עבור לתוכן

בואו נדבר קצת על היכולות עיבוד של הXbox360

Featured Replies

פורסם

למי שלא שם לב הכריזו אתמול על הXB360 החדש של מיקרוסופט ,בכל מקרה מה שבאמת מעניין אותנו כמובן זה היכולות עיבוד שלו :)

מכאן:

http://www.xbox.com/en-US/xbox360/factsheet.htm

Custom IBM PowerPC-based CPU Three symmetrical cores running at 3.2 GHz each

Two hardware threads per core; six hardware threads total

VMX-128 vector unit per core; three total

128 VMX-128 registers per hardware thread

1 MB L2 cache

CPU Game Math Performance 9 billion dot product operations per second

יש כאן שתי נקודות מעניינות במיוחד :

א. הבחירה של IBM לעשות מעבד תלת ליבתי (בניגוד לחזקות 2 המקובלות במחשבים , 1 2 4 8 ) והעובדה שהיא יכולה כבר לדחוף 3 ליבות על מעבד אחד .

ב.העובדה שIBM מצליחה ליצר מעבד POWERPC במהירות 3.2 GHZ , להזכירכם המעבד הכי מהיר מסדרת הPPC נכון להיום הוא G5 (PPC970) במהירות 2.7 גה"ז וגם זה מתאפשר רק עם קירור מיים (ואני יודע שדגם ה2.5 גה"ז שגם השתמש בקירור מיים הגיע ל75 מעלות צלסיוס בעת מאמץ במחשבים של אפל)

בכל מקרה , שני תרדים לליבה , יחידת SIMD VMX שמה שמעניין זה שכתוב שיש 128 אוגרים על כל תרד , כלומר זה אומר שבכל ליבה יש 256 אוגרים של VMX, אני לא בטוח מה ההשלכות של זה אולי זה נותן יותר חופשיות לכל תרד מאשר מה שHyperthreading נותן , אם כי זאת סתם ספקולציה שלי ולא צריך להתייחס אליה יותר מדי ברצינות .

יש גם מטמון משותף של 1 MB (לא סביר שאלו שלושה מתמונות של 333KB , זה לא מספר רגיל) מה שמראה שמעבד יש קישור משותף לזכרון כמו בארכיטקטורות מרובות ליבה בוגרות (HAMMER וYONA) בניגוד ל PENTIUMD , אבל בכל מקרה זה היה מאוד הגיוני כי זה מעבד שפותח מראש לריבוי ליבות.

מבחינת הביצועים דווקא זה די מוזר לי ,לא ברור מהם אותם הנקודות, האם הכוונה ל9GFLOPS בדיוק 32 ביט ? זה נשמע מעט מאוד בהתחשב בעובדה שP4 ב3.8 גה"ז מסוגל בשני תרדים עם שימוש בSSE2 להגיע מעשית לבסביבות ה8GFLOPS ובד"כ מספרים FLOPS שמפורסמים בדפים פרסומיים נוטים להיות בערך ב50% יותר גבוהים מאשר הביצועים המעשיים , ככה שזה נשמע ממש לא הגיוני שהכוונה לביצועי FPU , אבל למה הם כן מתכוונים ב9 מליארד חישובי נקודות אם לא 9 מליארד חישובי נקודה צפה?

• תגובות 30
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היי בן אדם! :hi:

אני לא ממש במצב רוח לשיחה מעמיקה עכשיו (דוגמה הרג אותי :silly:) וגם אני צריך לחפור לתוך כל הדברים שקראתי בעבר בשביל לנהל פה שיחה נורמאלית.. אבל הנה מה שאני מסוגל לתרום:

המעבד שלהם אומנם עם שלושה ליבות, אבל אני לא בטוח שהן יושבות על אותו ה-Die.. לדעתי הן 3 נפרדות, או 2 ביחד והנוסף נפרד (המעבד הרי אינו סתם מעבד כללי, הוא עושה חצי מן העבודה הגראפית.. לדעתי שני ליבות יהיו בשביל גראפיקה - T&L בעוד השלישי יתפקד כמעבד כללי).

כמו כן, הליבות האלו הן הרבה יותר פשוטות מן הליבת PowerPC - לפי מה שאני זוכר מהתיכנון שלהן.. המעבד הזה מאוד מאוד דומה, אבל פשוט בעל מספר יחידות עיבוד הרבה יותר קטן, ואלו שיש, גם כן יותר "מתאימות" לחישובים שהקונסולה דורשת מאשר עבודה כללית... כל זה מאפשר להעלות את מהירות הליבה (וגם לדעתי מספר הטרנזיסטורים לא גדל באופן ישיר.. יענו 3 הליבות האלו .. לא באמת מכילות פי 3 יותר טנזיסטורים ממעבד PPC).

בכל מקרה, זה גם לא עם קירור מים מה שתומך בטענה הזה... הגוף קירור שיש למעבד הוא עם Heat pipes .. לא ממש קירור מים כמו שאנחנו מכירים.

לגבי הביצועים, לא מדובר פה על 9 ביליון פעולות פלוטינג פוינט.. אלה על דוט פקודקטס (וואלה, המעבד חושב שהוא מעבד גראפי :-) הזוית בין שתי ווקטורים )... אני אישית לא יודע כמה פעולות פלוטינג פוינט צריך בשביל לחשב DOT, אבל ניסיתי לחפור בשביל לבדוק.. ולא ממש יצא לי.. אבל לפי מה שהבנתי, צריך משהו כמו 8 פעולות FP בשביל DOT יחיד, אז מבחינת הMFLOP של המעבד הזה, הוא הרבה יותר גבוה מאשר הערך הנקוב (http://mtzweb.scs.uiuc.edu/research/sonyps2/ps2project.htm תחגוג בן אדם... :yelclap:).

מה שכן, מסתבר שהוסיפו פקודות SIMD ב-SSE3 לחישובי DOT.. קיצר.. אין לי מושג :silly:

אבל .. פתאום נזכרתי שראיתי את הוידאו לדוולופרס של הXBOX (שהוא אגב הרבה יותר מגניב ממה שהיה ב-MTV), ושמה .. מציינים כמה פעולות המכונה מבצעת - טריליון - יענו Teraflop ... שזה נאה מאוד :-) .. לפי הלינק שהבאתי קודם אגב, זה משהו כמו פי-10-20 יותר חזק מהפלייסטיישן 2.

בכל מקרה.. נדבר (אולי עוד אנשים יבואו? :nixweiss:).

פורסם

פיירן בלי קרדיט לזה שחפרתי בנוסחאות חדו"א?

בכל מקרה כאשר אני יחזור לראות את המסך ולא טשטוש מוזר אני יציק לכמה אנשים.

SIMD ftw!

פורסם

חחח..קבל ח"ח על החפירה בחדו"א :xyxthumbs:

לגבי הפלופס - כמו שאמרתי.. זה לא משנה מה אתה מבצע.. רק כמה אתה מסוגל בצורה הכי מהירה, בין אם זה SIMD או לא..

אני מנסה להבין מה היה ההיגיון שלי להזכיר שיש פקודות DOT ב-SSE3 .. ואני פשוט לא מצליח :kopfpatsch: מה הקשר בכלל? :nixweiss: חחחח

כנראה ראיתי את זה באחת החפירות שלי וחשבתי שזה מעניין :P (מה שכן, נחש מי דיבר על זה? טים סוייני! :xyxthumbs:)

פורסם

צריך להיות הגיון כלשהו הרי אנחנו דנים על כפלי ווקטורי וסטי פקודות ב3 בלילה :lol:

פורסם

ואל תשכח אקרינומס מעניינים כמו - MFLOP , PPC, VMX SIMD ו - SSE :yelclap:

פורסם
  • מחבר

הרגע התעוררתי וראיתי שנתחיל דיון על הנושא (אורי השארתי את האיסיקיו בטעות באונליין כשישנתי ... לא באמת הייתי שם) , נו, כבר התחלתי להתייאש מהפורום

בכל מקרה אני אקרא יותר מאוחר על הדוט  פרודקטס כי אני בקושי זוכר איך קוראים לי כרגע אבל מה שכן בסרט שראיתי של המפתחים הם אומרים בבירור שזה קירור מיים.

בכל מקרה לא מדובר על יחידות ברמת פשוטות של  הSPE (המעבדוני עזר) של הסל - לסל ישנם אמנם 8 ליבות מאוד פשוטות אבל יש גם ליבה אחת יחסית מורכת (PPE) שמפשטת את העבודה בשביל הליבות הפשוטות ... הם לא יכולות להסתדר לבד.

מה שכן , שמעתי איפה שהוא שיכול להיות שזה יהיה משהוא מהסוג של הPPE (היחידה המרכזית) בסל , אם מסתכלים על התמונות של הליבה של הסל (לא מצאתי כרגע כאלו) רואים שהיחידה הזאת לוקחת בערך רבע או חמישית מהגודל של הליבה ככה ששלוש כאלו לא נשמע כל כך קשה.

פורסם

דוגרי, אין לי מושג מה ניסית לאמר פה :s05: חחחח תנסה להסביר מחדש אחר כך ...

תשלח לי את הלינקים שיש לך על הסל, פעם אחרונה שקראתי לגביו היה לפני חצי שנה.

מה שכן, לגבי הקירור באקסבוקס - זה בהחלט לא קירור מים כפי שאתה חושב (מים, משאבה וכו'), ניתן לראות את גוף הקירור של המעבד בסרט מפתחים, ובכמה אתרים גם פורסמה תמונה של האקסבוקס מבפנים... אין משאבה, אין רזוואר אין כלום... הם אומרים קירור מים - הם מתכוונים היט-פייפס (בתכל'ס, יש קצת מים בתוך הצינורות ... אבל נראה לי הכוונה שלהם היא קירור בנוזל, שגם זה לא הדבר הכי נכון לאמר).

אגב, מתי עוד אנשים מצטרפים לדיון?

פורסם
  • מחבר

אגב, מתי עוד אנשים מצטרפים לדיון?

:)

הקטע הכי מצחיק זה שדיון כזה אפשר לנהל גם בפורומים של גיימר שלושתינו (אני אתה ודוגמה) פעילים שמה (דוגמה לא בחומרה אבל פעיל)

האמת שנראה לי שאיפלו אני אקבל יותר תגובות מכאן (אולי ממיטסר G או שימלה)

אולי להעלות שם דיון על יעילות של חישובי SIMD בVMX וSSE?

עדכון, רק דיברנו

http://www.gamer.co.il/gamer2/php/replieslist.php?TopicID=606549&Highlight=&page=0

פורסם

הלו הלו..אתם אלו שאמרתם לי שפה יש אנשים שמבינים :bash:

באשכול שפתחו שם - לא דיברו כמעט על חומרה, והדיבורים שכן היו ... אוסף של שטויות ... כולם שמה גיימרים וזהו, אף אחד לא מבין שיט. זה לא שווה את המאמץ.

פורסם
  • מחבר

אמר מר "מנהל פורום חומרה בגיימר מיל." ;D

פורסם

חחחח .. אני אעלתי את הפורום לגדולתו! ומאז עזיבתי הוא מדרדר ומדרדר...

איפה Ekampf? toxygun? (זהו.. נגמרו האנשים שמבינים :silly:)

ועוד לחשוב שכל זה היה לפני 4-5 שנים :screwy:

עוד היו לי בני טיפוח.. והם כולם סרחו :bash: חחחחח

אתה יודע, הסיבה היחידה שהעובדה שאין עם מי לדבר מעצבנת אותי, היא שהידע שלנו לא מי יודע מה מעמיק... לא קשה להגיע לרמת ידע שלנו, פשוט לאף אחד לא איכפת מעבר לבנצ'מארקים ומארקיטקטורה... :s07:

מה שכן טוב בפורום הזה -אחלה סמיילים - אשכרה חשבו עלינו שעשו אותם 8)

פורסם

אתם צריכים להחליט

או שאתם מנהלים דיון על יכולות העיבוד של הXBOX360

או שאתם מנהלים דיון על גיימר ואז אין סיבה שהת'רד הזה ישאר פה

פורסם

עומר - "אתה יודע, הסיבה היחידה שהעובדה שאין עם מי לדבר מעצבנת אותי, היא שהידע שלנו לא מי יודע מה מעמיק... לא קשה להגיע לרמת ידע שלנו, פשוט לאף אחד לא איכפת מעבר לבנצ'מארקים ומארקיטקטורה...

מה שכן טוב בפורום הזה -אחלה סמיילים - אשכרה חשבו עלינו שעשו אותם "

על הפורום הזה... :yelclap:

כשהחבריה יחזרו אז כמובן שנחזור לדבר על האקסבוקס.. אנחנו מחכים לכמה וויט פייפרס :xyxthumbs: .. ולאנשים נוספים שיגיבו פה :yelclap:

פורסם

זו סתם חומרה חזקה מידי, לדעתי לא יהיה בה שימוש.

לדעתי הכמות כסף, עבודה וההשקעה העצומה בליצור משחק שבאמת ינצל את הפוטנציאל של המערכת הזאת הוא כ"כ גבוה עד כדי כך שחברות יפחדו לעשות את זה.

ובכלל, הגיימרים כל הזמן בוכים שהדבר היחיד שאכפת לחברות המשחקים כיום הוא הגרפיקה נוצצת יותר וכמה שיותר פיצ'רים במשחק, ופחות מעניין אותם המשחקיות, המקוריות והתמורה לכסף של הגיימר. ואיך שאני רואה את זה עכשיו, הקונסולות החדשות (ps3, xbox360, לא כולל הרבולושין של נינטנדו, כי הם תמיד דואגים למקוריות, חדשנות והכיף שבמשחקים שלהם) רק יגרמו למצב הזה להרע.

ובכלל, למערכת יש יותר מידי ראם.

קונסולה לא צריכה יותר מ512mb ראם, לעומת מחשב שצריך יותר כיוון שהוא מריץ באותו זמן עוד תוכנות (ע"ע מע,הפעלה וכל שאר התוכנות שרצות ברקע).

בסופו של דבר יוצא שאנשים ישלמו מעל 300$ (לא זוכר את המחיר שמיקרוסופט הכריזה עליו, אבל אני זוכר שזה היה יותר מ300$) על דברים שהם באמת לא צריכים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים