עבור לתוכן

שינוי אייקונים של תקיות, אייקונים של ה-Control Panel ואייקונים של ה-Toolbar

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין בפתרונות Low-Level ללא שימוש בתוכנה של צד שלישי לשינוי אייקונים ב-Windows 2000 Professional.

האייקונים שאני רוצה לשנות הם אייקונים של תיקיות, אייקונים של ה-Control Panel, אייקונים של ה-Toolbar בתיקיות וכל אייקון אחר שההגדרה שלו חבוייה ולא ניתנת לשינוי באמצעים רגילים.

אני מכיר תוכנות שמאפשרות לשנות חלק מהאייקונים הנ"ל. אולם, אני מעוניין בפתרונות Low-Level שמצריכים שימוש ב-Registry ובקבצי מערכת אחרים לצרכים לימודיים.

פורסם

לפי הנושאים האחרונים שפתחת, אני מבין שאתה מנסה ליצור איזשהו קובץ REG, שתוכל להשתמש בו בכל התקנה מחדש של מערכת הפעלה. אם כן, הפיתרון הכי פשוט לכל צרכיך, זה לעשות את השינויים שאתה רוצה בעזרת תוכנה צד-שלישי ולבדוק אילו דברים השתנו ב-Registry. כדי לעקוב אחר השינויים הללו, פשוט תבצע ייצוא של ה-Registry לפני כל שינוי ולאחריו, ואח"כ תשווה בין שני הקבצים שנוצרו לך. ככה תוכל לראות איפה התבצעו השינויים ומה השתנה.

כדי להשוות בין שני קבציי REG הכי נוח זה לפתוח חלון DOS, להפוך את שני הקבצים מ-Unicode ל-ASCII (על ידי הפקודה [tt]Type before1.reg >> before2.reg[/tt]) ואח"כ לבצע FC על שני הקבצים ([tt]FC before2.reg after2.reg | more[/tt])

פורסם
  • מחבר

אני יוצר סדרה של קבצי REG שכל אחד מהם עושה דבר אחר (שינוי ערך קיים, יצירת ערך חדש, ביטול פעולה, שחזור פעולה, וכו'...).

אין לי אפשרות לשנות כל דבר עם תוכנה, והשוואה של קבצי Registry היא פעולה מאוד ארוכה ומייגעת (השוואה אחרי כל שינוי קטן). בנוסף לכך, שיניתי כבר הרבה דברים עם תוכנות של צד שלישי, ואני רוצה לדעת איך לשנות אותם ידנית.

איפה מצאת את כל ערכי ה-Registry שהבאת (השוואת קבצי Registry, או חיפוש באינטרנט)?

אתה מכיר אתרים טובים שמרכזים מידע רב אודות ערכי Registry?

אני מעוניין בעיקר בערכי Registry שקשורים ל-Appearance.

פורסם

בד"כ אני מבצע את השינויים הללו ידנית או על ידי תוכנה אם צריך (או לפי מידע מן המרשתת), ואח"כ בודק ב-Registry מה השתנה. אני עושה כך כבר שנים, ובאמת בהתחלה זה היה קצת מייגע, אבל בסופו של דבר, יש לי כמה קבציי REG (בדיוק כמו שאתה מכין), שעושים לי ת'עבודה באופן אוטומטי.

האתר הכי טוב למידע על מפתחות ב-Registry זה Google. חוץ מזה, אם אתה עובד עם ה-Win2K, כדאי לך להתקין את ה-Windows 2000 Resource Kit, יש שם מידע נרחב לגבי ה-Registry והמפתחות השונים שיש בו (תוריד את החבילה בשלמותה, לא כל כלי בנפרד). לגבי ה-Appearance, תחפש מידע על HKEY_CURRENT_USER\Control Panel והמפתחות השונים שיש בו.

פורסם
  • מחבר

מה זה ה-Windows 2000 Resource Kit?

rk2.gif

האם מדובר ברשימה של מפתחות Registry עם הסברים, או ממשק GUI לשינוי ערכי Registry?

אני מבין שמיקרוסופט מספקת הפנייה לקיטים בודדים.

מאיפה אני מוריד את כל החבילה בשלמותה?

האם מדובר בתוכנה של מיקרוסופט, או בתוכנה של צד שלישי?

באם זו תוכנה חינמית, או שצריך לקנות אותה?

מה הגודל של קבצי ההתקנה ב-MB?

נ.ב.

תודה רבה על העזרה שלך!  :)

אשמח אם תשתף מפתחות Registry נוספים שמצאת שקשורים ל-Appearance, כדי שאני לא אצטרך להמציא את הגלגל מחדש.  8)

אתה יודע אולי איך משנים את האייקונים של ה-Toolbar ב-Windows Explorer עם ה-Registry? מצאתי איפה משנים את הרקע של ה-Toolbar, אבל אני לא מוצא איפה משנים את האייקונים שלו.

פורסם

מה שיש לך זה ה-Support Tools (זה מגיע עם ה-CD של ה-2000, לא?). ה-Resource Kit (וזה של Microsoft) זה אוסף של כלים (הרבה כלים) שמאפשרים לבצע דברים קצת יותר מתקדמים ב-Windows. חוץ מן הכלים האלה, יש שם גם תיעוד די נרחב של דברים ב-Windows, כמו ה-Registry, ה-Group Policy ועוד כל מיני (לא זוכר כבר).

את הכלים ניתן להוריד חינם מ-http://windows.microsoft.com/windows2000/reskit. את כל ה-Resource Kit, אני כבר לא חושב שזה מגיע בחינם (זה CD בפני עצמו).

צירפתי קובץ REG שלי שמיועד ל-Win2K. אתה יכול לדלות משם מה שאתה רוצה. חלק מן הדברים שרשומים שם אני כבר לא זוכר מה הם בדיוק עושים, אז אם יש משהו שאתה לא מבין, נסה לחפש עליו מידע במרשתת.

אתה יודע אולי איך משנים את האייקונים של ה-Toolbar ב-Windows Explorer עם ה-Registry? מצאתי איפה משנים את הרקע של ה-Toolbar, אבל אני לא מוצא איפה משנים את האייקונים שלו.

זה אני כבר לא יודע. אף פעם לא ניסיתי לשנות את זה. יש הרבה תוכנות שמחלצות צלמיות מכל מיני קבצים. אם תתקין אחת מהן, אולי היא תוכל להראות לך היכן (באיזה קובץ) נמצאים הצלמיות האלו (חפש ב-Google או Tucows משהו כמו resource icons extract).

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מה שיש לך זה ה-Support Tools (זה מגיע עם ה-CD של ה-2000, לא?). ה-Resource Kit (וזה של Microsoft) זה אוסף של כלים (הרבה כלים) שמאפשרים לבצע דברים קצת יותר מתקדמים ב-Windows. חוץ מן הכלים האלה, יש שם גם תיעוד די נרחב של דברים ב-Windows, כמו ה-Registry, ה-Group Policy ועוד כל מיני (לא זוכר כבר).

אין לי את ה-Support Tools. צירפתי תמונת מסך שמצאתי ב-Google.

אני אנסה להוריד את ה-Resource Kit. אני מקווה שהוא יעזור לי.

צירפתי קובץ REG שלי שמיועד ל-Win2K. אתה יכול לדלות משם מה שאתה רוצה. חלק מן הדברים שרשומים שם אני כבר לא זוכר מה הם בדיוק עושים, אז אם יש משהו שאתה לא מבין, נסה לחפש עליו מידע במרשתת.

הקובץ שצירפת לא ממש עוזר לי בלי תיעוד.

אני מקווה שה-Resource Kit יספק מידע על המפתחות.

זה אני כבר לא יודע. אף פעם לא ניסיתי לשנות את זה. יש הרבה תוכנות שמחלצות צלמיות מכל מיני קבצים. אם תתקין אחת מהן, אולי היא תוכל להראות לך היכן (באיזה קובץ) נמצאים הצלמיות האלו (חפש ב-Google או Tucows משהו כמו resource icons extract).

אני רוצה לשנות את הצלמיות של ה-Toolbar ב-Windows Explorer (אייקונים של Prev, Next, Up, Refresh, Cut, Copy, Paste, Undo, Delete, Properties), לא צלמיות של קבצים.

פורסם

לגבי הקובץ שצירפתי, אתה יכול לבדוק ב-Google מה כל מפתח אומר.

אני רוצה לשנות את הצלמיות של ה-Toolbar ב-Windows Explorer (אייקונים של Prev, Next, Up, Refresh, Cut, Copy, Paste, Undo, Delete, Properties), לא צלמיות של קבצים.

את זה הבנתי. מה שהתכוונתי, זה שאתה יכול לנסות ולמצוא באיזה קובץ נמצאים הצלמיות הללו, ואז להכניס בקובץ הנ"ל צלמיות שלך במקום המקוריות (בעזרת תוכנות מסוג Resource Editors).

פורסם

ResHacker, מאפשר לך להחליף כל אייקון ב- Shell32.dll.

אתה פשוט סוגר את התוכנה אחרי שסיימת.

פורסם
  • מחבר

יש לי את ResHacker 3.4.0.

אני מחפש את האייקונים של ה-Toolbar בכל קובץ שעולה על דעתי בספרייה שך Windows, ולא מוצא. :(

מישהו יודע באיזה קובץ נמצאים האייקונים האלה? ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים