עבור לתוכן

צו גיוס ראשון, כמה שאלות ומכוונים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

בקרוב מאד יהיה לי צו גיוס ראשון ורציתי לישאול אתכם כודם כל איך הלך לכם בצו הראשון?

ושנית, אני לא מעוניין להיות קרבי בצבא, אני מאד מאד רוצה להיות במשהו שקשור למחשבים, לדעתי עדיף לצבא לנצל את הידע שלי בתחום.

תוכלו לתת לי מכוונים על מה איך ועם מי לדבר בנושא?

איך ליגרום למראיינת של הראיון האישי להמליץ\לשבץ אותי במשהו שקשור למחשבים ולא לקרבי, דברים שעלי להדגיש יותר ודברים שעלי להדגיש פחות וכו'

ואם אפשר קצת מידע על כל העסק הזה, מה הולך להיות שם.. עד כמה זה חשוב לעתיד שלי בצבא וכו'

Thank You! :)

פורסם

אם אתה לא רוצה קרבי ויש לך פרופיל 97 אז אתה צריך קב"א גבוה מה שאומר שכשהיא שואלת אותך אם אתה רוצה קרבי אתה צריך להגיד לה "כן בוודאי"

אם תגיד לו הקב"א שלך ירד והסיכוי שתגיע לקרבי גדול יותר

אל תדאג זה לא נרשם בשום מקום שאמרת שאתה רוצה קרבי וזה לא ישפיע.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על התגובה.

אז אתה אומר שעלי לציין שאני רוצה ללכת לקרבי כדי שאני לא ילך? (עכשיו אני יותר מבולבל מליפני שעה וחצי~)

ואם לא יהיה לי פרופיל 97? זה לא יהיה רלוונטי? או שזה לא קשור?

לפי מה שאני שמעתי אמורים להגיד שלא רוצים בשום פנים ואופן להיות בקרבי, ולהוציא קב"א גבוה (שרוב הקב"א הוא הפסיכוטכני, נכון?)

תוכל בבקשה להסביר לי קצת יותר בהרחבה על הנושא?

העריך את זה מאד. :)

פורסם

חייב לחזק את דברי ברט

אין שום קשר בין מה שתגיד לבין מה שאתה רוצה לעשות. אם תגיד שאתה רוצה להיות מש"ק ממטרות ממש לא ימנע ממך בבקו"ם להגיע לאוטבוס שנוסע לשיבטה, בסיס התותחנים.

הקב"א תלוי גם ברושם שעשית בראיון אישי. אם הראת חוסר מוטיבציה זה יכול לפגוע בך

אם אין לך בעיה בריאותית אתה צריך ללמוד מחשבים בבצפר ואז המודיעין ישלח לך מיונים (אם תתאים), אם לא תנסה בהמשך השנה לשלוח קורות חיים לממר"ם ודומיהם, כי אחרת פרופיל קרבי ישבץ אותך בקרבי

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, והמידע :)

העסק הזה חדש לי.. ממש לא ידעתי שכך זה עובד.

אז לא משנה מה אני אגיד בראיון העיקר שאני יעשה רושם טוב ויגלה מוטיבציה?

לא כדאי לי לציין שאני טוב במחשבים? (בחומרה ותוכנה?)

בקשר לבית ספר, לצערי אני לא לומד בו מחשבים, את הכל למדתי בעצמי (עם עזרה לא קטנה מהאינטרנט..)

על מה העיניין הזה ישפיע?

פורסם

בראיון אישי היא לא ממש תשאל אותך על מחשבים

היא בעיקר תשאל אותך :"מה תגיד אם ישלחו אותך לגולני" ואז אתה צריך להגיד "אלך ברצון"

כנל היא תשאל לגבי צנחנים וגבעתי וכו'

אתה פשוט חייב להראות מוטיבציה כדי שיהיה לך קב"א גבוה בכדי שתוכל לא ללכת לקרבי(אגב שם דבר לא 100% ישם גם אנשים עם קב"א 56 שהגיעו לגולני)

אם אתה פרופיל 64 ומטה אז אתה לא תגיע לקרבי בלי שום קשר לקב"א אבל אני מניח שהיית כבר יודע מזה

פורסם

כמו DarkMind ו - Burton גם אני חושב שכאשר שואלים אותך האם אתה רוצה לשרת ביחידה קרבית עליך לענות בחיוב.

ברוב טימטומי כאשר שאלו אותי את השאלה הזו אמרתי שאם ישלחו אותי אני אלך ואין לי שום בעיה עם זה, אבל אני מעדיף לשרת בתפקיד שאני חושב שאני אוכל לתרום בו יותר והוא אינו קרבי(עתודה, ממר"מ וכו'). אחרי שאמרתי את זה היא רשמה משהו בדף שלה. :P

העובדה שאינך לומד מחשבים יכולה להשפיע רק באימות נתונים שם בודקים את היקף תעודת הבגרות שלך מה שמשפיע על הקב"א, אבל אני משער שמחשבים לא נותן איזשהו בונוס מסויים, אז אין לך מה לדאוג. עד כמה שאני יודע גאמ"א היא היחידה היחידה( :)) שדורשת ידע מוקדם במחשבים, אבל אני מאמין שאפשר להסתדר גם בלי ללמוד מחשבים בתיכון.

המבחנים סתם ארוכים וטיפשים, תשתה לפני כי אין הפסקות שתייה או יציאה, אלא אם כן יש לך הקלות מסויימות.

פורסם

ברוב טימטומי כאשר שאלו אותי את השאלה הזו אמרתי שאם ישלחו אותי אני אלך ואין לי שום בעיה עם זה, אבל אני מעדיף לשרת בתפקיד שאני חושב שאני אוכל לתרום בו יותר והוא אינו קרבי(עתודה, ממר"מ וכו'). אחרי שאמרתי את זה היא רשמה משהו בדף שלה. :P

זין

זה בדיוק מה שקרה לי

וזה היה עוד בתקופה שהייתי 97

עכשיו זה כבר לא רלוונטי כי אני 64 אבל בכל אופן הייתי דיי טיפש באותו ראיון

בקיצור עדיף ללמוד מטעויות של אחרים

פורסם

זין

זה בדיוק מה שקרה לי

וזה היה עוד בתקופה שהייתי 97

עכשיו זה כבר לא רלוונטי כי אני 64 אבל בכל אופן הייתי דיי טיפש באותו ראיון

בקיצור עדיף ללמוד מטעויות של אחרים

היא כ"כ עצבנה אותי, היא כל הזמן חייכה כמו מפגרת, חשבתי שהיא צוחקת עלי. ;)

ואני עוד חשבתי שנתתי את התשובה הכי טובה. :P

פורסם

אצלי ברגע שהיא רשמה משהו בדף, ישר ידעתי שאכלתי אותה

פורסם
  • מחבר

או!

אז אתם רואים.. אני לא צריך להגיד לה דאני ילך ברצון ::)

*תקנו אותי אם אנ טועה.

גם אני מעוניין להיות עתודאי, או זה או משהו שקשור לטכנולוגיה.. מחשבים..

אז מה קבענו בסוף.. אומרים להם שנלך ברצון או לא? :silly:

*ישנם עוד פרטים חשובים שעלי לדעת?

פורסם

או!

אז אתם רואים.. אני לא צריך להגיד לה דאני ילך ברצון ::)

*תקנו אותי אם אנ טועה.

גם אני מעוניין להיות עתודאי, או זה או משהו שקשור לטכנולוגיה.. מחשבים..

אז מה קבענו בסוף.. אומרים להם שנלך ברצון או לא? :silly:

*ישנם עוד פרטים חשובים שעלי לדעת?

ברצון.

תנסה להראות אמין. :xyxthumbs:

פורסם

מה שאתה הולך לעבור בכל היום:

אימות נתונים

בדיקות רפואיות(גובה,משקל,בדיקת אשכים),אם אתה סובל מאסטמה או משהו כזה אני מציע לך להגיד..[אני אמרתי את האמת,יש לי אסטמה]...

מבחן פסיכוטכני

ראיון אישי בנוגע למה שאתה רוצה לעשות בצבא...(אני אמרתי שאני לא רוצה להיות ביחידה קרבית,אלא להיות במשהו שקשור למחשבים).

וזהו.. :xyxthumbs:

פורסם

פשוט תגיד לה מה אתה רוצה לעשות בצבא.... תגיד שאם ישלחו אותך לגולני, אתה תלך, אבל תנסה לצאת משם, ושאתה רוצה להיות קצין.

אם תהייה עייף, או שיחזיקו אותך שם שעות בהמתנה, אל תעשה את המבחנים, ואת הרעיון, כי לא תשלוט על מה שאתה אומר... עדיף שתחזור ביום אחר.

אם אתה רוצה להתכונן לפסיכוטכני, תתרגל מספר לפסיכומטרי... זה דומה...

פורסם

כמו DarkMind ו - Burton גם אני חושב שכאשר שואלים אותך האם אתה רוצה לשרת ביחידה קרבית עליך לענות בחיוב.

גם אני מנפגעי "אני אלך אבל אני מעדיף עתודה" :P

העובדה שאינך לומד מחשבים יכולה להשפיע רק באימות נתונים שם בודקים את היקף תעודת הבגרות שלך מה שמשפיע על הקב"א, אבל אני משער שמחשבים לא נותן איזשהו בונוס מסויים, אז אין לך מה לדאוג. עד כמה שאני יודע גאמ"א היא היחידה היחידה( :)) שדורשת ידע מוקדם במחשבים, אבל אני מאמין שאפשר להסתדר גם בלי ללמוד מחשבים בתיכון.

אם הוא לא למד בבצפר מחשבים אז לא נראה לי שגאמא יפנו אליו. אם אין לו פרופיל עורפי אז גם לממר"ם הוא לא יוכל לקבל מיונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים