עבור לתוכן

טיפים לבגרויות?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני תלמיד כיתה י' והשנה, כמו שאתם יודעים כנראה, תלמידי כיתות י' עושים בגרויות בהיסטוריה ולשון.

רציתי לבקש מכם טיפים, עצות וכדומה בקשר לבגרויות. הינה חלק מהדברים שאני עשיתי במהלך השנה :

1. אגרתי סיכומים שהכנתי בעצמי כל פעם על כל חומר. המורה שלנו לימד אותנו בדרך מאוד טובה לדעתי - פשוט חילק דפים עם שאלות על החומר שהוא יודע שיהיה וככה אנחנו עונים בבית והוא בודק בכיתה ומסכם גם כן הוא. בסך הכול יש לי בערך 40-50 שאלות ולכל שאלה סיכום שמה שבטוח, הוא טוב! קיבלתי בזכותם במבחנים 100 ללא מאמץ בקושי.

2. אני אתחיל להתכונן מעכשיו לבגרות בהיסטוריה [המתכונת ב17 חודש הבא] כל פעם אני אלמד קצת...

3. בלשון אני לוקח מורה פרטי שבודק איתי את כל החומר מתחילת השנה עד סופה ורואה מה אני לא מבין וכל השאר.. בינתיים הציון שלי בלשו הוא 95-100 והמורה אומר שאני ממש בסדר.

4. אני עובד על המיקוד בלשון. [לקנות גם בהיסטוריה?]

שלא תבינו אותי לא נכון, אני ממש לא חורש! אין לי האמת זמן ואם אני עושה שיעורים או לומד אז זה רק בלילה ממש מאוחר וקצת כי כבר מאוחר :s07: .

אם אפשר אז אשמח לקבל טיפים - האם אני עושה הכול נכון ומגביר את הסיכויים לקבל ציון מעל 95 בבגרויות ואיך אוכל להגדיל אותם עוד יותר.

בנוסף, רציתי לשאול אתכם, כאנשים שכבר עברו את החלק של ההגברה, מה כדאי לי להגביר? כל המקצועות קלים לי מלבד ספרות אבל זה כי אני פשוט לא רוצה ללמוד את זה... אני אוהב את כל מה שקשור במדע, פיסיקה ביולוגיה וכימיה ובאמת מצטיין בהם ובמיוחד בביולוגיה. אך, מצד שני, יש לי את הקטע שאני אוהב לאתגר את הראש שלי לדברים של הבנה והגיון עצמי. לדוגמה, לנתח איזו דמות, פסל ציור וכל אלה וגם סיפורים תנ"כיים. נגיד בציור להתבונן ולחשוב למה כל דבר ולמה ככה וכל הלאה.. יש לי אפשרות לבחור רק במקצוע מוגבר אחד משום שאת השני אני כבר לומד באוניברסיטה. אני ממש לא רוצה יותר מידי לחץ כי קשה לי למצוא זמן ומשום כך בחרתי במגמה עיונית [ לא עיוני מדעי], בגלל המקצועות המיותרים במגמות האחרות[בכל אופן, אני יכול לבחור שתי מקצועות להגברה אחד חובה ואחד לא]. הזמן הוא דבר חשוב ובגלל זה אני אצטרך לבחור רק מקצוע מוגבר אחד - שני מקצועות זה פשוט יותר מידי שעות! גם שהמקצוע לא ידרוש ממני יותר מידי זמן מחוץ לבית הספר, כלומר, הרבה ללמוד ושעורי בית.

*ד"א, נעשה שימוש במשתמש הזה על ידי שני אנשים אז אם יש פיצול בין דברים שנאמרו פעם רק שתבינו למה זה.

פורסם

קודם כל אל תדאג במה שתתקשה -> תעתיק זה קל בבגרויות.

ובלי שום קשר תתגבר את המקצועות שאתה טוב בהם כדי שתעלה את הממוצע שלך הכי גבוה שאפשר . עדיף מקוצועות ראלים

תבין שאף אחד לא מתעניין מה למדת בבי"ס . העיקר שהשיכלול ביחד עם הפסיכומטרי יהיה גבוה מאוד

פורסם

שלום,

כמו שאתם יודעים כנראה, תלמידי כיתות י' עושים בגרויות בהיסטוריה ולשון.

אולי הידיעה שלי משובשת, שנה שעברה בכיתה י' עשיתי בגרות בהיסטוריה, מדעי המחשב א', מיתוג, אינטרנט, ומתמטיקה :silly:

בהיסטוריה תשמור סיכומים בכיסים וכשאתה לא מצליח להזכר במשהו תבקש ללכת לשירותים ותקרא אותם שם.

ותלמד... תקרא סיכומים הרבה, תתרגל הרבה בלשון, תשאלו אחד את השני שאלות בהיסטוריה אני זוכר שלמדנו ככה

בהצלחה

פורסם

כשאני למדתי לבגרות בהיסטוריה, הייתי כותבת כל תת-נושא בנקודות.

ככה שלקראת הבגרות כל החומר לבגרות היה כתוב בנקודות, וידעתי אותו בעל פה.

הכוונה היא למשפטים קצרים בלי מילים מיותרות כמו:

-האמנסיפציה בתחום ההשכלה (למשל):

-יהודים מתקבלים לאונ'.

-מקבלים משרות בתחומי הרוח, המדעים, והסביבה.

-רמת החיים --> עולה.

וכו'....צריך שיהיה סדר כרונולוגי!(קודם לומדים, אח"כ מקבלים עבודה, אח"כ חיים ברמה...)

מספיק לקרא כזה סיכום (בערך 3/4 עמוד) פעמים, לכתוב אותו פעמיים שלוש,

ואתה זוכר! הייתי יכולה ללמוד שלוש נושאים בפחות משעה...

חברות שלי למדו סיכומים בע"פ במשך שעות, שיננו, ולי היה מספיק לעבור על הנקודות והייתי נזכרת בהכל.

יותר פשוט לזכור משהו במבנה נקודתי מאשר סיכומים ארוכי שורות.

כשאתה כותב את הנקודות במהלך המבחן, אתה כותב לפי היגיון, הסדר הכרונולוגי שקודם הזכרתי,

ואתה מוסיף מילות קישור ובלה בלה בשביל להעשיר את הטקסט...

יוצא לוקסוס...מניסיון..

בהצלחה...

פורסם

אל תלחץ. אתה תמיד יכול לעשות את המבחן במועד חורף, או בקיץ של השנה הבאה - זה לא קריטי.

פורסם

כמו שLibby אמרה בהיסטןריה אתה צריך לזכור רק את הסיפור אחרי זה אתה יכול להשים סתם זיוני שכל כדי שהבוחן יחשוב שאתה יודע.

עוד משהו תנסה לקבל מגן טוב כי אתה נשאר איתו עד סוף יב אם אתה רוצה לעשות עוד פעם את הבגרות

פורסם

אני לפני הבגרות שלי הבהיטוריה יום יומיים לפני קראתי את ספר המיקוד וזהו.

מספיק ביותר.

וככה גם בכל המקצועות שצריך לקרוא הרבה, מקצועות כמו מתמתיקה פיזיקה, צריך להתכונן יותר זמן.

פורסם

מקבל מאה במבחנים אך עדיין מתבלבל בין זכר ונקבה?(למשל שני\שתי).. ???

פורסם
  • מחבר

מקבל מאה במבחנים אך עדיין מתבלבל בין זכר ונקבה?(למשל שני\שתי).. ???

אני חושב שכל אחד בשעה 4 בבוקר עם עולם מסתובב היה עושה טעות שכזו... ד"א, אם תסתכל טוב טוב תראה שטעיתי רק פעם אחת אבל לא בגלל שחשבתי שמקצוע זה נקבה אלא בגלל שפשוט ברח לי ואפשר לראות זאת על פי שאר הפעמים שרשמתי שני ולא שתי מקצועות.

כשאני למדתי לבגרות בהיסטוריה, הייתי כותבת כל תת-נושא בנקודות.

ככה שלקראת הבגרות כל החומר לבגרות היה כתוב בנקודות, וידעתי אותו בעל פה.

הכוונה היא למשפטים קצרים בלי מילים מיותרות כמו:

-האמנסיפציה בתחום ההשכלה (למשל):

-יהודים מתקבלים לאונ'.

-מקבלים משרות בתחומי הרוח, המדעים, והסביבה.

-רמת החיים --> עולה.

וכו'....צריך שיהיה סדר כרונולוגי!(קודם לומדים, אח"כ מקבלים עבודה, אח"כ חיים ברמה...)

מספיק לקרא כזה סיכום (בערך 3/4 עמוד) פעמים, לכתוב אותו פעמיים שלוש,

ואתה זוכר! הייתי יכולה ללמוד שלוש נושאים בפחות משעה...

חברות שלי למדו סיכומים בע"פ במשך שעות, שיננו, ולי היה מספיק לעבור על הנקודות והייתי נזכרת בהכל.

יותר פשוט לזכור משהו במבנה נקודתי מאשר סיכומים ארוכי שורות.

כשאתה כותב את הנקודות במהלך המבחן, אתה כותב לפי היגיון, הסדר הכרונולוגי שקודם הזכרתי,

ואתה מוסיף מילות קישור ובלה בלה בשביל להעשיר את הטקסט...

יוצא לוקסוס...מניסיון..

בהצלחה...

תודה, זה מה שאני עושה כבר מתחילת השנה [אחי לימד אותי]. לכל סיכום יש דף צמוד שעליו יש ראשי פרקים שכאלה שכוללים את כל החומר שרשום בסיכום אבל פשוט בנקודות ממש קצרות שיזכירו לי מה היה רשום בסיכום ואותם אני פשוט קראתי פעם יום לפני המבחן וזהו [במקום לקרא את הסיכום עצמו]. בנוסף לכך, בכל סיכום סימנתי במרקרים כל מיני דברים חשובים [האמת, פשוט קראתי את הסיכום וסתם סימנתי דברים עיקריים] ובזכות זה אני זוכר פשוט איך נראה דף הסיכום במדוייק ויודע אם יש משהו שאולי בלבלתי או דילגתי עליו.

תודה לכולכם על העצות, אשמח לקבל עוד כמה.

ד"א, מותר לצאת במבחן בגרות? אני לא חושב שיתנו לצאת כי כל אחד יכול לשים כמה סיכומים ליד האסלה ופשוט לצאת דקה ולקרא אותם...

עריכה :

MINIMIZER - כן, אני לא נלחץ כי גם אני יודע שאם אני למדתי את החומר, אין שום סיבה שאני לא אצליח בזה וגם אם לא, תמיד יש את מועד החורף. וד"א, המגן זה הציון שמגישים אותי אל הבגרות איתו או שזה המתכונת?

BLACK EAGLE - מה? נשמע לא הגיוני ! כמה קיבלת בסוף? זה ממש קשה להעמיס את כל החומר ליומיים לפני ועוד בבגרות...

פורסם

ד"א, מותר לצאת במבחן בגרות? אני לא חושב שיתנו לצאת כי כל אחד יכול לשים כמה סיכומים ליד האסלה ופשוט לצאת דקה ולקרא אותם...

מותר לצאת במבחן בגרות. אחד משני הבוחנים שבכיתה יוצא איתך והולך איתך. כמובן שאם אתה נכנס לשירותים, הוא לא ייכנס ביחד איתך, אבל... רק שתדע.

בכל מקרה, יש בוחנים שנותנים להעתיק חופשי, אבל אם תיפול על אחת זקנה שלא מוותרת, אומרים שיכולים לפסול לך את הבגרויות ולמנוע ממך לגשת לבגרות ב-4 שנים הקרובות. לא שמעתי על אף אחד שתפסו אותו ועשו לו את זה, אבל... אני לא הייתי מסתכן.

וד"א, המגן זה הציון שמגישים אותי אל הבגרות איתו או שזה המתכונת?

ציון מבחן המתכונת + שאר המבחנים שעשית השנה במקצוע + שיקול דעתה של המורה = ציון מגן. וזה הציון שמגישים אותך עליו לבגרות.

פורסם

מותר לצאת במבחן בגרות. אחד משני הבוחנים שבכיתה יוצא איתך והולך איתך. כמובן שאם אתה נכנס לשירותים, הוא לא ייכנס ביחד איתך, אבל... רק שתדע.

אני שמעתי על אחת שתפסו אותה

היא נכנסה לשירותים והבוחנת שהלכה איתה התחילה לשמוע רשרושי דפים

היא ישר פרצה לה לתא ותפסה אותה

פורסם

מה עשו לה?

פורסם
  • מחבר

אפשר לחרבן באותו הזמן ואז כל פעם שרוצים להעביר דף נותנים "פוק" קטן ומהריח הבן אדם בורח ואז אפשר לעבוד בחופשיות :-)

או שפשוט מורידים את המים ובזמן הזה מעבירים את הדף... צריך פשוט ליצור "רעש לבן" :-)

ישנה גם אפשרות לרשום על נייר טואלט ואז ככה לא ישמעו ויהיה ממש קל להעלים ראיות! מנגבים ומורידים את המים!

פורסם

או ללמוד.

פורסם
  • מחבר

גם זו אפשרות.. נראה לי שאני אבחר בה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים