עבור לתוכן

מס' שאלות לגבי O\C ל- P4A

Featured Replies

פורסם

שלום לכם!

אני מתכנן לקנות p4 ואולי בעוד שנה\שנה וחצי לעשות לו אוברקלוקינג.

אזהרה: אני לא בקיא בתחום, למעשה אף פעם לא עשיתי אוברקלוקינג, ולכן אל תצפו שאני יבין הסברים מפוצצים במונחים! ;)

עכשיו יש לי מס' שאלות:

1)האם o\c הוא דבר מסובך ללמידה ולביצוע או דבר שכל גיימר\משתמש ביתי יכול ללמוד מהר ולהצליח בו? (אני מניח שלא כל אחד יכול אחרת כולם היו עושים זאת מן הסתם...)

2)האם אוברקלוקינג למעבד מתבצע פיזית או דרך תוכנה ו\או דרייברים? איך הוא בעצם מתבצע?

3)האם מאבדים את האחריות לאחר שמבצעים אוברקלוקינג? אם כן, אז מה המהירות שמותר להגיע אליה?

4)האם אוכל להסתפק במארז מידי ג'נריק עם 2 מאווררים או שאהיה חייב לקנות מארז יקר ואיכותי?

5)האם אוכל לעשות אוברקלוקינג טוב (נגיד מ-1.8A למהירות של 2.4) בלי להוסיף קירור למעבד ו\או למארז?

6)האם לוח מבוסס צ'יפ SIS 648 מספיק טוב לאוברקלוקינג סביר? אם לא, מדוע?

7)האם חייבים לקחת למערכת מומהרת זיכרון מחברה כמו crosair, mushkin, xtremeddr או שמע אפשר להסתפק בזיכרון מחברה ג'נריק ?? ??

8)אם אני אעשה אוברקלוקינג, לכמה זמן זה יחזיק, כלומר - האם אני אצטרך להחזיר באיזשהו שלב את המעבד למהירותו המקורית?

9)שאלה אחרונה: האם יש קריטוריונים שצריך להתייחס אליהם לפני שרצים לחנות וקונים מעבד p41.8A ? כלומר האם תוצאות אוברקלוקינג מסוימות מובטחות ???

תודה מראש לכולם על תגובותיהם! אני מצטער על כך שאני שואל כל כך הרבה שאלות בבת אחת...

פורסם

1.לא

2.דרך הביוס בלוחות אם סבירים

3.זה לא ניתן לגילוי ...בערך

4.אפשר מארז מכן אבל זה יגביל את האובר...

5.בפנטיום 4 כמעט בתוך שכן

6.אין לי מושג

7.כן זיכרון טוב זה חובה

8.לא

9.יש כאן אנשים שמזבלים את השכל לגביי תאריכיי אריזה אבל כול זה סתם שטויות...

פורסם

1. זה לא מסובך, והסיבה שלא כולם עושים כי עוד לא מספיק מודעים לזה וכי זה כרוך באיזשהו סיכון + רוב האנשים מסביבך הם בורים.

2. דרך הביוס (ההגדרות של המחשב בהתחלה), יש לוחות של MSI שאפשר גם בעזרת תוכנה ל-Windows. יש לוחות מיושנים שניתן רק אם הג'אמפרים על הלוח, ויש כאלה שבכלל אי אפשר (כמו לוחות של אינטל).

3. מאבדים את האחריות - אבל לחנות אין שום דרך לדעת שעשית אוברקלוק, אלא אם כן זה לדוגמא מעבד AMD ופתחת את המכפלה שלו - אבל זה לא המקרה.

4. תוכל להסתפק במארז כזה אם הוא יהיה מסודר כמו שצריך ומאוורר.

5. תוכל להשתמש בהיטסינק המקורי שמגיע עם המעבד, הוא מספיק (אני לקחתי 1.6A ל-2.5 איתו לדוגמא).

6. עקרונית יש כאלה שאומרים שלא, שעדיף צ'יפסט של אינטל לאוברקלוק, לא יודע עד כמה זה נכון.

אתה יכול להסתובב במאגרי נתונים כמו ב-VR-Zone ולהתסכל במה אנשים משתמשים הכי הרבה ולכמה כל אחד הגיע (שים לב גם לקירור ולצ'יפסט בכל אחד).

7. זיכרון טוב בהמהרה מ-1.8 ל-2.4 הוא לא חובה! הוא בסה"כ מריץ את הזיכרון ב-133מ"ה, בדיוק כמו שהוא אמור לרוץ.

כל זיכרון ג'נריק יעשה את העבודה הזאת, אבל עדיף זיכרון משובח כדי שתוכל להריץ אותו אף יותר מהר.

8. עד שהמעבד שלך ימות.. :)

9. לא יודע עד כמה תאריכי אריזה משנים, יש כאלה שנחשבים מוצלחים יותר, ויש כאלה שפחות, אבל אלא אם כן אתה הולך לבחור את המעבד שלך מתוך קבוצה של מעבדים (מה שמסמן גם שהם מיועדים לאוברקלוק ויראה חשוד), אין לך יותר מדי שליטה על זה.

פורסם

7. זיכרון טוב בהמהרה מ-1.8 ל-2.4 הוא לא חובה! הוא בסה"כ מריץ את הזיכרון ב-133מ"ה, בדיוק כמו שהוא אמור לרוץ.

כל זיכרון ג'נריק יעשה את העבודה הזאת, אבל עדיף זיכרון משובח כדי שתוכל להריץ אותו אף יותר מהר.

ראטיו? :P

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובות! ;)

יש לי רק עוד שאלה אחת: האם אוברקלוקינג מקצר את חייו של המעבד?

פורסם

כן

פורסם

אני לא בטוח שעם קירור טוב האוברקלוק מקצר את חיי המעבד בצורה שאתה תרגיש בה. אני לא מאמין שאתה תשתמש במעבד הזה יותר משלוש עד חמש שנים כשכבר יהיו מעבדים שרצים בעשרות ג'יגה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים