עבור לתוכן

סופם הצפוי של סוקט 754 ו 939

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין איך amd מרויחה כסף משינוי סוקט היא לא מיצרת לוחות אם או ציפסטים כמו אינטל.

היה עדיף ל-amd להשאר עם אותו סוקט ובכך לאפשר ללקוחות שלה לשדרג במחיר זול יותר ,אני מניח שפשוט אין לה ברירה.

האמת היא שגם אם amd לא היתה מחליפה את ה- 939   רצוי להחליף לוח אם מידי פעם בכל מקרה ,צפסטים משתפרים באופן משמעותי גם ללא החלפת סוקט כל הזמן.

• תגובות 34
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין איך amd מרויחה כסף משינוי סוקט היא לא מיצרת לוחות אם או ציפסטים כמו אינטל.

1) סטנדרטיזציה של תהליכי הייצור של המעבדים. מייצרים במספר מועט של קונפיגורציות. חוסך הרבה כסף.

2) הפער בין יכולות החומרה לבין צרכי המשתמש המצוי רק גדל. היום פנטיום 3 מספיק למה שרוב האנשים עושים. סוקט ומעבדים חדשים = טכנולוגיה ישנה החוצה, חדשה פנימה, הרבה פחות "מיחזור והעברת ידיים" של מחשבים ומעבדים ישנים.

3) AMD חייבת להרוויח כסף מהלוחות והציפסטים. אומנם אינם מייצרים אותם, אבל אני מאמין שמוכרים ידע ותמיכה.

פורסם

1) סטנדרטיזציה של תהליכי הייצור של המעבדים. מייצרים במספר מועט של קונפיגורציות. חוסך הרבה כסף.

מסכים איתך שכדאי לשמור על סטנדרטיזציה בשביל להגדיל רווחים, אבל לדעתי החלפת שקע לעיתים תקופות זה ההפך מסטנדטיזציה.

2) הפער בין יכולות החומרה לבין צרכי המשתמש המצוי רק גדל. היום פנטיום 3 מספיק למה שרוב האנשים עושים. סוקט ומעבדים חדשים = טכנולוגיה ישנה החוצה, חדשה פנימה, הרבה פחות "מיחזור והעברת ידיים" של מחשבים ומעבדים ישנים.

אם אני מבין נכון אתה אומר ששינוי שקע בעצם דופק את שוק המשומשים של המעבדים? לא חושב שזה כזה משמעותי בגדול שהרי רוב מי שקונה מחשב, קונה חדש. ורק "מבינים" מתעסקים אם דברים כאלה, ואנשים "מבינים" גם קונים הרבה מוצרי מחשב מעבר לצרכן הממוצא גם ככה.

3) AMD חייבת להרוויח כסף מהלוחות והציפסטים. אומנם אינם מייצרים אותם, אבל אני מאמין שמוכרים ידע ותמיכה.

יכול להיות שamd מקבלת אזשהו אחוזים ממכירת לוחות אם ואולי בגלל זה היא הפסיקה לטרוח לעשות ציפסטים בעצמה.

אבל האמת ממה שנראה לי לפי זה שבשנים האחרונות amd תמיד השתדלה שלא להחליף שקעים בין עם סוקט A שבאמת היה ימבה זמן , וגם לאור העובדה של האפשרות לשדרג למעבד כפולי ליבה על לוחות שכבר קיימים ונמכרו ועשו את הרווח שלהם.

בקיצור נראה שזה כמעט מדיניות של amd שלא להחליף שקעים הרבה (במיוחד יחסית לאינטל שעל כל חידוש שלה כמעט זקוקים להחלפת לוח אם).

אני באמת חושב שמעבר לזכרון ddr 2 פשוט לא מאפשר להשתמש באותו קונפיגרציה של לוח. ויכול להיות שבשביל לא לבלבל צרכנים amd שינתה השקע למרות שבסופו של דבר יש כמעט אותו מספר פינים למעבד(939 לעומת m שזה 940).

פורסם
  • מחבר

האמת היא ש AMD כבר שנים לא מצליחה לעבור את סף הרווח. הם חייבים לשנות דברים וזה מה שהם עושים.

פורסם

בקיצור נראה שזה כמעט מדיניות של amd שלא להחליף שקעים הרבה (במיוחד יחסית לאינטל שעל כל חידוש שלה כמעט זקוקים להחלפת לוח אם).

:-\

אולי תסביר... אני רואה מספר דומה של תושבות מכל אחת מהן מאז ימי ה-P3... גם ל-AMD היו לא מעט שקעים... מי שקנה סוקט 754 אני לא מאמין שזכה לשדרג את המחשב שלו... ועכשיו אני גם מאמין שמי שקנה 939, למעט הראשונים ביותר שאולי ירצו לשדרג לוניס, או אם הפרוטה מצויה בכיסם ל-X2, לא יזכו לשדרג את המעבד לבד.

שדרוג של רכיב ספציפי הוא לא דבר אהוב על יצרני חומרה...

פורסם

אני מקווה שאם AMD הולכים בדרך של אינטל , לפחות שהחלפת הסוקט תביא שיפור בביצועים

אינטל החליפה את סוקט 478 פין בסוקט 775 פין , ללא שום שיפור בביצועים וזה מעצבן !

כנ"ל לגבי החלפת הסוקט בכרטיסי מסך

כנ"ל בזכרונות DDR2

פורסם
  • מחבר

מהירויות ה DDR2 עולות והתזמונים יורדים. אני מאמין ש AMD עושה בשכל.

פורסם

מהירויות ה DDR2 עולות והתזמונים יורדים. אני מאמין ש AMD עושה בשכל.

מסכים , ומקווה ש-AMD תמשיך במסורת ותביא חידושים שיביאו שיפורים

ולא סתם החלפת סוקטים

פורסם

אני אישית מצפה מ AMD לשפר וזה גם הדבר הכי הגיוני הם לא כמו אינטל שרוב השוק כבר בידים שלהם בלי בעיה ...

פורסם

אני מקווה שאם AMD הולכים בדרך של אינטל , לפחות שהחלפת הסוקט תביא שיפור בביצועים

אינטל החליפה את סוקט 478 פין בסוקט 775 פין , ללא שום שיפור בביצועים וזה מעצבן !

כנ"ל לגבי החלפת הסוקט בכרטיסי מסך

כנ"ל בזכרונות DDR2

שמעתי שהמעבר מ 478 ל 775 הוא כדי להתמודד יותר טוב עם פיזור החום של המעבד ולא בגלל שום דבר אחר (למרות שאני לא שולל את העניין הכספי כאן) - כנראה בדיקות הראו שכאשר הפינים נמצאים על הלוח ולא על המעבד החום של המעבד מתפזר בצורה טובה יותר, ולפי איך שזה נראה כרגע, אינטל צריכה "לקרר" את המעבדים שלה ככל שניתן.

בקשר ל PCI-E וה DDR2 - מה שיש עכשיו בשוק זה כנראה רק ההתחלה של כרטיסי המסך והזיכרונות לשקעים האלו והעתיד עוד לפניהם, בעוד שהמוצרים שיש ל AGP ו DDR הם סוף הדור וכנראה כבר הגיעו לקצה יכולת הפיתוח שלהם. בנוסף ה AGP ו ה DDR קיימים כבר שנים בשוק, ואם נסתכל על השינויים שנעשו לרכיבי חומרה אחרים בפרק הזמן בו הם קיימים (מעבדים, כרטיסי מסך - ברמת הליבות והזיכרון, CD-ROMs) ניתן לראות עד כמה התקנים האלו באמת וותיקים.

פורסם

בכל אופן, סביר להניח שמעבר לתושבת חדשה לא יגרום לביטול תוקף לערכות השבבים הקיימות (אם אם כן AMD יעשו את הטעות של לזרוק את הHyperTransport), אז כך שלפחות יצרני לוחות האם חוסכים משהו במעבר לתושבות החדשות ויש לקוות שהחסכון הזה יעבוד לצרכן.

פורסם

תיהיה החלפה של ערכת שבבים גם בלי הצורך באחת, למרות שיהיה צורך.

פורסם

תיהיה החלפה של ערכת שבבים גם בלי הצורך באחת, למרות שיהיה צורך.

ולמה שיהיה צורך, בהתחשב בכך שערכות השבבים הנוכחיות לK8 מתאימות לכל שלושת התושבות הקיימות (754, 939, 940)?

פורסם

ואיזה הבדלים עיקריים יש בין המעבדים הללו? פה אנחנו מדברים על באסים מהירים יותר, זכרונות DDR2 ודברים נוספים.

איזה מטרה בדיוק הייתה בNF3-250? כן NF3 150 הייתה ערכת שבבים איומה, אבל ה250 באה בשביל להרוויח עוד כסף, כולם רוצים להרוויח כסף וכולם יוציאו מוצרים חדשים.

פורסם
  • מחבר

ולמה שיהיה צורך, בהתחשב בכך שערכות השבבים הנוכחיות לK8 מתאימות לכל שלושת התושבות הקיימות (754, 939, 940)?

MONEY MAKES THE WORLD GO AROUND

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים