עבור לתוכן

שאלה לאלו מבינכם שלמדו/לומדים מכניקה.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש זמן רב ספר תירגול במכניקה, אבל אני לא מוצא. ברוב המבחנים השנה המורה צלם לנו תרגילים מספר מסויים והתרגילים היו הרבה יותר טובים מהתרגילים בספר של יורם אשל, ולכן אני רוצה לשאול אם מישהו מכיר את הספר ממנו לקוחים התרגילים הבאים:

http://websamba.com/ido123/ido2.gif

תודה.

פורסם

חפש ספר של תרגילי בגרות של אנקורי ודומיו.

פורסם
  • מחבר

חפש ספר של תרגילי בגרות של אנקורי ודומיו.

תרגלתי כבר את רשימת התרגילים הממוקדים שהמורה נתן לנו מבחינות הבגרות מ-20 השנה האחרונות לקראת המגן הראשון. חפשתי בחנויות ספרי מיקוד של רכס ואנקורי, אבל הם לא טובים כמו מה שפרסמתי. בנוסף על כך, ספרי המיקוד גם מסבירים את החומר מה שלא דרוש לי, אלא רק תירגול.

פורסם

שלום,

אני מחפש זמן רב ספר תירגול במכניקה, אבל אני לא מוצא. ברוב המבחנים השנה המורה צלם לנו תרגילים מספר מסויים והתרגילים היו הרבה יותר טובים מהתרגילים בספר של יורם אשל, ולכן אני רוצה לשאול אם מישהו מכיר את הספר ממנו לקוחים התרגילים הבאים:

http://websamba.com/ido123/ido2.gif

תודה.

נראה כמו ספר התרגילים של הטכניון.

ספר סגול בהיר.

פורסם

ספר של עדי רוזן, מחבר הבגרויות הכי מומלץ.

פורסם
  • מחבר

נראה כמו ספר התרגילים של הטכניון.

ספר סגול בהיר.

יכול מאוד להיות שאתה צודק, המורה שלי באמת עשה בטכניון תואר. אתה יודע אולי איפה אני יכול למצוא את הספר?

דרך-אגב, מאיפה אתה יודע שזה ספר התרגילים של הטכניון? אם יש ברשותך אחד אנא וודא שזה באמת הספר המדובר, תודה.

פורסם

בהחלט מומלץ הספר של הטכניון, קוראים לו הפתק הסגול... זה ספר מבחנים של מכינת הטכניון הרמה שם מעולה !

לא מזמן גליתי שמשם המורה שלנו בתיכון לקחה את המבחנים שלנו, זה דיי הסביר את העובדה שהציונים של כל הכיתה שלי היו מעל 90...

מה גם שהספר הזה יכול לשמש אותך לשנה הבאה שתלמד חשמל.

נ.ב השאלה אכן לקוחה מהספר של הטכניון

פורסם

יש ספר טוב מאוד בהוצאת יבנה פיסיקה תיכונית ועיינתי בו מעט ואני חייב להודות שזה ספר די טוב (אח שלי הקטן לומד איתו).

בכל אופן הספר של יורם אשל הוא גם טוב ובמיוחד שמצטרף אליו ספר התשובות.

נ.ב הספר שהצעתי הוא לא חינוכי להלן דוגמא של שאלה מהספר הייתי בהלם.

2-41 אתה נמצא על גג בניין בית הספר ,96.0 מ' מעל הקרקע. מורה הפיסיקה שלך שגובהו 1.8 מ',הוך ליד הבנין במהירות קבועה של 1.20 מ/ש. אם ברצונך להפיל ביצה על ראש המורה היכן צריך המורה להימצא כשאתה משחרר את הביצה?

השאלה הועתקה מילה במילה(באותו עמוד יש שאלה על תלמידה שקפצה מגורד שחקים).

פורסם

2-41 אתה נמצא על גג בניין בית הספר ,96.0 מ' מעל הקרקע. מורה הפיסיקה שלך שגובהו 1.8 מ',הוך ליד הבנין במהירות קבועה של 1.20 מ/ש. אם ברצונך להפיל ביצה על ראש המורה היכן צריך המורה להימצא כשאתה משחרר את הביצה?

השאלה הועתקה מילה במילה(באותו עמוד יש שאלה על תלמידה שקפצה מגורד שחקים).

אני נהנה יותר מהשאלות של "מעלית נעה במהירות 2 מטר לשניה. לפתע נקרע הכבל..." :)

פורסם
  • מחבר

בהחלט מומלץ הספר של הטכניון, קוראים לו הפתק הסגול... זה ספר מבחנים של מכינת הטכניון הרמה שם מעולה !

לא מזמן גליתי שמשם המורה שלנו בתיכון לקחה את המבחנים שלנו, זה דיי הסביר את העובדה שהציונים של כל הכיתה שלי היו מעל 90...

מה גם שהספר הזה יכול לשמש אותך לשנה הבאה שתלמד חשמל.

נ.ב השאלה אכן לקוחה מהספר של הטכניון

תודה רבה על התגובה! אתה יודע במקרה איך אפשר להשיג את הספר בלי ללמוד למכינה בטכניון?

פורסם

כן, בחנות מכלול, בתוך הטכניון... לא נראה לי שזה נמכר בעוד מקום (למרות שיכול להיות שאני טועה)..

פורסם
  • מחבר

אז זה כנראה אבוד כי אין לי איך להגיע לטכניון ובטח שאני לא אגיע לשם בשביל ספר. :)

פורסם

תבדוק אם הם יכולים לשלוח בדואר..

פורסם

במכלול תוכל למצוא אותה רק בתחילת מכינה של הטכניון כלומר בחודשים נובמבר ומאי... הספרים האלו בדרך כלל נעלמים נורא נורא מהר...

אבל תוכל למצוא בחנויות יד שניה... אני קניתי את שלי לקראת תקופת המבחנים של המכינה כשכבר לא היה במכלול בחנות יד שניה... עלה לי 50 שקל...

ובשביל ספר שכולל אופטיקה פיזיקה מודרנית חשמל מגנטיות ומכניקה ברמות גבוהות זה בהחלט שווה את זה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים