עבור לתוכן

שאלה לגבי תזמוני זיכרונות במהירות שונה

Featured Replies

פורסם

בדקתי באוורסט בקטגוריה של

COMPUTER<OVERCLOCK

וראיתי שרשום בזיכרונות ככה

DIMM1: Nanya M2U25664DS88B3G-5T 256 MB PC3200 DDR SDRAM  (3.0-3-3-8 @ 200 MHz)  (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)  (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)

וככה גם בשני ורציתי לשאול המהירות של הזיכרול שלי היא על דול עכישו על 200*2=400  והתזמונים כמו שאתם רואים גבוהים

עכשיו אם אני יוריד את המהירות אז התיזמונים יהיו נמוכים (מה שיותר טוב כמו שהבנתי) כמו שרשום בתוכנה?

פורסם

אני לא חושב שאם תוריד תזמונים אז גם המהירות תרד.זה כבר יותר תלוי בזכרון.

יש זכרונות שעובדים בתדר גבוה עם תזמונים נמוכים.

אתה יכול לנסות ולראות עם זה עובד, אולי אם תוסיף מתח לזכרון זה יכול לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

רשום שהם עובדים בתדר של200 MHZ על תזמונים של

3-3-3-8

ומתדר של 166MHZ הם על

2.5-3-3-7

וזה יותר טוב אבל העניין הוא שאני מוריד את מהירות התדר אז זה שווה או שעדיף להשאיר ככה?

פורסם

כמובן שעדיף תדר גבוה על תיזמונים נמוכים , במיוחד כשיש לך מעבד אינטל.

אבל תמיד תוכל לנסות להוריד תזמונים ולבדוק שהתדר לא ירד.

פורסם

התיזמונים שאתה רואה ב Everest הם ההמלצות של הייצרן לתיזמונים בתדירות שונה. הנתון הזה נמצא ב SPD (מעין BIOS) של הזיכרון. זאת אומרת שאם תפעיל את הזיכרון בתדר של 400MHz (מעשית 200MHz), אתה בטוח יכול להגדיר תיזמונים של 3-3-3-8. אתה כמובן יכול לנסות "להדק" אותם, אבל לא בטוח שהזיכרון יעמוד בזה.

אצלי למשל יש זיכרון DDR400, אבל אני מפעיל אותו ב 266MHz. ה SPD אומר שהזיכרון ירוץ ב 2-2-2-6 ב 133MHz, אבל משום מה אם אני משאיר את ההגדרות על אוטומטיות, הזיכרון עובד ב 2.5-2-2-6. במקרה שלי פשוט שיניתי את התיזמונים ידנית ב BIOS כדי לקבל את הביצועים הכי טובים ביחס לתדר העבודה.

המסקנה - תבדוק שאתה עובד לפחות בתיזמונים שהייצרן מאפשר עבור תדר העבודה, כי לפעמים ה BIOS יכול לזייף ואז אתה סתם מפסיד ביצועים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים