחרנו. המלאי של אלו בארץ הוא מאוד מצומצם עד לא קיים כמעט למעשה. היחידים שנפוצים וידועים וגם נחשבים שקטים יחסית הם ה-Enermax Noisetaker Series. יש אפשרות להחליש את המאוורר של הספק בעזרת הפונטציומטר מאחורה. כבר יצא לי לעבוד עם הספק הזה והוא אכן מאוד שקט.

מאווררי מארז - ה-Glacialtech הינם מאווררים שקטים במיוחד שיצא לי לבחון בעצמי, ולשם שינוי הם לא סתם Over-priced. הם מסתובבים ב-RPM מאוד נמוך ב-12v ולכן דוחפים יחסית מעט אוויר (37CFM). אבל זה בעצם עדיף על מארז עם מאווררי 80 מ"מ שדוחפים אותה כמות של אוויר, ברעש הרבה יותר ניכר (כמו אלה של Thermaltake שעושים זאת ב-30dBA = רעש!). אתה צריך שני מאווררים בשביל המארז, ואחד בשביל הגוף קירור של המעבד (ה-XP-120).

מארז

לדעתי תבקש מארז Compucase 6A19 שחור ללא ספק כח (הם מזכים 50 ש"ח על ספק HEC 300AR-T אז חישבתי שהמחיר צריך להיות 290 ש"ח ללא הספק) ותבקש להחליף את המאוורר היחיד שלו בשני 120MM 19DBA של Glacialtech. אני הייתי מעדיף מארז עם שני מאווררי 120 מ"מ לקירור אופטימלי ושקט מקסימלי. אם אתה מעדיף מארז יפה יותר יש עוד מספר מארזים בשוק עם פתרון של 120 מ"מ כפול, אבל הם יעלו פי שתיים או יותר.

* מומלץ להשקיע באיזשהי יחידת פונטציומטר להורדת מתח של מאווררים, במקרה ועדיין תמצא אותם רועשים מדי (יחידת שליטה על המאווררים).

זה בערך כל מה שאתה צריך..  ;)

אגב, יתכן ש-AMD 3500 Venice יהיה מעבד עדיף:

3dsmax5-1.png

photoshop.png

lightwave-1.png

farcry.png

hl2.png

כמו שאתה שם לב ה-AMD 3500 עוקף בביצועיו גם את ה-P4 660, שזו גירסת ה-3.6 של המעבד שאתה מעוניין בו, גם בתוכנות המובילות בשוק. אין כאן השוואה של עבודה במקביל, יכול להיות ששם כן יהיה יתרון לפנטיום 4.. (למרות שכמה אתה עובד במקביל? זה לא שהתוכנה מרדנרת ובינתיים אתה עובד אם תוכנה אחרת נכון?)

היתרון היחידי שהפנטיום בולט על ה-AMD הוא קידוד אודיו ווידיאו (לא עריכה).

אבל כן יש מבחנים בהם הפנטיום 4 מוביל על ה-AMD גם בפוטושופ וגם ברינדור ב-3D Max 7.0.. אבל אלו אף פעם לא הבדלים של שמיים וארץ. מקסימום הפרש של 20 שניות או משהו בסגנון של מה שאתה יכול לראות בגרפים הנ"ל. מצד שני ה-AMD יצא לך יותר זול ויתחמם פחות.

המעבד יהיה יותר זול ב-200 ש"ח, ולוח אם אפשר ללכת על Gigabyte NF4U שיהיה יותר זול ב-150 ש"ח.. 1GB זיכרון DDR1 של Twinmos יעלה לך 620 ש"ח או לחלופין גירסת ה-BH5 תעלה לך 900 ש"ח. אם חוסכים בזיכרון ולוקחים את הפשוט יותר (שבאמת יספיק) סה"כ חיסכון של 530 ש"ח..

אפשר גם לקחת את גוף הקירור Glacialtech Igloo 7200 Light 20dBA שגם יהיה מאוד שקט, ולוותר על 120 מ"מ אחד וזה יחסוך לך עוד 300 ש"ח. (שים לב שזה יתאים רק ל-AMD ולא לאינטל).

כל שאר הרכיבים יכולים להישאר אותו דבר.

שים לב שהצורב שבחרתי הוא לבן בעוד המארז שחור. צריך לבדוק אם אפשר להחליף לו פאנל לשחור, ומקסימום אם לא לקנות 3520B.. גם ככה אין הרבה הבדלים ביניהם.

פורסם

תשמע, יש לי גישה למחירון של CD-LOG (יבואן גדול של GA), ולפי המחירון שלו אם מתחשבים שהרווח המומצע של חנות לעומת יבואן הוא 15%, המחיר של הכרטיס אמור להיות 2230 ש"ח לצרכן (עריכה: הערתי לזיגזגים והם עידכנו את המחיר שהיה קודם 2490 ש"ח).

אם Comp-IL מוכרים אותו כל כך זול הם עושים פחות מ-5% רווח (מאוד לא הגיוני), לכן סביר להניח שזה יבוא עצמי או דיל ממש טוב.

בכל מקרה זה אכן אותו דגם שאני ציינתי.

פורסם
  • מחבר

:s05:קצת סחרחורת........

ולענין:

לגבי המעבד עוד לא החלטתי...לא פשוט הענין הזה ולשאלה שלך-אני לא עובד במקביל לרינדור(שנעשה בדר"כ בלילה)

אבל עבודה במקביל יכולה להיות למשל: קובץ פוטושוט 300מגה+- , פלאש, FREEHAND ו 3DMAX בצורה כזו או אחרת

איזה לוח אם הוא הכי טוב למפרט שאתה ממליץ?? אני לא רוצה להתקמצן על הלוח אני מתכוון שיהיה לוח הטוב ביותר מכל הבחינות לקונפיגורציה

לאינטל:Intel Pentium IV 640 - 3.2 GHz Prescott 2M 64-bit Socket 775 BOX CPU זה הלוח האופטימלי לדעתך?

האופטימלי ל AMD:

אני בהחלט אקח את ה-X800XL של Gigabyte GV-RX80L256V SilentPipe ביצועים גבוהים מאוד ובשקט! זה בדיוק מה שאני מחפש

קירור מעבד יוחלף:Thermalright XP-120 במקום ARCTIC COOLING Freezer 7 כמו בהמלצה

דיסק קשיח-סיגייט 160 או 250 נראה לפי התקציב

מארז שקט לדיסק-בטח שכן!! שווה כל אגורה-המחשב עובד ללא הפסקה והרעש המזמזם שכולנו מכירים יכול לשגע(לפחות אולי) אגב בעיה שכמעט ולא קיימת במק

מ"שם" אני בא. צריך יבוא אישי??

מה המיקום וכיוון העבודה של המאווררים במארז?

מארז:COOLER MASTER Centurion 5 לא לענין? או שזה ענין של טעם?

המון המון תודה

Z

פורסם

איזה לוח אם הכי טוב - רוב הלוחות מהחברות הגדולות הם בדיוק באותה רמה. כל עוד הוא מחברה מוכרת, ומבוסס על אותו צ'יפסט (כמו ה-925XE או 955X) זה לא משנה. לוחות של חברות מצויינות: MSI, Albatron, Abit, Asus, Gigabyte, Epox.

מכיוון שאתה דורש גם שקט רצוי לבחור אחד שהצ'יפסט שלו מקורר פסיבית (כלומר רק גוף קירור על הלוח אם, ללא מאוורר).

הלוחות 925XE של אסוס יקרים בטירוף, ואני מאמין שגם של Gigabyte. ה-ABIT ניתן למצוא במחיר הגיוני אבל מגיע עם מאוורר. האלבטרון כמו בביקורת הוא מצויין ומגיע עם קירור פסיבי - ללא רעש.

ל-AMD רצוי לבחור לוח מבוסס על nForce4 Ultra. כאן יש לך מגוון לוחות גם כן.. Asus A8N-E, Gigabyte K8N Ultra-9, Epox 9NPA+ Ultra, DFI NF4U LanParty Ultra-D, MSI K8N Neo4 Platinum.. היחדי מהם שמקורר פסיבית אם איני טועה הוא ה-Gigabyte ולכן המלצתי עליו (ונתתי קישור לביקורת עליו), כמו כן בלוגי'ק הוא הזול מהחבורה.

הלוח הטוב ביותר הוא ה-DFI Ultra-D, אבל הוא מגיע עם מאווורר, ולכן לא יהיה שקט לחלוטין.

אבל זה יותר לענייני אוברקלוק וכאלה, מבחינת ביצועים בשטח רוב הלוחות יתנו ביצועים זהים, כי הם מבוססים על אותו שבב, ה-nForce4 Ultra.

קירור למעבד, כמו שציינתי ה-Thermalright יהיה מצויין, ואם אתה הולך על AMD ניתן ללכת על ה-Glcialtech Igloo 7200 light שיהיה הרבה יותר זול ועדיין שקט. ערכתי את ההודעה הקודמת שלי ונתתי קישור לביקורת.

מארז לכונן קשיח - זה דורש יבוא אישי. הם שולחים לארץ. לדעתי אולי קודם תבדוק אם הוא בכלל מפריע לך, יכול מאוד להיות שבכלל לא תשים לב לרעש שלו.

סה"כ זה אותם כוננים קשיחים כמו אלו שיש לך במאק.. ;)

מאווררים - קידמי מכניס אוויר, אחורי מוציא אוויר. אבל את זה כבר החנות תסדר לך אם תרכיב אצלהם.

מארז - מהתבוננות מהירה ב-Cenutrion 5 הוא לא נראה לי משהו, ועדיף לדעתי ה-6A19.

פורסם
  • מחבר

לוחות עד 1200ש"ח

ASUS P5AD2-E Deluxe Intel 925XE LGA 775

Abit AA8XE-3rd Eye Intel 925XE LGA 775

לוח ALBATRON PX925XE PRO P-4 LGA775 DUAL CHANNEL GDDR3 3Y

או

Albatron PX925XE Pro-R Intel Pentium® 4 Processor

Gigabyte GA-8I925XE-G Intel 925XE chipset

מה מהם מקורר פאסיבית את זה אני בודק כרגע........

חלקם מאובזרים יותר וחלקם פחות כמו:firewire איכות כרטיס קול וכו'

מארז אני עדין מחפש משהו איכותי(עד 500ש"ח) אבל גם אסטטי.... 8)

ברגע שהמפרט יסגר אפרסם אותו(יש לומר בגאווה ובהכרת תודה לאתר זה ולגולשים בו)

Z

פורסם

אם כבר לוחות יקרים אז משהו מבוסס 955X..

Gigabyte GA-8I955X Pro Intel 955X chipset, עולה 1150 ש"ח בפנדה ומקורר פסיבית.

למרות שאם הייתי אתה הייתי הולך על ה-AMD עם NF4U ומשקיע את הכסף במקום אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים