עבור לתוכן

לשדרג או לקנות מחשב חדש?

Featured Replies

פורסם

אני אומר תקנה 9600XT ו512 ראם.כולה 900 שקל מ KSP,ויש לך אחלה מחשב לשנה הקרובה.

יש לי שאלה אליך:אתה גיימר רציני שמפעיל פילטרים והגדרות גבוהות?

פורסם

למה לא פשוט לקחת ASUS P4GD1 במקום להסתבך עם לוח 915GL (צ'יפסט שאין לו תמיכה ב-PCI-E x16)?

(ובלי קשר - יש 6600 בAGP)

כי ה ASROCK משמעותית יותר זול. הביצועים יהיו פחות טובים אבל יותר ממספקים. אבל כן, אתה צודק, אם יש לו כסף לאסוס אז בטח שעדיף.

לא ראיתי בארץ 6600 ב AGP.

כרגע יש לי שתי אפשרויות - או שאני אקנה R9550 ב - 400 שח, ואולי עוד 256 ראם, או שאני אוציא יותר כסף ויהיה לי מחשב יותר חזק...

אם אני אראה שהאופצייה השנייה משתלמת (כלומר לא יותר מידי כסף, ושהביצועים שאני אקבל בתמורה לכסף יהיו טובים), אני אלך עליה. אם לא, אז רק כרטיס R9550

האופצייה השנייה כמו שאני רואה אותה כרגע:

Geforce 6600 GT - 1200 nis

ddr 512 - 250 nis

Hec 300 w - 150 nis

Total - 1600 nis

ולהשאר עם הלוח הקיים, מה שאומר לעבוד עם הזיכרון במהירות 266 אם אני לא טועה, ועם כרטיס מאד חזק עם agp x 4..

נשמע משתלם? אם אני חוסך את הכסף הזה כנראה שהוא ילך למחשב חדש בעתיד, אז חשוב לי לדעת אם זה באמת שווה את ההשקעה.

9550 בטח לא אם אינך מתכוון לעשות לו OC כשיש 9600XT ב 660. ו 256 ממש לא כדאי לקנות.

כמו ש EVMAN אמר לך. אם פילטרים ורזולוציה יותר טובה מעניינים אותך אז לך על 6600GT. אם אתה מסתפק ברזולוציות סבירות ופילטרים פחות חשובים אז ה 9600XT יספיק. צריך לזכור שגם את ה 6600GT יהיה לך קשה להריץ עם כל הפילטרים במקסימום. אומנם הוא יותר חזק משמעותית מה 9600XT אך עדיין כרטיס MID RANGE.

עריכה: כן, במשחקים השיפור יהיה מאוד משמעותי מגיפה4 ואיכות התמונה תהיה הרבה יותר טובה.

פורסם
  • מחבר

אז נראה לי שהאופציות המתאימות לי כרגע הן

Radeon 9550 128 bit - 400 nis בפנדה או נעה

או

radeon 9600 XT ב - KSP

בקשר לזיכרון - יש לי כרגע 256 ראם במהירות 266 הרץ של קינגסטון.

חבר שלי נתן לי עוד 128 ראם במהירות 333 אם אני לא טועה, וזה לא עזר בביצועים (לפחות לא ששמתי לב, וניקוד זהה ב 3d mark).

עכשיו יש שתי שאלות - האם הלוח שלי יתמוך ב 256 וגם ב 512 ראם בו זמנית, והאם הביצועים לא יפגעו בגלל שהזכרון בגודל שונה ושל חברה שונה?

אולי עדיף לי למצוא 256 של קינגסטון, לא משנה באיזו מהירות?

פורסם

לא ראיתי בארץ 6600 ב AGP.

?

אם תמצא חנות וירטואלית שלא הכניסה את הכרטיס למלאי לפני הרבה חודשים, ספר לנו

פורסם

עוד זכרון יעזור לך מאוד במשחקים. תמיד מגיע השלב בו הדיסק מתחיל לעבוד והמשחק מקרטע. 512 זה ממש מינימום היום למשחקים כבדים.  אני הייתי קונה עוד 512 אם אפשר אבל חובה לבדוק תאימות על הלוח. עד היום שמתי את ה ADATA512 על 3 לוחות שעובדים ב 266 ולא הייתה בעיה. מצד שני גם קינגסטון יכול לעשות לך בעיה. כמובן שהכי טוב ששני המודולים יהיו זהים לחלוטין, אבל אני ממש לא בטוח שתוכל היום להשיג בדיוק את אותו הסטיק שיש לך.

איזה לוח יש לך? כי ב KSP לא יתנו לך לבדוק תאימות ואם זה לא תואם לא יחזירו לך את הכסף. כנראה שעדיף שתקנה את הזכרון במקום אחר שגם יתנו לך לבדוק אותו על הלוח אלא אם כן אתה מהמר כמוני.

פחות מ 9600XT לא הייתי קונה.

עריכה: אבל אם יש לך חבר עם ADATA512 אז פתרת את הבעיה. תלווה סטיק ותבדוק.

פורסם
  • מחבר

או קיי, אז בקשר לזיכרון אני אבדוק אם 512 ראם של A-DATA יפעל על המחשב.

בקשר לכרטיס מסך, יש שתי אופציות:

ה 9600 XT, שעולה 660 שח בקיי אס פי

וה - 6600GT שעולה 1060 שח בקיי אס פי

על שניהם האחריות שנה אם אני לא טועה, מה שגורם לי לרצות להשקיע כמה שפחות בכרטיס, ועוד לטובת ה 9600 זה שבשביל ה - GT אני אצטרך ספק חדש בעוד שספק 300 ג'נרי יספיק בשביל ה - XT, נכון? אם כן, זה מוסיף עוד איזה 150 שח שיעלה לי ספק לא ג'נרי מינימלי.

מצד שני אני חושב שהיחס מחיר-יעילות נוטה בהרבה לטובת ה GT. אם מישהו מכיר אתר עם השוואה בין שני הכרטיסים אני אשמח ללינק.. וגם אם לא, תגידו לי מה דעתכם בנושא. לא לשכוח שיש לי AGP 4 - מה שאמרו לי שלא יפריע הרבה לביצועים, אבל שיקול שיש להתחשב בו.

פורסם

אז נראה לי שהאופציות המתאימות לי כרגע הן

Radeon 9550 128 bit - 400 nis בפנדה או נעה

או

radeon 9600 XT ב - KSP

בקשר לזיכרון - יש לי כרגע 256 ראם במהירות 266 הרץ של קינגסטון.

חבר שלי נתן לי עוד 128 ראם במהירות 333 אם אני לא טועה, וזה לא עזר בביצועים (לפחות לא ששמתי לב, וניקוד זהה ב 3d mark).

עוד 256 ADATA DDR333 - עולה 130, תוסיף לך ב Radeon 9550 128 bit - 400 nis, עלות כוללת 530!!!!

כפי שאתה רואה, דעתי היא שתחסוך עוד כסף ותחכה עד השיחרור, אז תוכל להריץ משחקים ברמה בינונית+ לתקופה הקרובה, אבל כשתשתחרר תוכל כבר לקנות משהו פיצוץ, או להוציא עוד 1000ש"ח בדרום אמריקה :silly:

עכשיו יש שתי שאלות - האם הלוח שלי יתמוך ב 256 וגם ב 512 ראם בו זמנית, והאם הביצועים לא יפגעו בגלל שהזכרון בגודל שונה ושל חברה שונה?

אולי עדיף לי למצוא 256 של קינגסטון, לא משנה באיזו מהירות?

[qoute/]

בעיקרון לא אמורה להיות בעיה (כל עוד זה לא בדואל), אבל לפעמים יש זיכרונות/לוחות הרגישים לנושא ללא סיבה נראית לעין, הניסיון מלמד.

פורסם

או קיי, אז בקשר לזיכרון אני אבדוק אם 512 ראם של A-DATA יפעל על המחשב.

בקשר לכרטיס מסך, יש שתי אופציות:

ה 9600 XT, שעולה 660 שח בקיי אס פי

וה - 6600GT שעולה 1060 שח בקיי אס פי

על שניהם האחריות שנה אם אני לא טועה, מה שגורם לי לרצות להשקיע כמה שפחות בכרטיס, ועוד לטובת ה 9600 זה שבשביל ה - GT אני אצטרך ספק חדש בעוד שספק 300 ג'נרי יספיק בשביל ה - XT, נכון? אם כן, זה מוסיף עוד איזה 150 שח שיעלה לי ספק לא ג'נרי מינימלי.

מצד שני אני חושב שהיחס מחיר-יעילות נוטה בהרבה לטובת ה GT. אם מישהו מכיר אתר עם השוואה בין שני הכרטיסים אני אשמח ללינק.. וגם אם לא, תגידו לי מה דעתכם בנושא. לא לשכוח שיש לי AGP 4 - מה שאמרו לי שלא יפריע הרבה לביצועים, אבל שיקול שיש להתחשב בו.

שמע, אחת הסיבות שאתה רואה גרוע זה כי לכרטיס שלך אין DX9. יש לו DX7. אם תקנה כרטיס חלש עם DX9 שדורש הרבה יותר עבודה תראה טוב יותר אבל הוא לא יזוז.

פחות מ 9600XT לא הייתי קונה. במפורש.

תקרא את זה:

ATi fares much better. A Radeon 9600 Pro should make things workable though probably not ideal. Forget anything with SE in the name and anything below the 9600. The good news is that a bit of searching around can turn up some interesting stuff. If you hunt well, you should be able to turn up a 9800 Pro for around $160. That's cheaper than many 9600XT cards. It's almost certainly the way to go if you can afford it.

לקוח מפה:

http://www.theinquirer.net/?article=19405

קרא את הכל ותבין שלקחת פחות מ 9600XT כאשר אתה רוצה תמונה סבירה ו FPS זו שטות מוחלטת.

עריכה:

וספק של HEC300ART שעולה קצת יותר מ 150 שקל יהיה מספיק אפילו ל 6600GT.

עריכה 2: בכל מקרה לא הייתי לוקח ספק גנרי. אבל אם כן אז את ה 400 וואט ב KSP. אומרים שהוא סביר אבל הוא עולה יותר מה HEC.

פורסם
  • מחבר

Integral -

הבנתי שלא כדאי לי ללכת על ה - 9550, ואני לא אעשה את זה - עם כמה שהצעה זולה נשמעת מפתה, הרדאון לא יחזיק משחקים עוד חצי שנה, אז מה הרווחתי?

עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי היחס עלות יעילות - האם 550 שח (400 שקל הפרש + מחיר ספק כח) שווים את ההבדל בביצועים בין 9600XT ל - 6600GT?

לא לשכוח שיש לי AGP 4, מה שאולי יפריע לביצועים.

פורסם

לדעתי החישוב שלך לא נכון.

גם ל 9600XT כדאי ספק נורמלי. ההבדל הוא כ 400 שקל. הביצועים כפולים וה AGPX4 לא יעשה הבדל משמעותי.

תסתכל למשל פה על ההבדל בביצועים בין TI4200 X8 ל TI4200 X4 (הרגיל):

http://www20.graphics.tomshardware.com/graphic/200210041/nv18_nv28-06.html

ה 6600GT זו הקניה הכי טובה היום לטעמי מבחינת יחס עלות תועלת, אבל כמו שאמרו לך קודם גם ה 9600XT יהיה בסדר.

השיקול שלך.

פורסם
  • מחבר

סבבה, אז אני אלך על ה 6600GT וספק של HEC.

את הכרטיס אני אקנה בקייאספי לצערי (אלא אם אני אמצא 6600GT של XFX בחנות אחרת באזור הצפון), את הספק בפנדה, ועוד זיכרון - אני אבדוק כבר.

תודה לכולם על העזרה, בעיקר Integral :) .

פורסם

אתה יכול להרשם ב KSP בחבר בפורום הזה ,ותוכל לקבל הנחה בהגדלת האחריות לשנתיים או שלוש.

אני ממליץ לך להגדיל את האחריות לפחות לשנתיים.

תתחדש :xyxthumbs:

פורסם

אני ממליץ לך להגדיל את האחריות לפחות לשנתיים.

בהחלט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים