עבור לתוכן

מלחמה בין הרוסים לישראלים......

Featured Replies

• תגובות 83
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תאמין לי, שלפחות 50% מהמיליון רוסים האלו, הם כלל וכלל לא יהודים! הם "עלו" לארץ רק כי המצב הכלכלי פה יותר טוב (אם הם קוראים לזה מצב כלכלי טוב אז מעניין מה הולך שם  ???) מרוסיה! אני אומר לך רוב הילדים הרוסים בבית הספר שלי חוגגים את חג המולד ומאמינים בסנטה קלאוס!!! זה נשמע לכם הגיוני?!!??!

גם כן מדינת היהודים....

זה ממש לא נכון כידעו לכולנו או לפחות לרוב.... בארץ אתה חייב להיות יהודי בדם בישביל לקבל אחזרחות.....(או במיקרים מסויימים שאיך שהוא מוצאים מהמדינה כמו קרה כמה מיקרים שכמה חיילים רוסים ז"ל אז ההורים שלהם קיבלו אזרחות רק ביגלל זה....)

זה נכון מה שנאמר פה... שכל הרוסים מנסים לא להשתלב ל"ישראלים" כי הם מרגישים פשוט לא שייכים כי את רוב הזמן הם עברו עם רוסים ב 100% (אני מיתכוון לאלה שעלו מרוסיה בגיל 10 ומעלה.... וליפעמים גם קצת פחות)

למשל אלה שהם רוסים אבל נולדו בארץ או הגיעו בגיל ממש קטן לא אכפת להם ומנסים להיתקרב לקהילה שהכי קרובה להם גם עם זה רוסים וגם עם לא....

אני לא יודע מה איתכם ואיך אתם מיתנהגים לרוסים או לכל בן אדם אחר.... אבל אני מהכרות אישית בבית ספר שלי רואה את זה כימעט כל יום שיש הרבה מאוד אנשים שפשוט לא אוהבים רוסים ורק מידבר אחד שהם רוסים

אתה יכול ללכת ברחוב ובלי קשר כמו שקרה הרבה פעמים אומרים לך "רוסי מסריח" או כל מיני דברים אחרים

צריך פשוט להסביר דבר אחד לכולם שהם עוד נולדים שכל האנשים שווים וזה לא משנה עם הוא רוסי ..תימני ... טורקי או כל דבר אחר....

אני אישית רוסי ועברו עלי מספיק דברים כאלה אז אני מדבר מניסיון....

פורסם
  • מחבר

זה ממש לא נכון כידעו לכולנו או לפחות לרוב.... בארץ אתה חייב להיות יהודי בדם בישביל לקבל אחזרחות.....(או במיקרים מסויימים שאיך שהוא מוצאים מהמדינה כמו קרה כמה מיקרים שכמה חיילים רוסים ז"ל אז ההורים שלהם קיבלו אזרחות רק ביגלל זה....)

זה נכון מה שנאמר פה... שכל הרוסים מנסים לא להשתלב ל"ישראלים" כי הם מרגישים פשוט לא שייכים כי את רוב הזמן הם עברו עם רוסים ב 100% (אני מיתכוון לאלה שעלו מרוסיה בגיל 10 ומעלה.... וליפעמים גם קצת פחות)

למשל אלה שהם רוסים אבל נולדו בארץ או הגיעו בגיל ממש קטן לא אכפת להם ומנסים להיתקרב לקהילה שהכי קרובה להם גם עם זה רוסים וגם עם לא....

אני לא יודע מה איתכם ואיך אתם מיתנהגים לרוסים או לכל בן אדם אחר.... אבל אני מהכרות אישית בבית ספר שלי רואה את זה כימעט כל יום שיש הרבה מאוד אנשים שפשוט לא אוהבים רוסים ורק מידבר אחד שהם רוסים

אתה יכול ללכת ברחוב ובלי קשר כמו שקרה הרבה פעמים אומרים לך "רוסי מסריח" או כל מיני דברים אחרים

צריך פשוט להסביר דבר אחד לכולם שהם עוד נולדים שכל האנשים שווים וזה לא משנה עם הוא רוסי ..תימני ... טורקי או כל דבר אחר....

אני אישית רוסי ועברו עלי מספיק דברים כאלה אז אני מדבר מניסיון....

צודק במאה אחוז........ נראה כול רוסי שגר בארץ שמע לפחות פעם אחת בחיים שלו מילה: " רוסי מסריח "..... למה דפקה מסריחבסדר אולי רוסי אחד שוכח לסים דאודורנט אבל לא כולם!!!!!!

פורסם

אני נתקלתי בגזענות מקרוב כשגרתי ברמת-גן (רוסי מסריח, תחזור לרוסיה) בערך עד כיתה ו', אבל כשעברתי לאשקלון, שאמורה להיות עיר מזרחית עם ערסים וכו, לא היה לי אפילו מקרה אחד של גזענות ופשוט התייחסו אליי כמו לכולם ! אין לי מוןשג אם זה בגלל הגיל או שפשוט היחס שונה.. באמת שאני לא יודע. וגם אני חוגג עם המשפחה את כל החגים הרוסיים וגם את הישראליים פשוט בגלל שאנחנו אוהבים לחגוג אותם. ואני לא ממש אוהב להסתובב עם ישראלים כי הרבה יותר נוח לדבר עם מישהו בשתי שפות מאשר בשפה אחת.. וגם יותר קל להתחבר לרוסים מאשר לישראלים, כי ישראלים מתלבשים שונה, שומעים מזרחית ולא ממש כיף לדבר איתם (לא הרוב אבל יש מספיק)

פורסם

\/

|

אני מאמים שהרבה רוסים חושבים כמוך.

במקום להשתלב שחברה הישראלית הם מעדיפים להסתגר בחברה הרוסית.

יש גם הרבה רוסים שלא יודעים בכלל עברית, וזה חבל(במיוחד המבוגרים).

פורסם
  • מחבר

\/

|

בדרך המבוגרים שלא יודעים עיברית זה המבוגרים מעל הגיל 40 50 כי בגיל כזה כבר ממש קש ללמוד שפה אבל מי ששמגיע לארץ בגיל 20 לומד שפה ומשתלב...

רוב הרוסים לא משתלבים בגלל היחס המגעיל של הישראלים כלפיהם בהתחלה... מי ירצה להשתלב כול כך בחברה אחרי שהיא דחתה אותו...

פורסם

אני נתקלתי בגזענות מקרוב כשגרתי ברמת-גן (רוסי מסריח, תחזור לרוסיה) בערך עד כיתה ו', אבל כשעברתי לאשקלון, שאמורה להיות עיר מזרחית עם ערסים וכו, לא היה לי אפילו מקרה אחד של גזענות ופשוט התייחסו אליי כמו לכולם ! אין לי מוןשג אם זה בגלל הגיל או שפשוט היחס שונה.. באמת שאני לא יודע. וגם אני חוגג עם המשפחה את כל החגים הרוסיים וגם את הישראליים פשוט בגלל שאנחנו אוהבים לחגוג אותם. ואני לא ממש אוהב להסתובב עם ישראלים כי הרבה יותר נוח לדבר עם מישהו בשתי שפות מאשר בשפה אחת.. וגם יותר קל להתחבר לרוסים מאשר לישראלים, כי ישראלים מתלבשים שונה, שומעים מזרחית ולא ממש כיף לדבר איתם (לא הרוב אבל יש מספיק)

תירא זה גם קצת נכון.... המיקום גם משפיע אבל לא תמיד... תמיד יהיה איזה אחד שיגיד לך "רוסי מסריח" או כל דבר אחר גם בקהילה שאתה מכיר שלא עושים את זה....

אני למשל שהגעתי לארץ בגיל 7 אז גרתי בהרצליה 7 חודשים אני יגיד לך לא היה פעם אחד שקיללו אותי.....אבל שהגעתי לקרית שמונה הכל התחיל ....

ככה זה פה ...

יש לי שכנים ממש מפגרים ילד בן 9 או 10 אני לא ממש יודע... אתה עולה במדרגות של הבית פיתאום הוא מתחיל לקלל אותך במדרגות ..... השאלה הגדולה נישאלת למה?.... מה עשיתי לו שאני יקבל יחס כזה?....

\/

|

תירא הגדולים לרוב לא יודעים עברית והשפה הזאת קצת קשה להם יותר מידי....ולכן הם ניכנים ולא רוצים ממש לילמוד ויש להם בו נגיד ככה רק את הבסיס שצריך של היום היום...

הילדים יותר קל להם ללמוד...

כל אחד מתאים את עצמו לקהילה שבעניו הוא מתאים יותר... את זה אפשר ליראות גם בלי קשר לרוסי יש הרבה ישראלים שנימשכים לרוסים

וכמו שנאמר זה גם קשור הרבה מאוד ביחס...

פורסם

כמו כל דבר במדינת ישראל - זו רק שאלה של זמן.

פורסם

תיקון טעות נימשכים לרוסיות לא לרוסים :hat:

פורסם

Let's set some things straight...

למי שלא מכיר - שלום מאוד אני מישה, רוסי מקורי מרוסיה עצמה ולא החרטה ברטה מסביב ;D

הגעתי לארץ בגיל שנה ותשע חודשים, אפשר להגיד שגדלתי רק פה.

רוסית אני בקושי יודע לדבר, לכתוב ולקרוא אני כבר לא מאמין שאני אדע בחיים.

אפילו מבטא הכי קטן אין לי, תשאלו כול מי שמכיר אותי מהפורום הזה.

בכול מקרה, מאז שהייתי קטן סבלתי מ"התעללות" מילולית וגם פיזית משאר הילדים כלפיי. למה? סתם ככה.. רוסי. צריך עוד סיבה?

יחד איתי כול מי שעלה לארץ, סובל מהיחס המסריח הזה.. אז אתם עוד מתפלאים למה רוסים לא רוצים להסתובב עם החבר'ה הישראלית?

ברור שהם ירצו להסתובב אחד עם השני, איפה שנוח להם יותר להיות עצמם, איפה שהם ירגישו רצויים, איפה שלא יקללו אותם סתם ככה.

גם לי הייתה את התקופה הזאת, שממש לא סבלתי מרוקאים ושאר העדות המזרחיות, והסתובבתי רק עם חבר'ה רוסיים.

אבל אישית? הבנתי שזה טעות ענקית...

הבנתי עד כמה רוב בני הנוער האלה דפוקים מהיסוד.. עם חינוך דפוק וטראומות רציניות מהמעבר, הם פשוט נופלים לכול מיני מקומות לא רצויים ודופקים את עצמם.

מה גם, אפילו כלפי עצמם הם מתנהגים בשנאה ובזעם, אומנם לא על רקע עדתי, אבל על שטויות הרבה הרבה יותר מטומטמות.

אישית? זה פשוט מגעיל אותי לראות חבורות של רוסים בלבד, שמדברים רק רוסית ולא מוכנים להתערבב עם אף אחד אחר.. אבל עדיין מצד שני, אני יכול להבין אותם.. מה שהם סבלו וסובלים מהחבר'ה זה משהו שמאוד קשה לעבור אותו.

אין פה אשמים, "שני הצדדים" אשמים באותה מידה.. ה"ישראלים" בכך שהם לא מקבלים ודוחים את הרוסים סתם ככה, והרוסים על כך שהם לא עושים יותר מאמצים להשתלב בחברה.

פורסם

אוקיי.... קראתי כאן הרבה דעות לכאן ולכאן... תנו לי לעשות קצת סדר....

אני רוסי - עליתי בשנת 1990. קיימת הפרדה מאוד חזקה בין הרוסים בתחילת העליה (1990-1993) לבין הרוסים שעלו בשנים יותר מתקדמות (1994-2000) .... מה סיבות להלן (ואני מדבר מהשקפה ה"רוסית שלי" מהצד שלנו כביכול) :

1. המונחים "רוסי מסריח" וכו'... היו קיימים תמיד, רק בגלל המנטליות המפגרת שיש בישראל שהנה מגיעה כבשה שחורה חדשה שאפשר לרדת עליה... אני מאמין שכשהמרוקאים רק הגיעו לכאן הם סבלו מאותה בעיה (לכן היו כל המלחמות על קיפוח מצד האשכנזים כנגד עדות המזרח שהגיעו ארצה) - גזענות כלפי גלי עליה גדולים תמיד הייתה ואין כאן את מי להאשים רק את המנטליות הישראלית המפגרת (ושוב אני אומר, גם עדות המזרח סבלו מזה בזמנם) ...

2. ההבדל הפשוט הוא כזה, כשאני עליתי ב1990 (ומייצג בעצם את תחילת העליה) - לא היו רוסים רבים בישראל, הירידות והגזענות וההצקות היו- אבל בשביל להתאקלם כמה שיותר מהר התחברתי עם ישראלים ותפסתי מנהגים ישראליים, היום קשה לצברים לנחש שאני נולדתי בבריה"מ. וכך גם כל בני תחילת העליה (שימו לב אם יש לכם חברים שעלו בתחילת העליה -רוב החברים שלהם יהיו ישראלים והשפה השלטת שלהם היא עברית ולא רוסית)

- ואז לאט לאט כמות העולים מרוסיה עלתה, ואז מגיע רוסי לכתה- ומצד אחד יש לו 20 חבר'ה בכתה שמתלבשים מוזר, מדברים בשפה מוזרה, (מנקודת המבט שלו) ועוד צוחקים עליו, קוראים ל ובשמות וכו'.. ומצד שני - יש לו את ה5 חבר'ה הרוסים שמדברים כמוהו ומקבלים אותו בשפה שלו ... אז בואו ונפסיק עם הפוליטיקלי קורקט עכשיו- גם אתם כמו גדולים הייתם נכנסים לחבורה של אלה שמקבלים אותכם כמו שאתם במקום לנסות להדחף לאלה שדוחים אותכם . וכך נוצרו חבורות רוסיות, שבמצב המתקדם שלהם הפכו לקומונת רוסיות, כי למה להתאמץ וללמוד שפה מוזרה ומנהגים מוזרים בתנאים שדוחים אותך? כשהרבה יותר פשוט להשאר איך שאתה בלי שירדו עליך ויצחקו עליך.

(זאת ההבדלה השרירותית בין תחילת העליה לשאר העליה- שימו לב שאנשים מתחילת העליה סולדים מהקומונות הרוסיות, ורוב החברים שלהם ישראלים דווקא), אני אישית לא אוהב את הרעיון הזה של הקומונות הרוסיות, את העובדה שיש רחבוות שלמים עם חנויות עם שלטי חוצות ברוסית- וואלה מאמין שאם אני גר בישראל אז צריך להיות ישראלי- אבל מצד שני - אני גם יכול להבין למה צצו הקומונות האלה, ובין לא להסכים לבין לרוץ ולצעוק "הרוסים אשמים".... וואלה המרחק רב מאוד. כשאני באתי והחברה דחתה אותי, אני דחפתי את עצמי לתוך החברה חזרה כי לא הייתה לי אפשרות אחרת. בהמשך העליה לרוסים כן צצה אפשרות אחרת ופתאום הם לא צריכים להלחם בשביל להכנס לחברה.

סתם שתחשבו (אני מניח ש90 אחוז מהתגובות פה נרשמו ע"י ילדים בני 16...) - לכל דבר יש סיבה, וכל דבר איך שאתם רואים- אפשר לראות גם מנקודה אחרת....

ולטיפש שאמר שרוסים באים לכאן בגלל הכלכלה ... - לפני שאתה זורק שטויות אני מציע שתדע בכלל מה מצב הכלכלה ברוסיה כיום (מוסקווה היא העיר שאחוז המכירות של מרצדס בה הוא הכי גבוה בעולם...) . העידן שאנשים חיכו בתור ללחם תם מזמן מזמן... ותאמין לי שהכלכלה שם במצב הרבה הרבה יותר טוב מהמצב כאן ... (כן, אחלה בדיחהנ לבוא לישראל בגלל הכלכלה הנפלאה שיש לנו כאן YEAH WHATEEVER) .

בקשר לציונות : רוסים לא ציונים??? מתי פעם אחרונה פגשתם רוסי שמאלני??? הרוב המוחלט של הרוסים הם ימניים בעד כל פיסת אדמה של ארץ ישראל ולא לוותר על כלום. ומה האחוזים בצבא? מה האחוז מהרוסים שיילכו ליחידות קרביות?? (ואני הייתי בהרבה מקומות בצבא, ובחיים שלי לא ראיתי שק"מיסט רוסי...) הקיצר בלבולי מוח של צרי אופקים.

אני אדבר בעד עצמי.

אמנם אני רוב החברים שלי ישראלים צברים, לחשוב אני חושב בעברית, רוסית כבר לא כל כך זורמת לי בשפה, ואני בהחלט לא מעודד את התופעה של הקומונות - אבל אני מאוד מאוד מאוד מבין מאיפה זה בא!

אני עליתי לכאן כי אני יהודי. המשפחה שלי עלתה לכאן ועזבה מצב כלכלי לא רע בכלל מאחור והתחילה כאן מחדש (אב מהנדס אלקטרוניקה שמצא את עצמו כאן מנקה רצפה בתחנת כוח בהתחלה ואמא רופאה כירורגית שמצאה את עצמה בהתחלה צריכה להוכיח לכל העולם שהיא לא אחות מושתנת, וואלה היום שני ההורים שלי השיגו מה שצברים רבים לא מצליחים להשיג בכל חייהם ולמה המשפחה שלי וויתרה על המותרות והעדיפה לבוא לכאן ולהתחיל הכל מחדש ?, למה? כי אנחנו יהודים (וכן , לראות בגיל 6 שלבולבול שלך חסרה חתיכה לעומת בולבולים של ילדים אחרים זה משהו די מוזר לילד, ולטיפש שאמר שבאים לכאן רק בגלל הרדיפה... אז תן לי לחדש לך משהו- ישראל קמה מלכתחילה בגלל רדיפת היהודים בעולם...) .

ושמעתי הרבה פעמים "רוסי מסריח, קיבלת אוטו חינם, קיבלת דירה חינם , תחזור לרוסיה , בלה בלה בלה " פעם הייתי מתרתח מזה ומתחיל לריב, עד שפשוט נמאס לי - אנשים צרי אופקים ישארו צרי אופקים. כשבן אדם אומר לי שהרוסים קיבלו מכוניות חינם אני שואל אותו "איפה, אני אלך גם לקחת" . כשטיפשים אמרו לי "השתלטתם לנו על המדינה , הבאתם את הזנות, את המאפיה" ... פעם הייתי מתווכח על כמה מוחות הבאנו לכלכלה הישראלית , היום אני פשוט אומר כבדרך אגב- שאת הזונות הרוסיות הישראלים מממנים, והפשע הרוסי... בואו רק נגיד שאני לא ראיתי כתבות בעיתון על רימונים נזרקים באמצע עיר מידי רוסים... דווקא הצד השני היה מעורב... ולגביי "השתלטתם לנו על המדינה" - WHATEVER אם ככה אתם מרגישים אתם על הזין שלי- אני יודע שאני יהודי, ויש לי זכות להיות כאן- וכולכם יכולים לקפוץ לי .

יום טוב.

פורסם

תיקון טעות נימשכים לרוסיות לא לרוסים :hat:

רק זונות רוסיות נמשכות לערסים ! רק זונות ופרחות רוסיות שלא שוות אפילו יריקה מצידי וכל רוסי יסכים איתי ! במקום לשמור על נקיון הגזע הסלבי הן מתבוללות עם הזבל של החברה, ערסים.

פורסם

יש לי רק דבר אחד להגיד עכשיו.....

זאת הארץ והאנשים שלנו.... תלמדו לכבד ולאהוב אותם כמו שהם.... אין מה לעשות ככה זה עכשיו

זה יכול להישתנות אבל לא עכשיו רק בעוד איזה 100 שנה

פורסם

Solaris,

כל מה שנשאר לך עכשיו לעשות זה לשכתב את חוקי נירנברג לצרכיך

"החוק להגנת הדם הגרמני והכבוד הגרמני". בסעיף זה הוגדר מיהו יהודי כל מי שאחד משלושת דורות אבותיו או יותר היו יהודים. גרמנים שבמשפחתם היו יהודים נקראו בני?תערובת, ובשלב זה נקבע מעמדם לפי מספר היהודים במשפחתם. בהמשך דינם היה כדין היהודים.

החוק אסר על נישואים בין יהודים לבין גרמנים, ואף ביטל נישואים קיימים; נאסר קיום יחסי מין עם יהודים; נאסר על היהודים להעסיק עוזרות בית ופועלים גרמנים, כדי למנוע את עליונות היהודים על הגרמנים וקיום יחסים עם המועסקים (שעלולים להביא לילודה); נאסר על היהודים להניף את דגל גרמניה או לעשות שימוש בצבעיו, כדי שלא לטמאו. הדגש הושם על הסטריאוטיפ הלא אנושי של היהודי אך עדיין לא פגעו בו פיזית.

http://he.wikipedia.org/wiki/:חוקי נירנברג

פורסם

אני נתקלתי בגזענות מקרוב

::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים