עבור לתוכן

כמה חשוב ההדל ברוזוציה הבאה:

Featured Replies

פורסם

יש לי מצלמה מצויינת,

יש לי כמה אפשרויות בינהם לבחור גודל בין 2560*1920 או 2080*1560 או 1600*1200

מה בעצם נותנת לי האפשרות הראשונה שתופסת הכי הרבה זיכרון, כלומר האם ההבדל הוא רק באפשרות להדפיס על נייר גדול יותר או שהשההבדל ניכר גם על צג מחשב או על הדפסה על A2/4 או נייר תמונות סטנדרטי (קטנות לאלבומים).

תודה

פורסם

כשהתמונה דיגיטלית אתה יכול לעשות איתה הרבה דברים חוץ מסתם להדפיס בצורה עיוורת.

בהדפסות - אכן ההבדל הוא בגודל ההדפסה תוך כדי שמירה על איכות. לגודל רגיל של 10 על 15 ס"מ: מעל 3 מגהפיקסל לא תראה הבדל.

צפייה במחשב בתמונות היא שונה ומתוחכמת יותר (אתה לא יכול להגיד לתמונה מודפסת למשל "תגדילי לי את הפרטים של האנשים מאחורה אני רוצה לראות מי זה מי"  ;) ).

הטיפ הכי טוב שיהיה לי אלייך - צלם ברזולוצייה הכי גבוהה שאתה יכול ועל דחיסה בינונית (אלא אם כן זאת תמונה חשובה או שנועדה להגדלה או שנועדה לעריכה). כרטיסי זכרון עולים גרושים בימינו. תזכור את הטיפ - המידע הזה שאתה מצלם, חלקו יהיה יקר לך ביותר בהווה ובעתיד , אל תתקמצן על נתונים.

פורסם
  • מחבר

בדחיסה? למה הכוונה?

אני כרגע משתמש בEXTRA FINE

כאשר יש לי אפשרויות גם לTIF ו RAW.

הבעיה היא שאם אני שם האופציות המירביות, לדוגמא EXTRA FINE והרזולוציה הכי גבוהה, אז בעצם יש לי רק 200 תמונות במקום 300+

ואם אני בנוסף מוסיף RAW אז יש לי 138 תמונות

כל זה בכרטיס של 1G

פורסם

דבר ראשון אם אתה צריך עזרה מעבר לשאלה הנ"ל תציין בבקשה איזה מצלמה יש לך ואיזה דגם , כרטיס כבר הבנו שיש לך גיגה.

תראה ככה , אתה יותר מדי חושב על פרטים ונכנס לדקויות שלא מענינות אותך בזמן זה שאתה לומד את העסק. פשוט תעקוב אחרי הטיפ - רזולוצייה הכי גבוה ודחיסה בינונית (בהנחה שיש לך 3 רמות במצלמה), תלוי במצלמה שלך ויכולת ומהירות העיבוד אולי גם דחיסה נמוכה (כמו שכיוונת עכשיו) תעבוד טוב , אבל לרוב ההבדל קטן והמהירות שאתה מרוויח מרמת דחיסה גבוהה יותר שווה את זה.

ההגדרות האלו זה דבר שנוגעים פעם אחת וזהו, כדאי לזכור את זה.

אז בעצם יש לי רק 200 תמונות במקום 300+

ואם תקנה כרטיס עם רק גיגה זכרון יהיו לך 300 במקום 1200 שיהיו לך בכרטיס של 4 גיגה , אז מה ?

בכל מיקרה אתה משתמש בדחיסה נמוכה מדי וחבל , תעביר לדחיסה בינונית ויהיו לך הרבה יותר תמונות (שגם את הכמות הזאת אתה לא ממש צריך) , תשאר בכל מקרה על 5 מגהפיקסל שזה המקסימום של המצלמה שלך רק תעביר לדחיסה בינונית - 5 מגהבייט ל 5 מגהפיקסל תמונה זה קצת מיותר , חצי מהכמות הזאת תחזיק את הפרטים ברמה מצויינת (שוב בתנאי שהמצלמה היא נורמאלית).

RAW - זה פורמט מיוחד שלא מוסיף לתמונה שום עיבוד של המצלמה , זה מיועד לעריכה מאוחרת יותר בתוכנת עיבוד תמונה ולא מיועד לצילומי יומיום או לצילומים שלא עושים להם עריכה (התמונה יכולה להראות מאוד לא מאוזנת אם לא עורכים אותה). מדובר בפורמט מיקצועי - דבר שלא מעניין אותך בשלב זה.

TIFF - פורמט שלא דוחס בכלל , גם זה לא ממש מעניין אותך בצילומי היומיום.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על הזמן וההסברים שלך.

המצלמה שלי היא מינולטה A1.

דחיסות גבוהה יותר? אתה מתכוון במקום EXTRA FINE להוריד את זה ל FINE?

זה לא ייפגי באיכות יותר מאשר שאני אוריד את הרזולוציה?

פורסם

הגישה שלי מעט שונה: צלם ברזולוציה הכי גבוהה שלא עושה שימוש באינרפולציה, ובדחיסה נמוכה. בדיוק בגלל ש"כרטיסי זכרון עולים גרושים בימינו" אין טעם לחסוך במקום ולהצטער שתמונת חייך נשמרה באיכות פחות מאופטימלית. יותר מזה, אם אין לך בעייה עם הבוג'רס של המרת צילומי RAW, לך על זה. הטווח הדינמי שלהם הרבה יותר טוב מכל JPEG.

עריכה: עכשיו אני רואה שאתה מצלם עם A1, מצלמה באמת מצויינת שבה הצילום ב-RAW הרבה יותר ריספונסיבי ונסבל מאשר ברוב המצלמות, הממ... החלטה קשה :hat:

פורסם

בילבלת אותו קצת.. כי -

*הגישה שלך לא שונה אלא בדיוק אותו הדבר , כמובן שאנחנו לא מתייחסים לאינטרפולצייה כי חוץ מפוגי' שיוצאת דופן הדבר מתבטא רק במצלמות צעצוע שתמיד יהיו

בעייתיות והכללים לא חלים עליהם. כמובן ש בA1 שלו אין שום אינטרפולצייה אז הדבר רק יבלבל אותו.

בכל מיקרה , במקרה שרוצים לנסח איזה "חוק כללי" בהחלט אפשר ורצוי להזכיר את הדקויות האלא כמו שציינת ואולי להגיד "רזולוצייה אופטית הכי גבוה".

* RAW זה לא משהו שהוא תשובה לשאלה כמו "על איזה הגדרות הכי כדאי לי לצלם או על איזו רזולוצייה". מי ששואל שאלות כאלו בכלל לא צריך לדעת על RAW יותר מאשר שהאופצייה קיימת. צילום בRAW עושים רק לאחר שלומדים טוב טוב מה זה בדיוק RAW , בטח לא לצלם המתחיל.

* לגבי דחיסה נמוכה , נכון שזה נראה עדיף כי למי אכפת על המקום בימינו אבל שכחת להתייחס למשהו וזה גודל הקובץ, קובץ גדול יותר ייתן זמני LAG גבוהים יותר בין הצילומים וזה דבר מורגש ביותר בצילום יומיומי. ביחד עם העובדה שהבדלי האיכות ברוב המצלמות זניחים בין רמה גבוה לבינונית (אך כמובן רצוי לבדוק את המצלמה שלכם לפני) והעובדה שהאקסטרא רזולוצייה (יחסית לגודל רוב התמונות שמפתחים) אוכלת את רוב עיוותי הדחיסה (עקב ההקטנה) - ההמלצה שלי היא דחיסה בינונית , ביחוד במצלמה שבה בדחיסה נמוכה מתקבלים 5 מגה לתמונת 5 מגהפיקסל.

וכמובן כדאי לציין שזה מן ממוצע כללי שמתאים לרוב המצלמות הביתיות ולרוב השימושים של רוב האנשים , כל מיקרה לגופו תופס גם כאן :) .

פורסם

*הגישה שלך לא שונה אלא בדיוק אותו הדבר , כמובן שאנחנו לא מתייחסים לאינטרפולצייה כי חוץ מפוגי' שיוצאת דופן הדבר מתבטא רק במצלמות צעצוע שתמיד יהיו בעייתיות והכללים לא חלים עליהם.

האולימפוס C5060 שלי רחוקה מאוד מלהיות מצלמת צעצוע ויש לה מצב אינטרפולציה דבילי לאיזה שמונה מגה-פיקסל.

כמובן ש בA1 שלו אין שום אינטרפולצייה אז הדבר רק יבלבל אותו.

בכל מיקרה , במקרה שרוצים לנסח איזה "חוק כללי" בהחלט אפשר ורצוי להזכיר את הדקויות האלא כמו שציינת ואולי להגיד "רזולוצייה אופטית הכי גבוה".

כן, אתה יכול להגיד שמה שניסחתי זה "חוק כללי", אבל אני לא חושב שלפותח הדיון יזיק להבין את החוק הכללי הזה. המסקנה הסופית תהיה נכונה גם למצלמה שלו, ובדרך הוא ירוויח הבנה טובה יותר של הנושא.

* RAW זה לא משהו שהוא תשובה לשאלה כמו "על איזה הגדרות הכי כדאי לי לצלם או על איזו רזולוצייה". מי ששואל שאלות כאלו בכלל לא צריך לדעת על RAW יותר מאשר שהאופצייה קיימת. צילום בRAW עושים רק לאחר שלומדים טוב טוב מה זה בדיוק RAW , בטח לא לצלם המתחיל.

אני לא מסכים איתך. אם ה-RAW מיידי וחסר-lag כמו שהוא ב-A1, גם צלם מתחיל יכול להרוויח המון מהיתרונות שלו. ואני לא מדבר כאן רק על האיכות הכללית הטובה יותר, אלא בעיקר על ה-exposure latitude הגדול של צילומים כאלה. התכונה הזו יכולה להפוך צילום בחשיפת חסר או בחשיפת יתר לצילום שמיש וטוב. הכל שאלה של כמה נכונות יש לו לבזבז זמן על המרה ל-JPEG.

* לגבי דחיסה נמוכה , נכון שזה נראה עדיף כי למי אכפת על המקום בימינו אבל שכחת להתייחס למשהו וזה גודל הקובץ, קובץ גדול יותר ייתן זמני LAG גבוהים יותר בין הצילומים וזה דבר מורגש ביותר בצילום יומיומי.

לא, הוא לא מורגש. ב-A1 ההבדל ב-shot-to-shot lag בין שני המצבים הוא עשירית שניה. 1.4 שניה ב-extra fine, ו-1.3 שניה ב-fine. זניח לגמרי.

ביחד עם העובדה שהבדלי האיכות ברוב המצלמות זניחים בין רמה גבוה לבינונית (אך כמובן רצוי לבדוק את המצלמה שלכם לפני) והעובדה שהאקסטרא רזולוצייה (יחסית לגודל רוב התמונות שמפתחים) אוכלת את רוב עיוותי הדחיסה (עקב ההקטנה) - ההמלצה שלי היא דחיסה בינונית , ביחוד במצלמה שבה בדחיסה נמוכה מתקבלים 5 מגה לתמונת 5 מגהפיקסל.

אני ממש לא מסכים איתך. דחיסה בינונית היא בלתי הפיכה. כשתרצה להדפיס בגדול או לחתוך קטע קטן מהתמונה, הפרטים הנוספים כבר לא יהיו שם ולא יהיה שום דבר שתוכל לעשות כדי לשנות את זה. הסיבה היחידה לצלם בדחיסה בינונית היא אם קורה לך שאתה נתקע עם כרטיס מלא ואין לך תקציב לכרטיס גדול יותר. אם זה לא המצב אצלך (וזה לא המצב אצלי), לדחיסה נמוכה יש רק יתרונות.

פורסם

זה מאוד פשוט, השקעת הרבה כסף במצלמה, אז למה לא לנצל אותה ?

צלם תמיד באיכות הכי גבוהה וברזולוציה הכי גבוהה. נקודה.

אתה אף פעם לא יכול לדעת מראש מתי תצא לך התמונה שתרצה להגדיל לחצי מטר.

פורסם

יש לפחות שתי הסתייגויות מהכלל הזה:

1. אם יש לך כרטיס קטן עדיף להמשיך לצלם באיכות פחות טובה מאשר לצלם באיכות מקסימלית ולהתקע עם כרטיס מלא באמצע יום צילום.

2. אם המצלמה שלך איטית ב-RAW או ב-TIFF, אין טעם להתעקש. האיכות שתאבד פחות משמעותית מהזדמנויות הצילום שילכו לאיבוד בזמן שהמצלמה מבזבזת שניות ארוכות לכתוב את הקובץ לכרטיס. ב-TIFF גם אין את יתרון ה-esposure latitude של RAW והקבצים ענקיים בלי שום תועלת כמעט, אז אני ממש לא רואה הרבה סיבות לטרוח עם הפורמט הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים