עבור לתוכן

בחירת כרטיס זיכרון למצלמה דיגיטלית..

Featured Replies

פורסם

אז ככה, קניתי היום סופסוף את המצלמה החדשה שלי.. קוניקה מינולטה Z5 ;D

עכשיו, ההורים שלי רוצים לדעת איזה כרטיס זיכרון להוסיף לה?

יש לי שלוש שאלות:

1. האם כרטיס של 512 מ"ב מספיק או שרצוי לקחת ג'יגה? (כרגע אני נוטה יותר לכיוון הג'יגה..)

2. איזה סוג של כרטיס SD לקחת? אני מתלבט בין ה-SD II Ultra ל-SD הרגיל.. ההבדל במחיר לא כזה גדול, השאלה אם יהיה הבדל בביצועים בין שני הסוגים?

3. משנה איזה כרטיס של איזה חברה לוקחים או שאפשר לסמוך על כל חברה? (לדוגמה כרטיס זיכרון של PQI..)

פורסם

אם ההפרש במחיר קטן, אז תקנה כבר את הזכרון המהיר (לא יהיה הפרש גדול במהירות , במצלמות האלה זה בעיקר בעל השפעה ב- SLR).

מומלץ לבחור בחברה בעלת שם למשל: Sandisk, Lexar, Transcend ועוד

בנוגע ל- PQI אני לא יודע

אם יספיק לך 512, יכול להיות שאפילו יספיק לך 256 אם אתה חדש בעסק כמה תמונות אתה חושב שיצא לך לצלם?

אם אתם מטיילים הרבה בעולם אז 1GIGA תהיה בחירה טובה.

בהצלחה

פורסם

5MP + 256MB = לא הולך ביחד מניסיון.

קח מינימום 512, אם אפשרי אפילו 1GB.

אתה יכול לקחת בעיקרון מכל חברה (sandisk מעט איטי אולי..הרגיל אני מתכוון).

פורסם

יש לך את ה-UltraII גם ב-500 שקל.

בכ"מ, כרטיסי זיכרון 1GB : קישור

פורסם
  • מחבר

לצלם חובב, משנה אם הכרטיס של סנדיסק הוא SD רגיל או SD אולטרה?? כי סהך יש דיי הפרש במחיר..

פורסם

אממ... הייתי משקיע במהיר כי גם למצלמה עצמה יש יכולות צילום רציף טובות וחבל שהן לא ינוצלו כראוי עם כרטיס איטי.

כאמור גם המצלמה עצמה 5MP כך שגודל קובץ ממוצע יהיה 2.5 מגה.

עדיף להשקיע את ההפרש לדעתי.

פורסם
  • מחבר

אממ... הייתי משקיע במהיר כי גם למצלמה עצמה יש יכולות צילום רציף טובות וחבל שהן לא ינוצלו כראוי עם כרטיס איטי.

כאמור גם המצלמה עצמה 5MP כך שגודל קובץ ממוצע יהיה 2.5 מגה.

עדיף להשקיע את ההפרש לדעתי.

חחח.. המצלמה אולי 5 מגה פיקסל, אבל מטעמי מקום וחיסכון אני מצלם תמונות בגודל של 4 מגה פיקסל... בהחלט מספיק לטעמי.. (והאופציה ל-5 נשמרת לפוסטרים מיוחדים שאני מוציא)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות :yelclap:...

בכל מקרה, כרגע חזרתי אחרי שקניתי את הזיכרון ה-Sandisk SD Card 1 ג'יגה!!

והסיפור היפה זה המחיר.. הקיצר קניתי מ-KSP ורק נגיד בלי הרבה דיבורים שזה עלה פחות מ-400 שח...

פורסם

בתור אחד שיש לו את אותה המצלמה (Z5) ויש לי זיכרון 256 X33 אני יכול לומר בבירור שאסור לקנות כרטיסי זיכרון איטיים כי מה שקורה זה שהמצלמה מצלמת חצי שניה אחרי שלוחצים וככה מפספסים את כל התמונות...אני לא נכנס לקטעים מדעיים אני פשוט מספר מה אני חוויתי.

פורסם
  • מחבר

בתור אחד שיש לו את אותה המצלמה (Z5) ויש לי זיכרון 256 X33 אני יכול לומר בבירור שאסור לקנות כרטיסי זיכרון איטיים כי מה שקורה זה שהמצלמה מצלמת חצי שניה אחרי שלוחצים וככה מפספסים את כל התמונות...אני לא נכנס לקטעים מדעיים אני פשוט מספר מה אני חוויתי.

ממה שאני הצלחתי לראות זה תוצאה של האוטו פוקוס כשהוא פועל... לא של הכרטיס זיכרון

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

תודה על התגובות :yelclap:...

בכל מקרה, כרגע חזרתי אחרי שקניתי את הזיכרון ה-Sandisk SD Card 1 ג'יגה!!

והסיפור היפה זה המחיר.. הקיצר קניתי מ-KSP ורק נגיד בלי הרבה דיבורים שזה עלה פחות מ-400 שח...

??? איך ??? המחיר המוצהר הוא הרבה מעל 400 !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים