עבור לתוכן

שלום ... שאלה דחופה על כלבה , בבקשה כנסו למתן עזרה!!

Featured Replies

פורסם

שלום לכם חברים , אני יספר את הסיפור עוד הפעם למי שלא קרא את התרד הקודם שכתבתי ...

בבקשה קראו הכל ותגיבו כדיי לעזור לי , אני נואש !

יום אחד נסענו לחנות חיות אני , אמא , אבא , ושתי אחיותיי הקטנות ( אני בן 17 , אחות - 11 , אחות - 9 )

ראינו גור סמויאד נקבה מהממת פשוט כלבה שאי אפשר לעמוד בפיתוי וחייבים לקחת אותה הביתה!

( למי שלא יודע מה זה סמויאד - http://www.polarmist.com/stump_pups.jpg )

אוקיי אז לעיניינינו עשינו את השיקולים שלנו וקנינו אותה , סמויאד גזעית כשרה למהדרין

היה נחמד בהתחלה , אבל עכשיו זה דיי סיפור ( היא בת 5 חודשים , ואצלנו 4 חודשים )

אני לא יודע ממש אם היינו צריכים בבית כלב , גם ככה אין משמעת של הילדים ( אנחנו :( ) אז לא צריך עוד "מועקה"

מה גם שאבא שלי הביא אותה סתם בשביל הדאווין , לא כי הוא אוהב כלבים או אכפת לו...

תמיד אמא שלי מקטרת שהכלבה עדיין עושה צרכים בבית ... מה גם שאמא שלי מתעצבנת שהיא צריכה להוריד אותה בבוקר ולשים לה אוכל  :kopfpatsch:

אבא שלי בכלל נייטרלי , לא ניקה פיפי אחד בחיים שלו , אבל בכל זאת הוא זוכה לפריווילגיה של - ללטף אותה , אבל לא לדאוג לה כלל וכלל

תמיד שיש ויכוח על להעיף אותה מהבית - הוא כשלעצמו אומר : " לא אכפת לי מצידי תעיפו אותה " , ובחלק מהפעמים הוא אפילו מוציא אותה עצמו מהבית

( אפשר לחשוב שזה לאיים אבל לא בטוח עם הוא 100% רציני מכיוון שהוא לא רוצה סכסוכים עם אמא שלי )

עכשיו בנקיון זה הולך לפי ימים , אנחנו 3 ילדים במשפחה אז כל אחד עושה 2 בשבוע , ושבת אחת ל3 שבועות

לפעמים יש קטעים שאחת מהאחיות שלי לא רוצות לנקות או לא "בא להם להוציא אותה" , ואמא שלי מקבלת את הקריז

היום זה הגיע לשיאו , אחותי לא רצתה לנקות את הפיפי אז אבא שלי פשוט לקח והעיף את הכלבה מהבית!  :pissed:

מזל שאחותי רצה כדיי לקחת אותה כי אם לא - זה היה נגמר ממש לא טוב!

הנבלה הזה ( מי אם לא אבא שלי ) גם החל איסור על הכלבה להיות בבית , והיא פה איתי בחדר עכשיו  :nixweiss:

חשבתי על זה , ואני קשור לכלבה , זה נחמד וכל זה - אבל בכל זאת זה מצריך טיולים 4 פעמים ביום , לשים אוכל ומים , ובשלב הזה של כלבה גורה - גם לחנך!

או לנסות לפחות ...  :nixweiss:

מה עושים???  :s07:

בבקשה עזרה!  :s05: :s05: :s05: :s05:

פורסם

תשאיר את הכלבה. מה הבעיה להשאיר אוכל ומים בכלי?

םשוט תשאיר את האוכל והמים בכלים באותו מקום מסוים בבית.

אין יותר טוב מכלב שגדל איתך כל מאז שהוא גור. אבל אתה בן 17 ועוד שנה צבא, ואז מי יטפל בכלב???

אם אתה מחליט למסור אותו אז תדאג שיגיע למשפחה טובה ואוהבת ולא לצער בעלי חיים ועמותות אחרות כי הוא סתם יסבול!!

ומה זה אבא שלך מעיף אותה בבית מה הוא דפ*ק? כולה עשתה פיפי. כלב זה בעל חיים חכם אוהב ומבין והיא בסה"כ גורה.

גם תינוק בן אדם עושה צרכים עד גיל שנה משהו כזה...

כל הישראלים האלה תאמינו לי...

פורסם

לך איתה לעילוף , אפילו רק לשעורים הראשונים (והחשובים) כמו לדעת לציית (לשבת, לקום, לתת יד, לבוא חזרה אליך וזה)

ואז היא כבר תלמד לא לעשות צרכים בבית.

הכלב שלי כבר שנה לא עשה פיפי/קקי בבית(או על משהו שהוא לא דשא/אדמה לצורך העניין.)הוא בן קצת פחות משנה וחצי.

הכלבה השניה שלי לא מעולפת בכלל , אבל היא למדה שלא עושים פיפי בבית ושאנחנו אומרים "דלת" עם היא צריכה היא רצה לכיוון הדלת.

יש גם שיטות "עינוי" ללמד את זה. למשל להכניס את הכלב לקופסת קרטון ( גדולה יחסית) ואז הוא ילמד שאסור לא לעשות פיפי בפנים, אבל זה לא מומלץ.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על ההיענות ...

1. כן הוא דפוק , ואפילו יותר מזה ... :screwy:

2. בצבא - אחיותיי הנאמנות ( כן בטח .. ) יטפלו כמובן בכלבה .

3. לא תיכננו למסור אותה לעמותה כלשהיא , למעשה לא דיברנו על העיניין כל המשפחה בכלל... ועם האבא שלי אי אפשר לדבר! :kopfpatsch:

4. אוקיי אז פה הנקודה , כמה עולה אילוף?! ( שיעורים ראשונים או איך שלא תקרא לזה ) שהיא לא תעשה צרכים בבית ותרגע מתי שאנחנו אומרים לה?

( היא דיי היפראקטיבית ) , יהיה מאוד נחמד שהיא תעשה על דשא.. ויהיה מאוד נחמד אם היא לא תעשה בבית בכלל .

והאם בכלל היא מסוגלת לקלוט את מה שמסבירים לה כל עוד היא בת 5 חודשים ?

יש דרך שאני יכול לעשות את ה"אילוף" הזה לבד בבית ( בלי לענות את הכלבה ) ?

פורסם

איזה פאשלה, בחיי... פאשלה שבעלים עושים - קונים כלב בגלל המראה. האסקי סיבירי וסאמויד הם גזעים בעייתיים מפחינת התנהגות ולכן בכלל כמעט ואין מחזיקים אותם בבתים אלא לשמירה או עבודה (סחיבת מזחלות). יש להם אופי מאד פראי והם קשים לאילוף. לא תצליח ללמד אותה כלום מבלי התערבות מקצועית, ז"א מאלף עם תעודות. אין לכם משמעת בבית לעצמכם, יהיה לכם משמעת לכלב? ועוד כזה כלב? האסקי וסאמוייד זה לא כלבים לאנשים שבפעם ה-1 בחייהם מחליטים לגדל כלב.

פורסם

אתה צריך גם לחשוב ולעשות עם עצמך חושבים האם אתה מוכן לקחת את האחריות הזו? להוריד אותה 3 פעמים ביום, ולנקות אחרי הכלב שלך אם הוא מלכלך. להתעורר מוקדם בשביל כל אלה וכו'.

פורסם
  • מחבר

4. אוקיי אז פה הנקודה , כמה עולה אילוף?! ( שיעורים ראשונים או איך שלא תקרא לזה ) שהיא לא תעשה צרכים בבית ותרגע מתי שאנחנו אומרים לה?

( היא דיי היפראקטיבית ) , יהיה מאוד נחמד שהיא תעשה על דשא.. ויהיה מאוד נחמד אם היא לא תעשה בבית בכלל .

והאם בכלל היא מסוגלת לקלוט את מה שמסבירים לה כל עוד היא בת 5 חודשים ?

יש דרך שאני יכול לעשות את ה"אילוף" הזה לבד בבית ( בלי לענות את הכלבה ) ?

פורסם

כבר אמרו לך פה, אי אפשר לאלף אותה בלי מאלף עם תעודות שזה גם קשה !

אז אתה רוצה בבית לבד ?

פורסם
  • מחבר

אוף אבל למה אתה לא עונה לעיניין?

אנא ממכם תתיחסו לשאלתי

פורסם
  • מחבר

???

פורסם

-עשרה שיעורי אילוף עם מאלף מקצועי עולים 1000 ש"ח פלוס מינוס.

-לא רק שאפשר לעשות את זה בגיל הזה, אלא אפילו כדאי. ככל שמתחילים עם שיעורי האילוף הבסיסיים מוקדם יותר, ככה סיכויי ההצלחה עולים.

חלק מהאנשים אומנם אומרים שמתחילים אילוף בגיל שנה, אך כל אדם מקצועי יגיד לך שמוקדם יותר => טוב יותר.

-אפשר לעשות שיעורי אילוף בבית, ללא עזרת מאלף, אך מנסיוני האישי זה הרבה יותר קשה. יש אין ספור מדריכים/ מאמרים ודרכי אילוף באינטרנט, אך עזרה מאדם מקצועי שמלווה אותך 24/7 בטלפון, מדגים ומסביר באופן מוחשי - לדעתי, דבר הכרחי.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך!

סוף סוף תשובה רצינית :xyxthumbs:

רק שאלה אחת : מה היא "מקבלת" ב10 שיעורים הללו...

תודה

פורסם

האסקי וסאמוייד זה לא כלבים לאנשים שבפעם ה-1 בחייהם מחליטים לגדל כלב.

הם גם לא כלבים לגידול בארץ ישראל החמה

מסכנים הכלבים שבכלל מיבאים אותם לפה

אצלי האמת הסיפור דיי הפוך

ההורים שלי ואחי רצו כלב ואני ידעתי שיהיה לי קשה ושלא בא לי

הם לא ממש הקשיבו לי ומצאו רועה בלגית(דומה לרועה גרמני) עזובה ליד העבודה של אבא שלי(ככל הניראה גזעית אבל בלי תעודות)

היא ניראתה לי ממש מוזנחת ולא יפה וממש התנגדתי נחרצות שניקח אותה

בלית ברירה(מבחינתי) לקחנו אותה הבייתה עשינו לה מקלחת וטיפלנו בה. היא הייתה כל הזמן עושה פיפי וקקי על הרצפה ואני תמיד הייתי מתעצבן

ההורים שלי כמובן לא ויתרו ותמיד ניקו אחריה. בסופו של דבר לקחנו אותה לאילוף והיא נהייתה ממש כלבה למופת

יש לציין שמאד נקשרתי אליה ואני ההיתי הכי מעורב בתהליך האילוף שלה ואפילו לימדתי אותה דברים מעבר לאילוף הבסיסי(הכל בעצמי)

כמובן שהיום אני מודה להורים שלי שלא הקשיבו לי וכן הסכימו להביא אותה הבייתה.

בקיצור מה שאני בא להגיד לך זה שעם אילוף נכון והרבה אהבה גם ההורים שלך וגם אחיותיך יקשרו לכלבה ויצטערו על זה שהם בכלל העלו על דעתם לזרוק אותה

הנה תמונה שלה(איך אפשר לזרוק אותה מהבית? :-\)

[attachment deleted by admin]

פורסם

וואלה יש לי כלבה מעורבות ב 40 סוגים (אורגיה)

לא מבין כל כך

אבל שהבאנו אותה היא חירבנה והשתינה בבית וכמו אצל כולם האמא לא רצתה ואבא שפוט (חח)

קיצר כל פעם היא חירבנה והישתנה אז אמא שלי מעצבים צעקה עליה ופשוט הורדנו אותה רגיל 3 פעמים ביום

עכשיו שהיא בת 7 כבר ההורים שלי מתים עליה ...

קיצר לא יודע אמרו לי שיש שיטה שלוקחים כלב ואם הוא משתין יש מבהילים אותו באותו מקום מיד אחרי שהוא משתין(אם אני זוכר טוב אז אולי גם לתת לו מכה עם עתון) וככה הוא יפחד פעם הבאה

אבל תאחלס אני לא מומחה לכלבים יש לי כלבה יצורה אבל חמודה...

פורסם
  • מחבר

האם אחרי האילוף היא תתחיל להתנהג כמו כלבה נורמלית ולא תתפרע , תבוא מתי שקוראים לה

ויהיה אפשר לסמוך עליה להשאיר אותה 6 שעות לבד חופשיה בכל הבית ?

( עבודה ובית ספר ככה שאף אחד לא בית אז תמיד שמים אותה בחדר שלי כי אנחנו מפחדים שהיא תהרוב את הבית )

בקיצור מה היא "מקבלת" ב10 שיעורים הללו...?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים