עבור לתוכן

סריקת דיסק, קפיאה והתקן פגום

Featured Replies

פורסם

כשאני מנסה להריץ את ה ScanDisk (win98) אני מקבל הודעה שאין מספיק זיכרון כדי להריץ את הסריקה, גם כאשר אני מנסה לעשות זאת במצב בטוח,

כשאני מפעיל את ה scandisk דרך דוס, הוא עובד אבל כאשר הוא מוצא את השגיאה הוא אומר שהוא לא יכול לתקן אותה וצריך להריץ את הסריקה מחלונות

קיימת בעיה נוספת שכאשר מנסים להריץ איחוי דיסק אז נתקלים באיזה שגיאה באמצע האיחוי (לא ברור לי מהי השגיאה..)

ונאמר לי גם שכעבור זמן מסויים של עבודה, המחשב לעיתים "נתקע" ללא סיבה

במנהל ההתקנים, ההתקן intel 82371AB/EB PCI BUS Master IDE Controller מסומן כשגיאה, והשגיאה המפורטת היא שההתקן גורם להתנגשות משאבים (code 15)

ניסיתי להוריד את הדריברים מהאתר של אינטל ולהתקין אותם, אבל הוא עדין מסומן כשגיאה..

עצות?

פורסם

יכול להיות שהבעיה היא בדרייברים של הלוח אם? :nixweiss:

או שתצטרך לפרמט ולהתקין מחדש. :-\

פורסם

תנסה להסיר את ההתקן, לאתחל את המחשב להתקין אותו מחדש.

ייתכן והדרייבר שיש לך לא מתאים ל-Windows 98. תנסה להוריד דרייבר חדש שמתאים ל-Windows 98.

מה הגודל של הדיסק הקשיח שלך?

ל-Scandisk של Windows 98 יש בעיה לעבוד עם דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול. הוא נותן הודעת שגיאה שאין לו מספיק זיכרון בלי קשר לגודל הזיכרון הפנימי שמותקן.

תנסה להשתמש בסריקה של Norton Utilities.

פורסם
  • מחבר

זו באמת השגיאה שהוא מוציא (אין מספיק זיכרון)

מאיזה גןדל הוא מתחיל "לא לתפקד"?  (המחשב לא שלי אז אין לי נתונים בטוחים עכשיו)

האם קיימים כלי scandisk אחרים (חוץ מנורטו) שיהיה אפשר להריץ את הבדיקה איתם?

פורסם

אני לא יודע מה המגבלה של ה-Scandisk של Windows 98. אבל, אני יודע שהוא לא מסתדר עם מחיצות בגודל של 250GB.

אם אתה לא אוהב את Norton Utilities, אז אתה יכול לנסות את iolo System Mechanic.

פורסם
  • מחבר

מחיפוש שהרצתי מצאתי שהבעיה  יכולה להיות טמונה בגודל ה cluster, (קטן מ 8KB) בזמן שגודל המחיצה גדול מ 8GB

ידוע לי שהמחיצה אמורה לנוע בסביבות ה 30GB בערך..

בכל אופן, במקרה שגודל ה cluster אכן קטן מ 8KB וארצה לשנות אותו, מהם הסיכונים משינוי גודל הקלאסטר? משהו רציני או שיהיה אפשרי להחזיר את הערף לקודם אם יהיו בעיות?

http://support.microsoft.com/kb/q229154/

פורסם

ככל הנראה, זאת אכן הבעיה.

עם איזו תוכנה יצרת ופימטת את המחיצות?

למה שינית את ברירת המחדל של גודל ה-Cluster בזמן הפרמוט?

לא נראה לי שאפשר לשנות את גודל ה-Cluster של מחיצה מבלי לפרמט אותה.

דרך אגב, למה אתה משתמש ב-Windows 98? איזה מחשב יש לך? כמה זכרון יש לך?

פורסם
  • מחבר

המחשב המסויים לא שלי ולא היה ומן הסתם לא אני שהכנתי את המחיצות (רק אחת..)

בכל אופן, מדובר במחשב נייד די ישן עם מעבד די חלש להיום והוא משם את האדם שמשתמש בו לאינטרנט, אימייל, מכתבים וכו'...

לכן מן הסתם בחרו להשתמש ב 98, כדי לא להעמיס עליו יותר מדיי..

בכל אופן, partition manager צריך לעשות את העבודה מבלי הצורך לפרמט את המחיצה

פורסם

אתה יכול בבקשה לספק מידע על Partition Manager?

האם מדובר בתוכנה של צד שלישי, או שאתה מדבר על כלי ניהול המחיצות של Windows 2000/XP?

פורסם
  • מחבר

: P התבלבלתי, בכלל התכוונתי ל partition magic (למרות שקיימת תוכנה בשם partition manager שאמורה לעשות את העבודה, למרות שלא יצא לי לעבוד איתה)

בכל אופן, ב partition magic קיימת אפשרות לשנות את גודל הקלאסטר בלי צורך לפרמט את המחיצה..

(מצורפת תמונת הדגמה)

[attachment deleted by admin]

פורסם

האם שינוי גודל ה-Cluster עם Partition Magic מתבצע באופן מיידי, או שהוא אורך זמן רב (כמה זמן)?

האם ניתן לשנות גודל של Clusters רק במחיצות של NTFS, או גם במחיצות של FAT32?

פורסם
  • מחבר

למען האמת לא יצא לי לשנות אותו דרכה עדיין כך שאני לא בטוח לגבי אורך הזמן

בקשר ל FAT32, היא אמורה לעבוד גם וגם כפי שידוע לי (תמנה הספציפית היא מהמחשב אצלי ואין אצלי מחיצות fat32.. :))

פורסם

תיידע אותי בבקשה לגבי אורך הזמן של הפעולה, אחרי שתבצע אותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים