עבור לתוכן

יבואנים

Featured Replies

פורסם

הי חבר'ה,

רציתי לדעת מהיכן קונות חנויות המחשבים את הסחורה שלהן?

אני מעוניין לפתוח חנות מחשבים, ועשיתי מחקר קטן, מצאתי שבשביל כל רכיב צריך לרוץ אחרי ספק כזה או אחר,

לדוגמא חיון, סידי-לוג וכדומה...

מצאתי חברה בשם "רעות" שמאגדת תחתה את כל הרכיבים.

מה גם, שאצל כולם אין לך גישה למחירון עד שאתה לא עוסק מורשה...

א. האם מישהו מכיר עוד חברת יבוא כמו "רעות" (אני מקווה שהם יבואנים..) בארץ? האם מישהו שמע על "רעות", איך המחירים שלהם/ שרות...?

ב. האם זה טבעי שצריך להזמין חלקים ממספר ספקים בשביל מחשב אחד?

ג. מה סדר גודל המחירים שבהם משיג דילר רכיבים, או במילים אחרות בכמה יהיה זול יותר לקנות רכיבים מהיבואן...

אם למישהו יש גישה לאחד המחירונים, אשמח לקבל הצצה...

פורסם

ב. אם אתה חנות תלוי מה המגוון שאתה מעוניין בו.. אם אתה רוצה לחסוך לעצמך כאב ראש מן הסתם רצוי לעבוד עם כמה שפחות יבואנים. ואצל רוב היבואנים הגדולים אתה יכול למצוא מגוון של מוצרים, בד"כ מספיק בשביל להרכיב מחשב שלם (או לפחות את כל הרכיבים הפנימיים שבתוך המארז). הזכרת את סידי לוג לדוגמא, להם יש את כל הרכיבים שצריך בשביל להרכיב מחשב שלם.

ג. אתה בעצם רוצה לדעת מה הרווח של החנויות בשוק, הרווח נע בין 10-20%, והוא בד"כ על 15% (רק מבחינת המחיר של החלקים בחנות לעומת מחיר דילר מיבואן).

פורסם

בדרך כלל בכל ענף זה ככה

אל תשכח שהיבואן חייב להחזיק מלאי בארץ

ואם הוא ייבא את כל החברות אז הוא יצטרך מלאי ענק

בשביל זה יש את החנויות שמגשרות בין היבואנים לצרכן הסופי

גם אני חושב על כיוון של פתיחת חנות מחשבים ומה שאני מתכוון זה בתחלה לקחת ספק שימכור לי את רוב המוצרים

ורק לאחר מכן ליצור קשר עם היבואנים בהתאם לביקוש של המוצרים (והם כמובן קצת יותר זולים)

פורסם

יש מספר סיטוניאים שמוכרים לדילרים (למשל ל-KSP אני יודע שיש תוכנית הזלות לדילרים), וכמו שאמרו כאן, יש יבואנים כמו מור לוי, סידי לוג, אייבורי וכו, שמחזיקים מספיק בשביל התחלה....

פורסם

אני ממליץ לך לחשוב על יבואן שיהייה קרוב אלייך מבחינת מיקום בארץ, כי כמו בכל מחשב, חלקים מתקלקלים ואתה תצטרך לממש את האחריות, וזה לא יהייה כל כך נוח לך להתעסק עם משלוחים(מה גם שאתה יכול להמנע מהם אם אתה קרוב ליבואן שלך). אתה גם יכול לראות את האנשים שם, כך שיהייה יותר "אמון" בינייכם(אני לא יודע אם זה חשוב לך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים