עבור לתוכן

Computer works 24/7, Ruin or just a myth ?

Featured Replies

פורסם

בוא נגיד שמחשב צורך בסביבות ה300 וואט....

להשאיר מנורה של 100 וואט דלוקה במשך 10 שעות זה בערך 40 אגורות

ז"א להשאיר מחשב דלוק במשך 10 שעות זה 1.20

במשך 24 שעות זה 2.88 שקלים

ז"א בחודש - 83.52 שקלים

ז"א בשנה -  1000 שקלים פחות או יותר.

תחשבו על זה ככה, אם אתה מכבים את המחשב בלילה, אתם חוסכים בערך 350 שקל בשנה...

פורסם

ז"א בחודש - 83.52 שקלים

ז"א בשנה - 1000 שקלים פחות או יותר.

שכחת את המסך שזה הדבר הכי מבזבז חשמל שיש במחשב (אם מדברים על CRT)

-עוד פעם , תקרא טוב מה שרשום , לא מדובר פה על איזה חוק ואף אחד פה לא מנסה להוכיח שהפעלה רצופה זה מתכון להרס. ובטח המקרה שלי או שלך או של השכן שלך או של כולם ביחד לא מלמד על כלום. עם תעבוד למשל במעבדת מחשבים שמתעסקת בתיקונים וקצת תחקור את הלקוחות שלך - אולי תצא יותר מלומד בנושא.

-לגבי הנורה , אתה שוב טועה בתפיסה , אף אחד לא אומר שזץ חשמלי בפעולת הדלקה הוא לא מזיק , לא על זה הוויכוח , אלא על התפיסה הכללית - הרי אתה לא תשאיר את הנורה דלוקה כל הזמן בכדי להאריך את אורך החיים שלה , הרי אתה יודע שזה בדיוק ההפך. ובכל מיקרה - נורה שמתה בהדלקה זה נורה מתה בכל מקרה - ונגיד ההדלקה לא היתה משפיעה - אז היא היתה מתה שתי דקות אחרי. אתה פשוט ממשיך ומעביר הלאה משהו ששמעת , שנשמע הגיוני אבל נועד להשפיע על "חלשי האופי" שחושבים נקודתית ולא כללית.

באמת , אל תנסו למצוא סיבות ללמה זה טוב להשאיר מחשב פתוח , זה לא בעייה להמציא , זה תמיד יכול להראות הגיוני, ולפעמים כייף לעשות את זה כדי להרגיש יותר טוב על הלב עם העובדה שאנחנו משאירים את המחשב דלוק רצוף בשביל קרדיטים באימיול או ביטורנט. אבל בתכלס אם נסתכל אוביקטיבית אין שום סיבה אחרת להשאיר מחשב דלוק. ואני מופתע שלמרות שדיברו פה על הוצאות חשמל שמלוות לעניין - אף אחד לא התייחס לזה , ובקשר לייצור החשמל אף אחד לא התייחס לזה שעולם שלם שיתרגל להשאיר מחשב פתוח רצוף ללא סיבה בגלל איזה מיתוס טיפשי או סתם כי זה נהיה אופנתי - זה גורם "לביזבוז" משאבים בכדור הארץ , הגברת הזיהום ועוד דברים שאולי פה חושבים ראש קטן (אבא ואמא משלמים אז למי אכפת הכסף) אבל יש לזה השלכות... באמת אין לזה סוף, כשחושבים נכון ואוביקטיבי , פשוט כל הסיבות מראות שעדיף לכבות פעם ביום את המחשב כשהוא לא עושה כלום מאשר להשאיר אותו דולק כשהוא לא עושה כלום....

אבל גם להשאיר אותו דלוק כל היום זה די מסוכן (במיוחד בארץ עם חברת החשמל שלנו...) בקיצור כל מה שתעשו זה יהיה מסוכן ואם אתם רוצים שהוא לא יתקלקל על תדליקו אותו ותשאירו אותו בתוך קופסא סגורה וחתומה...

פורסם

ועל הציטוט שהבאת אני אביא את הציטוט הבא שלי :

עדיף לכבות פעם ביום את המחשב כשהוא לא עושה כלום מאשר להשאיר אותו דולק כשהוא לא עושה כלום....

זה מה שאמרתי ושים לב שהתשובה שהבאת לא קשורה לזה. המטרה פה היא לא איך למנוע את מותו או פגיעה בתפקודו של המחשב אלא איך למזער את זה למינימום , ובכלל מה עדיף - לכבות מחשב שלא צריך או להשאיר דלוק.

פורסם

שכחתם סיבה אחת חשובה להשארת המחשב דלוק - כל יום להדליק ולכבות את המחשב מקצר את חייו...

פורסם

אל תחשבו רק על החשמל שהוא מוציא, אלא גם על הקרינה שהוא פולט. ולכל החוכמולוגים שיגידו שלדבר בטלפון זה יותר מזיק, אז בשבילכם, אני לא מדבר בטלפון.

פורסם

אתה גם לא נושם?

כי האוויר שאתה נושם עלול להיות מזיק יותר.

זה גורם "לביזבוז" משאבים בכדור הארץ , הגברת הזיהום ועוד דברים שאולי פה חושבים ראש קטן (אבא ואמא משלמים אז למי אכפת הכסף) אבל יש לזה השלכות... באמת אין לזה סוף, כשחושבים נכון ואוביקטיבי , פשוט כל הסיבות מראות שעדיף לכבות פעם ביום את המחשב כשהוא לא עושה כלום מאשר להשאיר אותו דולק כשהוא לא עושה כלום....

טוב,

כאן כבר באמת הגזמת...

בו נגיד "שהשארת מחשבים דולקים בלילה" תהיה הבעיה הקולוגית היחידה בכדו"רא, Deal?

פורסם

אם כבר נכנסים לבעיה אקולוגית - לכבות ולהדליק כל יום לוקח הרבה חשמל בדומה לאוטו שעוצרים לכמה דקות ואז מכבים את המנוע. פעולת ההדלקה מחדש תיקח הרבה יותר אנרגיה מאשר להשאיר את המנוע דלוק.

פורסם

ז"א בחודש - 83.52 שקלים

ז"א בשנה - 1000 שקלים פחות או יותר.

מחשב במצב מנוחה לוקח הרבה פחות חשמל

בהגזמה אולי 120W

(שלא לדבר על אפשרויות של POWER SAVING שקיימות שמורידות את זה לרמות מגוחכות)

פורסם

אם כבר נכנסים לבעיה אקולוגית - לכבות ולהדליק כל יום לוקח הרבה חשמל בדומה לאוטו שעוצרים לכמה דקות ואז מכבים את המנוע. פעולת ההדלקה מחדש תיקח הרבה יותר אנרגיה מאשר להשאיר את המנוע דלוק.

אולי כשמדובר בהתנעה קרה, כשאתה לראשונה מדליק את ספק הכוח ומעורר את כלל המערכת, כנ"ל גם לגבי לחיצה עצמאית על כפתור ההדלקה במסך ה CRT.

כעקרון, כשהמחשב במצב Soft-Off (כל מערכת ATX מודרנית), צריכת החשמל היא כמה וואטים בודדים. בהתעוררות, צריכת החשמל עולה, אבל נשארת בגדר הנורמל.

פורסם

טוב,

כאן כבר באמת הגזמת...

גבר , זאת ממש לא הטענה שלי בכל התרד הזה (שבלי ששמת לב גם אותה ציטטת) אז מאיזו סיבה עקרונית שמצדיקה תגובה אתה נדבק לנושא הזה ?  ::) (יש תמיד את אלו שחייבים להגיד משהו לא משנה אם הוא הוא לא קשור? ).

למיתקשים בלבד : המטרה בזה היתה להראות שבאמת יש 1002 סיבות ללמה לכבות , סיבות מכל מגוון הקשת לעומת למה להשאיר דלוק כשלא צריך את המחשב... אפילו סיבות שבחיים לא חשבתם עליהם (וזה בגלל האטימות והגאוותנות והחוסר אכפתיות שיש בארץ), וזאת כנראה הסיבה ה 2 שאחרי האלף , לא מה  שבאמת מוליך אנשים לפעול בצורה מסויימת , אלא עוד משהו שמצדיק דרך פעולה מסויימת.

כשהייתי בגיל שלך גם אני זילזלתי במשפטים כאלו , יום יבוא כשתיגדל , תבין שיש דברים שמצדיקים התייחסות. אין מה לעשות, הפינוק משפיע קשות על החשיבה.

ובאמת חבל על החיפושים לאיך לגרום להשארת מחשב דלוק להראות מוצדקת - זה מעורר רחמים , והכוונה לבחור עם האוטו - אם אתה כבר מתכוון להשוות - אז תשווה את זה אם כבר ללא לכבות את המנוע בלילה כדי להאריך את חיי האוטו - שחס וחלילה לא תתניע - דבר שיהרוג אותו בטוח  :kopfpatsch:

אז למען הסר ספק ולכל מי שלא היה מסוגל לקרוא מה שהיה רשום עד עכשיו - פעולת הדלקה היא לא בריאה - אבל היא הרבה פחות משמעותית מאשר להשאיר מחשב פתוח 50 אחוז מזמן החיים שלו כשלא צריך. - זה העניין - לא מה יותר טוב - אלא מה פחות גרוע !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

פורסם

חבל שאתה יורד לפסים אישיים,

לפסים אישיים אני לא מוכן לרדת.

בקשר לרוב הטענות שלך, אני מסכים איתן בהחלט, סתם להשאיר את המחשב דלוק יום וליל בטח שלא מאריכות את חייו,

אם אני יוצא מהבית לזמן קצר, (שעה שעתיים) אישית, לא אכבה את המחשב אבל אם אני יודע שזה לזמן ממשוך (4-5 שעות +) ואין להיותו דלוק שום מטרה (קובץ גדול להורדה, קידוד סרט וכו'..) כמובן שאכבה אותו.

הדבר (לטעמי) דומה ברוח הדברים להמ שבעמך אמרת :

פשוט כל הסיבות מראות שעדיף לכבות פעם ביום את המחשב כשהוא לא עושה כלום מאשר להשאיר אותו דולק כשהוא לא עושה כלום....

פורסם

כבר כתבתי את זה מספר פעמים,

המסקנה היא שעדיף לכבות את המחשב אם אין לו שום פעולה ואתם מתכוונים לעזוב אותו לזמן ממושך (4+ שעות..)

מכיר חבר שהשאיר את המחשב שלו דולק כמה שבועות וכיבה אותו.

אחרי זה כשהוא הדליק אותו נשרף לו הספק (ג'נרי) ולקח איתו לוח וHD...

לDeddy, זה נכון שאם יש חלק שאמור להתקלקל, אז יותר סביר להניח שהוא יתקלקל בעת הדלקת המחשב, אבל זה לא חוק קבוע.

לגבי העניין עם המנורה, אני חושב שרוב המנורות נשרפות כשאתה מדליק אותם בגלל התחלופה המהירה של הטמפרטורה בעת ההדלקה

תחשוב על זה ככה, למנורה יותר קל להשרף כשהטמפרטורה מתחלפת בשניה אחת מטמפרטורת החדר למעל 100מעלות מאשר כשהוא בטמפרטורה קבועה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים