עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מיקרוסופט - שיא החוצפה

Featured Replies

פורסם

http://www.theinquirer.net/?article=23217

לא רק שכאשר בן אדם קונה מחשב, הוא צריך לשלם כמחצית ממחירו למונופול כדי שיוכל להפעיל את המחשב שקנה (חלונות ואופיס), ולא רק שמיקרוסופט לא מסוגלת לתקן את אין סוף פרצות האבטחה שיש במוצריה - אנשים יצטרכו לשלם למיקרוסופט אם הם ירצו לקבל ממנה אנטי וירוס, אנטיספיי וקיר כדי "לתקן" את המוצר הדפוק שקנו די בלית ברירה.

פורסם

אני לא מסכים איתך. זה נכון שאולי המצב נראה קצת אירוני לכאורה, אבל MS מוציאה עדכוני אבטחה כל הזמן ובחינם. מדובר בשירות מעבר למה שצריך לקבל כשקונים מערכת הפעלה. ווירוסים ותולעים לעולם יהיו בכל מערכת, ואין שום דבר MS יכולה לעשות בקשר לזה. היא פשוט מציעה את שירותיה לאבטחה נוספת.

אם תקנה בית מקבלן, אתה תגיד לו שהוא חוצפן כשהוא יבקש כסף על אזעקה לבית? אני לא חושב. זה בדיוק אותו דבר לפי דעתי.

פורסם
  • מחבר

אם קבלן ימכור לי בית שאני חייב לקנות, במחיר מופרז לחלוטין, ובמשך הזמן ישלח לי חלונות ודלתות כי פשוט הוא שכח לשים, ואחרי זה גם יגבה כסף על מנעולים, אז זו חוצפה לא קטנה.

פורסם

נכון, זה בדיוק כמו שתקנה סכר מבונה, אבל הוא יגבה ממך כסף עבור העץ לתיקונים שהוא בטעות הרס עם השיניים...

פורסם

עם שכחו לך חלקים והביאו אחר כך המיקרוסופט לא אשם בזה אלה האנשים המפגרים שאחריים על המשלוח...

פורסם

אף אחד לא מחייב אותך לקנות Windows, ישנם מאות אלפי אנשים בעולם שמשתמשים ב-Linux ונהנים מכל רגע - להזכירך, לינוקס (רוב גרסאותיה, לפחות) היא מערכת הפעלה שמופצת באופן חינמי.

פורסם
  • מחבר

בסדר, שמענו. כנס לחנות מחשבים ובקש מערכת עם לינוקס. אל תשכח שרוב המחשבים נמכרים לאנשים שאפילו ווינדוס לא יודעים להתקין.

פורסם

בסדר, שמענו. כנס לחנות מחשבים ובקש מערכת עם לינוקס. אל תשכח שרוב המחשבים נמכרים לאנשים שאפילו ווינדוס לא יודעים להתקין.

וגם זה אשמת MS? כל הכבוד לה. היא הצליחה להפוך לשם שאנשים שלא יודעים שמחשב עובד על חשמל מכירים. זה לא לרעתה, אלא לטובתה.

זה לא אשמת MS שכל מה שאנשים מכירים זה WINDOWS. זה אשמת LINUX. ותאמין לי, שאם LINUX תופץ בסדר גודל שWINDOWS מופצת כרגע, יהיו גם לה מספיק פרצות אבטחה, כי כל החולרות שמחפשים פרצות כאלה, ייכנסו בה. אז נכון, אולי ייקח פחות זמן לסדר אותן, אבל זה רק בגלל שזה קוד פתוח, ויש יותר אנשים שיכולים לסדר בעיה כזו או אחרת, מאשר חברה אחת שמסדרת את כל הבעיות (MS).

MS פשוט חיה בעולם המציאות, ועושה כסף מזה. אנשים לא מכירים את LINUX לא כי הם טיפשים, אלא כי ממש לא אכפת להם מה יש להם במחשב. לי ולך לועוד כל המשתמשים היותר מתקדמים זה אולי נראה מוזר, אבל ל95% ממשתמשי המחשבים בעולם, לא מזיז אפילו קצת מה יש להם בפנים. העיקר שהאתר של הספורט יעלה, הWORD יעבוד ואולי גם איזה סרט כחול פה ושם.

אז כל הכבוד לMS שעושים כסף. אין לי מילה רעה להגיד על התוכנית האחרונה שלהם.

פורסם
  • מחבר

טוב שיש מישהו שמגן על מיקרוסופט :silly:

ב FAVORITES שלי הם לא נמצאים.

פורסם

"לינוקס" (המפתחים\הפצות) לא מתיימרים להיות מערכת הפעלה ביתית, המשתמשים שלה הם אלה שרוצים לגדול לשוק הביתי. בגלל זה לא תראה אף צעד דרסטי לכיוון הזה.

אם אתה חושב שיש יותר "מחפשי חורי אבטחה" לוינדוס מאשר ללינוקס לדעתי אתה טועה, ולא רק שאתה טועה אלא שמי שמחפש למערכות יוניקס הוא בדרך כלל רציני יותר שלא מסתפק בלהזיק\לפרוץ למערכות ביתיות אלא לשרתים...

בכל מקרה זאת ממש לא הנקודה של התארד אז נרד מזה..

פורסם

אני לא אומר שMS צדיקים. ממש לא. התוכנות שלהם רחוקות מלהיות מושלמות, והצעדים העסקיים שלהם גררו הרבה אויבים (ע"ע NETSCAPE).

אבל אני רק אומר שבמקרה הזה, שהם מציעים את שירותיהם בתור ספקי אנטי ווירוס, אין בזה פסול. ההפך הוא הנכון.

אם הם היו משלבים אנטי ווירוס בחינם במערכת ההפעלה שלהם, אז כל העולם היה עושה בלגן בדיוק כמו שהם עשו עם הIE. היו אומרים שהם מנצלים את המונופול שלהם כדי להעלים את כל האנטי ווירוסים האחרים.

פורסם

את ה IE והמדיה פלייר שלהם אתה לא יכול להסיר, בגלל זה עשו בלאגן..

בדיוק כמו שלא אמרו כלום על הפיירוואל המובנה, גם לא היו אומרים כלום על האנטיוירוס במידה והיה ניתן לסגור\להסיר אותו...

בכל מקרה, בגלל ההתיחסות לאנטיוירוס בזמן האחרון, גם אני לא חושב שהם צריכים לספק אותה בחינם..

אבל אני לא אומר שזה בסדר או לא בסדר, אלא בגלל המצב שהיום אנטיוירוס ניהיה תוכנה שחייבים בכל בית ויש הרבה מתחרים בשוק, אף אחד לא היה דורש לקבל אותו בחינם ממקור מוכר.

(לדוגמא, שהפיצו גירסאות אנטיוירוס בחינם, כולם היו מופתעים וחשדו, אף אחד לא אמר על ההתחלה "איזה יופי!").

פורסם
  • מחבר

בתור חברה שעושה הרבה הרבה מליארדים מהמונופול שלה, ומחברה ה"מובילה" את המלחמה בספאם וחבריו, ובתור חברה שגוזרת קופון כמעט מכל מחשב שנמכר, ובתור חברה שהקופון שהיא גוזרת מופרז ללא שום פרופורציה ולאור העובדה שאנטי וירוס, FW ו AS צריכים להיות חלק מהתקנה של כל מחשב היום, הייתי מצפה שזה יכלל כחלק ממערכת ההפעלה.

אבל כמובן שהיות ומעט מאוד מהאנשים פה להערכתי משלמים עבור ה XP שלהם, האופיס שלהם וה AV שלהם אז כנראה שקצת קשה להבין על מה אני מתרעם.

פורסם

הם לא צריכים לשלב שום דבר לפי דעתי, צריכים לשים מערכת הפעלה נטו, אולי עם דפדפן מעפן שיספיק רק כדי להוריד דפדפן אחר. כשאתה קונה מערכת הפעלה, אתה צריך לקבל רק מערכת הפעלה ולא שום דבר אחר. לא נגן מדיה, לא דפדפן אינטרנט, לא פיירוול ולא אנטיווירוס. אחרת זה ניצול לרעה של ה"מונופול" כביכול שאתה אומר. למה כביכול? כי המונופול הזה נוצר כמציאות עסקית, ולא כהחלטה ממשלתית (כמו המונופול שהיה לבזק עד עכשיו). אם חברה אחרת מחר תפיץ מערכת הפעלה חדשה ויהיו לה את הכוחות העסקיים לנצח את MS, אז הם יהיו המונופול החדש.

פורסם

אני באמת לא מבין על מה אתה כועס... עד היום לא היו קיימים מוצרי האבטחה האלה ב-Windows (אולי למעט הפיירוול), וכולנו הסתדרנו בלעדיהם ועם מוצרים של חברות אחרות. באה מיקרוסופט, כחברה בעולם קפיטליסטי, הבינה שיש פה פוטנציאל למכור תוכנות, והחליטה להכס לשוק הזה גם. ההשוואות לבתים וסכרים שאתם קונים מבונים (אהבתי את זה) לא רלוונטיים לחלוטין, כמו שתמיד אני טוען שלא רלוונטי להשוות גניבת מוצר מחנות לצריבת דיסק.

אני לא פאנבוי של מיקרוסופט ואני לא רץ להגן עליהם בכל הזדמנות, אבל בסופו של דבר כולנו משתמשים בתוכנה שלהם מתוך בחירה שלנו בה, וכנראה שהבעיות לא כל כך גדולות כמו שעשו אותן. רוב ההתפרצויות של וירוסים ותולעים בשנים האחרונות היו ידועים מראש, וכל מי שעוקב קצת אחרי התקשורת או דואג לעדכן את מעה"פ שלו מדי פעם לא נפגע מהם. פה מיקרוסופט טעתה ורק אחרי הבלאסטר היא הבינה שלא כל הצרכנים שלה עושים את זה, ולכן הם הוסיפו את הסקיוריטי סנטר של SP2, שיעזור לאנשים להשאר מעודכנים גם אם אין להם מושג מה לעשות. אנחנו חיים בעידן שפיירוול ואנטיוירוס הם מוצר הכרחי (ומי שטוען שזה בגלל מיקרוסוט טועה), ומיקרוסופט רוצה להיות אחת מהשחקיות בשוק הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.