עבור לתוכן

שלום ... שאלה דחופה על כלבה , בבקשה כנסו למתן עזרה!!

Featured Replies

פורסם

טוב לי יש סמויד , ובאמת מתי שהיא היתה גורה היא עשתה צרכים בבית אבל פשוט הבאנו לה מכה עם עיתון (לא חזק ... רק כדי שתבין שזה אסור), ואחרי כמה זמן היא התחילה להבין שזה לא בסדר - מאז פשוט מורידים אותה כרגיל והכול בסדר גמור.

סמויד זה דווקא כלב חברותי מאוד אבל באמת קצת היפראקטיבי.

וזה לא ממש קשה לאמן כלבים - למשל אימנתי את שלי לשבת , לשכב , לעמוד , לשתוק וכו' ...

פשוט צריך בשביל זה הרבה סבלנות , אבל באמת כדאי לדעתי לתת למאלף מקצועי ללמד את הכלב כמה דברים בסיסיים כמו לא לעשות צרכים בבית , לא לברוח, לא לאכול כל דבר מהריצפה וכו'...

בהצלחה :)

פורסם

מה הבעיה לאלף אותה לבד?...

אם אתה פשוט לא רוצה שהיא תעשה את צרכיה בבית..

פעם הבאה שהיא משתינה או משו תתפוס אותה בשעת מעשה ותיתן לה מכה קטנה ותצעק עליה...

שהיא תבין שזה אסור...

והיא לא תעשה יותר...

אבל אתה תצטרך להוציא אותה נראה לי פעמיים ביום אבל בשעות קבועות ממש על הדקה... וגם לתת לה אוכל בשעות קבועות..

ככה שיהיה לה לוח זמנים מסויים...

זה עבד עם הכל ב שלי(גולדן) .... מגיל חודשיים הוא לא חירבן על הריצפה..

תמויד שהוא ממש רוצה ואין כוח להוציא אותו הוא מסתכל על הדלת שמובילה לגינה..

ואז מוציאים אותו והוא עושה את צרכיו וחוזר!

פורסם

יא, איזה חמוד זה כשכל אחד משחק אותה פרופסור... ::)

פורסם

סליחה שאני מנצל את הת'ראד לשאלה משלי, אבל אני מאמין שהיא רלוונטית לגבי כמה תוהים פה :

אילו סוגים של כלבים כן מומלץ להחזיק, בייחוד באיזורים עירוניים, בנייני קומות, בהם לא ממש ניתן לשלוח ת'כלב לגינה של השכן או ישירות לרחוב להתפרע?...

פורסם

האם אחרי האילוף היא תתחיל להתנהג כמו כלבה נורמלית ולא תתפרע , תבוא מתי שקוראים לה

ויהיה אפשר לסמוך עליה להשאיר אותה 6 שעות לבד חופשיה בכל הבית ?

( עבודה ובית ספר ככה שאף אחד לא בית אז תמיד שמים אותה בחדר שלי כי אנחנו מפחדים שהיא תהרוב את הבית )

בקיצור מה היא "מקבלת" ב10 שיעורים הללו...?

תודה

בעשרה שיעורים יבוא מאלף, יעבוד איתך על הפקודות השונות, יתרגל וידגים. בין היתר הוא יציע לך פתרונות לבעיית ה"פיפי קקי" ומכשולים נוספים.

כמובן שתאלץ להשקיע את זמנך באימון בין השיעורים. אילוף זה לא משהו שקורה בין רגע. אין לשום מאלף בעולם מטה קסם שפותר את כל הבעיות, ולכן תהליך האילוף

הוא דו- צדדי שמחייב את פעילותך. ישנה אפשרות נוספת הידועה בכינויה כ- "פנסיון- אילוף". הכלבה תילקח למספר שבועות ומאלף יעבוד איתה במשך הזמן על

הפקודות ועל החינוך. גם תהליך זה מצריך את עבודתך מהרגע בו הכלבה חוזרת הביתה. אופציה זו היא כמובן יותר יקרה (בסביבות ה-2000-3000 שקל).

דבר נוסף - אילוף באלימות (כמו שהוצע פה למעלה) הוא לדעתי טעות חמורה.

פורסם

סליחה שאני מנצל את הת'ראד לשאלה משלי, אבל אני מאמין שהיא רלוונטית לגבי כמה תוהים פה :

אילו סוגים של כלבים כן מומלץ להחזיק, בייחוד באיזורים עירוניים, בנייני קומות, בהם לא ממש ניתן לשלוח ת'כלב לגינה של השכן או ישירות לרחוב להתפרע?...

כדאי כלבים קטנים, כגון הג'ק ראסל, בולדוג צרפתי/אנגלי , פאג, פינצר וגם פודלים.

לא מומלץ להחזיק בדירה כלבי עבודה, ציד ורעייה (כגון הרועים הבלגיים, הגרמניים, ויימרנר , רוטווילר, האסקים, משפחת הרטריבר, דלדמטי וכו') מפני שאלו כלבים שבטבע רצים 24/7 אחרי פרות ועגלים, סוחבים מזחלות ורודפים אחרי הטרף, וחוסר הפעילות והחופשיות עלול לפגוע בהם.

(silversinic תגובה לשאלה שלך בסוף הדף הקודם)

פורסם
  • מחבר

דבר נוסף - אילוף באלימות (כמו שהוצע פה למעלה) הוא לדעתי טעות חמורה.

מהי האלטרנטיבה?

תודה

פורסם

הרבה סוגים. כלבים כמו שאנו מכירים היום הם תוצאה של הכלאות למטרות שונות של אנשים. יש דבר כזה כלב-שטיח. בולדוג אנגלי למשל. יש דבר כזה כלבי נחיה (חברה). בד"כ כלבים קטנים שלא צריכים הרבה מקום ואנרגטיים בצורה בינונית ומטה. כשזה גם כלב ממש קטן אז כמו חתול אתה יכול לשים לו ארגז חול... צרייך גם להתחשב בעובדה שכל כלב שונה מחברו והעובדה שגזעים שונים הם תוצאה של הכלאה מכוונת, לא תופעה טבעית, יהיו להם הבעיות שלהם, בריאותיות, ואלו דברים שיש לדעת מראש.

בולדוג למשל, יש להם ראש נורא גדול ובגלל זה הם צריכים עזרה בלידה - קיסרית לרוב, ובגלל שהאם לא שם לראות את גוריה נולדים היא לא תמיד תקבל אותם ולא תבין מאיפה הם באים. יש כלבים תוקפניים (לא תמיד קשור לגודל), יש כלבים שכל היום צריכים להשתולל, יש ויש... תפנה אליי בפרטי ותפרט לי את הצרכים שלך ותוכל לבחור כך את הגזע הנכון, במקום לבחור גזע לא נכון לסביבה/סגנון החיים שלך ולהאלץ אותו לחיות כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים