עבור לתוכן

מה ההיגיון בבניית מערכת של AMD939?

Featured Replies

פורסם

ה939 של AMD עולה על ה754 בdual channel. אבל זה לא ממש אפקטיבי

אז מה ההיגיון במערכתשל 939? גם ב754 יש תמיכה ב64 ביט ומעבדים עם תדרים גבוהים

ואם הכוונה היא לשדרג למעבדים העתידיים אז רובם מן הסתם יבנו לתושבת החדשה M2

אז מה ההיגיון?

פורסם

939 מפצה על ה "200 מגה הרץ" האלה בעזרת ה DualChannel

ואם דבר אחד אנחנו אמורים ללמוד מ AMD זה שהמגה הרצים לא משנים

וגם הדור הראשון של הכפולי ליבה יהיה בסוקט 939, כאשר העתיד של סוקט 754 הוא סמפרון

M2 נראה רק בתחילת 2006 וגם תחילת 2006 זה בערך 4 חודשים, אז יכול להיות שיש לנו עוד כמעט שנה על סוקט 939

פורסם

הערה לגבי M2, קשה לי להאמין ש-AMD תשחרר תושבת חדשה לשוק כל-כך מהר. למעשה, ממה שקראתי, מדובר על השקה ברבעון השני של 2006 [CEBIT 2006 כנראה] ואולי אף רבעון שלישי [COMPUTEX 2006]. לא יודע למה אבל אני מוכן להמר שההשקה של התושבת החדשה תבוא אחרי שהמפעל החדש בדרזדן ייכנס לפעולה סדירה מה שמסתדר לי יותר עם אמצע 2006 לתאריך השקה.

אם נלך לפי "מפת הדרכים" הזו יש לך כשנה עד להשקה תושבת חדשה וגם אז, אם ניזכר במה שקרה עם תושבת 754 ו-939 הרי ש-AMD ימשיכו לייצר מעבדים לתושבת 939 לפחות עד סוף 2006.

בלי שום קשר, ידוע ש-AMD תפסיק את ייצור מעבדי A64 לתושבת 754 עד סוף 2005 ולמעשה ישאירו אותה לסמפרונים בלבד כך שלמי שירכוש מחשב בזמן הקרוב כדאי כבר ללכת על תושבת 939 אם הוא רוצה להבטיח שחס וחלילה במקרה ויקרה משהו למעבד A64 שלו, ניתן יהיה להחליפו ללא בעיה מה שקשה לומר על תושבת 754.

פורסם

והדובדבן על הקצפת הוא שתמיכה ב PCI-Express בסוקט 754 כולל בארצנו הקטנטונת רק לוח אחד ויחיד MSi K8N Neo3 וגם אותו לא ניתן להשיג בכל החנויות

לקנות היום מערכת מבוססת AGP כשהתקציב מאפשר זה טימטום (כמובן לא כאשר יש לקונה כבר כרטיס מסך AGP חזק)

פורסם

לא הבנתי מה הקשר של PCIe, אולי היום יש רק לוח אם אחד בשוק הישראלי אבל עוד חודש כבר יכולים להיות 5.

רוצה לומר, לא ה-PCIe הוא הסיבה לעבור ל-939, למרות שהוא מוסיף ליכולת השידרוג של המערכת שלך, אלא התושבת עצמה. לדעתי לפחות.

פורסם

בנאדם שקונה היום מחשב לא אכפת לו אם בעוד חודש יהיה מרובעי ליבה או עוד לוחות

אכפת לו מה האפשרויות שלו באותו רגע של הקנייה

פורסם

לפותח הדיון השאלה שלך היא השאלה הכי מוזרה בפורום ב10000 שנה האחרונות אני לא מבין את השאלה זה כמו שתגיד מה ההגיון לקנות מחשב שעוד שבוע יש אחד הרבה יותר טוב??

או שאני ישאל שאלה אחרת מה ההיגיון לקנות את סוקט m2 שאחריו יצאו x'y???

פורסם
  • מחבר

לפותח הדיון השאלה שלך היא השאלה הכי מוזרה בפורום ב10000 שנה האחרונות אני לא מבין את השאלה זה כמו שתגיד מה ההגיון לקנות מחשב שעוד שבוע יש אחד הרבה יותר טוב??

או שאני ישאל שאלה אחרת מה ההיגיון לקנות את סוקט m2 שאחריו יצאו x'y???

אכן לא הבנת. הנקודה היא ש939 לא יותר טוב מ754. ז"א אפשר לשלם פחות ,בעבור 754, ולקבל תמורה של 939.

ובנוגע לשידרוגים... אז כבר תהיה תושבת חדשה. זה הטיעון . אולי אני טועה...

פורסם

אז תהיה תושבת חדשה בעוד שנה

אפשר לחשוב זה סוקט A או סוקט 478 שצריך לגרור אותו 3 שנים

כבר יש לסוקט 939 חצי שנה או יותר, ויש לו עוד שנה עד ש M2 יחליף אותו וגם אז לא באופן מלא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים