עבור לתוכן

מקבל את המחשב שלי ביום ראשון עם מערכת 5.1 וכרטיס תומך...מה אני צריך לדעת??

Featured Replies

פורסם

אף פעם לא התנסיתי עם מערכות 5.1 למחשב...ככה שאני לא ממש בטוח אם אני יצטרך להגדיר כל מיני דברים או לא...

מערכת הרמקולים שלי היא Logitech x-530 וכרטיס הקול 7.1 מובנה על הלוח DFI LanParty Ultra-D.

1. איך אוכל לקבל מהמערכת שלי את הסאונד האופטימלי במוסיקה/משחקים/סרטים?? הדבר היחיד שאני יודע זה שבשביל להינות מסאונד היקפי בסרטים עליי להתקין AC3FILTER... :'(

2. האם שווה לקנות כרטיס קול נפרד איכותי עבור מערכת רמקולים שכזאת?? ובהנחה שהצליל שיתקבל יהיה איכותי יותר במקרה כזה, האם יש לכרטיס קול הנוסף יתרונות נוספים??

3. האם כשאנגן הופעת DVD שמקודדת בDTS...אשמע DTS א-מ-י-ת-י או איזה הדמייה?? (או שבעצם יכול להיות שזה מתקשר לשאלה 2 על הכרטיס קול... :nixweiss:).

תודה רבה, אשמח להסבר מקיף וממצה,

יוני

פורסם
  • מחבר

אין פה אף אחד שיכול לתת הסבר טוב?... :'(

פורסם
  • מחבר

מזה למה אף אחד לא עונה??...אני שונא להקפיץ הודעות אבל ההודעה כבר מלפני שבוע...

פורסם

קודם כל.. מותר להקפיץ 2 פעמים,וגם זה רק אם זה דחוף.

בקיצור,

לא תצטרך להגדיר כלום. מערכת ה 5.1 היא כמו כל מערכת רמקולים .

1 . אין עוד דרך לפי מה שידוע לי

2 . אם אתה רוצה שכל מוסיקה תשמע טוב יותר ועשירה בצלילים,כדאי לקנות כרטיס מתקדם. כיום כרטיס קול טוב עולה 500-600 ש"ח.

3 . לא אוכל לענות על שאלה זו.

בהצלחה :)

פורסם

קודם כל.. מותר להקפיץ 2 פעמים,וגם זה רק אם זה דחוף.

ואיפה ראית את השטות הזאת?

אם אחרי שבוע לא ענו לת'רד שלך, אני מוכן לסבול הקפצה אחת.

סתם הקפצות יינעלו, אל תמציא חוקים מחדש.

פורסם
  • מחבר

הקפצה או לא, עוד לא קיבלתי תשובה... ???

פורסם

אף פעם לא התנסיתי עם מערכות 5.1 למחשב...ככה שאני לא ממש בטוח אם אני יצטרך להגדיר כל מיני דברים או לא...

מערכת הרמקולים שלי היא Logitech x-530 וכרטיס הקול 7.1 מובנה על הלוח DFI LanParty Ultra-D.

1. איך אוכל לקבל מהמערכת שלי את הסאונד האופטימלי במוסיקה/משחקים/סרטים?? הדבר היחיד שאני יודע זה שבשביל להינות מסאונד היקפי בסרטים עליי להתקין AC3FILTER... :'(

2. האם שווה לקנות כרטיס קול נפרד איכותי עבור מערכת רמקולים שכזאת?? ובהנחה שהצליל שיתקבל יהיה איכותי יותר במקרה כזה, האם יש לכרטיס קול הנוסף יתרונות נוספים??

3. האם כשאנגן הופעת DVD שמקודדת בDTS...אשמע DTS א-מ-י-ת-י או איזה הדמייה?? (או שבעצם יכול להיות שזה מתקשר לשאלה 2 על הכרטיס קול... :nixweiss:).

תודה רבה, אשמח להסבר מקיף וממצה,

יוני

קודם כל יש לך את המערכת שצינת , אז איך היא נשמעת לך ?

אם היא נשמעת לך טוב , אז אין בעייה !

אין דבר כזה "סאונד אופטימלי "  , הכל בחיים זה "יחסי למה ?" או איך זה נשמע לך , או מה שהתקציב מאפשר לך ,

או איזה גודל של חדר יש לך

עקרונית כמו שכבר נאמר , סרטיס ומשחקים בנויים בעיקר על אפקטים

באפקטים שוב , אין דבר כזה "אופטימלי" , אם יש משהו חשוב ב"אפקטים" , זה צליל בס , חזק ומרשים

במוזיקה הכל (או הקול) הרבה יותר מורכב

ושוב "אופטימלי" זה איך שזה נשמע לך , או שהתקציב מאפשר לך .

DTS , אתה תשמע DTS , אם הכרטיס קול תומך בפורמט הזה

פורסם

DTS? AC3? הכרטיס שלך בקושי מפענח PCM...

אין שום סיכוי בעולם שהכרטיס קול בלוח שלך ידע לפענח AC3 \ DTS .. במקרה הכי טוב תוכל לעשות SPDIF PASSTHROUGH ולקוות שהרסיבר שלך יוכל לפענח את האות. פילטר = זבל . מה הטעם בהמרת פורמט 3 פעמים הלוך ושוב? האיכות של הכרטיס קול הזה נוראית גם ככה...

איך אנשים עושים את זה.. קונים רמקולים במאות שקלים וחושבים שאם הלוח יקר אז הכרטיס קול המשולב בו שווה את ההשקעה.. אולי ב NF2 זה היה עוד משהו, אבל כרטיס AC97 פחות טוב מהכרטיסי קול הישנים של קריאטיב מ 98'.

אני מציע לך לקנות כרטיס קול נורמלי, לך על איזה LIVE 7.1 , AUDIGY OEM - משהו מעל 200 שקל שיהיה מחברה מוכרת (למשחקים כמעט ואין ברירה לבחור בקריאטיב) אם אתה רוצה לשמוע באיכות טובה ולנצל את הרמקולים שיש לך - ESI, Yamaha SC טובים הרבה יותר מכל קריאטיב שתמצא.

גם M-AUDIO בסדרת האודיופיל לא רעים, אבל אלו שלמעלה טובים יותר מבחינת איכות סאונד במציאות (ולא במידע טכני ומידע "על הנייר")

פורסם
  • מחבר

הAUDIGY יידע לפענח DTS? אם לא, איזה כרטיס (תקציבי כמה שיותר אם אפשר) יוכל??

פורסם

DTS? AC3? הכרטיס שלך בקושי מפענח PCM...

אין שום סיכוי בעולם שהכרטיס קול בלוח שלך ידע לפענח AC3 \ DTS .. במקרה הכי טוב תוכל לעשות SPDIF PASSTHROUGH ולקוות שהרסיבר שלך יוכל לפענח את האות. פילטר = זבל . מה הטעם בהמרת פורמט 3 פעמים הלוך ושוב? האיכות של הכרטיס קול הזה נוראית גם ככה...

חבובים על מה אתם מדברים? ממתי כרטיס קול מפענח AC3 / DTS?

מה שמפענח אותם זה או המחשב (תוכנה כמו AC3filter) ואם מחברים את המחשב לרסיבר בצורה דיגיטלית אז התוכנה רק מעבירה את הנתונים איך שהם לרסיבר והוא מפענח אותם. במקרה שלו אין לו בכלל שום רסיבר, הוא מחבר את הרמקולים בצורה אנאלוגית למחשב!

בקיצור אתה תוכל לשמוע 5.1 אמיתי בעזרת הכרטיס קול שעל הלוח אם הוא תומך ב5.1, מה שכן, AC97 זה ממש כרטיס קול גרוע, גם סאונד מאוד גרוע וגם מאוד מאמץ את המעבד (מוריד את הFPS במשחקים).

נ.ב אתה תצטרך להגדיר את הדרייבר של הכרטיס קול לעבוד במצב 5.1, אפשר להגדיר את זה גם דרך לוח הבקרה -> Sound and Audio devices -> כרטיסייה "Audio" ואז "Advanced" ולבחור שם 5.1.

פורסם
  • מחבר

ואם אני לא רוצה לחבר רסיבר אני לא אוכל לשמוע DTS/AC3?

פורסם

אם יש לך מערכת רמקולים אנאלוגית שיש לה 5.1 רמקולים אז אתה עדיין יכול לשמוע DTS/AC3.

אם זה DVD אז אתה יכול לנגן AC3/DTS בעזרת כל תוכנה לניגון DVD (לדוגמא PowerDVD)

אם זה קובץ וידאו שמקודד בAC3 אז AC3filter גם פה יעשה את העבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים