עבור לתוכן

נקיון עצמאות 2005, או המחשב השולחני הראשון שלי

Featured Replies

פורסם

מצאתי בעקבות נקיון פה, את המחשב הרציני השולחני הראשון שקנינו. (אומנם היה לנו כמה מחשבים לפני כן, זה המחשב השולחני הראשון הרציני שרכשנו).

התמונה הראשונה זה לוח אם שלו, XT, 8086, שימו לב ל 640K על הלוח עצמו, מישהו מזהה את המעבד או CHIPSET ? :)

אחרי זה, יש תוספת כמו הספק הישן וענקי, ההארד דיסק הענקי של פעם, ושלל כרטיסי SERIAL PORT, JOYSTICK ומה עוד.

ולבסוף גולת הכותרת, כרטיס מסך HERCULES שחור לבן ששימש אותי שנים רבות..

אחרי זה יש את הקונסולת משחקים הראשונה שלי (הרבה לפני ה XT), הידועה בשם SPECTRUM ZX80 SINCLER, פשוט תענוג של פעם.. המשחקים נתענו ממערכת רשמקול ישנה על קסטות של מוזיקה...

עכשיו השאלה היא, האם למישהו פה יש כרטיס מסך ISA שיעבוד עם חיבור SVGA, כדי שאני יוכל להפעיל את המחשב ? :)

[attachment deleted by admin]

פורסם

חיפשתי אצלי מסך כרטיס מתאים, אבל לא מצאתי - היה לי אחד - המקורי שקניתי עם ה XT שלי, אבל כנראה זרקתי אותו מזמן. נסה להשיג כרטיס ISA 16 BIT, לא בטוח שיעבוד (אחרי הכל ה SLOT הוא של 8 ביט), אבל הכרטיסים ההם היו נפוצים יותר.

אגב, כדי להפעיל את ה XT שלך אתה צריך כונן Floppy - או 360K או 720K, כוננים בנפח 1.2MB או 1.44MB (שקיים עד היום) פשוט לא יעבדו כי אין עבורם תמיכה ב BIOS. בנוסף, כדי לחבר את הדיסק הקשיח ל XT אתה צריך בקר יעודי בשבילו - אני לא חושב שאז היה תקן לדיסקים קשיחים ולכן כל דיסק קשיח הגיע אז עם בקר משלו.

עוד משהו - תיזהר עם חיבורי המתח - אם תתבלבל בין ה P8 ל P9 אתה עלול לשרוף את הלוח.

מצורפת תמונה של ה XT שלי - לדעתי הוא נראה יותר מאורגן (אולי דגם מאוחר יותר). בדקתי אותו לפני שנים, והוא היה עובד, אין לי מושג האם הוא עדיין תקין כיום.

אגב, גם לו יש 640KB זיכרון. ניסיתי לפני שנים להוסיף לו עוד זיכרון ל 1MB (משבבים שמצאתי על לוח XT אחר), אבל אחרי כיוון ה DIP-ים על הלוח עדיין נשארו 640KB (או שטעיתי בכיוון ה DIP-ים או שהזיכרון שהוספתי היה קטן יותר ממה שחשבתי).

[attachment deleted by admin]

פורסם

פינת נסטולגיה אהה? חח יש לי מעבד 16MHZ מולחם פלטה מעץ של AMD עוד 50 שנה זה יהיה שווה 100000000 דולר. :smile1:

פורסם

המחשב הזה שמעתי יכול להריץ דום 3 :lol: :lol:

פורסם

WTF?

הגוקים שיש על הלוח אם

הם "מולבשים" על תושבת נכון?

כדי לאפשר תיקון מהיר?

והמתגים- הם בשביל OC?

פורסם

המחשב הזה שמעתי יכול להריץ דום 3 :lol: :lol:

דום 1 אולי...

הגוקים שיש על הלוח אם

הם "מולבשים" על תושבת נכון?

כדי לאפשר תיקון מהיר?

והמתגים- הם בשביל OC?

אצלי רוב הג'וקים מולחמים ישירות ללוח, ורק לזיכרון ול BIOS יש תושבות (וזה יצא טוב כי פעם היו צריכים להחליף BIOS ללוח הזה).

המתגים הם כדי להגיד ללוח מה מחובר אליו - בעיקר כמה זיכרון ובאיזו תצוגה.

לא חושב שיש אפשרות לעשות OC בלוחות כאלו ישנים...

פינת נסטולגיה אהה? חח יש לי מעבד 16MHZ מולחם פלטה מעץ של AMD עוד 50 שנה זה יהיה שווה 100000000 דולר. :smile1:

16MHz זה 286 או AT.

מה שיכול להיות שווה כסף זה זיכרון ה SRAM שקיים על הלוחות האלו - לא SDRAM אלא SRAM שלא דורש ריענון ואמור להיות מהיר יותר.

פורסם

לי יש 486 עם זיכרון מוזר שעדיין לא גיליתי מה הוא :-\

פורסם
  • מחבר

טוב, לא נראה לי שאני יצליח להפעיל אותו גם ככה :)

בכל מקרה, דום 1 צריך נראה לי איזה 386 לפחות כדי לזוז...

אני לא זוכר מה המתגים עושים, בטח שלא OC.. במחשבי XT ועד מחשבי 486 האמת, היה כפתור TURBO שמאפשר לעבוד במהירות מלאה או חצי.. ב XT שלי זה היה בין 4 ל 8 HZ (לא MHZ)....

ההלבשה היא בעיקרון של המעבד (הגוק הכי גדול בהחלק הכי שמאלי-עליון של הלוח), ושל ה BIOS.. זה נועד כדי שהדברים האלו היו מודולרים...

פורסם

אני לא זוכר מה המתגים עושים, בטח שלא OC.. במחשבי XT ועד מחשבי 486 האמת, היה כפתור TURBO שמאפשר לעבוד במהירות מלאה או חצי.. ב XT שלי זה היה בין 4 ל 8 HZ (לא MHZ)....

ה DIP-ים אומרים למחשב בדיוק מה מחובר אליו (לא מצאתי את החוברת של הלוח שלי) - ה BIOS אז לא היה מפותח מספיק כדי לזהות מה מחובר אליו ולכן היה צריך להגדיר לו ידנית. מזל שהפיצ'ר היחיד שיש ללוחות האלו הוא יציאת מקלדת, שאותה לא צריך להגדיר...

זה בטוח היה ב MHz. אני לא בטוח אבל שה XT הגיע בכלל ל 8MHz (במצב טורבו כמובן)...

ההלבשה היא בעיקרון של המעבד (הגוק הכי גדול בהחלק הכי שמאלי-עליון של הלוח), ושל ה BIOS.. זה נועד כדי שהדברים האלו היו מודולרים...

זה לא הלוגו של AMD על המעבד שלך?

פורסם
  • מחבר

הממ.. מוזר באמת !! רשום עליו 8088 שזה של INTEL... זרקתי את זה במחסן ככה שאני לא יכול לבדוק עכשיו..

היו XT שעובדים ב 8.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים