עבור לתוכן

צו גיוס ראשון, כמה שאלות ומכוונים

Featured Replies

פורסם

או!

אז אתם רואים.. אני לא צריך להגיד לה דאני ילך ברצון ::)

*תקנו אותי אם אנ טועה.

אתה טועה

היא רשמה משהו בדף ברגע שאמרנו שאנחנו מסתייגים משירות קרבי

אל תגיד לה שאתה תנסה לצאת משם

תגיד אני ילך ברצון. תראה פטריוטיות ומוטיבציה

פורסם

טוב, אז בואו ואני אשבור לכולכם את המיתוס:

כששואלים אותך אם אתה רוצה קרבי, לא חייבים להגיד כן! זה בולשיט.

למה אני כ"כ בטוח בזה? בגלל הסיפור האישי שלי בצו הראשון.

כשהגעתי לצו הראשון, התחנה הראשונה שלי שם הייתה האימות נתונים, ומיד אחריה ניגשתי לבדיקה אצל הרופא. הגעתי אליו עם הרבה אישורים ומסמכים על בעייה רפואית שיש לי מלידה. ובלי להגיד דבר, רק מקריאה של המסמכים, הוא קבע לי פרופיל 64. אני לא אמרתי כלום, לא ניסיתי להוריד פרופיל או להעלות פרופיל, וידעתי כבר אז, כמו שאתם יודעים עכשיו, שאני לא הולך להיות קרבי.

אח"כ עשיתי את המבחנים הפסיכוטכניים, והשלב האחרון שלי היה הראיון האישי.

כשהמראיינת הגיעה לשלב של "האם אתה רוצה להיות קרבי," ישר אמרתי לה: "קבעו לי פרופיל 64, אני לא יכול להיות קרבי." שמעתי הרבה סיפורים על השאלה הזאת (כמו שאפשר לראות בת'רד הזה), הרבה תאוריות של "חייבים להגיד כן" וכל מיני הצעות אחרות בקשר לשאלה. אז חשבתי לעצמי, אני אגיד לה שאני לא יכול להיות קרבי וזהו, אני אתחמק מהשאלה הזאת. אבל זה לא עזר. היא המשיכה ושאלה: "עזוב פרופיל. נגיד היה לך פרופיל 97, היית מוכן להיות קרבי?" ואז הגעתי לאותה דילמה שפותח הת'רד נמצא בה כרגע. ואפילו יותר גרוע. המראיינת ואני יודעים שנינו שאני לא יכול להיות קרבי. כלומר, היא יודעת שאין לי בעייה להגיד "כן" גם אם אני לא רוצה קרבי, כי למרות זאת מובטח לי שאני לא אהיה בקרבי בגלל מגבלות הפרופיל.

באותו רגע, החלטתי ללכת על ההצעה הכי טובה שקיבלתי בקשר לראיון: להגיד את האמת. אמרתי לה, במילים האלה: "לא, אני לא חושב שאני רוצה להיות קרבי. כל החיים שלי ידעתי על המגבלה הרפואית שלי ועל זה שהיא תמנע ממני להיות קרבי. לא חשבתי אף פעם על עצמי כקרבי, אז אני לא חושב שאני מוכן להיות קרבי אם יגידו לי עכשיו שאני חייב." האמת לאמיתה.

ונחשו מה? יש לי קב"א 56.

אנשים לא מודעים לכמה הם שקופים כשהם משקרים. ועל אף שמדובר על מראיינות פשוטות בלשכת הגיוס ולא הפסיכולוגים הכי טובים בעולם, הן עושות את זה כ"כ הרבה ואני בטוח שגם הן יכולות להבחין בשקר כשהוא מגיע. וברגע שהן הבחינו בשקר, הלך עליכם. זה יפגע בכם יותר מכל תשובה שנראה לכם שהם לא יאהבו.

ותחשבו שנייה בהיגיון: באמת נראה לכם שהצבא כ"כ טיפש בשביל לתת לכם דירוג על סמך שאלת כן/לא, כש"כן" = עברת, ו"לא" = נכשלת? זה נשמע לכם הגיוני? אתם חושבים שהם לא יודעים שכולם מפיצים אפילו בפורומים באינטרנט ש"חובה להגיד כן בשאלת הקרבי"?

הם יודעים. והם עדיין שואלים את השאלה הזאת. אם הם באמת היו רוצים לשמוע רק "כן" על השאלה הזאת, הם מזמן היו מפסיקים איתה. אם התשובה לשאלה הייתה כ"כ שקופה, ברורה וקבועה כמו שאתם אומרים שהיא, אין מצב שהם היו ממשיכים לשאול את השאלה הזאת.

יש כמה נקודות שאמרו פה שאני דווקא כן מסכים איתן. נקודות כמו שאם יש לך פרופיל קרבי, הצבא יעדיף אותך קרבי, אז רצוי שתהייה מאוד תותח במחשבים, תלמד בבי"ס את המקצועות האלה, תוציא ציונים מעולים בהם ובמתמטיקה/אנגלית/פיסיקה, ואם אחרי כל זה הצבא עדיין לא יפנה אליך, אתה תצטרך לנדנד להם הרבה שאתה רוצה להגיע אליהם.

ואני מסכים גם עם העובדה שאמרו שמה שאתה אומר בראיון האישי בצו הראשון לא מחייב. אתה יכול להגיד שאתה רוצה משהו אחד והצבא לא בהכרח ישלח אותך לשם. הראיון הזה בודק מוטיבציה בין היתר, ולא בהכרח ממיין לתפקידים. אבל הוא בודק גם דברים אחרים ממוטיבציה, כמו אמינות. לכן, כמו שאני רואה את זה על-סמך המקרה שלי, השאלה "האם אתה רוצה קרבי" כנראה בודקת משהו אחר לגמרי ולא מוטיבציה. עובדה שאמרתי "לא" והקב"א שלי היא הכי גבוהה שיש. ותחשבו, אתם יושבים בראיון הזה ועונים על שאלות במשך 3/4 שעה עד שעה. הם שואלים מספיק שאלות אחרות בשביל לבדוק מוטיבציה.

מסקנה שלי: תגידו את האמת וזהו.

פורסם

ThePorscher,

לפי מה שאתה אומר כול עוד אתה אומר את האמת ואין לך בעיות חברתיות, חוסר מוטיבציה וכו' אתה מקבל את ה"ניקוד" המקסימלי בראיון האישי.

אני נתתי תשובה אמיתית ואמינה לכול שאלה שהמראיינת שאלה אותי, לא נתתי לה מספר אסטרונומי של חברים(וגם לא מועט) והתנהגתי באופן הכי "נורמאלי" שקיים, אך בכול זאת היא החליטה שלא מגיע לי קב"א 56, אף על פי שכול שאר הדירוגים שלי מהגבוהים ביותר.

בנוסף על כך, אחי שהוא הבן אדם שנראה הכי פחות מתאים ליחידה קרבית אמר לה "אני אהיה גאה לשרת ביחידה קרבית ואני אלך ברצון רב!" ואני בטוח שזה לא נראה לה אמין, אך בכול זאת הוא קבל קב"א 56(שאר הנתונים זההים לשלי).

הכול תלוי על איזה מראיינת אתה נופל.

פורסם

זה באמת תלוי על איזה מראיינת אתה נופל וזה גם תלוי האם אתה שקרן טוב או לא :smile1:

ותיראה נועם, אתה חושב על הצבא כלא טיפש ו"אם השאלה הזאת כזאת ברורה הם לא ישאלו אותך"

אז אולי הצבא לא טיפש אבל הוא בהחלט מיושן. תהיה בטוח שהסיבה שלא משנים את השאלה הזאת היא לא בגלל שהיא עונה על דברים אחרים אלא בגלל שהם עדיין חושבים שהיא עובדת(ויכול מאד להיות שהם צודקים)

אם 20% נופלים בפח שלה ולא מראים מוטיבציה אז כבר הם הצליחו בתהליך המיון. נכון שאמינות היא דבר חשוב אבל גם מוטיבציה.

אם הייתה פה איזה מראיינת אני בטוח שהיא הייתה יכולה להשיב לנו הכי טוב כי בנתיים הכל פה על גדר ספקולציות. אמנם הרבה נסיון עומד מאחוריהן אבל אנחנו לא באמת יודעים בדיוק מה היא מחפשת.

פורסם

אם הייתה פה איזה מראיינת אני בטוח שהיא הייתה יכולה להשיב לנו הכי טוב כי בנתיים הכל פה על גדר ספקולציות. אמנם הרבה נסיון עומד מאחוריהן אבל אנחנו לא באמת יודעים בדיוק מה היא מחפשת.

עם זה אני מסכים. גם כל ההודעה שלי היא רק השערות.

אבל בכל זאת, תמיד סירבתי להאמין שעל-סמך שאלת כן/לא, שהתשובה הנכונה לכאורה שלה מסתובבת בכל מקום, הם קובעים משהו.

ואחרי הראיון האישי שלי, אני בטוח שזה לא כך. אפשר להגיד שאני לא רק נפלתי בפח הרגיל של הצגת חוסר מוטיבציה, אלא גם הסגרתי את עצמי יותר מזה בכך שאמרתי לה מה הפרופיל שלי. אם זה באמת היה בודק מוטיבציה, אני בטוח הייתי מסומן כחסר מוטיבציה לחלוטין ולא הייתי מקבל את הקב"א שקיבלתי.

פורסם

אני כמו פורשר חושב שצריך להגיד את האמת וזהו. אומנם נדפקתי מכל העניין באופן אישי (אולי גם בגלל פרופיל דפוק- 72), אבל לפי דעתי גם אם תשקרו, לא תצליחו "לדפוק את המערכת".

פורסם

חייבת להיות לזה השפעה מסויימת, יש להם הרבה קריטריונים להעריך אותך, לא כולם דווקא בקב"א

כי... בסופו של דבר מסתבר שיש לי מקדם קצונה 2 שזה הכי הרבה, את הצד"כ אני לא יודע.

גם אם הוא לא יקבל 56 בסופו של דבר אלא כמה מתחת זה לא מונע כלום כי אין משהו שהמינימום שלו הוא 56.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים