עבור לתוכן

התאמה של כרטיס קול לרסיבר חדש (למוסיקה וסרטים בעיקר)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אז אני מבין שאני חייב לוותר על הרסיבר הזה.

למה רציתי אותו כ"כ? כי הוא 5.1 ואני לא צריך יותר מזה... וכי הוא פיוניר, כי הוא 120W RMS וכי הוא תחת התקציב שלי (עד 2000 ש"ח)

יש לי 4 רמקולים טובים שאני אשתמש בהם, אולי אקנה סנטר וסאב. תהיה לי אחלה מערכת.

אני מעדיף רסיבר עם חיבורים אנלוגיים, או רסיבר עם חיבור איכותי ואני אקנה גם כרטיס קול איכותי (בעזרתכם בבקשה) בתקציב של עד 400 ש"ח... רק תעזרו לי בבקשה אני מסתבך פה :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

מה נראה לך? ::)

הבנתי מדבריך שאין לו כניסות אנלוגיות ומשאלת מדוע אני נעול עליו הבנתי שהוא לא כזה מומלץ לחיבור למחשב...

כמו כן הבנתי שהכרטיס קול שלי לא מספיק איכותי לחיבור לרסיבר שכזה ושעדיף לרכוש חדש.

פורסם

איך הבנת את זה מדבריי ? אתה אמרת שאין לו, ואני אמרתי לך שאם אין לו - אז לא תוכל לחבר אותו למחשב למטרת משחקים בסראונד..

אבל בדיוק שתי הודעות אחרי זה כתוב לך (כולל קישור לעמוד הספציפי של הרסיבר הזה באתר פיוניר) שהוא כן תומך בכניסת 5.1 אנלוגית...

פורסם

למה לחבר לאנאלוגי ?? חבר מהיציאה הדיגיטלית של ה כ. קול לכניסה הדיגיטלית של הרסיבר כך עשיתי לאחי עם AC97 של לוח GB-7VT600 שמחובר לאונקיו 501

פורסם

למה לחבר לאנאלוגי ?? חבר מהיציאה הדיגיטלית של ה כ. קול לכניסה הדיגיטלית של הרסיבר כך עשיתי לאחי עם AC97 של לוח GB-7VT600 שמחובר לאונקיו 501

היציאה הדיגיטלית(אופטית במקרה זה) לא מוציאה 5.1CH .

פורסם

היא כן, אבל זה תלוי איך.

היא לא יכולה להוציא את הסאונד 5.1 האנלוגי שמקודד ע"י הכרטיס בזמן אמת (משחקים [EAX וכו'], אפקטים מיותרים למוזיקה..), אבל היא כן יכולה להוציא AC3 Passthough לסאונד שכבר מקודד מראש ב-DD (או ע"י תוכנה שיודעת לעשות encoding ל-AC3 ולהוציא אותו ב-S/PDIF, כדוגמת ac3filter, אבל כאן במילא לא מדובר במשחקים אלא רק בסרטים), כדוגמת סרטי DivX/XviD או קבצי VOB (דיוידי) עם סאונד AC3, ולשלוח אותו לפרוססור חיצוני (רסיבר, לצורך העניין).

בקיצור, קצת סדר:

לסרטים (רב-ערוצי) ומוזיקה (סטריאו) => היציאה הדגיטלית עושה הכל.

למשחקים => חובה לחבר את היציאות האנלוגיות של כ. הקול לכניסות האנלוגיות של הרסיבר.

הערה ל"משחקים": כמו שכבר כתבתי פה בת'רד, עכשיו מתחילים לצאת כרטיסי קול שעובדים ב-Dolby Digital Live. אלה כרטיסים שמקודדים בזמן אמת (בחומרה) את הסראונד במשחקים, ושולחים אותו כסאונד DD דרך היציאה הדגיטלית, לפרוססור חיצוני.

בכל אופן, זה לא מתרחש בשום כרטיס קול שקיים בארץ נכון לזמן כתיבת שורות אלו (זה היה בסאונדסטורם הישן, אבל זה דיי נדיר ואנחנו הרי במילא מדברים פה על כרטיס קול PCI נפרד).

קישורים:

1. http://www.dolby.com/consumer/technology/dolby_live.html

2. הכרטיס היחיד בינתיים שיצא ועובד עם זה: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=849986

פורסם
  • מחבר

תודה.

Enc0der, לא שמתי לב למילה "צודק" מעל לקישור שנתת... וראיתי שהוא בא כתגובה על מה שנאמר על כך שאני יכול לחבר הכל בצורה אנלוגית... אז הסקתי מכך שאתה מוכיח ע"י הקישור שאין כניסות אנלוגיות ברסיבר זה. מה גם שהסתכלתי בדף הזה ולא מצאתי רמז לכניסות אנלוגיות... (זה זה: RCA Audio/Video Inputs 3 A / 3 AV ??? מה זה אומר ??? )

אז אני לא צריך לקנות כלום בינתיים חוץ מהרסיבר...? (בשביל לחבר אנלוגי (שיהיה סראונד גם במשחקים (NFS ;D))

אם האיכות לא תהיה טובה דרך הכרטיס O/B אני אקנה כרטיס קול...

תודה שוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים