עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע להתאמת לוח אם, מעבד וכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עומד לקנות מחשב חדש, השימושים שלי הם בעיקר תכנות ומשחקים (WOW) וכו'.

אני משקיע במסך חדש של דל 2450FPW ברזולוציה 1920 על 1200. ולכן אני גם חייב לקנות כרטיס מסך טוב שתומך ברזולוציה וגם נותן ביצועים טובים.

הסתכלתי קצת על לוחות אם ונראה לי שאני אלך על ASUS ?P5AD2P שנראה לי ממש מעולה.

המעבד שנראה לי טוב הוא P4 2MB cache 3.0Ghz וגם נראה סביר במחיר.

אשמח לשמוע על על המלצות ועל רעיונות לשילוב הרכיבים העיקריים האלו. איך נכון להתאים את מהירות הזיכרון, למעבד וללוח ואם יש לכם דעות על המוצרים הספציפיים שציינתי.

כמובן אשמח לכל לינק מידע על מחירים טובים ומוצרים רלוונטיים.

בתודה מראש,

ליאור כהן.

פורסם

קודם כל ברוך הבא לפורום

אני מניח שאם אתה יודע שהמחשב שלך מיועד בעיקר למשחקים ובכל זאת בחרת בפנטיום 4 שאין לך ידע מורחב בנושא ואינך מעודכן.

אני מציע לך לעבור על דיונים פה בפורום על מנת להבין יותר ולהתעדכן לגבי מצב ביצועיי המעבדים בשוק.

בקצרה אני אומר כי נעשו בדיקות של אתרי חומרה גדולים בעולם אשר הגיעו למסקנה משותפת כי:

1. מעבדי הפנטיום 4 טובים לקידודים ולעריכות ווידאו

2. מעבדי AMD בגירסאות ה 64 ביט טובים למשחקים

כפי שבטח הבנת במקרה שלך עדיף לקחת AMD מכיוון שזה יתן לך יותר ביצועים במשחקים, וכל עוד אתה לא מתכוון לקודד ולערוך ווידאו ה AMD יהיה מעולה וישרת אותך בבטחה. מה שגם המעבדים הינם זולים לעומת מעבדי הפנטיום 4 בהפרשים של כמה מאות שקלים ואף קרירים יותר (דבר שיתן לך שקט נפשי שהמעבד שלך לא נשרף בתוך המארז ::) ).

אם עדיין אתה רוצה אינטל תגיד, כנ"ל לגבי AMD

רק אתה צריך לספק לנו מהו התקציב שלך למערכת של לוח אם + מעבד + כרטיס מסך

ודרך אגב מה עם זיכרונות? אתה מתכנן אוברקלוקינג בעתיד?

תחליט ותודיע לנו :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה, אני באמת מתלבט בין שני סוגי המעבדים אבל מעולם לא היה לי AMD כך שאני בוטח יותר ב-INTEL.

התקציב לכרטיס מסך הוא בערך 2000-2400 ש"ח (זה טווח המחירים הרלוונטי למאיצים שמתאימים לרזולציה שאני צריך).

התקציב למעבד לא סגור, אבל אני אקנה את הדגמים הכדאיים כלכלית (כלומר על תוספות קטנות במהירויות לא אשלם תוספות של עשרות אחוזים).

חשוב לציין שאני קונה מחשב ומעוניין להשקיע במחשב טוב וחשובה לי מאוד ההתאמה בין הרכיבים הקריטיים (לוח, מעבד, זיכרון וכרטיס מסך).

שוב תודה,

ליאור.

פורסם

כרטיס מסך של ATI X800XL יתן את הביצועים הכי טובים בטווח המחיר...עם אתה נעול על NVIDIA יש את ה6800GT שהוא קצת יותר חזק(לא עולה על3FPS למעט DOOM שזה 7 ~ וHL2 שזה פחות 7 מהX800XL עקב ממון המשחקים).

היה לי לפני המון זמן אינטל,הוא היה מסריח בטרוף,מאז יש לי AMD ואני מרוצה עד הגג :)

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה, אני באמת מתלבט בין שני סוגי המעבדים אבל מעולם לא היה לי AMD כך שאני בוטח יותר ב-INTEL.

התקציב לכרטיס מסך הוא בערך 2000-2400 ש"ח (זה טווח המחירים הרלוונטי למאיצים שמתאימים לרזולציה שאני צריך).

התקציב למעבד לא סגור, אבל אני אקנה את הדגמים הכדאיים כלכלית (כלומר על תוספות קטנות במהירויות לא אשלם תוספות של עשרות אחוזים).

חשוב לציין שאני קונה מחשב ומעוניין להשקיע במחשב טוב וחשובה לי מאוד ההתאמה בין הרכיבים הקריטיים (לוח, מעבד, זיכרון וכרטיס מסך).

שוב תודה,

ליאור.

חבל להפסיד ביצועים רק כי אתה לא בוטח בהם, זה לא שהם חברה שבקושי קונים מהם וידועים בבעיות.

מספר הבעיות שאני שמעתי מאנשים עליהם מעטות מאוד , כמעט ולא קיימות. לעומת הפנטיום 4, אשר נוטה להתחם מאוד ולהגיע לטמפ' מפחידות, דבר שדורש קניית קירור חדש בתוספת מחיר של כ 200 שקל.

בקיצור, יש פה להמון מהפורום (ומהפורומים לחומרה הגדולים בעולם) AMD והם מעידים על כך שזה מוצר איכותי, אין מקום לחשש

נראה לי שזה מסכם הכל לגבי ההתלבטות שלך אם AMD או INTEL

אם לקחת AMD - מחיר זול יותר, ביצועים גבוהים יותר ואמינות מובטחת

אם לקחת INTEL - מחיר יקר יותר, ביצועים נמוכים יותר במשחקים, ומתחמם לטמפ' מפחידות

תעשה חושבים עם עצמך ותודיע לנו ;)

פורסם

גם אני הולך לקנות מחשב חדש כל המחשבים שהיו לי היו עם amd ועבדו 10

amd זול יותר ומאפשר לי להשקיע יותר בזכרונות לוח אם או כרטיס מסך

צריך לקנות מחשב לפי הצרכים של המשתמש וamd עונה על הצרכים של רוב המשתמשים הביתים

פורסם
  • מחבר

אוקי, הבנתי - AMD יותר קריר ועושה עבודה טובה.

בדקתי קצת מחירים ונראה לי שאלך על Athlon 64 3500+ (S-939)?.

איזה לוח הכי מתאים ואילו זכרונות (ג'יגה זכרון לפחות) - לי יש עדיפות ל-ASUS (האם מישהו התנסה עם A8N-SLI Deluxe (s939) NF4, 2xCI-Eש, GBL??)

אני לא חובב OverClocking (ניסיתי בעבר וסבלתי רבות מחוסר יציבות) אז זה לא רלוונטי לקנייה כרגע.

חשוב לי לדעת אם מישהו התנסה בעבודה ברזולוציות של 1920 על 1200 ובמשחקים ברזולוציה הזו. הדבר מאוד חשוב לי כדי לבחור את כרטיס המסך באופן שיאפשר לעבוד ולשחק ברזולוציה הזו.

תודה ררבה,

ליאור.

פורסם

אני לא ממוחה גדול

אבל אתה לא צריך sli כי זה נועד ליותר מכרטיס מסך אחד ( נועד לריבוי מסכים }

רוב החברים פה הולכים על גיגה בייט dfi או msi

פורסם

שלום,

אני עומד לקנות מחשב חדש, השימושים שלי הם בעיקר תכנות ומשחקים (WOW) וכו'.

אני משקיע במסך חדש של דל 2450FPW ברזולוציה 1920 על 1200. ולכן אני גם חייב

לקנות כרטיס מסך טוב שתומך ברזולוציה וגם נותן ביצועים טובים.

הסתכלתי קצת על לוחות אם ונראה לי שאני אלך על ASUS ?P5AD2P שנראה לי ממש

מעולה. המעבד שנראה לי טוב הוא P4 2MB cache 3.0Ghz וגם נראה סביר במחיר.

לעצור את הסוסים, זה מעניין, איך אתה מיתכוון להשיג את המסך הנחמד מאוד הזה בארץ?

בכל מקרה למרות שזה מסך שעלול לגרום לאנשים למכור את האמא החורגת שלהם אני

חושב שכדאי לך לשקול גם את המסך הבא של DELL:

http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&s=dhs&cs=19&sku=320-4111&category_id=4009

פחות מחצי מחיר מהמסך שציינת וגם נחמד מאוד, מייתר את הצורך ב SLI שזה כאב

ראש גדול בפני עצמו.

שוב, איך אתה משיג את מסכי ה DELL האלה בארץ?

בכל מקרה אתה חייב SLI ואתה גם צריך כרטיס מסך עם תכונה שנקראת DUAL LINK

בלעדיה יציאת ה DVI לא מסוגלת לתמוך ברזולוציות מעל 1600 על 1200. אתה צריך

לוודא היטב שהכרטיס מסך תומך ב 1920 על 1200 דרך חיבור ה DVI שלו.

בכל מקרה לך לכיוון של לוח עם שקע 939 ואתלון 64.

לך על אתלון 64 3200+, ממילא תוך פחות משנה תשדרג לכפולי ליבה, חבל על הוצאת היתר,

בניגוד למה שנאמר לך קודם באשכול, האתלון 64 X2 הוא המעבד הטוב בעולם להכל כולל הכל,

קידודים, יצירת תוכן, הידור,ריובי משימות, משחקים מה שלא עולה לך בראש.

פורסם

נשמע סיפור מאוד יקר

אתה בטוח שזה מה שאתה רוצה וצריך ?

פורסם
  • מחבר

Sorry for the english but I have no hebrew support on my computer currently.

Well I have ordered the 2405FPW from DELL israel (bynet) after trying to search for it in the US and import it myself.

the delivery price and the fact that warranty is not available that way made me confident that the israeli option is the right one.

the bynet price is 1450$ is anyone interested.

Please suggest me the parts you think will be good for this screen, as you can see I'm not cheap when it turns to the important parts.

Thanks again,

Lior.

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

אתה קולט ששילמת יותר מפי 2 על המסך הזה ???

במילים אחרות יכלת לקנות שני חלומות כאילה במקום אחד

איפה ההגיון

http://search.ebay.com/2405fpw_W0QQfromZR40

פורסם

the bynet price is 1450$ is anyone interested.

OMFG!!!!

תשמע, אם אתה כבר הולך על מספרים גדולים אז לך על זה עד הסוף, כך את אטלון 64X2, או FX =\...

פורסם

מה השטויות האלה?

לגבי כרטיס מסך תתייעץ בפורום גרפיקה

אם עומדת בפניך האפשרות בעוד חודש וחצי אינטל משיקה את מעבדי הדור הבא שלה (הקונרו)

הייתי בוחר לחכות קצת ולקחת מעבד כזה

אם אתה חייב מחשב עכשיו ומוכן להפסיד ביצועים בשביל זה אז נכון להיום הייתי מעדיף Intel Pentium D 930, אבל יש בעיה אחת - הלוחות SLI שתומכים בו הם SLI X16 בלבד, והם כמובן קצת יקרים

Asus P5ND32-SLI הוא לוח נחמד ביותר, אמור להיות אחד מהטובים ביותר של Asus

אם CrossFire תומך גם ברזולוציות כאלה (וזאת שאלה לפורום גרפיקה) אז האפשרות הבאה היא Asus P5WD2-E Premium או לוח 975X אחר

(בזמן הקרוב Albatron אמורה להשיק את ה-PX975X שלה שאמור להיות הלוח בין הטובים אם לא הכי טוב לאינטל היום)

אם תחליט ללכת על ה-P5WD2-E Premium צריך לוודא שמדובר בגירסה 1.03G כדי שהלוח יתמוך גם בקונרו שיצא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים