עבור לתוכן

כתבה מעניינת

Featured Replies

פורסם

אני חושב שמה שכתוב שם, נוגע גם לחברה שלנו (שניזונה ברובה מהחברה האמרקאית). ואני מסכיפ ב99% עם כל מה שהוא אומר.

אני בעצמי לא יכלתי לנסח את זה טוב יותר.

הנה: http://www.easternecho.com/cgi-bin/story.cgi?3376

מעניין אותי לראות מה אחרים חושבים

פורסם

רק תעשה טובה ותתרגם לנו את זה....... :nutty:

פורסם

נראה מעניין......... אבל אני לא מבין מילה.. תתרגם בבקשה ;D

פורסם

תרגום:

*הערה-אם אתם מבינים אנגלית ורוצים "להנות" מהמאמר,עדיף שתקראו את המקור.התרגום הוא לא מילה במילה וישנם פסקאות ומשפטים שאני מדלג עליהם.

ישנם גם משפטים שאני משנה קצת את המילים(למרות שהמסר הוא אותו דבר). 

הדברים בסוגריים הם הערות שלי.

בגדול המאמר מציג את תופעת ה"עדר" ושלמעשה היא קיימת בתוך כל אחד מאתנו,לא משנה עד כמה אתה חושב שאתה מיוחד.

החל ממשוררים גוטיים הזועפים אל מול חריגות דמיוניות וכלה בניהיליסטים מצועצעים(אגב מה זה ניהיליזם?),כולם למעשה הולכים בעקבות עדר.

המאמר מחלק את האנשים ל 2 קבוצות עיקריות:

אלו שהולכים בעקבות העדר כדי שתהיה לאנשים אחרים סיבה לאהוב אותם.לדוגמא Abercrombie & Fitchers(זה כנראה שם של איזו תוכנית),TRLers(זה משודר בMTV),השתיינים בהילולות אשר שונאים את עצמם(באנגלית זה נשמע יותר טוב:self-hating binge drinkers,האמת לא ממש הבנתי על מי הוא מדבר,נדמה שהוא מתכוון פשוט לשתיינים שיושבים בבארים) ובכלל אנשים שהשלב הזה היה אמור לעבור להם מזמן.

הקבוצה השנייה מורכבת מאנשים שלא רוצים ללכת עם הזרם המרכזי כי הם יחודיים, אז הם הולכים עם...חכו רגע...זרם מרכזי אחר.

לדוגמא כל מעריצי האנימה,תומכי האוורד סטרן, שהולכים אחריו רק כי הוא הצליח להטמע בתרבות האינטרנט,ועזבו אותכם מכך שהאיש על סף התמוטתות פסיכותית,וכמובן אותם ה"מורדים" שמתים על בלינק 182 וחושבים שהם גילו אותם.

אפילו יותר עלוב מהקבלה האוטומטית של כל טרנד פרת-מזומנים(נסו אתם לתרגם יותר טוב),זה השלילה של הטרנד רק מפני שהוא פופולרי.אותם אנשים שלא קונים דיסקים בגלל הנחיתות הקולית שלהם(על מה הוא מדבר?),או אותם האנשים שלא אוכלים באף מסעדה שיש לה יותר מסניף אחד.אלה הם האנשים שיוצאים בציטוטים כמו "רוברט דנירו כל כך מוערך יתר על מידה שזה פשוט מגעיל!אתה צריך לראות את הסרטים של רוי ויויצקי משנות ה40,אבל אל תעיז לקחת את הגרסא המדובבת,אתה צריך לשמוע את זה בלטבית המקורית כדי להנות מזה.

בשבילם הופעה של שיר מסוים בMTV הופכת אותו למזוהם.

מה שאני רוצה לדעת זה למה אנשים מרגישים מחויבים להסתיר ולשנות את אהבותיהם ושנאותיהם?זה כמו מצעד בלתי נגמר של טווסים עם זנבות פתוחים שמטופפים מסביב ומשוכנעים שבגלל שהם שומעים רדיו הד,הם יותר טובים.

מסתבר שכל מה שהעולם צריך זה קצת יותר אפתיה.לא אכפת לי שאדם מסוים אוהב את בלינק 182.אני לא אוהב אותם,לדעתי הם נדושים.אבל אני אוהב מוזיקה של להקות אחרות הם נדושות כמו WEEZER,WHITE STRIPES והשיר החדש של קלי.

כמו כן אני מודע לעובדה שלהקות נדושות וחסרות כישרון,לא היו בכל מקום לולא הצפה של מערכת השיווק הבין תקשורותית ש(that is absolutely Biblical in proportion.אני יכול לתרגם את המשפט,אבל מה הוא אמור להביע?)

תתייצב מול העובדה שלא אתה גילית את בלינק 182 ולא אני גיליתי את WEEZER.הואכלנו בהם.

אני מניח שכל הנקודה שלי,היא שפשוט תהיו מודעים שהמטרה של התקשורת ההמונית(mass media),זה להציב אותנו בשורה,כמו חזירים(בואו נאמר בקר מטעמי כשרות :))  לטבח.

תאהבו מה שתאהבו ותאזרו את האומץ לא ליטות מזה(המשפט המקורי Like what you like, and have the courage to not fall cleanly in step.איך לתרגם את זה?)

אל תשנאו דברים רק כי אחרים אוהבים אותם ואל תאהבו דברים רק כי אחרים אוהבים אותם,זה רק גורם לכם להראות נואשים ופתטיים.

תמיד תפקפקו במניעים שלכם ותהיו מוכנים לשנות את דעותיכם,כי אני יכול לערוב לכך שתמיד יש איזשהו נושא שבו אתם טועים.

______________________סוף התרגום שלי______________________________________

אוקיי כפי שניתן לראות,התחלתי לכתוב את התרגום במטרה של להעביר את הרעיון הכללי בכמה משפטים.זה קצת התפקשש ומהאמצע ניתן לראות שתרגמתי כמעט את כל המאמר.

ועל זה אני אגיד- בלה.אני מאוד מקווה שאתם מעריכים את המאמצים שלי,למרות שזו נראית עבודה די קלה(המאמר די קל),יצא שבזבזתי כמעט שעתיים על זה, ואם תשימו לב לשעה של פרסום ההודעה,אז עכשיו 4:40 בבוקר.אני עייף,קצת שתוי ואין לי מושג למה אני לא רוצה לישון אלא גולש באינטרנט.

בכל אופן כבר יצא לי החשק להגיב על כל התרד' >:(,אולי מישהו יעשה את זה במקומי :).

פורסם

נראה לי שמישהו גנב איזה "נאום" שלי בפורום אמריקאי... :pissed:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים