עבור לתוכן

זקוק לעצה בקשר לשדרוג AMD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני זקוק לעצתכם בקשר לשידרוג שאני הולך לבצע למחשב שלי

זה המפרט הנוכחי:

AMD Athlon 2500

ABIT NF-7

MEM - 512 (2X 256) TWINMOS

- HD - 120G Maxtor 7200/133 ATAדיסק מעפן לגמרי בעיקר בגלל שהוא מייצר רעש של טרקטור כשהוא עובד

DVD-RW Pioneer A09

Nvidia - GForce 4 Ti 4200 - כרטיס מסך מעולה (למרות שהוא קצת ישן) אבל לפי דעתי הגיע זמנו להשתדרג

אני יודע ש"יחסית" המכונה הנוכחית לא רעה אבל אני רוצה לשדרג בעיקר בגלל שתי סיבות

1. אני צריך לבצע מספר בדיקות די קריטיות על מערכת Server 2003 64bit Edition של מיקרוסופט וכפי שכולכם מבינים אני זקוק

למעבד 64bit שכרגע לא נמצא במינין החומרה של המכונה שלי.

2. אני צריך שהלוח יתמוך בעבודה עם כמות גדולה (ואני מתכוון מאד גדולה) של זיכרון בשלב הראשוני זה יהיה 2 ג'יגה של זיכרון ובשלב יותר מאוחר (הבדלים של

חודש ,חודשיים) זה יהיה בין 4 ג'יגה ל 6 ג'יגה. (במקרה שבעת קריאת הסיבה השניה הפנים שלכם באופן טבעי מתעקמות בשאלה :s05: והמחשבה הטבעית

הראשונה היא : :screwy:) או במילים אחרות "למה הדפוק הזה צריך כלכך הרבה זיכרון" הסיבה לכמות זיכרון הגדולה היא בגלל שהמכונה הולכת להיות

מעיין מכונת ניסוי והולכים לרוץ עליה בין 4 ל 8 (או אולי יותר) מכונות וירטואליות (בעזרת VMWare) בו זמנית לכן אני זקוק להמון זיכרון כמו גם כן כח עיבוד

אך ללא ספק הפאקטור החשוב הוא הזיכרון.

הדברים שחשבתי להחליף הם : לוח ,מעבד וזיכרונות (את הכונן הקשיח למרות שהוא נשמע כמו בית חרושת ליצור פגזים כשהוא עובד אני מעדיף בינתיים לא

להחליף אלא בשלב נאוחר יותר ולהשקיע את הכסף בחלקים האחרים).

בדקתי קצת אופציות וחשבתי לקנות את הדברים הבאים :

Athlon 64 3000+ (S-939

K8NS-Ultra (s939) GIGABITE

חשבתי גם אולי לקחת את ה K8NXP-SLI יש איזשהי חבילת בנדל עם כרטיס מסך 6600 עם שתי מעבדים ובדרך זו גם להוציא לפרישה את הכרטיס

מסך הנוכחי שיש לי (אני גם משחק על המכונה מדי פעם אבל זה לא קריטי) למרות שכמו שאני יודע מניסיון עבר כל הקומבינות של השתי מעבדים

בכרטיס מסך או עבודה של MULTI GPU של הSLI לא בדיוק מנוצלות או שצריך תמיכות של חצי מהעולם ואישתו על מנת לנצל עשירית מהכח שלהם וכמעט תמיד הפרש ביצועים לא שווה את הפרש הכסף.

זיכרונות של KINGSTONE CL3 4X512 - הבנתי מהרבה מאד אנשי חומרה וביקורות שאלה זיכרונות מאד אמינים אבל אני לא נעול עליהם לכן כל

עצה למשהו אחר יותר טוב או יותר משתלם יתקבל בברכה רבה.

התקציב לשדרוג הזה הוא בערך בין 3000 - 4000 שקל.

תודה מראש על כל העזרה

נ.ב :

מצטער על המגילה הארוכה אבל הבנתי מת'רדים אחרים שקראתי פה שהמגיבים מעדיפים שהשאלה תיהיה כמה שיותר מדויקת ומפורטת

פורסם

לטיפול בכמויות זכרון כאלה הייתי לוקח 955X או אפילו אופטרון, לא A64

ממילא אתה צריך גם לפחות HT אם לא ריבוי מעבדים (\ליבות) בשביל להריץ הרבה מכונות וירטואליות

בזכרון הייתי לוקח סטיקים של 1GB, אחרת אתה תצטרך להעיף את חלקם\כולם כשתעלה לכמות גדולה יותר

פורסם

אבל מעבד AMD מוריד את הביצועים של הזיכרונות כשיש 4 סטיקים לא?אז עדיף 2 של 1G גם לצרוך עידכון..

פורסם

זו עוד סיבה לקחת 955X או אופטרון

פורסם
  • מחבר

קודם כל רוב תודות על העזרה והתגובות :xyxthumbs:

השאלה שלי היא קודם כל איפה בארץ אני יכול למצוא חנות שמוכרת מעבדי אופטרון או 955X וכמובן גם לוח תואם וכמה זה עולה ?

ודבר שני אני עדיין צריך לעמוד בתקציב של 3000 - 4000 שקל

כמו כן כפי שציינתי קודם המכונה תיהיה לניסויים בלבד לכן השאלה הנוספת היא

האם המעבד AMD 64 מספיק טוב כדי לנהל כזאת כמות זיכרון (כמובן לא כמו האופטרון או ה955X) בשביל לעשות את העבודה

על מכונת ניסויים ? או שההבדל במחיר לעומת הביצועים שווה את ההשקעה במעבד אופטרון או 955X ?

הסטיקים של הזיכרון כרגע לא קריטי אם זה 512 או ג'יגה מפני שבעתיד כשאני ישדרג את כמות הזיכרון יהיה לי מה

לעשות עם הסטיקים של ה512

בהתחלה חשבתי בכיוון של האיטניום של אינטל אבל מאז ומתמיד הייתי צרכן מרוצה ביותר של AMD ואני מעדיף

שלא לשנות את הגישה בנושא בייחוד אם הבחירה בסוף תיהיה אופטרון שלפי דעתי (ודעת רבים אחרים)

עדיף פי כמה וכמה על מעבדי האיטניום של אינטל.

כמו תמיד תודה מראש על העזרה.

פורסם

ה-955X עוד לא הגיעו לארץ

אופטרון זה הרבה מעל התקציב שלך, על איטניום בכלל אין מה לדבר

ה-A64 די בעיתיים לכמות זכרון כזו, למרות שהם עדיין יהיו מסוגלים לטפל ב-4GB. בכל מקרה, בשביל ריבוי VM מעבד עם HT ייתן שיפור גדול לדעתי, ומעבד עם שתי ליבות ייתן שיפור יותר גדול. עם ה-A64 תוכל פשוט לקחת לוח 939 שיתמוך בכפולי ליבה, עם ה-P4 לא תוכל לעשות את זה עד שלוחות מתאימים יגיעו לארץ

בסופו של דבר, התקציב הוא מגבלה רצינית כאן, אז אפשר לקחת משהו כזה -

דגם מחיר כמות

AMD ATHLON 64 3000+ BOX 939PIN 950 ¤ 1

MSI K8N Neo4-F NFORCE4 620 ¤ 1

PQI DDR 1024MB 400MHZ 740 ¤ 2

GAINWARD POWERPACK ULTRA 1760PCX 6600 128MB DDR PCI-EXPRESS 750 ¤ 1

סה"כ: ¤ 3800

פורסם
  • מחבר

חשבתי שמעבדי האופטרון יהיו מעל לתקציב :'( (בגלל זה הזכרתי את נושא הכסף)

אבל אני בטוח מעל ומעבר שבינתיים הA64 יספק את הצרכים (לפחות זמנית) :)

אני אודה לך מאד אם תוכל לומר לי מאיפה הוצאת את המחירים על החומרה ?

ובקשר ללוח לא עדיף לקחת את ה K8NXP של GIGABITE

למרות שהוא יותר יקר קראתי הרבה ביקורות מאד חיוביות עליו ?

פורסם

המפרט מ-www.noacomp.co.il, אבל לא חסרות חנויות אחרות עם הרכיבים הללו או רכיבים דומים

אם אתה מחפש לוח nforce 4 ultra איכותי, הייתי הולך על ה-Neo4 Plat או ה-DFI Ultra-D, לא על הג'יגהבייט

פורסם
  • מחבר

נראה לי שזה יהיה המפרט :

AMD ATHLON 64 3000+ 830 NIS המעבד מKSP

MSI K8N Neo4-platinum NFORCE4 870 NIS מKSP

PQI DDR 1024MB 400MHZ 740 ¤ 2 מנוע מחשבים

GAINWARD POWERPACK ULTRA 1760PCX 6600 128MB DDR PCI-EXPRESS 750 ¤ 1 מנוע מחשבים

סהכ" 3930 ש"ח

תודה רבה לכולם על העזרה בייחוד לMcFly

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים